-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Είναι συχνό φαινόμενο πάντως να βγάζεις φλας, ο άλλος να είναι αρκετά πιο πίσω, και μόλις το βλέπει να επιταχύνει. Δεν ξέρω τι σόι αντανακλαστικό είναι αυτό.
Συχνότερο φαινόμενο όμως είναι οι περισσότεροι να βγάζουν φλας ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που αλλάζουν πορεία. Κάποιος θα τους έχει μάθει πως είναι 'κατοχυρωμένοι' μ' αυτόν τον τρόπο ...
ΓΕΝΙΚΑ πάντως, η χρήση φλας τείνει προς κατάργησιν ...Αντανακλαστικό στο αντανακλαστικό της επιτάχυνσης μόλις δει ο άλλος το φλας.
Τι να πεις, μπουρδελοκατάσταση στους δρόμους... Εγώ έχω απογοητευτεί πάρα πολύ τελευταία, σε σημείο να σιχαθώ την οδήγηση.
-
Οπωσδήποτε το άναμμα φλας δηλώνει πρόθεση και δεν υποχρεώνει αυτόν που έρχεται από πίσω σου να σε αφήσει. Ωστόσο, το να αφήσεις τον μπροστινό σου που άναψε φλας να έρθει στη λωρίδα σου εξαρτάται από ορισμένα πράγματα:
-
Απόσταση που σας χωρίζει
-
Δική σου ταχύτητα
-
Δική του 'προτιθέμενη' ταχύτητα (δηλαδή αν κρίνεις ότι μπαίνοντας μπροστά σου θα σε πάει πιο αργά ή θα διατηρήσεις τον ίδιο ρυθμό με πριν).
-
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα το δημιουργούν τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Το πρόβλημα με το Παρκινγκ στις μεγαλουπόλεις και όχι μόνο το προκαλούν τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Το ρυπογόνο πάλι τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Τα περισσότερα ατυχήματα πάλι τα τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Οι περισσότερες γυναίκες οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Οι περισσότεροι οδηγοί που μιλούν στο κινητό, παίζουν με το ηχοσύστημα, με τα πιτσιρίκια, με την γκόμενα οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Όλοι οι γέροι οδηγούν τετράτροχα (μικρά μεγάλα).
Ο μαλάκας οδηγός οδηγάει τα πάντα και θα είναι πάντα μαλάκας…Οι περισσότεροι από τους κομπλεξικούς οδηγούς αυτών των τετράτροχων που κατηγορούν τα δίκυκλα δεν έχουν δίκυκλο και δεν ξέρουν.
Οι περισσότεροι από τους οδηγούς δικύκλων έχουν τετράτροχο και ξέρουν ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Μείνετε λοιπόν σαν τα χρυσόψαρα μέσα στη γυάλα σας με το air-condition με το υποσύστημα σας δεμένοι πακτωμένοι στο κάθισμά σας και αφήστε ΕΜΑΣ τους ευέλικτους και γρήγορους στο δικό μας δρόμο να σας προσπερνάμε με την ίδια ταχύτητα ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…ΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ 50 ΕΙΤΕ 500 ΑΛΟΓΑ!!!
Σεβαστείτε μας όμως γιατί ΑΝ αφήσουμε τις μηχανές και ξεπαρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας τότε θα αυτοκτονήσετε και θα μας παρακαλάτε να τα ξαναπάρουμε χρηματοδοτώντας μας κιόλας.Και μετά λένε ότι δεν έπεσε σύρμα...
Λοιπόν, να πιάσω τα λεγόμενά σου ένα-ένα.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργείται από το ΠΛΗΘΟΣ των οχημάτων ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ και από την άναρχη κίνηση αυτών.
Τους ρύπους τους προκαλούν τα μη πληρούντα προδιαγραφές εκπομπής ρύπων οχήματα, είτε λόγω παλαιότητος είτε λόγω πλημμελούς συντήρησης. Αλήθεια, πόσα παπιά/σκούτερ/μοτοσυκλέτες έχουν καταλύτη είπαμε;
Με βάση ποια στατιστική ισχυρίζεσαι ότι τα περισσότερα ατυχήματα προκαλούνται από τετράτροχα;
Ομοίως για τις γυναίκες. Από πουθενά δεν προκύπτει κάτι να στηρίξει τον ισχυρισμό σου.
