-
Βασικά έγκυος θα έβγαινες αν είχαμε ιερόδουλες δημόσιες υπαλλήλους...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Νομίζω ισοπεδώνεις ίσως κρίνοντας απο προσωπικές σου εμπειρίες, που σίγουρα όμως απέχουν πολύ για να χαρακτηριστούν ασφαλές στατιστικό δείγμα.
... Ο Ηλίας αναφέρεται σε καλούς εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Αυτό. Αν θέλεις να ανοίξεις δουλειά, θέλεις επαγγελματία με εξειδίκευση και γνώσεις πάνω στη δουλειά. Ο ωραίος κώλος δεν (θα έπρεπε να) είναι το βασικό προσόν μιας πωλήτριας, πχ.
Γκαρσόνι δεν (θα έπρεπε να) είναι (σχεδόν αποκλειστικά) ο φοιτητής ή ο άνεργος που ψάχνει για χαρτζηλίκι.
Ούτε μάγειρας ο τσοπάνος που 'έπεσε έξω'.
Πλέον, σχεδόν 30 χρόνια μετά, οι προσωπικές μου εμπειρίες ειναι ασφαλές στατιστικό δείγμα - πολύ ασφαλέστερο από κάποια κάποιων agb.
Θέλεις παράδειγμα; Βρες εξειδικευμένο προσωπικό να επανδρώσεις ΕΝΑ μηχανουργείο. Από τι σχολείο βγαίνουν ειδικευμένοι τεχνίτες στην Ελλάδα; Ξέρεις ότι πλέον δικοί μας παλιοί κατασκευαστές δουλεύουν με μηχανουργεία στην Ιταλία;Για τα παιδιά που δουλεύουν στα ΣΜ έχω γράψει ότι αν όλοι δουλεύαμε όσο σκληρά δουλεύουν αυτά η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη. Αλλά αυτό με κάνει κι όχι ...
Ηλια αυτη η κουβεντα ειναι ελαφρως deja-vu. Μπορεις οποιος θελει να βαραει οσο θελει να βαρας το σαμαρι (εργαζομενοι), γιατι προφανως ο γάιδαρος (εργοδοσια) ειναι ιερος. Οσο η νοοτροπια 'Τι να μας χεσει το φλωρακι με τα πτυχια, απο τις σχολες, εγω εχω βγαλει το πανεπιστημιο του δρομου' επικρατει στο 99% των εργοδοτων (εξαιρουνται μονο οι πολυ μεγαλες και πολυ οργανωμενες εταιριες), η συζητηση θα πηγαινει και θα ερχεται.
Στην Εσπερία που κατοικουν οι κουτοφραγκοι, οι εργοδοτες εχουν απαιτησεις για σπουδες και θεωρητικο υποβαθρο, γι'αυτο υπαρχουν και αναλογες σχολες. Οι κουτοφραγκοι ξερουν οτι η εμπειρια μπορει να αποκτηθει. Το θεωρητικο υποβαθρο οχι.
Στην Εσπερία τα πτυχια (χρυσο)πληρωνονται. Εδω (τα παραδειγματα απειρα) υποψηφιοι εργαζομενοι ΚΡΥΒΟΥΝ τις σπουδες τους μπας και παρουν τις δουλειες κοψοχρονια. -
Το θέμα ξεκίνησε από τα λιμάνια. Εκεί η εργοδοσία τί ρόλο παίζει στις καθυστερήσεις που έχουν τεράστιο κόστος; Βαριέται ο 'εργοδότης' να βάλει τη τζίφρα του για να πάρει σήμερα κι όχι σε μια βδομάδα ο Αλέκος το κοντέινερ από το σημείο Χ και να το πάει στο σημείο Ψ χωρίς να το σπάσει και χωρίς να το ελαφρώσει λίγο από το περιεχόμενό του;
Σε τί φταίει ο 'εργοδότης' στα δημ. ΚΤΕΟ, τις πολεοδομίες, τις νομαρχίες, τις εφορίες;
Ποιος φοράει τελικά το σαμάρι, ο εργαζόμενος ή ο πολίτης που πληρώνει και δεν εξυπηρετείται;
Όσα έχουν γραφτεί για το έγκλημα κατά της ελληνικής οικονομίας κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις εργαζομένων στα λιμάνια, αφορούν την εργοδοσία; -
To θεμα ξεκινησε απο τα λιμανια, η απαντηση μου ομως δεν αφορα τα λιμανια.
