-
Ωραία,επειδή σκέφτομαι να το αγοράσω μία από αυτές τις μέρες το αμάξι από ιδιώτη..Ξερει μήπως κανείς να μου πει τι κινήσεις πρέπει να κάνω?? :S πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω από το να κρατήσω το χαρτί της μεταβίβασης για να πάρω αργότερα τα extra 1000euro της απόσυρσης?
-
Ο χρήστης nikos1000 έγραψε:
Που μπορώ να απευθυνθώ ομως?πρεπει να κανω καποια συγκεκριμένη αίτηση η με το χαρτί της μεταβίβασης θα το παω στην εφορία και απλά θα πάρω το χιλιάρικο?Ωραία,επειδή σκέφτομαι να το αγοράσω μία από αυτές τις μέρες το αμάξι από ιδιώτη..Ξερει μήπως κανείς να μου πει τι κινήσεις πρέπει να κάνω?? :S πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω από το να κρατήσω το χαρτί της μεταβίβασης για να πάρω αργότερα τα extra 1000euro της απόσυρσης?
Αγαπητέ Νίκο, θα πρότεινα να διαβάσεις την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση. Σ' αυτές καθορίζονται όλα όσα αφορούν την απόσυρση και τις σχετικές διαδικασίες. Θα σου ήταν χρήσιμο να τις μελετήσεις, γιατί είναι ενδεχόμενο να πέσεις σε κανέναν στραβό υπάλληλο που θα σε παραμυθιάσει με πράγματα που δεν ισχύουν.
Για όσες απορίες έχεις αφού τις διαβάσεις, εδώ είμαστε...
-
Παρελαβα σημερα το καινουργιο αυτοκινητο,με την αδεια κυκλοφοριεας που γραφει τα στοιχεια του παλιου(πινακιδα μονο αν θυμαμαι καλα)
Τωρα εχω μεινει με τους 2 τιτλους πληρωμης στο χερι και περιμενω...
τουλαχιστον θα κυκλοφορω το αυτοκινητο
-
Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ pitt θα το διαβάσω και θα δω αν θα βγάλω άκρη!Αλλιώς ρωτάω πάλι!Εμένα αυτο που με καίει σε πρώτη φάση πριν διαβάσω αυτά που μου έστειλες είναι αν τα bonus 1000ευρω τα παίρνεις και απο ιδιώτη σε ιδιώτη με την απόσυρση!Γτ έχω βρει μια καλή ευκαιρια για μεταχειρισμενο 1 χρόνου κ επειδή ήδη έχω αποσύρει δεν ξέρω αν πρέπει να υπολογίζω κ αυτά τα λευτά!!
-
Παιδια Καλημερα.
Οπως ειχα αναφερει μερικες σελιδες πριν , εμενα **δεν **μου εδωσαν κανονικα αδεια κυκλοφοριας...αλλα μια φωτοτυπια που ληγει στις 10-11-09 γιατι λεει δεν ξεραν που να γραψουν την σημειωση για την αποσυρση του προηγουμενου αυτοκινητου.
Διαβασα ομως εδω οτι καποιοι πηραν και κανονικα την αδεια και την 2η εντολη πληρωμης για το 1000ρικο.
Οποτε πηγα κι εγω στην Υποδιευθυνση του Υπ.Μεταφορων που ανηκω ,στα Καμινια(Πειραιας) , και με γειωσαν κανονικα.
'Δεν εχει δοθει ουτε μια αδεια μου λενε ουτε 2η εντολη πληρωμης'.
Εμεινα μ@λ@κ@ς.
Μπορει καποιος απο εσας που παρελαβε αδεια & 2η εντολη πληρωμης να μου στειλει μια φωτο σε e-mail , εστω και απο κινητο για να τους την τριψω στη μουρη ???
Αν θελετε καλυψτε τα προσωπικα σας στοιχεια , απλα για να το δειξω στον υπαλληλο που μου λεει οτι δεν εχει εκδοθει ουτε 1 καινουργια αδεια που να αναγραφει το αποσυρθεν οχημα.