Έχω δει πάμπολλους να οδηγούν το παπί τους ή τη μοτοσυκλέτα τους και ταυτόχρονα να μιλάνε στο κινητό.
Δεν ισχύει αυτό που λες. Πολλοί γέροι οδηγούν μοτοσυκλέτα ή παπί - συνήθως ηλικίας αντίστοιχης της δικής τους.
Το μόνο σωστό πράγμα που είπες. Ο μαλάκας είναι μαλάκας ό,τι και αν οδηγεί. Όμως, με τη νοοτροπία που φαίνεται να υιοθετείς με τα υπόλοιπα λεγόμενά σου, μάλλον πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να ελέγξεις σε ποια κατηγορία οδηγών ανήκεις... Και όχι, ΔΕΝ είναι δικαίωμά σου να κάνεις αρκουδιές και ταρζανιές στο δρόμο επειδή... 'είσαι ευέλικτος και μάγκας' και... 'προσπερνάς τα χρυσόψαρα με τις γυάλες'.
Λες κουταμάρες και το ξέρεις.
Ξέρεις πολύ καλά πως όλα αυτά που είπα είναι αληθή και το γνωρίζουν όλοι που ζουν σε τούτη τη χώρα.
Προσπαθώντας να παίξεις με τις λέξεις δεν καταφέρνεις τίποτε άλλο από να κοροϊδεύεις τον εαυτόν σου.
Αυτό που πρέπει να κρατήσεις από τα λεγόμενά μου είναι ένα…ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ γιατί είναι ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΑ.Το μόνο σωστό που γράφεις κάτω - κάτω για την θρησκεία…
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
- Ενώ έχω ανάψει φλας για να αλλάξω λωρίδα, γκόμενα με 206 γκαζώνει, δε με αφήνει και μου κορνάρει κι από πάνω.
Το φλάς δηλώνει πρόθεση και δεν υποχρεώνει τους άλλους να κάνουν στην άκρη για να αλλάξεις λωρίδα.
Δεν ξέρουμε βέβαια τί και πώς αλλά έχε το υπόψιν για το μέλλον αυτό.
Βεβαιως, αλλα εγω καταλαβα οτι ηταν αρκετα πισω του και/ή πηγαιναν με την ιδια τχυτητα, και ΟΤΑΝ ειδε το φλας ΠΑΤΗΣΕ ΓΚΑΖΙ για να μην τον αφησει. Αυτο κινειται στα ορια της νομιμοτητας, σιγουρα ομως ειναι ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ και ΜΑΛΑΚΙΑ.
@Pacus
Επειδη εισαι καινουριος και μαλλον δεν εχεις διαβασει το ποστ μου που ξεκινησε ολη αυτη την ιστορια, θα σου κανω την χαρη να σου κανω μια περιληψη να ξερεις για τι μιλαμε.
Λεμε λοιπον για αυτους τους μηχανακηδες που ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ κανουν ΜΑΛΑΚΙΕΣ και ΕΠΕΙΔΗ απο αυτες τις μαλακιες ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΖΗΤΑΝΕ/ΑΠΑΙΤΟΥΝ απο τους ΙΧηδες να κανουν ακρη να περασουν ή να τους προσεξουν, ΕΠΕΙΔΗ 'ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ'.
Αν θεωρεις οτι εχετε το δικαιωμα να κανετε μαλακιες και παρανομιες ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να σας τις επιτρεψουμε 'επειδη θα χτυπησετε', τοτε δεν εχουμε τιποτα να συζητησουμε.
D-Jet
Ωπα ρε φιλε, δεν μπορειτε απο την μια να χλευαζετε τους 'κουτακηδες που πηζουν σαν βλακες μεσα στην κινηση' κουνωντας καταβατικα το κεφαλι, και απο την αλλη να λετε οτι σας χαλαει ο ηλιος και η βροχη. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσής μου όπου έγραφα ότι η ευελιξία του δικύκλου δεν δίνει στον χρήστη του το δικαίωμα να κάνει ταρζανιές, θα σημειώσω ότι μια φορά είχα σε μποτιλιάρισμα την ευκαιρία να καβαλήσω πεζοδρόμιο και να περάσω. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. Όπως ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ στη ΛΕΑ.