Απο την αλλη: ΑΝ το δημοσιο δεν ηταν ο πιο καλοπληρωτης εργοδοτης, ΑΝ το δημοσιο δεν ηταν ο μοναδικος εργοδοτης που τηρει τα δικαιωματα των εργαζομενων σε αυτον, ΑΝ το δημοσιο δεν ηταν ο μοναδικος εργοδοτης δεν ηταν ο μοναδικος εργοδοτης που εμπνεει στον εργαζομενο του ασφαλεια για το μελλον, ΑΝ το δημοσιο δεν ηταν ο μοναδικος εργοδοτης στον οποιον τα πτυχια ειναι προσον και οχι μειονεκτημα ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ θα επαυε να το υγρο ονειρο καθε νεου, με αποτελεσμα να κανει απεργια μονο και μονο επειδη το δημοσιο θα παψει να ειναι ο εργοδοτης του (αν καταλαβα καλα αυτο ειναι το αιτημα της απεργιας)
-
Για να μιλάμε σωστά, το δημόσιο είναι ο μοναδικός χώρος όπου τα πτυχία αναγνωρίζονται βάσει του τι γράφουν και όχι βάσει του τι αντιπροσωπεύουν στην πράξη.
Πχ ο απόφοιτος της Αγγλικής-Γαλλικής Φιλολογίας Ρεθύμνου είναι το ίδιο με τον απόφοιτο της Σορβόνης ή της Οξφόρδης. Ο απόφοιτος ενός οποιουδήποτε οικονομικού ΑΕΙ της χώρας είναι ίσος (και καλά) με τον απόφοιτο του Χάρβαρντ ή της ΑΣΟΕ.
Ένα μεταπτυχιακό της πλάκας από το ΤΕΙ Τρικάλων υπερκαλύπτει ως προσόν όλους τους προηγούμενους. Και πολλά τέτοια.
Η παθογένεια του συστήματος οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ισοπέδωση της αξίας κάθε πτυχίου. Γι' αυτό είχε γίνει της κακομοίρας όταν επέβαλε η πολιτεία (επιτέλους) την κατάργηση της επετηρίδας και τη διεξαγωγή εξετάσεων για τους εκπαιδευτικούς της α'βάθμιας-β'βάθμιας εκπαίδευσης.
Το να θέλει ένας εργοδότης άτομα 'της δουλειάς' αντί για πτυχιούχους, δεν συνεπάγεται ότι θέλει άσχετους, αλλά άτομα που να του βγάζουν τη δουλειά. Και επειδή ο κάθε εργοδότης γνωρίζει καλύτερα τι τον συμφέρει, προτιμά να βρει κάποιον με πείρα αντί για έναν πτυχιούχο που μαθαίνει στο ΑΕΙ-ΤΕΙ θεωρίες δίχως αντίκρυσμα, τις οποίες δεν του έχει δείξει κανείς πως να τις εφαρμόζει στην πράξη. Άσε που θα λέει στον άπειρο πτυχιούχο ότι αυτό ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ γίνεται έτσι και ο άλλος θα τον κοιτάζει σαν χάνος γιατί είχε μάθει άλλα στη θεωρία.
Να σου πω για παράδειγμα ότι οι περισσότεροι απόφοιτοι Νομικών σχολών δεν έχουν δει ΠΟΤΕ στα αμφιθέατρα ένα δικόγραφο; Άντε εσύ, ως 'εργοδότης', να πάρεις ένα παλικαράκι με άριστα στο πτυχίο, που έκανε και μια τυπική (συχνά μάλιστα εικονική) πρακτική σε δικηγορικό γραφείο για να σου σώσει το σπίτι ή να σε γλιτώσει από τη φυλακή.