Σας παρακαλω παρα πολυ.e-mail : massivetdm850@gmail.com
-
Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ pitt θα το διαβάσω και θα δω αν θα βγάλω άκρη!Αλλιώς ρωτάω πάλι!Εμένα αυτο που με καίει σε πρώτη φάση πριν διαβάσω αυτά που μου έστειλες είναι αν τα bonus 1000ευρω τα παίρνεις και απο ιδιώτη σε ιδιώτη με την απόσυρση!Στον πίνακα 4 του ΦΕΚ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει 'Οικονομικά Κίνητρα Απόσυρσης (€): και 1.000 επιπλέον για αγορά οχήματος καινουργούς ή μη EURO 4 ή EURO 5'.
Δεν περιορίζει με κανέναν τρόπο την πηγή προμήθειας του νέου αυτοκινήτου (και δεν θα μπορούσε άλλωστε) άρα σαφώς και ισχύει για αγορά από οποιονδήποτε, ιδιώτη, έμπορο, ακόμη και τον πατέρα σου.
-
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Παιδια Καλημερα.
Οπως ειχα αναφερει μερικες σελιδες πριν , εμενα **δεν **μου εδωσαν κανονικα αδεια κυκλοφοριας...αλλα μια φωτοτυπια που ληγει στις 10-11-09 γιατι λεει δεν ξεραν που να γραψουν την σημειωση για την αποσυρση του προηγουμενου αυτοκινητου.Τι κάφροι Θεέ μου... Στο πίσω μέρος της άδειας κυκλοφορίας έχει ολόκληρη σελίδα με επικεφαλίδα 'ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - NOTES' Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχει κάποιος για να καταλάβει ότι η παρατήρηση πρέπει να γραφεί στην σελίδα με τις παρατηρήσεις...
Διαβασα ομως εδω οτι καποιοι πηραν και κανονικα την αδεια και την 2η εντολη πληρωμης για το 1000ρικο. Οποτε πηγα κι εγω στην Υποδιευθυνση του Υπ.Μεταφορων που ανηκω ,στα Καμινια(Πειραιας) , και με γειωσαν κανονικα.
Εμεινα μ@λ@κ@ς.Πες τους να επικοινωνήσουν με την Δνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης για να τους λύσουν τις απορίες... Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω με ΡΜ το όνομα του προϊστάμενου έκδοσης αδειών που υπογράφει στην βεβαίωσή μου. Συνάδελφός τους είναι, δεν θα τους πέσουν τα μούτρα να ρωτήσουν για να μάθουν το αυτονόητο.
Εδώ που τα λέμε βέβαια, είτε πάρεις την βεβαίωση είτε όχι, χρήματα ακόμη δεν παίρνεις. Πριν από λίγο ξανατηλεφώνησα στην ΔΟΥ και μου είπαν ότι δεν πήραν ακόμη την εγκύκλιο. Από Δευτέρα μου είπαν να ξαναρωτήσω...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Παιδια Καλημερα.
Οπως ειχα αναφερει μερικες σελιδες πριν , εμενα **δεν **μου εδωσαν κανονικα αδεια κυκλοφοριας...αλλα μια φωτοτυπια που ληγει στις 10-11-09 γιατι λεει δεν ξεραν που να γραψουν την σημειωση για την αποσυρση του προηγουμενου αυτοκινητου.Τι κάφροι Θεέ μου... Στο πίσω μέρος της άδειας κυκλοφορίας έχει ολόκληρη σελίδα με επικεφαλίδα 'ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - NOTES' Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχει κάποιος για να καταλάβει ότι η παρατήρηση πρέπει να γραφεί στην σελίδα με τις παρατηρήσεις...
Διαβασα ομως εδω οτι καποιοι πηραν και κανονικα την αδεια και την 2η εντολη πληρωμης για το 1000ρικο. Οποτε πηγα κι εγω στην Υποδιευθυνση του Υπ.Μεταφορων που ανηκω ,στα Καμινια(Πειραιας) , και με γειωσαν κανονικα.
