-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Φίλε μου δεν είναι άχρηστα τα αυτοκίνητα.Είναι ένα ωραίο εργαλείο.Όταν όμως το παίρνεις για να πας στην λαϊκή ενώ μπορείς να πάρεις το καροτσάκι σου και να φέρεις τις πατάτες.Όταν το παίρνεις για να πας στην πλησιέστερη στάση του μετρό και ψάχνεις 10+ λεπτά για να παρκάρεις και στο τέλος το βάζεις παράνομα στο πεζοδρόμιο.Όταν κάνεις άσκοπες βόλτες με το στερεοφωνικό στη διαπασών.Όταν λοιπόν τα κάνεις όλα αυτά,είναι γιατί έχεις ανάγκη μετακίνησης;Κι εγώ τον Ιούλιο αγόρασα ένα αμάξι.Μεταχειρισμένο.Το πήρα για να μπορώ να πάω τη μάνα μου στο νοσοκομείο.Το πήρα για να μπορώ να πάω στο εξοχικό να φέρω τις ντομάτες και τις μελιτζάνες και τα αχλάδια αφού δεν με εξυπηρετεί κάποιο μέσο (παλια είχε τραίνο προς Λαύριο,αλλά το έκοψαν...).Σήμερα πήγα στο Αττικό νοσοκομείο.Από το σπίτι μου είναι 2χλμ.Πήγα με τα πόδια.Δεν πήρα το αμάξι.Αν το έπαιρνα,θα αναγκαζόμουν να παρκάρω στο τούνελ κοντά στο ΤΕΕ Χαϊδαρίου.Αυτό από το σπίτι μου είναι περίπου 1χλμ.Ε,ένα χιλιόμετρο δεν μπορώ να περπατήσω;Για εμένα το αμάξι είναι εργαλείο,όχι μέσο επίδειξης νεοπλουτισμού.Αν το καταλάβουμε όλα θα είναι καλά.Αλλά δεν το βλέπω....Ρε μαν αυτο ειναι το συμπερασμα του μετρου ή οτι θα μας γαμ)(*&^ ακομα και ταξιδια να κανουμε...?
-
Εμένα μου αρέσει που ο κ. Γιώργος και η κα. Μπιρμπίλη δεν έχουν ούτε μήνα που κάθισαν στην καρέκλα και οι Έλληνες άρχισαν να τους κατεβάζουν καντήλια. Επειδή αφενός δεν κάνουν κάτι καινούριο σε σχέση με παρελθούσες κυβερνήσεις και αφετέρου καταργούν κάτι που προώθησε, καλώς ή κακώς, η προσφάτως καταψηφισθείσα κυβέρνηση.
Κάνετε υπομονή βρε, να δούμε πρώτα σφαιρικά την πολιτική για το αυτοκίνητο και το περιβάλλον.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε μαν αυτο ειναι το συμπερασμα του μετρου ή οτι θα μας γαμ)(*&^ ακομα και ταξιδια να κανουμε...?
ναι ντε... δεν άκουσα για εισιτήρια κτελ...
μόνο μεσα στη πολή κυκλοφορούσαμε ως τώρα τα αμάξια μας???????πέρα από την πλακα....
μήπως να μας ευνουχίσουν και στην πραγματικότητα...
και να μας δώσουν δονητές???εκεί που τελιώνει η λογική....
αρχίζει η μ@λ@κί@ των πολιτικών....
τώρα άτομα σαν την μπιρμπίλη ποιος τα βάφτισε πολιτικούς δε ξέρω....p.s. κομματικά δεν είμαι πουθενά...
SSDD είναι όλοι τους...
απλα διευκρινίζω γιατί η πολιτικές κουβέντες ειναι άλλο θέμα...
εγω απλα κράζω... -
Τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικά.Και έχουν επιδοτηθεί για αγορά νέων λεωφορείων από την προηγούμενη κυβέρνηση
Εγώ όπου μπορώ και πάει προτιμώ το τραίνο.Έστω και αν έχει και αυτό τα μύρια προβλήματα. -
Εγώ πάντως τη νέα κυβέρνηση θα αρχίσω να την κρίνω από το τέλος του 2010.Αν π.χ τον άλλο μήνα δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι κάτι πολύ θετικό και σίγουρα πιο καλό από την απόσυρση.Ας πάρει και κανείς άλλος λεφτά,όχι μόνο οι αυτοκινιτάδες.Να πάει και ο μπάρμπας να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια,να δουλέψει και η πωλήτρια,να δώσει και στον εγγονό χαρτζιλίκι να δουλέψει και κάποιος άλλος επιχειρηματίας.