Πολλοί όμως οδηγοί δικύκλων - μάλλον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ - καβαλάνε τα πεζοδρόμια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δισταγμό, ακόμα κι όταν δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.
Ok, έχεις δίκιο...ή μάλλον έχετε δίκιο...
Απλά τα όρια της υπομονής σε πάνω σε ένα δίκυκλο, το καλοκαίρι με 35 βαθμούς και καυσαέριο με τον ήλιο να σε βαράει στο κεφάλι, και το χειμώνα με 4 βαθμούς και το ψιλόβροχο να σου σπάζει τα κόκκαλα είναι τελείως διαφορετικά από το να κάθεσαι στην ιδανική ατμόσφαιρα του αυτοκινήτου σου και να ακούς τη μουσική σου.
Σε καμμία περίπτωση δεν το δικαιολογώ, ίσα ίσα, εκνευρίζομαι περισσότερο από εσας, τη στιγμή που οδηγώ μηχανή και δεν υιοθετώ παρόμοιες συμπεριφορές.
Καλώς ή κακώς συνυπάρχουμε ( θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο φίλο της μοτοσυκλέτας παρά του αυτοκινήτου ) και θα πρέπει να μάθει να σέβεται ο ένας τα κουσούρια του άλλου. Και εδώ βρίσκεται η διαφορά: Οι περισσότεροι οδηγοί μοτοσυκλέτας γνωρίζουν (... το χειρισμό εν πάσει περιπτώσει) να οδηγούν και αυτοκίνητο ενώ δε συμβαίνει το αντίθετο. Τη στιγμή μάλιστα που οι αυτοκινητιστές δε γνωρίζουν βασικά πράγματα για τη μοτοσυκλέτα, όχι να την οδηγούν, (πως, για παράδειγμα, αν φρενάρεις πάνω σε στροφή με τη μοτοσυκλέτα αλλάζεις την καμπή της, ή όταν πλένεις τα τζάμια σου το μισό νερό πάει στη μάπα του φουκαρά από πίσω με το μηχανάκι) και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, αυτό γέρνει λίγο την ισορροπία εις βάρος της.
Κατά τη γνώμη μου, μεγάλη ευθύνη έχει και η τροχαία που πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρή σε παραβάσεις που συχνά κάνουν οι δικυκλιστές (ποιος σου είπε, αγαπητέ συνάδελφε, ότι είναι δικαίωμά σου να κάνεις ο,τι γουστάρεις με τη ζωή σου; Αν πέσεις και τσακιστείς επειδή θέλεις να το παίξεις μάγκας τα νοσήλιά σου γιατί να τα πληρώσουμε όλοι μας; Επίσης, τον δύστυχο τον οδηγό που δε φταίει και θα πάς και να του φυτευτείς γιατί να του καταστρέψεις την ψυχολογία και πολύ συχνά τη ζωή του; ), γιατί η μοτοσυκλέτα είναι ένα υπέροχο κατασκεύασμα και αν πέσει το πέπλο του αλήτη που ακόμα δυστυχώς την καλύπτει στην Ελλάδα (και φορντίζουμε να το συντηρούμε με τις ταρζανιές μας) θα μπορέσει να έρθει σε αυτή περισσότερος και πολλές φορές καλύτερος κόσμος.Ξεχνάτε μάλλον ότι η πλειοψηφία των οδηγών ξεκινάει από μικρή ηλικία με εμπερία σε 2 τροχούς. Από το ποδήλατο...
Οπότε τα αν θα τσακιστείς ή όχι, το πως θα μπεις σε στροφή, αν προλαβαίνεις να σταματήσεις εγκαίρως αν σου πεταχτεί κάτι, το αν έχει νερά κάτω, το να ελέγχεις τις διασταυρώσεις να φυλαχτείς (ακόμα και αν έχεις προτεραιότητα), το πως θα κινηθείς στο δρόμο ώστε να μην ενοχλείς τους άλλους αλλά να μην θέτεις και τη ζωή σου παράλληλα σε κίνδυνο, όλα αυτά που λέτε, όλοι τα έχουμε ζήσει. Δεν είναι τόσο 'άγνωστα' στους ΙΧηδες όσο εσείς θέλετε να λέτε ότι είναι.