Εμεινα μ@λ@κ@ς.Πες τους να επικοινωνήσουν με την Δνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης για να τους λύσουν τις απορίες... Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω με ΡΜ το όνομα του προϊστάμενου έκδοσης αδειών που υπογράφει στην βεβαίωσή μου. Συνάδελφός τους είναι, δεν θα τους πέσουν τα μούτρα να ρωτήσουν για να μάθουν το αυτονόητο.
Εδώ που τα λέμε βέβαια, είτε πάρεις την βεβαίωση είτε όχι, χρήματα ακόμη δεν παίρνεις. Πριν από λίγο ξανατηλεφώνησα στην ΔΟΥ και μου είπαν ότι δεν πήραν ακόμη την εγκύκλιο. Από Δευτέρα μου είπαν να ξαναρωτήσω...
Δεν καιγομαι αμεσα για τα χρηματα....
Εσυ μπορεις να μου στειλεις μια φωτο της αδειας απο το κινητο σου ?
Της τελευταιας σελιδας εστω ?
Θα μου εκανες πολυ μεγαλη χαρη -
Δεν καιγομαι αμεσα για τα χρηματα....
Εσυ μπορεις να μου στειλεις μια φωτο της αδειας απο το κινητο σου ?
Της τελευταιας σελιδας εστω ?
Θα μου εκανες πολυ μεγαλη χαρηΣτην έστειλα στην διεύθυνση e-mail που έδωσες.
-
... σε τέτοιες καταστάσεις πάντως, σημειώνεις όνομα-θέση κλπ κλπ και τραβάς μία καταγγελία ...
Αν είναι δυνατόν, για να κάνεις την δουλειά σου να επισυνάπτεις και αποδεικτικά στοιχεία ότι όντως έτσι είναι!
Όχι ότι θα πάθει τπτ το άτομο αυτό... αλλά έτσι για να εκτονωθείς...
Τα χρήματα πάντως ακόμα γιοκ... -
@ Portishead
έχεις πμ.... -
Παιδια δεν ξερετε ποσο υποχρεως σας ειμαι.
Οτι και να πω ειναι πολυ λιγο....
Σας 1000ευχαριστω !!! -
Παιδια δεν ξερετε ποσο υποχρεως σας ειμαι.
Οτι και να πω ειναι πολυ λιγο....
Σας 1000ευχαριστω !!!Να είσαι καλά και εύχομαι να τακτοποιηθεί το θέμα σου.
Αν δεις ότι κολλάει, κάνε αυτό που σου είπε ο άγγελος του σκότους (ή μήπως σκοτεινός άγγελος?)... -
@ Portishead
ξαναέχεις πμ... και με αυτά, πιστεύω ότι δε θα γίνεις ελέφαντας... απλά φώναξε να σου φανερωθεί το άτομο της υπογραφής του τίτλου πληρωμής... -
Ο χρήστης angeldark έγραψε:
@ Portishead
ξαναέχεις πμ... και με αυτά, πιστεύω ότι δε θα γίνεις ελέφαντας... απλά φώναξε να σου φανερωθεί το άτομο της υπογραφής του τίτλου πληρωμής...Καλα Angeldark ?
Δεν παιζεσαι !!!
Πρεπει οπωσδηποτε να ανταποδωσω καποια στιγμη αυτη την πολυτιμη βοήθεια.
Μακαρι να τραβουσα video του αυριανου σκηνικου.
Οχι τπτ. αλλο....αλλα ειναι και απο την ιδια Νομαρχια.
Και δεν 'γειωσε' μονο εμενα...αλλα και τον διεκπεραιωτη της μαντρας που αγορασα το καινουργιο...απο τον οποιο φυσικα θα παιρνει την μιζουλα του.
Ευχομαι να σας εχω νεα μεθαυριο !!!! -
Καλησπέρα σας, παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος ο οποίος πουλάει το παλιό του αυτοκίνητο καθώς δεν έχει πρόθεση να αγοράσει καινούργιο ας μου απαντήσει.