-
Εγώ πάντως τη νέα κυβέρνηση θα αρχίσω να την κρίνω από το τέλος του 2010.Αν π.χ τον άλλο μήνα δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι κάτι πολύ θετικό και σίγουρα πιο καλό από την απόσυρση.Ας πάρει και κανείς άλλος λεφτά,όχι μόνο οι αυτοκινιτάδες.Να πάει και ο μπάρμπας να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια,να δουλέψει και η πωλήτρια,να δώσει και στον εγγονό χαρτζιλίκι να δουλέψει και κάποιος άλλος επιχειρηματίας.Αυτό δε καταλαβαίνει ο κόσμος πως το 1000άκο για την απόσυρση θα είχε νόημα να επενδυθεί αλλού. Αν θέλει ο άλλος τόσο πολύ να πάρει αυτοκίνητο και να πετάξει το σαπάκι του ας μη πάρει των 20.000 ευρώ ή ας πάρει κάποιο που να κάνει 1000 ευρώ λιγότερα και να το στείλει για ανακύκλωση αν αγαπάει το περιβάλλον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα μου αρέσει που ο κ. Γιώργος και η κα. Μπιρμπίλη δεν έχουν ούτε μήνα που κάθισαν στην καρέκλα και οι Έλληνες άρχισαν να τους κατεβάζουν καντήλια. Επειδή αφενός δεν κάνουν κάτι καινούριο σε σχέση με παρελθούσες κυβερνήσεις και αφετέρου καταργούν κάτι που προώθησε, καλώς ή κακώς, η προσφάτως καταψηφισθείσα κυβέρνηση.Κάνετε υπομονή βρε, να δούμε πρώτα σφαιρικά την πολιτική για το αυτοκίνητο και το περιβάλλον.
Το μέτρο της απόσυρσης ήταν καθαρά δημόσιο προεκλογικό λάδωμα και μάλιστα εκβιαστικό.
Τάχα μου δήθεν μου δεν προλάβανε να το ψηφίσουνε και δεν έγινε νόμος για αυτό ψηφίστε νέα δημοκρατία για να γίνει νόμος και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.Οι πασοκτζήδες από την άλλη μιλούσαν για αναθεώρηση και όχι για κατάργηση και για το πόσο άδικο είναι να μην έχει καλύτερη φορολογική μεταχείριση ένα παλιό αλλά καλοσυντηρημένο αμάξι.
Δεν ξέρω τι το σφαιρικό θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πέρα από την κοροϊδία των μεν και των δε.
-
Όχι μόνο κατήργησε την απόσυρση ενώ άλλα έλεγε προεκλογικά ,αλλά:
Κράτησε τα παράλογα αυξημένα τέλη για τα οποία είχε κάνει ολόκληρη ιστορία προεκλογικά
Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) ότι καταργήθηκε η απόσυρση. Το πρόβλημα είναι ότι ένα 1400 κυβικά αυτοκίνητο του 1995 θα πληρώσει 350 ευρώ αντί για 200. (Χωρίς να έχει επιλογή για απόσυρση) -
Επιλογή για απόσυρση έχει.Απλώς δε θα αποζημιωθεί.Οι επιλογές λοιπόν είναι α)πληρώνει τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας β)καταθέτει τις πινακίδες και το δίνει για ανακύκλωση εισπράτωντας μια αμοιβή σύμφωνα με το βάρος και την τιμή που δίνει ο έμπορος.
Γιατί εγώ να του πληρώσω 1000€ αφού αντικειμενικά δεν αξίζει πάνω από 500€; -
Ε, εντάξει, δεν πιστεύω ότι υπήρξε ψυχή που ψήφισε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ για την απόσυρση και τα 1000 ευρώ.
Μην το παραχέζουμε δηλαδή.
Γενικά το δίδαγμα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι το ακόλουθο:
ΠΟΤΕ μια κυβέρνηση δεν προχωρά σε μέτρα που τελικά θα μειώσουν τα έσοδά της.