Θεωρείς τον εαυτό σου εργοδότη που εμπνέει ασφάλεια; Θα ξαναπάρεις στη δούλεψή σου κάποιον (μηχανικό, δικηγόρο, γιατρό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό) που λόγω απειρίας θα σου κάνει ζημιά; Γιατί απαιτείς το ίδιο από έναν άλλο εργοδότη; Η εργασιακή ασφάλεια είναι κάτι που κανονικά πρέπει να κερδίζεται με την απόδοση, όχι κάτι που κερδίζεται βάσει νόμου. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. -
[manosk =mode on]
Το δημόσιο είναι ο μοναδικός εργοδότης που σε πληρώνει να τα ξύνεις,
επίσης είναι ο μοναδικός εργοδότης που σε προσλαμβάνει χωρις να σε χρειάζεται
[/manosk]ΥΓ . Πλάκα έκανα
-
- Θεωρητικολογεις γιατι ουτως ή αλλως και 3 στρεμματα πτυχιο απο το Καιμπριτζ να εχεις, σε ελληνα ξερόλα εργοδοτη δίκιο δε βρισκεις
- ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ο χανος θα εχει δικιο γιατι τη θεωρια την εβγαλαν καποιοι επιστημονες που θελουν κατι αφεντικακια της πιατσας για πρωινο. Ο αρχοντας της πιατσας εχει μαθει να κανει τη δουλεια του καπως (οπως νάναι) και αυτο θα ξερει μεχρι να πεθανει. Το οτι οι ελληνικες επιχειρησεις ειναι οι τελευταιες στην Ευρωπη σε καινοτομια ειναι μυθος;
- Αφου ειναι ετσι με τους δικηγορους, εγω προτεινω να καταργηθει η νομικη και να γυρισουμε στους δικολαβους. Εχουν πειρα οι ανθρωποι...
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
[manosk =mode on]
Το δημόσιο είναι ο μοναδικός εργοδότης που πολλές φορές προσλαμβάνει άτομα που είναι χειρότερα από άλλα, δίνοντά τους τα ίδια χρήματα,
επίσης είναι ο μοναδικός εργοδότης που σε προσλαμβάνει ενώ χρειάζεται κάτι άλλο, παρόμοιο μεν, αλλά τελείως διαφορετικό
[/manosk] -
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Θεωρητικολογεις γιατι ουτως ή αλλως και 3 στρεμματα πτυχιο απο το Καιμπριτζ να εχεις, σε ελληνα ξερόλα εργοδοτη δίκιο δε βρισκεις
Ο απόφοιτος του Κέμπριτζ δεν θα πάει στον μαστρο-Κίτσο για δουλειά. Ή θα κάτσει στο εξωτερικό ή θα έρθει να αναλάβει καλό πόστο με καλά λεφτά στον ιδιωτικό τομέα.
Μπορεί βέβαια να κάνει σεπούκου ή, ακόμα χειρότερα, να πάει να προσληφθεί με μοριοδότηση στο Δημόσιο.Επίσης, όσον αφορά αυτά που έγραψα για την ισοπέδωση των πτυχίων στο Δημόσιο, δεν 'θεωρητικολόγησα' καθόλου. Διάβασε τι προβλέπει η νομοθεσία των προσλήψεων, ειδικά με μοριοδότηση, και θα διαπιστώσεις ότι όλα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.
- ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ο χανος θα εχει δικιο γιατι τη θεωρια την εβγαλαν καποιοι επιστημονες που θελουν κατι αφεντικακια της πιατσας για πρωινο. Ο αρχοντας της πιατσας εχει μαθει να κανει τη δουλεια του καπως (οπως νάναι) και αυτο θα ξερει μεχρι να πεθανει. Το οτι οι ελληνικες επιχειρησεις ειναι οι τελευταιες στην Ευρωπη σε καινοτομια ειναι μυθος;
Για να δημιουργηθούν καινοτόμες λύσεις, θα πρέπει κάποιοι να τις επινοήσουν. Για να τις επινοήσουν, θα πρέπει να γνωρίζουν πως να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα εργαλεία του ιδιωτικού τομέα. Για να γνωρίζουν αυτό το πράγμα, θα πρέπει να τα έχουν διδαχθεί στη σχολή τους. Αυτό το τελευταίο ονομάζεται .........................σύνδεση παραγωγής και ανώτερης-ανώτατης εκπαίδευσης (μπρρρρρ ).
Δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις για τα μπάζα, ούτε όλοι οι επιχειρηματίες, βιοτέχνες, εργοστασιάρχες 'Παπαγιαννόπουλοι'.
Το ότι άλλο είναι η θεωρία και άλλο η πράξη, φαίνεται σε πολλά θέματα. Πχ ένα παιδί που είχε αναλάβει κάτι ηλεκτρικά (διπλωματούχος ηλεκτρολόγος), από απειρία έκανε 3 χοντράδες (γκρέμισε τοίχο , εφάρμοσε τον πίνακα ρεύματος έτσι που να προεξέχει μισό δάχτυλο, έριξε λάσπη λες και κάλυπτε λακούβες σαν τη ΔΕΗ). Ο μάστορας με πείρα θα του έλεγε τι να προσέξει, αφού στα χειρωνακτικά επαγγέλματα ή όπου πρέπει τέλος πάντων κάποιος να πιάσει στα χεράκια του ένα εργαλείο πλην στυλού ή πληκτρολογίου, τα βιβλία δεν γράφουν, ούτε μπορούν να γράφουν, τι μπορεί να πάει στραβά για διάφορους λόγους.- Αφου ειναι ετσι με τους δικηγορους, εγω προτεινω να καταργηθει η νομικη και να γυρισουμε στους δικολαβους. Εχουν πειρα οι ανθρωποι...
Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Το παράδειγμα τέθηκε για να καταδείξει ότι στα ΑΕΙ συχνά η επιμονή στη θεωρία αποτρέπει τον φοιτητή από το να μάθει ΠΡΙΝ βγει στην αγορά εργασίας απαραίτητες πρακτικές πληροφορίες, χωρίς τις οποίες είναι λίγο ή πολύ άχρηστος σε έναν εργοδότη.
-
greo,
Ο χρήστης ililias, στην προηγούμενη σελίδα έγραψε:
**Αυτό που λέω εγώ είναι ότι υπάρχουν κακοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Κάποιοι απ' αυτούς είναι υπάλληλοι, κάποιοι εργοδότες. **Κακοί, ψυχροί κι ανάποδοι όλοι μας.
Κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας και σε καμία περίπτωση δεν μπορουν να μας κάνουν να ελπίζουμε για αλλαγή στο γενικό κλίμα. Άλλωστε αν τους δούμε πουθενά τους φτύνουμε όλοι γιατί χαλάνε την πιάτσα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να γίνει σεισμός, λιμός, καταποντισμός, κάτι 'βαρύ', τεσπα...Για το deja-vu έχω να πω ότι δεν είναι ελαφρώς τέτοιο, είναι βαρέως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο απόφοιτος του Κέμπριτζ δεν θα πάει στον μαστρο-Κίτσο για δουλειά. Ή θα κάτσει στο εξωτερικό ή θα έρθει να αναλάβει καλό πόστο με καλά λεφτά στον ιδιωτικό τομέα.
Μπορεί βέβαια να κάνει σεπούκου ή, ακόμα χειρότερα, να πάει να προσληφθεί με μοριοδότηση στο Δημόσιο.Επίσης, όσον αφορά αυτά που έγραψα για την ισοπέδωση των πτυχίων στο Δημόσιο, δεν 'θεωρητικολόγησα' καθόλου. Διάβασε τι προβλέπει η νομοθεσία των προσλήψεων, ειδικά με μοριοδότηση, και θα διαπιστώσεις ότι όλα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.
Θεωρητικολογεις περι του ιδιωτικου τομεα. Αυτα τα περι 'ευκαιριων' με την πτυχιαρα. Τα βρισκω ακρός πραγματικοτητας
Για να δημιουργηθούν καινοτόμες λύσεις, θα πρέπει κάποιοι να τις επινοήσουν. Για να τις επινοήσουν, θα πρέπει να γνωρίζουν πως να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα εργαλεία του ιδιωτικού τομέα. Για να γνωρίζουν αυτό το πράγμα, θα πρέπει να τα έχουν διδαχθεί στη σχολή τους. Αυτό το τελευταίο ονομάζεται .........................σύνδεση παραγωγής και ανώτερης-ανώτατης εκπαίδευσης (μπρρρρρ ).
Δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις για τα μπάζα, ούτε όλοι οι επιχειρηματίες, βιοτέχνες, εργοστασιάρχες 'Παπαγιαννόπουλοι'.
Το ότι άλλο είναι η θεωρία και άλλο η πράξη, φαίνεται σε πολλά θέματα. Πχ ένα παιδί που είχε αναλάβει κάτι ηλεκτρικά (διπλωματούχος ηλεκτρολόγος), από απειρία έκανε 3 χοντράδες (γκρέμισε τοίχο , εφάρμοσε τον πίνακα ρεύματος έτσι που να προεξέχει μισό δάχτυλο, έριξε λάσπη λες και κάλυπτε λακούβες σαν τη ΔΕΗ). Ο μάστορας με πείρα θα του έλεγε τι να προσέξει, αφού στα χειρωνακτικά επαγγέλματα ή όπου πρέπει τέλος πάντων κάποιος να πιάσει στα χεράκια του ένα εργαλείο πλην στυλού ή πληκτρολογίου, τα βιβλία δεν γράφουν, ούτε μπορούν να γράφουν, τι μπορεί να πάει στραβά για διάφορους λόγους.Σ'ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ γιατι εδωσες τελεια ασιστ. ΔΕΝ ειναι δουλεια του διπλωματουχου ηλεκτρολογου ΟΥΤΕ να χτισει ή γκρεμισει τοιχο ΟΥΤΕ να εφαρμοσει με τα χερακια του τον πινακα ΟΥΤΕ να ριξει λασπη ως αλλος Κακαουνακης. Η δουλεια του ειναι να υποδειξει στον εργατη τι ΑΚΡΙΒΩΣ να κανει. Παριστανει ομως τον χαμαλομηχανικο γιατι ετσι του ειπε το αφεντικο, ο οποιος τσιγκουνευεται να παρει ΚΑΙ εργατη.
Η επινοηση των λυσεων ειναι εργο της εργοδοσιας, η οποια δε βγαινει απο καμια σχολη. Εχω λεφτα και ανοιγω επιχειρηση. Αν δεν παρω τον Χ φλωρο πανεπιστημιου, αλλα μονιμως παιρνω εμπειρους της πιατσας, η κενοτομια πιανει πατο. Καλη η προσπαθεια να φορτωσουμε ΚΑΙ αυτο στο πανεπιστημιο, αλλα λίγη. Ας το πω για ν-οστη φορά. Τα ΑΕΙ ειναι επιστημονικοι φορεις οχι σεμιναρια επιχειρηματικοτητας ή ειδικευσης του ΟΑΕΔ.
Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Το παράδειγμα τέθηκε για να καταδείξει ότι στα ΑΕΙ συχνά η επιμονή στη θεωρία αποτρέπει τον φοιτητή από το να μάθει ΠΡΙΝ βγει στην αγορά εργασίας απαραίτητες πρακτικές πληροφορίες, χωρίς τις οποίες είναι λίγο ή πολύ άχρηστος σε έναν εργοδότη.
Δεν ξερω καμια χωρα του κοσμου που ο εργοδοτης εχει την απαιτηση ο φρεσκος πτυχιουχος να του βγαλει ολη τη δουλεια απο την πρωτη μερα. Η απαιτηση αυτη ειναι εντελως παραλογη, οπως και η αντιστοιχη απαιτηση απο τα ΑΕΙ
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
greo,**Αυτό που λέω εγώ είναι ότι υπάρχουν κακοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Κάποιοι απ' αυτούς είναι υπάλληλοι, κάποιοι εργοδότες. **Κακοί, ψυχροί κι ανάποδοι όλοι μας.
Κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας και σε καμία περίπτωση δεν μπορουν να μας κάνουν να ελπίζουμε για αλλαγή στο γενικό κλίμα. Άλλωστε αν τους δούμε πουθενά τους φτύνουμε όλοι γιατί χαλάνε την πιάτσα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να γίνει σεισμός, λιμός, καταποντισμός, κάτι 'βαρύ', τεσπα...Για το deja-vu έχω να πω ότι δεν είναι ελαφρώς τέτοιο, είναι βαρέως.
Το διαβασα, αλλα δεν βρισκω οτι οι ευθυνες θα επρεπε να μοιραζονται. Ο ηγετης της προσπαθειας ειναι ο εργοδοτης. Να τα ριχνει στους υπαλληλους ειναι απλά μεταθεση ευθυνων ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ
-
greo,
Κάνεις το κλασικό Ελληνικό σφάλμα: Ξέρεις ποιός φταίει.Ο χρήστης μια σελίδα πίσω, ililias έγραψε:
...Βρες εξειδικευμένο προσωπικό να επανδρώσεις ΕΝΑ μηχανουργείο. Από τι σχολείο βγαίνουν ειδικευμένοι τεχνίτες στην Ελλάδα; Ξέρεις ότι πλέον δικοί μας παλιοί κατασκευαστές δουλεύουν με μηχανουργεία στην Ιταλία;... -
Σε τετοιου ειδους σχολες δεν υπαρχει δα και το αβατον για τις ιδιωτικες σχολες
-
Δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες σχολές. Μας τέλειωσαν κάπου στη 10ετία του '70. Δεν ταιριάζουν, μάλλον, με το dna μας.