D-Jet απλά βρήκα πάτημα στα 'μαυρισμένα' αυτών που έγραψες για να αναιρέσω κάτι που πολύς κόσμος ισχυρίζεται λανθασμένα. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου.
Kαλά τώρα, μη συγκρίνουμε τη βούρτσα με τη... τσατσάρα!
Άσε που δεν έχω δει ΠΟΤΕ πιτσιρικι με ποδήλατο (ούτε τον εαυτό μου εξαιρω, όταν ήμουν μικρός δεν ήξερα και τόσα) να τα προσέχει όλα αυτά, γιατί απλά δεν ψυλιάζεται ΚΑΝ οτι πρέπει να τα προσέξει.
Οπότε πού τη βρήκε τη δικυκλιστική (sic) παιδεία? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι να πεις, μπουρδελοκατάσταση στους δρόμους... Εγώ έχω απογοητευτεί πάρα πολύ τελευταία, σε σημείο να σιχαθώ την οδήγηση.
'Οδήγηση' ;;!! Τί 'ν' τούτο ;;
Σε κανέναν 'επαρχιακό', ΑΜΑ κάτσει (έτσι όπως τα κάναμε με τις μικροαστικές μας συνήθειες ...) . -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
- Ενώ έχω ανάψει φλας για να αλλάξω λωρίδα, γκόμενα με 206 γκαζώνει, δε με αφήνει και μου κορνάρει κι από πάνω.
Το φλάς δηλώνει πρόθεση και δεν υποχρεώνει τους άλλους να κάνουν στην άκρη για να αλλάξεις λωρίδα.
Δεν ξέρουμε βέβαια τί και πώς αλλά έχε το υπόψιν για το μέλλον αυτό.
Βεβαιως, αλλα εγω καταλαβα οτι ηταν αρκετα πισω του και/ή πηγαιναν με την ιδια τχυτητα, και ΟΤΑΝ ειδε το φλας ΠΑΤΗΣΕ ΓΚΑΖΙ για να μην τον αφησει. Αυτο κινειται στα ορια της νομιμοτητας, σιγουρα ομως ειναι ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ και ΜΑΛΑΚΙΑ.
@Pacus
Επειδη εισαι καινουριος και μαλλον δεν εχεις διαβασει το ποστ μου που ξεκινησε ολη αυτη την ιστορια, θα σου κανω την χαρη να σου κανω μια περιληψη να ξερεις για τι μιλαμε.
Λεμε λοιπον για αυτους τους μηχανακηδες που ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ κανουν ΜΑΛΑΚΙΕΣ και ΕΠΕΙΔΗ απο αυτες τις μαλακιες ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΖΗΤΑΝΕ/ΑΠΑΙΤΟΥΝ απο τους ΙΧηδες να κανουν ακρη να περασουν ή να τους προσεξουν, ΕΠΕΙΔΗ 'ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ'.
Αν θεωρεις οτι εχετε το δικαιωμα να κανετε μαλακιες και παρανομιες ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να σας τις επιτρεψουμε 'επειδη θα χτυπησετε', τοτε δεν εχουμε τιποτα να συζητησουμε.
D-Jet
Ωπα ρε φιλε, δεν μπορειτε απο την μια να χλευαζετε τους 'κουτακηδες που πηζουν σαν βλακες μεσα στην κινηση' κουνωντας καταβατικα το κεφαλι, και απο την αλλη να λετε οτι σας χαλαει ο ηλιος και η βροχη.Καταρχήν, μπορεί να οδηγώ αυτοκίνητο πιο πολλά χρόνια από πολλούς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα γράψω με την ιδιότητα του οδηγού δικύκλου.
Ποιος κ@βλόγκαζος τετράτροχου ή δίκυκλου δεν κάνει ταρζανιές?
Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν που θέλει να κάνει την πάρτη του αλλά θα κατηγορήσω αυτόν που θέτει σε κίνδυνο την ζωή άλλων, αλλά αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας…δεν είναι κανενός άλλου δουλειά…
Μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλα μας…γι’ αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες και μοτοβιομηχανίες φτιάχνουν όλο και πιο γρήγορα γκάζια για να τρέχουμε και να κάνουμε μαγκιές ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
Το ανώτατο όριο στην εθνική είναι 120 και στις πόλεις 50….γιατί κατασκευάζουν και μου πουλούν νόμιμα ΤΕΡΑΤΑ που η πρώτη ταχύτητα (από τις 6) πάει 150???
Κανείς λοιπόν δεν είναι αδιάφθορος και όπως είπε και ο Εβραίος… « ο αναμάρτητος τον λίθο πρώτος κλπ, κλπ..»
Δεν θα κατηγορήσω λοιπόν κανέναν ότι και να οδηγεί και κάνει ταρζανιές. -
Τώρα θα έκανα και εγώ καμιά αναφορά σε άλλο ( ) φόρουμ, αλλά θα γίνει πανικός, οπότε το αφήνω καλύτερα.
Pacos, κανείς (σχεδόν) εδώ μέσα δεν έχει πει ότι σέβεται το 110 ή το 120 στις εθνικές οδούς. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον, εγώ το θεωρώ εντελώς ηλίθιο να αφήνω τον εαυτό μου στα χέρια του περισσότερο ισχυρού. Είτε είναι ο Ιχης είτε ο νταλικιέρης.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
D-Jet
Ωπα ρε φιλεΔε θυμάμαι να είπα τίποτα για κουτάκηδες...
Κάλμαρε μεγάλε γιατι θα ασπρίσεις νωρίς!Vasgti, το να ξέρεις ισορροπία στο ποδήλατο δεν έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της μηχανής στο δρόμο. Αφενός μεν στις ταχύτητες και τις μάζες του ποδηλάτου δε είναι αμέσα αντιληπτά τα διάφορα φαινόμενα που καθορίζουν τη συμπεριφορά της μηχανής στο δρόμο (π.χ. γυροσκοπικό), αφετέρου με το ποδήλατο δεν έβγαινες ποτέ στο δρόμο (και αν έβγαινες δεν μπορούσες να ακολουθήσεις την κίνηση) για να ξέρεις, π.χ. ότι διάχωριστική λωρίδα+πολυκαιρισμένο οδόστρωμα+βροχή=κίνδυνος θάνατος.
Καλό να ξέρεις ποδήλατο αλλά δεν έχει και πολλή σχέση... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
D-Jet
Κάλμαρε μεγάλε γιατι θα ασπρίσεις νωρίς!Vasgti, το να ξέρεις ισορροπία στο ποδήλατο δεν έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της μηχανής στο δρόμο. Αφενός μεν στις ταχύτητες και τις μάζες του ποδηλάτου δε είναι αμέσα αντιληπτά τα διάφορα φαινόμενα που καθορίζουν τη συμπεριφορά της μηχανής στο δρόμο (π.χ. γυροσκοπικό), αφετέρου με το ποδήλατο δεν έβγαινες ποτέ στο δρόμο (και αν έβγαινες δεν μπορούσες να ακολουθήσεις την κίνηση) για να ξέρεις, π.χ. ότι διάχωριστική λωρίδα+πολυκαιρισμένο οδόστρωμα+βροχή=κίνδυνος θάνατος.
Καλό να ξέρεις ποδήλατο αλλά δεν έχει και πολλή σχέση...Λιγότερη σχέση έχει το ποδήλατο με την μηχανή…παρά το συγκρουόμενο του λούνα πάρκ με το αυτοκίνητο
-
Ναι, κατσε να σου εξηγησω λοιπον. Οταν ο μηχανακιας αλλαζει λωριδα με το ετσι θελω, χωρις να ελεγξει αν ερχεται καποιος απο πισω του (ή ακομα χειροτερα ενω δεν εχει καν καθρεπτες), ΔΕΝ μπορει μετα να σου λεει 'απαιτω να με προσεξεις και απαιτω να φρεναρεις για να μην πεσω πανω σου'. Καταλαβες τωρα?
Οπως εγω δεν περιμενω απο κανεναν να με λυπηθει επειδη εφυγα στον γκρεμο γιατι γουσταρα να κατεβω τον Αχλαδοκαμπο βρεγμενο επειδη μου αρεσει το drift, δεν μπορω να σας ακουω να κλαιγεστε αμα παθετε τιποτα ή για να μην παθετε τιποτα, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ.
Για απαντησε μου αυτο:
Στο σεναριο που αυτοκινητο παει να στριψει δεξια ενω κινειται σε δρομο με μια λωριδα και εχει βγαλει φλας πολυ ωρα, και μηχανακι παει να τον περασει ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ αναμεσα σε αυτο και το πεζοδρομιο ακριβως την στιγμη που φτανει στην διασταυρωση και αρα φρεναρει για να στριψει, θεωρεις οτι το αυτοκινητο αφου εχει καταλαβει την μλκια που παει να κανει πρεπει να σταματησει ή να μην στριψει για να περασει ο μηχανακιας απο εκει?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο σεναριο που αυτοκινητο παει να στριψει δεξια ενω κινειται σε δρομο με μια λωριδα και εχει βγαλει φλας πολυ ωρα, και μηχανακι παει να τον περασει ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ αναμεσα σε αυτο και το πεζοδρομιο ακριβως την στιγμη που φτανει στην διασταυρωση και αρα φρεναρει για να στριψει, θεωρεις οτι το αυτοκινητο αφου εχει καταλαβει την μλκια που παει να κανει πρεπει να σταματησει ή να μην στριψει για να περασει ο μηχανακιας απο εκει?
Κοίταξε να δεις, ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι μου την 'έκανε' ένας προχθές μ' ένα σκούτερ (είχε και το έτερόν του ήμισυ πάνω, αλλά τώρα ΤΙ λέω...) και εγώ ήμουν επίσης με το σκούτερ. Φυσικά και σταμάτησα (για να προλάβω τον τσάμπα και γελοίο εμβολισμό), σταμάτησε κι αυτός δεξιά μου και τα επιχειρήματα γνωστά: 'α ρε φίλε, δεν σε είδα' ( ), 'συγγνώμη' κλπ.
Άμυνα (και καμμιά φορά διπλωματία ) χρειάζεται, το (αλματωδώς διογκούμενο) πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται διαφορετικά ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Κοίταξε να δεις, ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι μου την 'έκανε' ένας προχθές μ' ένα σκούτερ (είχε και το έτερόν του ήμισυ πάνω, αλλά τώρα ΤΙ λέω...) και εγώ ήμουν επίσης με το σκούτερ...Εεεεεεμα! Πες το ντε! Φταίει δλδ το μαχαίρι ή το πιστόλι ή αυτός που το χρησιμοποιεί για να σε σκοτώσει;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι, κατσε να σου εξηγησω λοιπον. Οταν ο μηχανακιας αλλαζει λωριδα με το ετσι θελω, χωρις να ελεγξει αν ερχεται καποιος απο πισω του (ή ακομα χειροτερα ενω δεν εχει καν καθρεπτες), ΔΕΝ μπορει μετα να σου λεει 'απαιτω να με προσεξεις και απαιτω να φρεναρεις για να μην πεσω πανω σου'. Καταλαβες τωρα?Οπως εγω δεν περιμενω απο κανεναν να με λυπηθει επειδη εφυγα στον γκρεμο γιατι γουσταρα να κατεβω τον Αχλαδοκαμπο βρεγμενο επειδη μου αρεσει το drift, δεν μπορω να σας ακουω να κλαιγεστε αμα παθετε τιποτα ή για να μην παθετε τιποτα, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ.
Για απαντησε μου αυτο:
Στον Αχλαδόκαμπο έχουν πέσει όλων των ειδών τα οχήματα είτε επειδή ψαχνόντουσαν είτε επειδή απλά…έπεσαν.
Σε αυτούς έκλαψαν σίγουρα οι συγγενείς και φίλοι τους.
Δεν είμαι καραγκιόζης να υποστηρίξω το μηχανάκια που θα μου βγει από δεξιά αλλά εμένα θα μου κάνει μια γρατζουνιά στο δεξί φτερό ενώ αυτός μπορεί να σκοτωθεί ή να μείνει ανάπηρος…οπότε θα δώσω ιδιαίτερη προσοχή μήπως μου πεταχτεί από δεξιά κανένα βλαμμένο.
Όταν πήγαινα όμως με την μηχανή μια διαδρομή από το κέντρο μέχρι τα ΒΠ μου συνέβησαν τα εξής…….
..ένας ταρίφας αποφάσισε ΞΑΦΝΙΚΑ από τέρμα αριστερά να πάει τέρμα δεξιά παρασύροντας όλες τις μηχανές προς το πεζοδρόμιο και τα παρκαρισμένα…
…ένας μαλάκας μιλούσε στο κινητό και οδηγούσε λες και ήταν μόνος του στο χωριό…
…μια ξεκο.. @ρΑ... αποφάσισε ΞΑΦΝΙΚΑ…από τέρμα δεξιά να κάνει ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ…τι καθρέφτες και π@π@ριές!!!!!
Όταν τα έγραψα όλα αυτά σε κάμερα που είχα βάλει επάνω στο ντεπόζιτο (για 3 μήνες) και τα έδειχνα σε κάτι φίλους…τους φάνηκαν σαν PLAYSTATION…αλλά εμένα ήταν η καθημερινότητα….η ζούγκλα μου!!!!!
…και στα τελειώματα της διαδρομής μου πάω να περάσω από αριστερά μια κλώσα που πάει με 50….ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΝΕΙ….πάω γρήγορα να την περάσω από δεξιά…ΚΑΙ ΜΕ ΞΑΝΑΚΛΕΙΝΕΙ….ξανά γρήγορα από αριστερά και την πλευρίζω και όταν την ρωτώ …ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ????...μου απαντάει φωνάζοντας…..ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Pacos
νομίζω ότι γίνεσαι ειρωνικόςγια πεντακοσιοστιοχιλιοστή φορά εδώ συζητάμε και κράζουμε τις καγκουριές και ταρζανιές που κάνουν οι άλλοι οδηγοί ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ μέσου οι οποίες μπορούν άνετα να οδηγήσουν σε ατύχημα.
Αν τώρα θες μια μέρα να σε αναφέρει κάποιος εδώ μέσα ή οπουδήποτε αλλού σαν ζώο που του στειλες την ψυχή στη κούλουρη, δικαίωμά σου
κι εμείς κάνουμε βλακείες (βλ. πατάτες) και το παραδεχόμαστε και δε κοκορευόμαστε 'χοχο τον πέρασα τον χαμένο χοχο'
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Pacos
νομίζω ότι γίνεσαι ειρωνικόςγια πεντακοσιοστιοχιλιοστή φορά εδώ συζητάμε και κράζουμε τις καγκουριές και ταρζανιές που κάνουν οι άλλοι οδηγοί ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ μέσου οι οποίες μπορούν άνετα να οδηγήσουν σε ατύχημα.
Αν τώρα θες μια μέρα να σε αναφέρει κάποιος εδώ μέσα ή οπουδήποτε αλλού σαν ζώο που του στειλες την ψυχή στη κούλουρη, δικαίωμά σου
κι εμείς κάνουμε βλακείες (βλ. πατάτες) και το παραδεχόμαστε και δε κοκορευόμαστε 'χοχο τον πέρασα τον χαμένο χοχο'
Δεν γίνομε καθόλου ειρωνικός φίλε μου…απλά αντιπαραθέτω και απαντώ υπερασπίζοντας το δίκαιο στις άδικες κατηγορίες.
Κρίμα αν από όλα αυτά που έγραψα εσύ κατάλαβες αυτό… -
Εγω λοιπον δεχομαι οτι ολοι αυτοι οι ΙΧηδες ειναι για σφαλιαρες, οταν ομως λεω για αντιστοιχους μηχανακηδες πεφτουν ολοι οι μηχανακηδες και εχουν ετοιμη την δικαιολογια 'ναι μλκια εκανε αλλα θα κανεις κωλοτουμπες για να τον αφησεις να περασει επειδη θα χτυπησει'.
Και δεν μιλαμε για φασεις του τυπου 'δεν υπολογισα καλα', μιλαμε 'βλεπω οτι εχω κοκκινο, σε βλεπω να εχεις ξεκινησει, αλλα ΞΕΚΙΝΑΩ - ενω εχω σταματησει στο κοκκινο - και περναω γνωριζοντας οτι θα σταματησεις για να περασω/απαιτωντας οτι θα σταματησεις για να μην χτυπησω'. Ε newsflash λοιπον, για αυτον δεν θα σταματησω.
