-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εκτος του οτι ειναι εντελως αναληθες , γραφοντας κατι τοσο προσβλητικο για τους εργαζομενους , θα επρεπε κ να το αποδειξεις με στοιχεια .- Δεν 'πρέπει' να αποδείξω τπτ. Καταλαβαίνεις τι λέω, ή δεν το καταλαβαίνεις. Κανένα πρόβλημα.
- Διαφορά εργαζομένων: Αγγλία, ο νεοπροσληφθείς υπάλληλος λέει 'το κατάστημά μας', ένα χρόνο μετά λέει 'μου'. Ελλάδα, λέει 'ο εργοδότης μου είναι μαλάκας και κονομάει από τον ιδρώτα μου και να πάει να γαμηθεί το μπουρδέλο του'.
- Διαφορά γνώσεων: Γκαρσόνι από σχολή έχεις δει στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εκτος του οτι ειναι εντελως αναληθες , γραφοντας κατι τοσο προσβλητικο για τους εργαζομενους , θα επρεπε κ να το αποδειξεις με στοιχεια .
- Δεν 'πρέπει' να αποδείξω τπτ. Καταλαβαίνεις τι λέω, ή δεν το καταλαβαίνεις. Κανένα πρόβλημα.
- Διαφορά εργαζομένων: Αγγλία, ο νεοπροσληφθείς υπάλληλος λέει 'το κατάστημά μας', ένα χρόνο μετά λέει 'μου'. Ελλάδα, λέει 'ο εργοδότης μου είναι μαλάκας και κονομάει από τον ιδρώτα μου και να πάει να γαμηθεί το μπουρδέλο του'.
- Διαφορά γνώσεων: Γκαρσόνι από σχολή έχεις δει στην Ελλάδα;
Ηλία,
Σ ένα πολυκατάστημα απο αυτά που ψωνίζεις κάθε μέρα, ξέρεις πόσοι πτυχιούχοι εργάζονται; Πολλοί σε διαβεβαιώ.
Και γκαρσόνια απο σχολές, και με καλά πτυχία έχουμε.
Και καλούς, και κακούς εργαζόμενους έχουμε.
Νομίζω ισοπεδώνεις ίσως κρίνοντας απο προσωπικές σου εμπειρίες, που σίγουρα όμως απέχουν πολύ για να χαρακτηριστούν ασφαλές στατιστικό δείγμα. -
Έχεις μήπως κάποιο καλό δείγμα από λιμάνι;
Θες να σου πω πόσα δωράκια χρειάζεται να κάνει ένας επιχειρηματίας από τελώνες έως φορτοεκφορτωτές για να πάρει εντός λογικού χρόνου και χωρίς 'απώλειες' ή φθορές το εμπόρευμά του; Πριν μάλιστα ψευτοιδιωτικοποιηθούν οι Οργανισμοί Λιμένων, μέχρι και στα αδέσποτα έπρεπε να ρίξεις κάτι για να κάνεις τη δουλειά σου. Το βασικότερο όμως: εκτός από τις νόμιμες δουλειές, μέσω των ίδιων καναλιών γίνονταν και πολλές παράνομες με κόστος στο ελληνικό κράτος (άρα και στους φορολογούμενους) λόγω απώλειας δασμώνΘα συμπληρώσω ότι άλλον είναι το αν έχουμε 'καλούς' εργαζόμενους και άλλο το τι συμβαίνει σε συγκεκριμένους χώρους, όπως τα τελωνεία, τις πολεοδομίες, τις εφορίες...
Επίσης το ότι είναι άλλο πράγμα το να εργάζεται ένας πτυχιούχος ως γκαρσόνι για χαρτζιλίκι ή λόγω ανεργίας ή λόγω αχρηστίας ή λόγω κακού επαγγελματικού προσανατολισμού. Ο Ηλίας αναφέρεται σε καλούς εξειδικευμένους επαγγελματίες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θες να σου πω πόσα δωράκια χρειάζεται να κάνει ένας επιχειρηματίας από τελώνες έως φορτοεκφορτωτές για να πάρει εντός λογικού χρόνου και χωρίς 'απώλειες' ή φθορές το εμπόρευμά του; Πριν μάλιστα ψευτοιδιωτικοποιηθούν οι Οργανισμοί Λιμένων, μέχρι και στα αδέσποτα έπρεπε να ρίξεις κάτι για να κάνεις τη δουλειά σου. Το βασικότερο όμως: εκτός από τις νόμιμες δουλειές, μέσω των ίδιων καναλιών γίνονταν και πολλές παράνομες με κόστος στο ελληνικό κράτος (άρα και στους φορολογούμενους) λόγω απώλειας δασμώνΑπο λιμάνι δεν έχω, διαθέτω όμως μια πλούσια προϊστορία σε εργασιακούς χώρους και εργασιακά θέματα, πράγμα που μου επιτρέπει να έχω ιδία άποψη αγαπητέ.
-
νομιζω οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση.
δε γινεται να υπαρχουν κακοι εργαζομενοι και καλα αφεντικα μονο! Προφανως υπαρχει και το αναποδο. Αλλωστε και καποια απο τα νυν αφεντικα ηταν πρωην εργαζομενοι. Δε γινεται λοιπον ενας πρωην κακος υπαλληλος να γινει 'υποχρεωτικα' καλο αφεντικο.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
(AUTI EINAI I ELLINIKI SIMETOXI!!!!)
Διαλέξτε το σχέδιο του νέου κέρματος των 2 ευρώ
Για να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια από τη σύσταση της ΟΝΕ και τη δημιουργία του ευρώ, όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εκδώσουν στις αρχές του 2009 αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ με κοινό σχέδιο.Το σχέδιο επιλέγεται από πολίτες και μόνιμους κατοίκους της ΕΕ με ψηφοφορία σε ειδικό δικτυακό τόπο που συστάθηκε για τον σκοπό αυτόν. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 31 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 22 Φεβρουαρίου 2008.
Η Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και το ευρώ
Την 1η Ιανουαρίου 1999 το ευρώ έγινε το επίσημο νόμισμα ένδεκα αρχικώς χωρών και καθιερώθηκε ενιαία νομισματική πολιτική την οποία ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Τα εθνικά τραπεζογραμμάτια και κέρματα συνέχισαν να υπάρχουν ως υποδιαιρέσεις του ευρώ έως το 2002, οπότε αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ.
Η Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) αποτελεί το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο που στηρίζει το ευρώ και συμπληρώνει την ενιαία αγορά της ΕΕ. Η ΟΝΕ εξασφάλισε χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλά επιτόκια προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και ενθάρρυνε την εξυγίανση και σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών. Το ενιαίο νόμισμα εξάλειψε τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος και διευκόλυνε τις εμπορικές συναλλαγές και τις συγκρίσεις τιμών μεταξύ των 15 χωρών που απαρτίζουν σήμερα τη ζώνη του ευρώ.
Επιλογή του σχεδίου του αναμνηστικού κέρματος των 2 ευρώ
Για να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια από τη σύσταση της ΟΝΕ και τη δημιουργία του ευρώ, όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εκδώσουν στις αρχές του 2009 αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ με κοινό σχέδιο.
Ύστερα από διαγωνισμό σχεδίου που προκηρύχθηκε μεταξύ των νομισματοκοπείων των χωρών της ζώνης του ευρώ, και μετά από προεπιλογή σχεδίων από τους διευθυντές των νομισματοκοπείων, το τελικό σχέδιο επιλέγεται αποκλειστικά από πολίτες και μόνιμους κατοίκους της ΕΕ με ψηφοφορία σε ειδικό δικτυακό τόπο που συστάθηκε προς τον σκοπό αυτόν.
Θα κερδίσει το σχέδιο που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους. Θα κληρωθεί επίσης ένα άτομο από αυτά που ψήφισαν για το σχέδιο που κέρδισε, στο οποίο θα δοθεί ως βραβείο μια σειρά συλλεκτικών κερμάτων ευρώ μεγάλης αξίας. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 31 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 22 Φεβρουαρίου 2008. Το σχέδιο που θα επιλεγεί με τη ψηφοφορία θα ανακοινωθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2008.
Το ποιο σημαντικο ειναι οτι ρο δευτερο απο αριστερα αυτο με το ανθρωπακι ειναι σχεδιο ελληνικο του εξαιρετου γλυπτη του ελληνικου νομισματοκοπειου Γιωργου Σταματοπουλου
http://www.eurodesigncontest.eu/index.cfm εχει και επιλογη γλωσσας ελληνικα -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
...Νομίζω ισοπεδώνεις ίσως κρίνοντας απο προσωπικές σου εμπειρίες, που σίγουρα όμως απέχουν πολύ για να χαρακτηριστούν ασφαλές στατιστικό δείγμα.... Ο Ηλίας αναφέρεται σε καλούς εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Αυτό. Αν θέλεις να ανοίξεις δουλειά, θέλεις επαγγελματία με εξειδίκευση και γνώσεις πάνω στη δουλειά. Ο ωραίος κώλος δεν (θα έπρεπε να) είναι το βασικό προσόν μιας πωλήτριας, πχ.
Γκαρσόνι δεν (θα έπρεπε να) είναι (σχεδόν αποκλειστικά) ο φοιτητής ή ο άνεργος που ψάχνει για χαρτζηλίκι.
Ούτε μάγειρας ο τσοπάνος που 'έπεσε έξω'.
Πλέον, σχεδόν 30 χρόνια μετά, οι προσωπικές μου εμπειρίες ειναι ασφαλές στατιστικό δείγμα - πολύ ασφαλέστερο από κάποια κάποιων agb.
Θέλεις παράδειγμα; Βρες εξειδικευμένο προσωπικό να επανδρώσεις ΕΝΑ μηχανουργείο. Από τι σχολείο βγαίνουν ειδικευμένοι τεχνίτες στην Ελλάδα; Ξέρεις ότι πλέον δικοί μας παλιοί κατασκευαστές δουλεύουν με μηχανουργεία στην Ιταλία;Για τα παιδιά που δουλεύουν στα ΣΜ έχω γράψει ότι αν όλοι δουλεύαμε όσο σκληρά δουλεύουν αυτά η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη. Αλλά αυτό με κάνει κι όχι ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση.δε γινεται να υπαρχουν κακοι εργαζομενοι και καλα αφεντικα μονο! Προφανως υπαρχει και το αναποδο. Αλλωστε και καποια απο τα νυν αφεντικα ηταν πρωην εργαζομενοι. Δε γινεται λοιπον ενας πρωην κακος υπαλληλος να γινει 'υποχρεωτικα' καλο αφεντικο.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι υπάρχουν κακοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Κάποιοι απ' αυτούς είναι υπάλληλοι, κάποιοι εργοδότες. Κακοί, ψυχροί κι ανάποδοι όλοι μας.
Κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας και σε καμία περίπτωση δεν μπορουν να μας κάνουν να ελπίζουμε για αλλαγή στο γενικό κλίμα. Άλλωστε αν τους δούμε πουθενά τους φτύνουμε όλοι γιατί χαλάνε την πιάτσα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να γίνει σεισμός, λιμός, καταποντισμός, κάτι 'βαρύ', τεσπα... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γκαρσόνι δεν (θα έπρεπε να) είναι (σχεδόν αποκλειστικά) ο φοιτητής ή ο άνεργος που ψάχνει για χαρτζηλίκι...
και στην αμερικη ετσι ειναι.
το προβλημα που συζητατε παντως ειναι οτι υπαρχουν ατομα οπως οι περισσοτεροι εδω μεσα που περνανε την νοοτροπια τους στους μικροτερους. πολλα λογια και λιγες πραξεις. απο ολους θελουμε να ειναι γερμανοι αλλα εμεις να ειμαστε ελληνες.
ελληνες αγανακτισμενοι πολιτες...
και μενα μου αρεσουν τα πολλα λογια κ οι λιγες πραξεις. αλλα τουλαχιστον εχω τα κοτσια να το παραδεχτω. δεν περιμενω απο κανεναν να κανει κατι που εγω δεν θα εκανα (αν το κανει βεβαια τοσο το καλυτερο, αλλα δεν το απαιτω)
απο κει και περα μπορειτε να το κουρασετε οσο θελετε, αλλα ξερετε οτι δεν δεν θελετε να αλλαξει η φαση γιατι ουτε εσας συμφερει...
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Τζατζικιστάν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θες να σου πω πόσα δωράκια χρειάζεται να κάνει ένας επιχειρηματίας από τελώνες έως φορτοεκφορτωτές για να πάρει εντός λογικού χρόνου και χωρίς 'απώλειες' ή φθορές το εμπόρευμά του;Οι 'απώλειες' είναι συχνότατο φαινόμενο και το κόστος τους είναι πολλές φορές, αρκετά μεγάλο.Κόστος το οποίο το επιβαρύνεται ο τελικός καταναλωτής φυσικά.
Είναι μεγάλη μπίζνα τα λιμάνια παιδιά, μη το ψάχνουμε....
-
skye
Αμα το γνώρισμα του Ελληνα είναι να θέλει τους άλλους Γερμανούς και τον εαυτό του Έλληνα, τότε άμα σταματήσουμε να ζητάμε απ τους άλλους να ναι Γερμανοί θα σταματήσουμε νά μαστε Έλληνες πράγμα που δε μας συμφέρει. -
To ζήτημα είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, όχι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
Αν ο κ. Ταδόπουλος, πτυχιούχος ή βασικής εκπαίδευσης, κληθεί να εργαστεί κάπου όπου κυριαρχεί η τεμπελιά, τα γρηγορόσημα, η έλλειψη ΕΛΕΓΧΟΥ, η νοοτροπία του κλειστού σιναφιού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμπεριφερθεί αναλόγως για να 'ταιριάξει' στο σύστημα. Διαφορετικά ή θα γίνει ένας παρίας-τρελός του χωριού ή θα φύγει ή θα τον φύγουν.
Αν ο ίδιος βρεθεί σε ένα περιβάλλον με έλεγχο, με διαδικασίες που τηρούνται όπως πρέπει, με σεβασμό στον πελάτη-καταναλωτή-εξυπηρετούμενο, το λογικότερο είναι επίσης να συμπεριφερθεί αναλόγως.Η λύση του προβλήματος είναι να αλλάξει ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) η νοοτροπία, γιατί στην Ελλάδα κάτι 'αυτορρυθμίσεις' και κανονισμοί χωρίς τις αναγκαίες διαδικασίες επιβολής τους είναι και παραμένουν ανέκδοτα.
Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι κάποιο όμορφο πρωινό θα αποφασίσουν μόνοι τους οι εργαζόμενοι συγκεκριμένων χώρων ότι δεν θα απαιτούν, σιωπηρά ή ρητά, δωράκια, ούτε ότι θα διεκπεραιώνουν πχ μόλις 1 υπόθεση την ημέρα, ενώ αντικειμενικά μπορούν να διεκπεραιώσουν 10 χωρίς να τους βγει η γλώσσα. -
Πελάτης μου διορίσθηκε πρόσφατα σε τελωνείο. Πηγαίνει λοιπόν αρχίζει την δουλειά μετά από λίγο καιρό λέει: 'Δεν αισθάνομαι καλά'. Γιατί μια χαρά είσαι και δουλειά σίγουρη και μισθό. Όλοι λέει εκεί τ'αρπάζουν και εγω δεν θέλω να τ'αρπάζω και με κοιτάνε οι συνάδελφοι περίεργα και το κλίμα δεν είναι καλό.
Δεν πρόκειται να αλλάξει παιδιά η νοοτροπία γιατί πολύ απλά βρίσκουν και κάνουν. Έχει διαφθαρεί τόσο πολύ η συνείδηση του νεοέλληνα που ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ακούς Κούκε .
Είμαι πλέον παντελώς απογοητευμένος με την εν γένει κατάσταση.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Είμαι πλέον παντελώς απογοητευμένος με την εν γένει κατάσταση.
μην εισαι. απλα χαλαρωσε και απολαυσε το
To ζήτημα είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
ολες οι νοοτροπιες βασιζονται σε συγκεκριμενες ισορροπιες.
δεν μπορεις να εισαι εργατικος οπως ενας αμερικανος και ταυτοχρονα να εχεις διαμορφωσει μη-αμερικανικη νοοτροπια, ή δεν μπορεις να τα ξυνεις, να εχεις διαμορφωσει μη-αμερικανικη νοοτροπια και να περιμενεις να παιρνεις οσα ο αμερικανος.
αν παντως θελετε να δουλευετε σαν αμερικανοι, ειτε εσεις ειστε ανοητοι, ειτε εγω που δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σας.Αμα το γνώρισμα του Ελληνα είναι να θέλει τους άλλους Γερμανούς και τον εαυτό του Έλληνα, τότε άμα σταματήσουμε να ζητάμε απ τους άλλους να ναι Γερμανοί θα σταματήσουμε νά μαστε Έλληνες πράγμα που δε μας συμφέρει.
true
-
Βρε skye, ξαναλέω ότι δεν έχει σημασία το αν είναι κάποιος εργατικός σαν τον Ιάπωνα ή σαν τον Αιγύπτιο, αλλά ο χώρος όπου εργάζεται.
Γιατί πχ τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ λειτουργούν καλά και τα δημόσια είναι οίκοι ανοχής; Γερμανοί έχουν προσληφθεί στα πρώτα και Έλληνες στα δεύτερα;
Γιατί οι υπάλληλοι των ιδιωτικών τραπεζών είναι εξυπηρετικοί και ευγενικοί σε αρκετά ως πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτούς της Εθνικής ή της Αγροτικής;
Νοοτροπία εργασιακού χώρου λοιπόν, όχι νοοτροπία λαού (αν κι αυτός παίζει το ρόλο του). -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση.Κατά τη γνώμη μου, 'καλοί' και 'κακοί' εργαζόμενοι αλλά και στελέχη και αφεντικά συνυπάρχουν στη σημερινή Ελλάδα. Η χώρα σήμερα είναι δύο ταχυτήτων. Κλάδοι ολόκληροι είναι στα χάλια τους ενώ άλλοι μεγαλώνουν και στέκονται αξιοπρεπώς στην Ευρώπη.
Γενικά, ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί καλύτερα από το δημόσιο, οι υπηρεσίες από τη βιομηχανία κλπ κλπ, αλλά ακόμα και μέσα στον ίδιο χώρο, οι διαφορές είναι απίστευτες. Έχετε την ίδια εικόνα για τα ΚΕΠ και τις Πολεοδομίες; Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν βιοτέχνες με τη νοοτροπία του 'εργοστασιάρχη' ελληνικής ασπρόμαυρης ταινίας (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος!) και άλλοι που ζούνε στο σήμερα και παλεύουνε με επιτυχία απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το χάλι της εκπαίδευσης, αλλά λίγο η δημιουργική φαντασία του Έλληνα, λίγο οι εκατοντάδες χιλιάδες που επιστρέφουν από το εξωτερικό με εμπειρίες και αλλαγμένη νοοτροπία μας φέρνουν σε κάποια ισορροπία.
Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η πρώτη ταχύτητα κερδίζει συνεχώς έδαφος όσο μπαίνουν στην αγορά εργασίας νέα παιδιά και φεύγουν οι σκουριασμένοι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί πχ τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ λειτουργούν καλά και **τα δημόσια είναι οίκοι ανοχής; **Να ανακαλέσεις ΑΜΕΣΩΣ! Τι σου φταίνε οι οίκοι ανοχής και τους συγκρίνεις με τα δημόσια ΚΤΕΟ;
-
Ίσως δεν έχω καλό δείγμα από οίκους ανοχής γιατί δεν έχω πάει ποτέ μου.
Ευτυχώς πάντως που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα δημόσιοι οίκοι ανοχής. Θα έμπαινες για να γ#$%#$εις και θα έβγαινες με πονόκοιλο.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]