-
Αφού κανενας δεν μπαίνει στον κόπο να παραθέσει τις πηγές του, οι άχρηστες πληροφορίες που διαβάζουμε είναι κατά πάσα πιθανότητα και ψεύτικες...
-
Πηγές θέτε;
Νερού;*Διακρατική συνεργασία στην Αφρική για τη σωτηρία του ορεσείβιου γορίλα
Οι τρεις χώρες της Κεντρικής Αφρικής όπου ζουν οι τελευταίοι ορεσείβιοι γορίλες ξεκίνησαν για πρώτη φορά κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία του μεγάλου ανθρωποειδούς πιθήκου από την εξαφάνιση.Μόλις δύο πληθυσμοί του ορεσείβιου γορίλα (Gorilla beringei beringei) υπάρχουν σήμερα στη φύση. Ο μεγαλύτερος από τους δύο αριθμούσε γύρω στα 380 άτομα στην απογραφή του 2003 και εντοπίζεται στα δάση της ηφαιστεαικής οροσειράς Βιρούνγκα, ανάμεσα στη Ρουάντα και την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ο δεύτερος πληθυσμός, με περίπου 320 γορίλες, επιζεί στο Αδιαπέραστο Δάσος Μπουίντι στην Ουγκάντα.
Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών ξεκινούν τώρα πρόγραμμα για την προστασία του γορίλα από τη λαθροθηρία και την καταστροφή του ενδιαιτήματός του. Ο ορεσείβιος πίθηκος απειλείται επίσης από τον ιό έμπολα.
Στο πιο πρόσφατο ανησυχητικό επεισόδιο, Κονγκολέζοι αντάρτες του αντικαθεστωτικού στρατηγού Λόρεντ Νκούντα κατέλαβαν μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου της Βιρούνγκα και εκδίωξαν τους φύλακες που προστατεύουν τα ζώα από τους λαθροθήρες.
Τον περασμένο Ιούλιο, τέσσερις γορίλες βρέθηκαν νεκροί και δεμένοι μέσα στο εθνικό πάρκο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
Όπως αναφέρει το BBC, το 10ετές πρόγραμμα που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας Κεμπάλα μεταξύ άλλων αποθαρρύνει τις τοπικές κοινότητες από το να αποψιλώνουν τις γύρω εκτάσεις.
Το σχέδιο προβλέπει ότι οι κάτοικοι θα παίρνουν μερίδιο από τα 500 δολάρια που πληρώνει κάθε τουρίστας για την άδεια εισόδου στην περιοχή των γορίλων. Τα έσοδα για τις τρεις χώρες εκτιμώνται στα τρία εκατ. δολάρια ετησίως.
Τα πρώτα τέσσερα χρόνια του προγράμματος χρηματοδοτούνται με έξι εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.
Ο ορεσίβιος γορίλας είναι ένα από τα δύο υποδείδη του Ανατολικού Γορίλα (Gorilla beringei), που αριθμεί συνολικά γύρω στα 17.000 άτομα.
Το δεύτερο είδος, ο Δυτικός Γορίλας (Gorilla gorilla), χωρίζεται επίσης σε δύο υποείδη, με πληθυσμούς που αριθμούν συνολικά 100.000 άτομα.*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
To ριπαπα του ντρογμπα ειναι τεραστιοΚι ο λόκος του, γι αυτό μας τά σεκλα.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
H διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μουσκούρις, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα τόσους δίσκους όσους και οι Pink Floyd.Σίγουρα πάντως είναι η πιο πετυχημένη (σε πωλήσεις δίσκων) τραγουδίστρια... Έχει πουλήσει πιο πολλούς δίσκους και από τη Μαντόνα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
H διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μουσκούρις, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα τόσους δίσκους όσους και οι Pink Floyd.
Σίγουρα πάντως είναι η πιο πετυχημένη (σε πωλήσεις δίσκων) τραγουδίστρια... Έχει πουλήσει πιο πολλούς δίσκους και από τη Μαντόνα...
Πλλάκα με κάνεις! Τι της βρίσκουν;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
H διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μουσκούρις, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα τόσους δίσκους όσους και οι Pink Floyd.
Σίγουρα πάντως είναι η πιο πετυχημένη (σε πωλήσεις δίσκων) τραγουδίστρια... Έχει πουλήσει πιο πολλούς δίσκους και από τη Μαντόνα...
Πλλάκα με κάνεις! Τι της βρίσκουν;
Τι να σε πω... Εγώ πάντως την αντέχω για περίπου 2-3 δευτερόλεπτα...
-
κουλτουριάρηδες ευρωπαίοι...
-
Το αφεντικο μου ειναι ηλιθιος Το επιβεβαιωνουν ολοι μας οι πελατες.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Το Colt μου έχει πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια.
Άν ήθελες, μπάρμπα, θα είχες τώρα πέντε βραχίονες μουλτι-λινκ κι ένα ακόμα διαφορικό πίσω, αλλά τι να σε κάμω που σ' έφαγαν οι νοικοκυροσύνες...