-
το μοναδικο που συμφωνω, αν και δε θα με συμφερε γιατι θελω να παρω 1.8 μετα...
ήταν αναλογα τα κυβικα απο το επομενο αμαξι, να ήταν και η επιδοτηση... λιγότερη δλδ για τα μεγαλύτερα...που και παλι μπαινουν τα κυβικα, και οχι οι ρύποι...
αλήθεια...
υποτίθεται οτι όσοι προλαβαν, θα είναι με τα μέτρα σουφλιά...
πέρα απο τα 1000 της απόσυρσης...
τα 1000 της επιδότησης...
όντως θα μπορέσουμε να τα πάρουμε μέχρι το 'τότε υποτιθέμενο' τέλος του μέτρου...
δλδ τέλος του 2012?ή μήπως και εδω θα μπει το μαχαίρι στο λαιμό να πάρουμε τωρα????
έλεος αν γίνει έτσι.... -
Δεν νομίζω ότι με καταλάβατε στο προηγούμενο ποστ downhill και manosk
1ον Η τωρινή κυβέρνηση βγήκε δύο φορές ψεύτρα (κατάργηση απόσυρσης και αποδοχή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας χωρίς αντίκρισμα)
2ον Ο τρόπος υπολογισμού των τελών δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα -
Αν τα ΜΜΜ μπορούσαν να αντικαταστήσουν αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο, δεν θα το είχαμε αγοράσει εξαρχής
Και πώς θα επιδείκνυε τον 'πλούτο' του ο κυρ Μήτσος και πώς η νεαρά πριγκιπέσα από τα δυτικά προάστια (εκεί μένω κι εγώ,μην υπάρξει παρεξήγηση) θα το 'έπαιζε ιστορία' με τσιγάρο,καφέ,και Πέγκυ Ζήνα στη διαπασών;Κακά τα ψέματα,το αμάξι για τον Έλληνα είναι πρώτα απ'όλα επίδειξη πλούτου και μετά εξυπηρέτηση.Ακόμα και στη λαϊκή με το αμάξι πάνε,και στο σούπερ μάρκετ και στο καφενείο.Επίδειξη πλούτου με 100 δόσεις όμως....
Επιδειξη πλουτου το 20ετιας αμαξι? Εγω την βριζω την Μπιρμπιλο ,γιατι αυξανει τα τελη στα παλια αυτοκινητα. Δεν το εχουν ολοι το αμαξι για επιδειξη ρε γαμωτο και δεν μπορουν να εξυπηρετηθουν ολοι με τα ΜΜΜ.
Και ναι το αμαξι βολευει τον Ελληνα και ολους τους ανθρωπους. Απο το να παρω 10 λεωφορεια και 1 μετρο για να παω στην δουλεια μου ,προτιμω να παρω το αμαξι μου. Και ναι αν ζουσα στο κεντρο ή η δουλεια μου ηταν στο κεντρο θα χρησιμοποιουσα το μετρο
-
Επιλογή για απόσυρση έχει.Απλώς δε θα αποζημιωθεί.Οι επιλογές λοιπόν είναι α)πληρώνει τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας β)καταθέτει τις πινακίδες και το δίνει για ανακύκλωση εισπράτωντας μια αμοιβή σύμφωνα με το βάρος και την τιμή που δίνει ο έμπορος.
Γιατί εγώ να του πληρώσω 1000€ αφού αντικειμενικά δεν αξίζει πάνω από 500€;Υπαρχει λογος που σε ολοκληρη την Ευρωπαικη ενωση ισχυει το μετρο της αποσυρσης. Αν θες πρασινο περιβαλλον ,πρεπει να εχεις και καινουργιας τεχνολογιας αυτοκινητο. Προφανως αυτος που εχει παλιο αμαξι ειναι φτωχος. Καλυτερα να δωσω 1000 ευρο στον φτωχο παρα 1000 ευρο στον προεδρο του Οτε και στα λαμογια που παιρνουν μιζες.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Καλυτερα να δωσω 1000 ευρο στον φτωχο παρα 1000 ευρο στον προεδρο του Οτε και στα λαμογια που παιρνουν μιζες.Σωστά.Ας καθιερωθεί κάθε χρόνο να δίνεται στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους 1000€ ως βοήθημα το οποίο όμως δε θα φορολογείται.Προτιμότερο είναι από το να πάνε στις αντιπροσωπίες και μετά στο εξωτερικό αφού η Ελλάδα δεν παράγει αμάξια.