Φαντασου εμενα με το ΙΧ να βλεπω νταλικα που εχει ξεκινησει απο πρασινο, και να αποφασιζω να περασω το κοκκινο σκεπτομενος 'ή θα προλαβω, ή αν δεν προλαβω τοτε θα κοψει εκεινος για να μην με χτυπησει'...Και μετα να παω και να του φωναζω επειδη με εμβολισε...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
D-Jet
Καλό να ξέρεις ποδήλατο αλλά δεν έχει και πολλή σχέση...Έχω κάνει τις τρέλες μου με ποδήλατο καθώς στην περιοχή που είμαι είναι συνηθισμένο μέσο για μετακινήσεις μικρών και μεγάλων στον ελεύθερο χρόνο. Το να πηγαίνες σε ερημική κατηφόρα με 68-70km/h κοντερίσια (ηλεκτρονικό ακριβείας) πίστεψέ με δεν είναι καθόλου λίγο. Στο τελείωμα της και αποφεύγοντας κοτρώνα που βρέθηκε στη μέση του δρόμου, καθώς και η αίσθηση στο φρενάρισμα, ήταν εμπειρία που δεν θα ξεχάσω (αλλά και δεν θα επαναλάβω) ποτέ. Επίσης η αίσθηση του να χάνεις τον έλεγχο από νερό, γλυστρίματα και άλλα μου είναι γνώριμη.
Δεν λέω πως στη μοτοσυκλέτα είναι εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Αλλά κάποιες εμπειρίες και κάποια δεδομένα είναι κοινά.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω λοιπον δεχομαι οτι ολοι αυτοι οι ΙΧηδες ειναι για σφαλιαρες, οταν ομως λεω για αντιστοιχους μηχανακηδες πεφτουν ολοι οι μηχανακηδες και εχουν ετοιμη την δικαιολογια 'ναι μλκια εκανε αλλα θα κανεις κωλοτουμπες για να τον αφησεις να περασει επειδη θα χτυπησει'.Και δεν μιλαμε για φασεις του τυπου 'δεν υπολογισα καλα', μιλαμε 'βλεπω οτι εχω κοκκινο, σε βλεπω να εχεις ξεκινησει, αλλα ΞΕΚΙΝΑΩ - ενω εχω σταματησει στο κοκκινο - και περναω γνωριζοντας οτι θα σταματησεις για να περασω/απαιτωντας οτι θα σταματησεις για να μην χτυπησω'. Ε newsflash λοιπον, για αυτον δεν θα σταματησω.
Φαντασου εμενα με το ΙΧ να βλεπω νταλικα που εχει ξεκινησει απο πρασινο, και να αποφασιζω να περασω το κοκκινο σκεπτομενος 'ή θα προλαβω, ή αν δεν προλαβω τοτε θα κοψει εκεινος για να μην με χτυπησει'...Και μετα να παω και να του φωναζω επειδη με εμβολισε...
Έλεος…δεν μιλάμε για τέτοια……τέτοια κάνουν όλοι άσχετα από το τι οδηγούν…..γιατί στοχεύουμε ΜΟΝΟ τους μηχανόβιους???
Όταν όμως έχουμε 2 @@ρες ο ένας με τουτού και ο άλλος με μηχανάκι, πρέπει ο τουτούς να δείξει λίγο παραπάνω προσοχή στο απρόσμενο που μπορεί να κάνει το μηχανάκι γιατί το μηχανάκι έχει δικό του δρόμο…περνάει ανάμεσα (ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝ ΧΩΡΑΓΕ…μη γελιόμαστε)…έχει τρομερή επιτάχυνση που του επιτρέπει να κάνει τέτοια και ακόμα χειρότερα πράγματα…(όπως βλέπουμε πάρα πολλά γρήγορα αυτοκίνητα να κάνουν).
Αυτή είναι η διαφορά…του ενός θα του στοιχήσει μια φαναρτζοδουλειά ενώ του άλλου η ίδια του η ζωή! -
Pacos, στα ίσια:
πώς σχολιάζεις την πεποίθηση ενός μοταίου πως σε όποια μαλακία κάνει, ο ΙΧης θα τον προσέξει επειδή ακριβώς είναι περισσότερο ευπαθής;
Εγώ την βρίσκω ανόητη, ηλίθια και αυτοκτονική.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]