Ευχαριστώ -
[/quote]
Αγαπητέ Νίκο, θα πρότεινα να διαβάσεις την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση. Σ' αυτές καθορίζονται όλα όσα αφορούν την απόσυρση και τις σχετικές διαδικασίες. Θα σου ήταν χρήσιμο να τις μελετήσεις, γιατί είναι ενδεχόμενο να πέσεις σε κανέναν στραβό υπάλληλο που θα σε παραμυθιάσει με πράγματα που δεν ισχύουν.Για όσες απορίες έχεις αφού τις διαβάσεις, εδώ είμαστε...[/quote]
Διάβασα τα link που μου έστειλες και σε ευχαριστώ πολύ!Αλλά όντως έχω κάποιες απορίες..Στην Υπουργική Απόφαση που διάβασα δεν κατάλαβα στο άρθρο 4 εκέι που λέει:
'3.Η αγορά του νέου οχήματος αποδεικνύεται από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και εφόσον στην εν λόγω άδεια αναγράφεται η ένδειξη «από απόσυρση του.... Ε.Ι.Χ. ή Φ.Ι.Χ. ή Φ.Δ.Χ.».'
Αυτό ποιός ακριβώς θα το γράψει???Πρέπει να τους πάω και το χαρτί που έχω στα χέρια μου κ λέει ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ (νομαρχία δυτικής αττικής)??Αυτό φτάνει για να το γράψουν στην καινούρια άδεια του αυτοκινήτου?Και έπειτα η άδεια κυκλοφορείας φτάνει για να την δώσω και να πάρω τα επιπλέον 1000ευρώ?Sorry κάνω τόσες ερωτήσεις αλλα δεν μπορεί κανενας άλλος να μου τα απαντήσει αυτα.. -
Αγαπητέ Νίκο, θα πρότεινα να διαβάσεις την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση. Σ' αυτές καθορίζονται όλα όσα αφορούν την απόσυρση και τις σχετικές διαδικασίες. Θα σου ήταν χρήσιμο να τις μελετήσεις, γιατί είναι ενδεχόμενο να πέσεις σε κανέναν στραβό υπάλληλο που θα σε παραμυθιάσει με πράγματα που δεν ισχύουν.
Για όσες απορίες έχεις αφού τις διαβάσεις, εδώ είμαστε...
Διάβασα τα link που μου έστειλες και σε ευχαριστώ πολύ!Αλλά όντως έχω κάποιες απορίες..Στην Υπουργική Απόφαση που διάβασα δεν κατάλαβα στο άρθρο 4 εκέι που λέει:
'3.Η αγορά του νέου οχήματος αποδεικνύεται από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και εφόσον στην εν λόγω άδεια αναγράφεται η ένδειξη «από απόσυρση του.... Ε.Ι.Χ. ή Φ.Ι.Χ. ή Φ.Δ.Χ.».'
Αυτό ποιός ακριβώς θα το γράψει???Πρέπει να τους πάω και το χαρτί που έχω στα χέρια μου κ λέει ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ (νομαρχία δυτικής αττικής)??Αυτό φτάνει για να το γράψουν στην καινούρια άδεια του αυτοκινήτου?Και έπειτα η άδεια κυκλοφορείας φτάνει για να την δώσω και να πάρω τα επιπλέον 1000ευρώ?Sorry κάνω τόσες ερωτήσεις αλλα δεν μπορεί κανενας άλλος να μου τα απαντήσει αυτα..Σε ένα ποστ μου κάπου στην 35-36 περιγράφω συνοπτικά, πως έγινε από την πλευρά μου η διαδικασία. Έτσι προτείνω (για να είσαι σίγουρος) να βγάλεις τη πράξη διαγραφής κανα δυο φωτοτυπίες, επικύρωσε και μία σε ΚΕΠ και τουλάχιστον εμένα μου ζητήσαν ΑΙΤΗΣΗ να βγάλω πινακίδες και άδεια από απόσυρση. Βέβαια τα είχα μαζί μου όλα. Βέβαια και μπορούν να τα δουν κι αυτοί. Ε, μην τους κουράζουμε κιόλας . Όσο αφορά το επιπλέον χιλιάρικο, από τη στιγμή που κάνεις αίτηση για άδεια καινούριου από απόσυρση παλιού, σε βγάζουν και μια βεβαίωση έκδοσης άδειας που λέει και το παλιό που αποσύρθηκε. Βέβαια τα ίδια στοιχεία τα γράφει και στις παρατηρήσεις της νέας άδειας. Γράφει επιπλέον το ποσόν (1000), τον Ειδικό φορέα και τον κωδικό εξόδου που θα επιβαρυνθεί το χιλιάρικο. Τώρα αν μετά οι ΔΟΥ ζητήσουν και θεωρημένο αντίγραφο άδειας, ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του ατόμου που βίδωσε τις πινακίδες ή κάνα άλλο μυστήριο χαρτί, ουδείς ακόμα ξέρει μιας και ουδείς ετσίμπησε την χήνα.
Αν θυμάμαι καλά πάντως εκεί στην 34 με 35 σελίδα άρχισαν να βγαίνουν οι νέες άδειες. Κάνε μια ανάγνωση κατά κεί. -
'3.Η αγορά του νέου οχήματος αποδεικνύεται από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και εφόσον στην εν λόγω άδεια αναγράφεται η ένδειξη «από απόσυρση του.... Ε.Ι.Χ. ή Φ.Ι.Χ. ή Φ.Δ.Χ.».' Αυτό ποιός ακριβώς θα το γράψει???Η Δνση Μεταφορών που θα εκδώσει την άδεια του καινούργιου αυτοκινήτου. Κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να γράψει οτιδήποτε στην άδεια κυκλοφορίας.
Πρέπει να τους πάω και το χαρτί που έχω στα χέρια μου κ λέει ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ (νομαρχία δυτικής αττικής)??
Όχι απαραίτητα. Εάν η διαγραφή του παλαιού έγινε στην ίδια υπηρεσία, δεν χρειάζεται το έγγραφο, αλλά απλή αναφορά του (με αριθμό εγγράφου και αρ. πρωτοκόλλου) στην αίτηση. Καλού κακού όμως βγάλε ένα αντίγραφο, επικύρωσέ το σε ένα ΚΕΠ και βάλτο συνημμένο στην αίτηση που θα καταθέσεις για την νέα άδεια.
Αυτό φτάνει για να το γράψουν στην καινούρια άδεια του αυτοκινήτου?
Ναί, εφόσον το ζητήσεις με την αίτησή σου φυσικά.
Και έπειτα η άδεια κυκλοφορείας φτάνει για να την δώσω και να πάρω τα επιπλέον 1000ευρώ?
Οχι! Η άδεια κυκλοφορίας δεν είναι τίτλος πληρωμής! Θα σου εκδώσουν νέο τίτλο πληρωμής, παρόμοιο με το έγγραφο οριστικής διαγραφής που σου έδωσαν για το παλιό. Σύμφωνα με την Υ/Α, για να σου καταβληθεί το κίνητρο της αγοράς αυτοκινήτου θα πρέπει να επισυνάψεις στον τίτλο πληρωμής επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας.
Sorry κάνω τόσες ερωτήσεις αλλα δεν μπορεί κανενας άλλος να μου τα απαντήσει αυτα..
Πάντως όλα αναγράφονται στα δύο ΦΕΚ που προανέφερα και πολλά έχουν γραφεί επανειλημμένως από φίλους εδώ. Ιδίως τα post του nevrodion είναι όχι μόνο κατατοπιστικά, αλλά και γλαφυρά...
-
Μόλις είδα τα post σας παιδιά...Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!!Θα διαβάσω και όλα τα άλλα που μου είπατε
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016