-
Ο χρήστης erou έγραψε:
Αφού κανενας δεν μπαίνει στον κόπο να παραθέσει τις πηγές του, οι άχρηστες πληροφορίες που διαβάζουμε είναι κατά πάσα πιθανότητα και ψεύτικες...Το Colt μου έχει πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια.
Από το βιβλίο του κατασκευαστή η πληροφορία. Σου αρκεί;
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Το αφεντικο μου ειναι ηλιθιος Το επιβεβαιωνουν ολοι μας οι πελατες. -
Σήμερα η Cindy Crawford έγινε 42.
-
-
Έχω ακόμα 79 ημέρες για να απολυθώ
-
έχει Singles
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Το αφεντικο μου ειναι ηλιθιος Το επιβεβαιωνουν ολοι μας οι πελατες.
Πιστεύω το αφεντικό σου να μην δει αυτό το ποστ...
-
Σημερα ενα ξαδερφακι μου πηρε μια πανεμορφη Octavia 1600 2 χρονων σε αριστη κατασταση, και ζηλευω το παλιοπαιδο. Τί λιμουζινα ρεπαιδι μου.
-
Αυτό το τόπικ είναι να-σας-πω-τον-πόνο μου, όχι η άχρηστη πληροφορία της ημέρας.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πηγές θέτε;
Νερού;*Διακρατική συνεργασία στην Αφρική για τη σωτηρία του ορεσείβιου γορίλα
Οι τρεις χώρες της Κεντρικής Αφρικής όπου ζουν οι τελευταίοι ορεσείβιοι γορίλες ξεκίνησαν για πρώτη φορά κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία του μεγάλου ανθρωποειδούς πιθήκου από την εξαφάνιση.Μόλις δύο πληθυσμοί του ορεσείβιου γορίλα (Gorilla beringei beringei) υπάρχουν σήμερα στη φύση. Ο μεγαλύτερος από τους δύο αριθμούσε γύρω στα 380 άτομα στην απογραφή του 2003 και εντοπίζεται στα δάση της ηφαιστεαικής οροσειράς Βιρούνγκα, ανάμεσα στη Ρουάντα και την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ο δεύτερος πληθυσμός, με περίπου 320 γορίλες, επιζεί στο Αδιαπέραστο Δάσος Μπουίντι στην Ουγκάντα.
Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών ξεκινούν τώρα πρόγραμμα για την προστασία του γορίλα από τη λαθροθηρία και την καταστροφή του ενδιαιτήματός του. Ο ορεσείβιος πίθηκος απειλείται επίσης από τον ιό έμπολα.
Στο πιο πρόσφατο ανησυχητικό επεισόδιο, Κονγκολέζοι αντάρτες του αντικαθεστωτικού στρατηγού Λόρεντ Νκούντα κατέλαβαν μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου της Βιρούνγκα και εκδίωξαν τους φύλακες που προστατεύουν τα ζώα από τους λαθροθήρες.
Τον περασμένο Ιούλιο, τέσσερις γορίλες βρέθηκαν νεκροί και δεμένοι μέσα στο εθνικό πάρκο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
Όπως αναφέρει το BBC, το 10ετές πρόγραμμα που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας Κεμπάλα μεταξύ άλλων αποθαρρύνει τις τοπικές κοινότητες από το να αποψιλώνουν τις γύρω εκτάσεις.
Το σχέδιο προβλέπει ότι οι κάτοικοι θα παίρνουν μερίδιο από τα 500 δολάρια που πληρώνει κάθε τουρίστας για την άδεια εισόδου στην περιοχή των γορίλων. Τα έσοδα για τις τρεις χώρες εκτιμώνται στα τρία εκατ. δολάρια ετησίως.
Τα πρώτα τέσσερα χρόνια του προγράμματος χρηματοδοτούνται με έξι εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.
Ο ορεσίβιος γορίλας είναι ένα από τα δύο υποδείδη του Ανατολικού Γορίλα (Gorilla beringei), που αριθμεί συνολικά γύρω στα 17.000 άτομα.
Το δεύτερο είδος, ο Δυτικός Γορίλας (Gorilla gorilla), χωρίζεται επίσης σε δύο υποείδη, με πληθυσμούς που αριθμούν συνολικά 100.000 άτομα.*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Αυτο που γραφεις μονο σαν αχρηστο δεν μπορει να εκληφθει.
-
Βεβαια μερικοι το βλεπουν σαν αχρηστο .... τωρα ορεσειβιος γοριλας...και πρασινα αλογα ..και καμενοκομμενα δεντρα ΕΛΕΟΣ .......................τσκ τσκ τσκ......................................................................
εδω εχουμε να αναλυσουμε θεματα σαν την θεωρια του Μεγαλου ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ 'Παρε ντε στα Παπαριαμ ντε Κωλα'για την εξαφανιση της ουμανιστικης εκδιασπερματωσης.......απο την καθημερινοτητα της κοινωνιας των 'λιγων' πολυκυτταρων οργανισμων που μας κανουν την χαρη και αναπνεουν ακομα.....(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ)
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας