-
Σ αυτό με το 95% συμφωνώ και γω. Αλλά με μια μικρή πρόσφατη αναθεώρηση έβαλα και τον εαυτό μου μέσα. Εξακολουθώ να μη θέλω να έχω επαφή με το 90% του 95%. Το να ανήκεις στην ίδια κατηγορία δε σημαίνει ότι ταιριάζουν και τα χνώτα σου με τους υπόλοιπους.
Για το 'επίμαχο' θέμα: θα με προβλημάτιζε να εξαφανιστούν οι φάλαινες για τους λόγους που εξηγεί ο greo. Αντίθετα δεν θα με προβλημάτιζε να εξαφανιστεί ο δράκος του Κομόντο, το κίτρινο δελφίνι του Γιανγκ-Τσε ή τα Κακάπο.
Όταν λέω ότι θα με προβλημάτιζε, εννοώ σαν άτομο-μέλος μιας κοινωνίας και όχι με αυστηρά προσωπικό τόνο, καθώς πραγματικά αδυνατώ να εμπλακώ συναισθηματικά σε ο,τιδήποτε που δεν έχει να κάνει με έναν στενό κύκλο συγγενών-φίλων (όπως λέω και 'κρίμα τα παιδάκια της αφρικής', αλλά δε σημαίνει ότι νιώθω και κάτι) -
@charmak
Ο προβληματισμός είναι, ωστόσο, αφετηρία αφύπνισης. Συχνότατα, δε, είναι καλύτερο να είσαι συναισθηματικά αμέτοχος, προκειμένου να αναζητήσεις και, ει δυνατόν, να πετύχεις την καλύτερη λύση ενός προβλήματος.Ηλιθιότητος εγκώμιον:
περιμένω να το πλέξει κανένας μη ηλίθιος.... λ.χ., 'Οι ηλίθιοι είναι αήτηττοι' (μπα, δε μου μοιάζει και πολύ κολακευτικό) -'μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι' (ισχύει άραγε και για τους 'μισαλλόδοξους'?)Και κάτι άλλο: η ηλιθιότητα (ως ιδιότητα) είναι γραμμένη στο γενετικό κώδικα κάποιου ή είναι επίκτητη? Εκπαιδεύεται κάποιος για ηλίθιος?
Κι άλλο: η ηλιθιότητα (ως ιδιότητα) είναι συνολική, αδιαίρετη ή διακρίνεται σε τομείς? Μπορώ να είμαι ηλίθιος μόνο σε ένα τομέα, ή με καταπλακώνει γενικευμένη χαζομάρα?
Κι άλλο: ήταν ηλίθια η Ειλείθυια?
Πάει, χάζεψα τελείως.... -
Φυσικά και εκπαιδεύεται κάποιος για ηλίθιος : μακράν την καλύτερη εκπαίδευση επ'αυτού παρέχουν οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές...Η σχολή δικαστών ακολουθεί ασθμαίνοντας
-
Ουόργανον! Προυουουσχή!
Αν και, φίλτατε, νομίζω ότι το κορυφαίο σχολείο είναι η οικογένεια...τουλάχιστον δίνει γερές βάσεις, βρε αδελφε! Αν θέλει κανείς να εξειδικευτεί, ας πούμε στην μυστακοφόρα ηλιθιότητα, διαλέγει την στολή και τα γαλόνια που του πάνε καλύτερα. Αν θέλει να εντρυφήσει στη λεκτική, πηγαίνει σε μια σχολή δημοσιογραφίας. Προσφορά υπάρχει άφθονη!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν χρειάζεται να τεκμηριώσω κάτι γιατί πρόκειται για μια προσωπική και εξορισμού υποκειμενική άποψη...Όπως μπορεί να θεωρώ το 95% του πληθυσμού άσχημους, έτσι τους θεωρώ ηλίθιους...Αυτή η διαπίστωση αφορά μόνο εμένα και τον τρόπο που αντιμετωπίζω τους γύρω μου, προφανώς όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν εμένα ηλίθιο και κάνουν μάλιστα και πολύ καλά : συμφωνώ μαζί τους και δεν έχω και καμία όρεξη να τους πείσω για κάτι άλλο, αλλά δεν έχω και το παραμικρό συμφέρον να το κάνω...Ακόμα και αν 10 εκατομμύρια Ελλήνων πιστεύουν ακράδαντα ότι είμαι κόπανος η ζωή μου θα συνεχίσει να κυλάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και πριν χωρίς καμία συνέπεια...Κανένα κίνητρο λοιπόν δεν έχω για να εμπλακώ σε οιαδήποτε συζήτηση για να 'υπερασπιστώ' τον εαυτό μου ή την άποψή μου.Άλλωστε βασική συνιστώσα στη ζωή μου είναι αυτή : η αποφυγή εμπλοκής με ηλίθιους οι οποίοι φυτρώνουν παντού και πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια...Μόνη λύση για να έχεις την ησυχία σου : η ελάχιστη έκθεση σε αυτούς και τη ζωή τους και η παρατήρησή τους από μακριά ως αντικείμενο ψυχαγωγίας και απόλαυσης...Αφού δεν μπορείς να τους πολεμήσεις απόλαυσέ τους
Τόσο απλά...Α και μην ξεχάσω : αν και τους θεωρώ ηλίθιους δεν τους μισώ, ίσα ίσα νομίζω ότι προσπαθώ και να βοηθάω όταν και όσο μπορώ οιονδήποτε νομίζει ότι μπορώ να κάνω κάτι...Απλώς δεν τους θέλω στα πόδια μου ούτε σαν προϊσταμένους, ούτε σαν υφισταμένους, ούτε σαν πελάτες, ούτε σαν συνεργατές, ούτε τίποτα. Μα όλοι είναι ηλίθιοι ? Όχι βέβαια αλλά είναι εντελώς αδύνατον να αποφύγεις να πέσεις σε στίφη ηλιθίων τα οποία θα μου προκαλέσουν αλλεργικό σοκ και πιθανότατα θάνατο ...Γι αυτό λοιπόν προτιμώ να στερούμαι κάποια πράγματα για να γλυτώσω από την κατάρα των βλακών
Μακριά κι αγαπημένοι λοιπόν, ο καθένας να βαράει το βιολάκι του και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι
ΟΚ, αλλα εξακολουθείς να μην εξηγεις τι σημαίνει για σένα ηλίθιος. Κάποιος που σκέφτεται διαφορετικά απο σένα; Μήπως κάποιος που έχει αρχές που τις θεωρείς λάθος; Κάποιος που δεν έχει γρήγορο επεξεργαστή, και επαρκή ποσότητα μνήμης, ( θέμα hardware δλδ ) , κάποιος που δεν μπορεί να μάθει σκάκι, τι τέλος πάντων; Ποια κριτήρια χρησιμοποιείς έστω σε υποκειμενικό επίπεδο για να κατατάξεις κάποιον στο 95%;
(Το άσχημος είναι κατανοητό, προφανως δεν ανταποκρίνεται στην υποκειμενική αισθητική σου άποψη)
Εδιτ: Επιμένω γιατί η λέξη ηλίθιος έχει ετυμολογία και με βάση αυτή δεν μπορεις να χαρακτηρίσεις το 95%
του πληθ. ηλίθιους. Αντίθετα μ@λάκες μπορείς άνετα -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Για το 'επίμαχο' θέμα: θα με προβλημάτιζε να εξαφανιστούν οι φάλαινες για τους λόγους που εξηγεί ο greo. Αντίθετα δεν θα με προβλημάτιζε να εξαφανιστεί ο δράκος του Κομόντο, το κίτρινο δελφίνι του Γιανγκ-Τσε ή τα Κακάπο.
Douglas Adams?
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
ΟΚ, αλλα εξακολουθείς να μην εξηγεις τι σημαίνει για σένα ηλίθιος. Κάποιος που σκέφτεται διαφορετικά απο σένα; Μήπως κάποιος που έχει αρχές που τις θεωρείς λάθος; Κάποιος που δεν έχει γρήγορο επεξεργαστή, και επαρκή ποσότητα μνήμης, ( θέμα hardware δλδ ) , κάποιος που δεν μπορεί να μάθει σκάκι, τι τέλος πάντων; Ποια κριτήρια χρησιμοποιείς έστω σε υποκειμενικό επίπεδο για να κατατάξεις κάποιον στο 95%;
(Το άσχημος είναι κατανοητό, προφανως δεν ανταποκρίνεται στην υποκειμενική αισθητική σου άποψη)Όσο κατανοητός είναι το 'άσχημος' τόσο θα έπρεπε να είναι και ο 'ηλίθιος'...Δεν χρησιμοποιώ κριτήρια ομορφιάς για τις ανάγκες μου, γιατί δεν τα χρειάζομαι : κοιτάω και αποφαίνομαι, όμορφη, κούκλα, καταπληκτική, μπάζο, τέρας κλπ...Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δε συζητάω με άλλους για τα μάτια ή τα βυζιά μιας γκόμενας τα οποία προφανώς στη συζήτηση θα τα χειριστώ ως 'κριτήρια' ομορφιάς αλλά αυτό γίνεται χάριν συζητήσεως και για παιδαγωγικούς σκοπούς κατηγοριοποίησης και όχι για να με βοηθήσουν να επιλέξω...
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους ηλιθίους : μιλάω μαζί τους και αποφαίνομαι Και εδώ φυσικά έχω κάνει ατελείωτες ώρες συζητήσεων 'περί βλακείας' αλλά δεν υπάρχει το απόλυτο κριτήριο βλακείας, απλά τον ηλίθιο τον βλέπεις, τον αγγίζεις, του μιλάς
Επειδή όμως εσύ θες κουβεντούλα θα σου δώσω μία άκρη να πιαστείς
Μερικές φορές πράγματα τα οποία οι άλλοι δεν τα εντάσσουν στη 'βλακεία' για μένα είναι και αυτά στοιχεία μιας κάποιας ανοησίας...Πχ η ρήση που ακούω από πολλούς γονείς : 'Το παιδάκι είναι πανέξυπνο αλλά δεν μπορεί να στρωθεί στο διάβασμα' για μένα είναι και αυτό ένα σημαντικότατο χαρακτηριστικό που και αυτό ξεχωρίζει τους έξυπνους ανθρώπους από τους βλάκες : η ικανότητα να συγκεντρώνεσαι και να κάθεσαι να μελετάς Ο,ΤΙ κι αν είναι αυτό (κάτι που έχω χάσει παντελώς πλέον και το οποίο επιρρωνύει τη θεωρία μου ότι εδώ και 10 χρόνια καθίσταμαι βλαξ και όλο και πιο άχρηστος με ρυθμούς πολυβόλου , εξ ου και η μεγάλη μου 'εκτίμηση' στους πιτσιρικάδες )...Το παιδάκι σου λοιπόν είναι ένας μικρός βλάκας τον οποίο 'κολακεύεις' μάλιστα για τη χαζομάρα του...Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνει αργότερα ένας ΜΕΓΑΛΟΣ βλαξ -
Εχμ, μισό λεπτό. Η συγκέντρωση για τη μελέτη τόνων βιβλίων μπορεί να γίνει και από έναν 'ηλίθιο σπουδαστή της σχολής δικαστών' (όπως τους χαρακτήρισες νωρίτερα). Ένας έξυπνος άνθρωπος μπορεί να μη διαβάσει τίποτα, να μη γουστάρει, όμως να σου λύσει μια μηχανή αυτοκίνητου σε 30 λεπτά και να τη συναρμολογήσει σε άλλο τόσο. Μπορεί να σου ζωγραφίσει ένα αριστούργημα ή να σε ξετινάξει στην πόκα. Το ότι δεν γουστάρει να μάθει συγκεκριμένα πράγματα από συγκεκριμένα βιβλία (πχ άλγεβρα, παπαγαλία ιστορία, θρησκευτικά κλπ), δεν σημαίνει ότι είναι ηλίθιος και ότι θα γίνει ανειδίκευτος εργάτης στο μέλλον.
-
Καπου ειχα διαβασει εναν ορισμο της ευφυίας (νομιζω σ' ενα βιβλιο του Εκο, αλλα δεν παιρνω κι ορκο): Ευφυης ειναι ο ανθρωπος που μπορει ν' ανακαλυψει σχεσεις μεταξυ πραγματων που (φαινομενικα) ειναι εντελως ασχετα μεταξυ τους.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω και εχω να προσθεσω, οτι οσο πιο πολυ δυσκολευεσαι να κανεις κατι τετοιο, τοσο πιο βλακας/ηλιθιος εισαι.
koutsan κι εγω παιρνω παραδειγμα τον εαυτο μου και διαπιστωνω οτι ολο και περισσοτερο δυσκολευομαι Της ηλικιας ειναι μαλλον -
Μην προσπαθείς να με πείσεις γι αυτά τα ζητήματα : είναι τόσο μάταιο όσο και να με πείσεις ότι τα μεγάλα βυζιά είναι σημαντικότερα από ένα ωραίο κώλο...Εμένα μου αρέσει ο ωραίος κώλος και με τις γυναίκες οι οποίες φέρουν έναν τέτοιο - κατά τα γούστα μου - θα ασχολούμαι...
Πάντως αυτό που είπα έχει μία μόνο κατεύθυνση : όποιος αδυνατεί παντελώς να συγκεντρωθεί είναι, ως ένα σημείο, βλαξ (όσο περισσότερο τόσο περισσότερο βλάκας)...Αυτή είναι η συνεπαγωγή μου...Δεν ισχύει φυσικά ότι όποιος συγκεντρώνεται και μελετάει μπαίνει αμέσως στην κατηγορία των έξυπνων, αυτό είναι εκπληκτικά περιπλοκότερο...Σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζω πανεύκολα τους άλλους βλάκες και πάρα πολύ δύσκολα έξυπνους.
-
Λοιπόν, η ευφυΐα είναι όντως η δυνατότητα να συνθέτεις πληροφορίες από διάφορες πηγές, ώστε να καταλήγεις σε ορθά (βάσει της λογικής) συμπεράσματα.
Σχετικό - άσχετο: Ένα εκπληκτικό τεστ ευφυΐας είναι το παιχνίδι για PC ( ) Myst. Παλιό πλέον (έχει επανακυκλοφορήσει όμως σχετικά πρόσφατα με ρετουσαρισμένα γραφικά), αλλά εξαιρετικό και πολύ δύσκολο. Πρέπει να στίψεις το μυαλό σου και να 'δεις' τη μεγάλη εικόνα 5-6 'κόσμων' (περιοχών), ώστε να προχωρήσεις. Το είχα τελειώσει πριν καμιά δεκαριά χρόνια με αρκετό κόπο, σήμερα ίσως δεν άντεχα πάνω από 1 ώρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λοιπόν, η ευφυΐα είναι όντως η δυνατότητα να συνθέτεις πληροφορίες από διάφορες πηγές, ώστε να καταλήγεις σε ορθά (βάσει της λογικής) συμπεράσματα.Σχετικό - άσχετο: Ένα εκπληκτικό τεστ ευφυΐας είναι το παιχνίδι για PC ( ) Myst. Παλιό πλέον (έχει επανακυκλοφορήσει όμως σχετικά πρόσφατα με ρετουσαρισμένα γραφικά), αλλά εξαιρετικό και πολύ δύσκολο. Πρέπει να στίψεις το μυαλό σου και να 'δεις' τη μεγάλη εικόνα 5-6 'κόσμων' (περιοχών), ώστε να προχωρήσεις. Το είχα τελειώσει πριν καμιά δεκαριά χρόνια με αρκετό κόπο, σήμερα ίσως δεν άντεχα πάνω από 1 ώρα.
Παντως αν κρινω ποσες φορες διαβαζω, (και) εδω το 'δεν εγραψα ποτέ αυτο', συμπεραινω οτι η ευφυϊα ειναι υπο διωγμον.
Τα συμπερασματα χαρακτηριζονται συλληβδην αυθαιρετα και τη θεση της οποιας ευφυους διαδικασιας, προαγεται η δικολαβιστικη προσηλωση στην ακριβολεξια -
@koutsan
Η λέξη ηλίθιος έχει μια ετοιμολογία. Δεν μπορει κανεις να την χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει κάποιον που δεν του αρέσει η μακαρονάδα πχ.
Αφορά προφανως μειωμένες πνευματικές ικανότητες, και φαντάζομαι απο κει και πέρα ξεκινάει ο αυτοσχεδιασμός ,που όμως θα πρέπει με κάποιον τρόπο να λαμβάνει υπ όψη κάποιους μέσους όρους. Αυτό γιατί η ευφυία είναι συνισταμμένη κάποιων πνευματικών μετρήσιμων ιδιοτήτων η βαρύτητα των οποίων οκ είναι υποκειμενική. Αυτή η λογική αποκλείει μαθηματικά την περίπτωση το 95% του πληθυσμού να είναι ηλίθιοι.
Έτσι διαφωνώ με την άποψη 'αυτός που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο διάβασμα είναι εν δυνάμει ηλίθιος'. Ενδεχομένως ο jimmy hendrix να μην μπορούσε να συγκεντρωθεί στο διάβασμα ενος βιβλίου, αλλα στην κιθάρα του να μπορούσε. Κάποιες ιδιότητές του εκτόξευσαν τον μέσο όρο του ψηλά. Να ήταν μια μεγαλοφυία ηλίθιος τελικά;Εξακολουθω να θεωρώ πιο κατάλληλη έκφραση 'το 95% του πληθυσμού είναι μ@λάκες'
Το μ@λάκας είναι πιο ανοιχτή έκφραση να συμπεριλλάβει ότι ανεπιθύμητο -
το πιο ωραίο είναι οτι όποιος λέει μια φράση που ξεκινάει 'το 95% του πληθυσμού είναι...' κατατάσσει τον εαυτό του στο 5%
-
Οχι απαραιτητα
-
καλά, το 95%
-
Δεν πιστεύω να αρνείσαι τις άπειρες φορές που συμβαίνει (και εδώ) άλλα να γράφει κάποιος και άλλα να καταλαβαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του forum ?
Ξεκίνησα να γράφω στο forum πριν 5 χρόνια με ένα θέμα που ξεκίνησα τότε και σχετιζόταν με το κατά πόσο είναι επιθυμητή η υποχρεωτική ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ επιβολή της ζώνης στο αυτοκίνητο...Ε έλαβα δεκάδες μηνύματα που με χαρακτήριζαν 'φονιά' επειδή λέει προτρέπω τον κόσμο να μη φοράει ζώνη, να πάω να σκοτωθώ μόνος μου και να μην παίρνω στο λαιμό μου τον αθώο κοσμάκη
Μνημεία της ανθρώπινης βλακείας συμμετείχαν στη συζήτηση με οργή για να υπερασπιστούν το απαραίτητο της χρήσης της ζώνης αγνοώντας παντελώς το θέμα συζήτησης...Σου φαίνονται πολύ ευφυείς οι ανωτέρω ερμηνείες ? ...Ε τέτοια συμπεράσματα βγαίνουν συνέχεια στις συζητήσεις που γίνονται και θα χρησιμοποιούσα αυτό που έγραψες ακριβώς ανάποδα : οι βλάκες (δηλ. η συντριπτική πλειοψηφία) έχουν ένα στερεότυπο στο μυαλό τους και επί τη βάσει αυτού θα καταλήξουν στο συμπέρασμα που αυτοί θέλουν ανεξαρτήτως του τι γράφεις εσύ...Μόνο ευφυή διαδικασία δεν αποτελούν τα περισσότερα συμπεράσματα που 'βγαίνουν' από τα γραφόμενα εδώ, ίσα ίσα δείχνουν παντελή έλλειψη κατανόησης ακόμα και των πιο απλών φράσεων : ουσιαστικά συζητάμε για ανικανότητα απλής, απλούστατης γραφής και ανάγνωσης προερχόμενη όμως από εγγράμματους...
-
Άντε πάλι με τη ζώνη.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
@koutsan
Η λέξη ηλίθιος έχει μια ετοιμολογία. Δεν μπορει κανεις να την χρησιμοποιήσει για να χαρακτηρίσει κάποιον που δεν του αρέσει η μακαρονάδα πχ.
Αφορά προφανως μειωμένες πνευματικές ικανότητες, και φαντάζομαι απο κει και πέρα ξεκινάει ο αυτοσχεδιασμός ,που όμως θα πρέπει με κάποιον τρόπο να λαμβάνει υπ όψη κάποιους μέσους όρους. Αυτό γιατί η ευφυία είναι συνισταμμένη κάποιων πνευματικών μετρήσιμων ιδιοτήτων η βαρύτητα των οποίων οκ είναι υποκειμενική. Αυτή η λογική αποκλείει μαθηματικά την περίπτωση το 95% του πληθυσμού να είναι ηλίθιοι.
Έτσι διαφωνώ με την άποψη 'αυτός που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο διάβασμα είναι εν δυνάμει ηλίθιος'. Ενδεχομένως ο jimmy hendrix να μην μπορούσε να συγκεντρωθεί στο διάβασμα ενος βιβλίου, αλλα στην κιθάρα του να μπορούσε. Κάποιες ιδιότητές του εκτόξευσαν τον μέσο όρο του ψηλά. Να ήταν μια μεγαλοφυία ηλίθιος τελικά;Εξακολουθω να θεωρώ πιο κατάλληλη έκφραση 'το 95% του πληθυσμού είναι μ@λάκες'
Το μ@λάκας είναι πιο ανοιχτή έκφραση να συμπεριλλάβει ότι ανεπιθύμητοΔιαφωνώ 100% παντού και σε όλα όσα γράφεις...
Δεν είμαι λεξικογράφος ούτε συγγραφέας λήμματος εγκυκλοπαίδειας και φυσικά θα χαρακτηρίσω με μεγάλη ευκολία ηλίθιο όποιον μου αρέσει, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που δεν του αρέσει η μακαρονάδα...Ο όρος 'ηλίθιος' για μένα είναι μια συντομογραφία για όλους αυτούς τους οποίους δεν θέλω να συναναστρέφομαι συστηματικά και κυρίως να έχω μαζί τους πλέγματα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων...Το αν κάποιος είναι ο καλύτερος κιθαρίστας ή σκακιστής στον κόσμο με αφήνει ΠΑΓΕΡΑ αδιάφορο για το αν θα τον χαρακτηρίσω ηλίθιο...Μπορώ να σου πω πχ, δεδομένου ότι έχω γνωρίσει όλους τους top σκακιστές της Ελλάδας αλλά και πολλούς κορυφαίους ξένους τα τελευταία 15-20 χρόνια, ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους θεωρώ απύθμενα βλάκες, σε σημείο που δεν περιγράφεται (αυτό βέβαια είναι ένα σχεδόν καθολικό συμπέρασμα και όχι μια δική μου ιδιοτροπία : όποιος γνωρίζει από κοντά ισχυρούς σκακιστές δεν πιστεύει αυτό που βλέπει μπροστά του)...Είναι τόσο μικρή αυτή η ικανότητα σε σχέση με το σύνολο της ανθρώπινης υπόστασης που θα οδηγούσε αντίστοιχα στο συμπέρασμα να ονοματίσω όμορφη μια κοπέλα επειδή έχει κομψό το νύχι από το δαχτυλάκι του αριστερού της ποδιού...Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να αντικειμενικοποιήσεις την έννοια του ηλίθιου ? Δεν διαφέρει από τον όμορφο και μπλέκεσαι ορολογικά αν είναι μαλάκας ή ηλίθιος
Εγώ δεν κάνω interviews, ούτε προσλαμβάνω κόσμο, ούτε θέλω να με προσλάβουν, ούτε πουλάω τίποτα με την 'εξυπνάδα' μου ή τη 'βλακεία' μου, ούτε λεφτά βγάζω αν χαρακτηριστώ χαζός ή έξυπνος...
Οι απόψεις μου με 2 λόγια έχουν μηδενικές επιπτώσεις και ουδείς βλάκας έπαθε κάτι επειδή εγώ τον είπα έτσι...Αντιθέτως πολλοί έχασαν τη δουλειά τους επειδή ο προϊστάμενός τους τους χαρακτήρισε 'βλάκες' και πολλοί πλήρωσαν πανάκριβα την 'εξυπνάδα' του δικηγόρου τους -
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]