-
Καλυτερα να δωσω 1000 ευρο στον φτωχο παρα 1000 ευρο στον προεδρο του Οτε και στα λαμογια που παιρνουν μιζες.
Σωστά.Ας καθιερωθεί κάθε χρόνο να δίνεται στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους 1000€ ως βοήθημα το οποίο όμως δε θα φορολογείται.Προτιμότερο είναι από το να πάνε στις αντιπροσωπίες και μετά στο εξωτερικό αφού η Ελλάδα δεν παράγει αμάξια.
Αν σταματησουν τα λαμογια να παιρνουν μιζες, οι πολιτικοι να τα παιρνουν και οι πλουσιοι να γινονται πλουσιοτεροι ,εγω θα συμφωνησω με την Μπιρμπιλο και τον Παπακων. Δεν προκειται ομως να γινει τιποτα απο τα παραπανω. Εδω θα ειμαστε και θα τα δουμε ολα.
Οταν το ταμειο θα ειναι ακομα πιο μειον θα σκαρφιστουν νεα μετρα και η ευκολη λυση ειναι το αυτοκινητο. Και γιατι να μην βαλουν 300% φορο στα καυσιμα? Γιατι να μην τετραπλασιασουν τα τελη?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αυτό δε καταλαβαίνει ο κόσμος πως το 1000άκο για την απόσυρση θα είχε νόημα να επενδυθεί αλλού. Αν θέλει ο άλλος τόσο πολύ να πάρει αυτοκίνητο και να πετάξει το σαπάκι του ας μη πάρει των 20.000 ευρώ ή ας πάρει κάποιο που να κάνει 1000 ευρώ λιγότερα και να το στείλει για ανακύκλωση αν αγαπάει το περιβάλλον.
Το τυρι κουμπαρεεε
Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι αλλο το 1000αρικο της αποσυρσης κι αλλο το (επιπλεον) 1000αρικο της επιδοτησης αγορας νεου αυτοκινητου??Και σε ρωταω:
1.Αφου το μετρο της αποσυρσης ηταν αντιπεριβαλλοντικο 'δεξιο' κακο κλπ κλπ γιατι καταργησαν μονο την αποσυρση-επιδοτηση
και κρατησαν τα (ληστρικα, αντιλαϊκα πειξα δειξα) τελη??2.Πως θα σου φαινοταν να σκιζανε τους ανω των 1923 κ.εκ./αξιας>30.000 ευρω κατοχους ΙΧ ωστε να επιδοτηθουν α) το ταμειο κατα της φτωχειας για να μπορεσει κι κακομοιρης κατοχος του σαπακιου να παρει καθαρο ΙΧ ή/και β) ενα ταμειο βελτιωσης των ΜΜΜ??
Εμενα παντως θα μου φαινοταν και φιλολαϊκο και υπερ της οικονομιας αφου θα βελτιωνοταν και ο στολος των οχηματων και τα ΜΜΜ για τα οποια κοπτεσαι.
Λοιπον τι λες?? -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Αυτό δε καταλαβαίνει ο κόσμος πως το 1000άκο για την απόσυρση θα είχε νόημα να επενδυθεί αλλού. Αν θέλει ο άλλος τόσο πολύ να πάρει αυτοκίνητο και να πετάξει το σαπάκι του ας μη πάρει των 20.000 ευρώ ή ας πάρει κάποιο που να κάνει 1000 ευρώ λιγότερα και να το στείλει για ανακύκλωση αν αγαπάει το περιβάλλον.
Το τυρι κουμπαρεεε
Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι αλλο το 1000αρικο της αποσυρσης κι αλλο το (επιπλεον) 1000αρικο της επιδοτησης αγορας νεου αυτοκινητου??Και σε ρωταω:
1.Αφου το μετρο της αποσυρσης ηταν αντιπεριβαλλοντικο 'δεξιο' κακο κλπ κλπ γιατι καταργησαν μονο την αποσυρση-επιδοτηση
και κρατησαν τα (ληστρικα, αντιλαϊκα πειξα δειξα) τελη??2.Πως θα σου φαινοταν να σκιζανε τους ανω των 1923 κ.εκ./αξιας>30.000 ευρω κατοχους ΙΧ ωστε να επιδοτηθουν α) το ταμειο κατα της φτωχειας για να μπορεσει κι κακομοιρης κατοχος του σαπακιου να παρει καθαρο ΙΧ ή/και β) ενα ταμειο βελτιωσης των ΜΜΜ??