Δε βαριέσαι... -
Φυσικά και δεν ταιριάζουν με το DNA μας. Θ'αφήσει ποτέ ο ελληναράς το σπλάχνο του να γίνει μουτζούρης ενώ μπορεί να γίνει πορτιέρης σε σκυλομάγαζο, ρεπορτατζής, μοντέλο ή 'απόφοιτος ΠΣΕ';
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ηλια αυτη η κουβεντα ειναι ελαφρως deja-vu. Μπορεις οποιος θελει να βαραει οσο θελει να βαρας το σαμαρι (εργαζομενοι), γιατι προφανως ο γάιδαρος (εργοδοσια) ειναι ιερος.
Λάθος (με το συμπάθειο δηλαδή...). Η εργοδοσία βαράει το σαμάρι όχι γιατί είναι ιερή ή γιατί απολαμβάνει κάποιας ιδιαίτερης προστασίας στην Ελλάδα (το αντίθετο θα έλεγα), αλλά για έναν πολύ απλό λόγο: ΑΝΕΡΓΙΑ. Σου λέει, αν δε σου αρέσει ρε μπάρμπα πάνε αλλού, εγώ σίγουρα θα βρω κάποιον να κάνει τη δουλειά που θέλω για πενταροδεκάρες, γιατί η ουρά είναι μεγάλη...
Οσο η νοοτροπια 'Τι να μας χεσει το φλωρακι με τα πτυχια, απο τις σχολες, εγω εχω βγαλει το πανεπιστημιο του δρομου' επικρατει στο 99% των εργοδοτων (εξαιρουνται μονο οι πολυ μεγαλες και πολυ οργανωμενες εταιριες), η συζητηση θα πηγαινει και θα ερχεται.
Ναι, αυτή η νοοτροπία υπάρχει, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό πλέον. Από προσωπική μου εμπειρία (μικρή, αλλά υπαρκτή) αναγνωρίζεται το όποιο θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά απλά δεν πληρώνεται... Για τον γνωστό λόγο... Υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές...
Στην Εσπερία που κατοικουν οι κουτοφραγκοι, οι εργοδοτες εχουν απαιτησεις για σπουδες και θεωρητικο υποβαθρο, γι'αυτο υπαρχουν και αναλογες σχολες. Οι κουτοφραγκοι ξερουν οτι η εμπειρια μπορει να αποκτηθει. Το θεωρητικο υποβαθρο οχι.
Στην Εσπερία τα πτυχια (χρυσο)πληρωνονται. Εδω (τα παραδειγματα απειρα) υποψηφιοι εργαζομενοι ΚΡΥΒΟΥΝ τις σπουδες τους μπας και παρουν τις δουλειες κοψοχρονια.Το κορυφαίο το είχα ακούσει σε μία συνέντευξη... Ενώ μέχρι τότε (πριν πάρω το μεταπτυχιακό) άκουγα το 'Εντάξει, μωρέ... καλό είναι και το πτυχίο σου, αλλά ένα μεταπτυχιακό μετράει...', ξαφνικά μου είπαν 'Ε, για να λέμε και την αλήθεια, με το μεταπτυχιακό είσαι κάπως overqualified' (έτσι ακριβώς μου το είπε) Σε εταιρεία που πριν από λίγο καιρό προσέλαβαν φίλο με ακριβώς τα ίδια πτυχία με εμένα...
Εκείνη την ώρα πως κρατήθηκα και δεν του είπα κάτι χοντρό...
Εν τέλει, το μετανιώνω που δεν έφυγα στο εξωτερικό μερικά χρόνια πιο πριν...
Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως αν έφευγα, μάλλον δεν θα γνώριζα τη γυναίκα μου
-
Γούτσου-γούτσου Μάρκο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γούτσου-γούτσου Μάρκο.Γενικά το γούτσου γούτσου θέλει προσοχή
Ιδίως για μερικούς που δεν έχουν πολλά περιθώρια...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Γούτσου-γούτσου Μάρκο.
Γενικά το γούτσου γούτσου θέλει προσοχή
Ιδίως για μερικούς που δεν έχουν πολλά περιθώρια...
Αναμφίβολα...
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]