Εμενα παντως θα μου φαινοταν και φιλολαϊκο και υπερ της οικονομιας αφου θα βελτιωνοταν και ο στολος των οχηματων και τα ΜΜΜ για τα οποια κοπτεσαι.
Λοιπον τι λες??Ε ρε παίχτη ας πάρει κάποιο 2000 φθηνότερο τώρα αν θέλει τόσο πολύ αυτοκίνητο και ας το δώσει για ανακύκλωση μπας και μαζέψουμε το έλλειμμα που έχουμε κληρονομιά...
-
Διαβάζω όσα γράφτηκαν σήμερα, την οργή για το κράτος, τους κομματικούς εμπαιγμούς και παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να μου βγάλει το βάρος που έχει κάτσει στο στομάχι από το απόγευμα.
Όλη τη μέρα τρέχω στη δουλειά και όσες βόλτες έκανα σε αντιπροσωπίες και μάντρες δεν με έπησαν με τις παραπλανιτικές ατάκες των πωλητών. Το resume στο οποίο στάθηκε το προβληματισμένο μου μυαλό είναι ότι μέχρι σήμερα που έγινε η δήλωση δεν έχει πληρωθεί κανένας δραχμή (η euro, πιο sic) από την απόσυρση και ερωτώ απλά ο ταπεινός, πως ήταν δυνατό να ξεκινήσεις αποφασιστικά μια διαδικασία παράδοσης της περιουσίας σου στον κρατικό μηχανισμό, όταν η διαδικασία αυτή έμοιαζε με ΛΟΤΤΟ. Ξεπερνώντας το γεγονός ότι το όχημα που θα αποσύρω (προ 1996), ενώ πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 1400 κυβικών (τα γνωστά γαλλικά 1360) θα μου επέφερε κέρδος 1000 ευρώ και αφελέστατα θεωρώντας 'δεδομένα' τα 2000 ξεκίνησα έναν αγώνα-έρευνα αγοράς στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, ο οποίος κατέληξε στο προφανές κοιτώντας στον πάτο του λεπτού πορτοφολιού μου: μεταχειρισμένο 1300cc μετά το 2005.
Μέσα σε όλα αυτά είχα τη φαεινή ιδέα να μην περάσω ΚΤΕΟ προ ενός μήνα όπως θα έπρεπε (αφού πείρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν χρειάζετε αν το όχημα θα αποσυρθεί), ενώ πλέον ορθά κοφτά με την σημερινή απόφαση έρχομαι αντιμέτωπος με τα αστρονομικά τέλη κυκλοφορίας (1400 προ 96!) που πλησιάζουν απειλητικά και όλα αυτά μιλώντας για ένα όχημα το οποίο κινήτε με υποψία δίσκου-πλατό και πολύ ελαφρό πόδι στο γκαζάκι προς αποφυγή του μοιραίου και το οποίο εαν του γεμίσεις το ρεζερβουάρ μάλλον του διπλασιάζεις την αξία.
Ω ναι, νομίζω ότι την πάτησα άσχημα.
Τι να πω ρε παιδιά, απλά να σκέφτεστε ότι υπάρχουμε και 'μεις, κάποιες περιπτώσεις που τραβάνε τα μαλλιά τους και 2000 ευρώ ήταν μεγάλο δεκανίκι.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το τυρι κουμπαρεεε
Λοιπον τι λες??Ε ρε παίχτη ας πάρει κάποιο 2000 φθηνότερο τώρα αν θέλει τόσο πολύ αυτοκίνητο και ας το δώσει για ανακύκλωση μπας και μαζέψουμε το έλλειμμα που έχουμε κληρονομιά...
Kαλα το 2 σε ποναει και το καταλαβαινω.Αλλα εννοια σου και τιποτα δε γραφεται τυχαια, απο εμενα τουλαχιστον.Ετοιμασε τη βαζελινη μονο 'παιχτη' ...
Στο (1) θα απαντησεις??Οσο για το ελλειμα που 'εχουμε κληρονομια' μη ξεχνας:
Youtube Video
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016