-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Το πόσο τρελένομαι κάθε φορά που είμαι σε φανάρι και τα μηχανάκια κάνουν 2 ελιγμούς για να περάσουν ανάμεσα απο εμένα και τον προπορευόμενο...δε περιγράφεται!Πειράζει που δε βλέπω τίποτα το κακό σε αυτό, εφόσον είσαι σταματημένος?
Εκτός αν ισχύει το 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα'.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το πόσο τρελένομαι κάθε φορά που είμαι σε φανάρι και τα μηχανάκια κάνουν 2 ελιγμούς για να περάσουν ανάμεσα απο εμένα και τον προπορευόμενο...δε περιγράφεται!
Πειράζει που δε βλέπω τίποτα το κακό σε αυτό, εφόσον είσαι σταματημένος?
Όταν σε ακουμπήσει όμως, καλύτερα να έχει κλείσει κρεββάτι σε νοσοκομείο από πριν...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το πόσο τρελένομαι κάθε φορά που είμαι σε φανάρι και τα μηχανάκια κάνουν 2 ελιγμούς για να περάσουν ανάμεσα απο εμένα και τον προπορευόμενο...δε περιγράφεται!
Όταν σε ακουμπήσει όμως, καλύτερα να έχει κλείσει κρεββάτι σε νοσοκομείο από πριν...
Ακριβώς. Γιατί, οι περισσότεροι, έρχονται με φόρα, και αν σου χτυπήσουν και τον καθρέφτη, σου κάνουν και παρατήρηση, επειδή δεν άφησες αρκετό χώρο να περάσουν!
Καλά τα λέει ο iliasp!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
οι μικροελιγμοί δεν με ενοχλούν αρκεί να τον έχω αντιληφθεί. Πολλές φορές τους διευκολύνω να περάσουν.
αλλά αυτοί που έρχονται με τρελή ταχύτητα ανάμεσα στα αυτοκίνητα από που αντλούν την σιγουριά ότι κάποιος δεν θα κάνει στραβοτιμονιά και δεν θα τους χτυπήσει;
Γενικά θεωρώ, χωρίς να αφορίζω, τους μηχανόβιους πολύ επικίνδυνους στην πόλη. Σου πετάγονται από εκεί που δεν τους περιμένεις κ λόγω του ότι δεν προστατεύονται επαρκώς πολλές φορές χωρίς να το θες έχεις κ τρεχάματα.
Χειρότερους δε, θεωρώ τους πάσης φύσεως ντελιβεράδες. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ της παρανομίας.
-
Ή σου πετάνε ένα ξερό σορρυ κατά λάθος. Τι κατά λάθος δηλαδή? Ρωτάς τον άλλον αν θέλει να κυκλοφορεί με σημαδεμένο αυτοκίνητο? Ποιος είσαι εσύ να χωθείς με το έτσι θέλω δηλαδη? (γενικά το λέω για όσους το κάνουν)
Και οι περισσότεροι κάνουν το ζιγκ ζαγκ και έρχονται και σταματάνε στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου (παίζοντας τραμπάλα) απέχοντας εκατοστά από το να σε ακουμπήσουν. Οι περισσότεροι, κατά πάσα πιθανότητα είναι οι ίδιοι 'εξυπνάκηδες' και 'βιαστικοί' που πάνε να χωθούνε στις ουρές όταν όλος ο κόσμος περιμένει κανονικά στη σειρά του. Ε όχι! Προχθες μου κόρναρε ντελιβεράς γιατί ενώ ήμουν πρώτος σε φανάρι (αριστερή λωρίδα), πλεύρισα τον διπλανό μου περισσότερο για να μην χωρέσει να περάσει (και ευτυχώς που τον έκλεισα γιατί στάνταρ θα με είχε ακουμπήσει βάσει του χώρου που πήγαινε να περάσει). Και άρχισε να κορνάρει. Τι κορνάρεις ρε όρνιο? Αφού με το που άναψε πράσινο έμεινες συνοικίες πίσω!
-
Kατι για τα delivery boys.
Οταν αργουν οι πιτσες που παραγγειλατε μην σπατε τα τηλεφωνα της πιτσαριας να ρωτησετε το λογο.Ουτε να ξινιζετε τα μουτρα οταν το boy τηρησε τον ΚΟΚ καθοδον αλλα η πιτσα ηρθε κρυα. -
madox
Οχι να σκοτωθεί για να μου την φέρει ζεστή ο αλήτης!
Ντελίβερι δεν είναι μόνο για φαγητό βεβαίως...αλλά ξέρω φοβόμαστε μήπως κρυώσει ο φάκελος.
-
Εγω ενα δεν μπορω να καταλαβω στις ταρζανιες που κανουν τα μηχανακια. Δεν καταλαβαινουν οτι αμα τρακαρουμε αυτος θα τρεχει νοσοκομια,ενω εγω θα παθω μονο λαμαρινοδουλειες? Η δικια τους ζωη ειναι σε κινδυνο πολυ περισσοτερο απο του οδηγου του αυτοκινητου!
Και επισης αυτο που κανεις αμαν να περασεις ενα μηχανακι που παει με μειον και στο φαναρι σου ξαναβγαινει μπροστα?? Κανονικα το μηχανακι πιανει ισο χωρο με ενα αμαξι, επομενως οταν χωνονται ειναι παρανομο.Αλλα απ την αλλη εγω θα πρεπει να του συμπεριφερομαι σαν αμαξι...Και το σπαστικο ειναι και οτι σου 'τη βγαινουν' και απο πανω!!! Τεσπα συνχιστηκα παλι! -
Α, μάλιστα... Δε γουστάρουμε να κάνουν ελιγμούς ανάμεσά μας, ενώ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΙ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ μας ακουμπήσουν. Εμένα γιατί δε με έχουν ακουμπήσει ποτέ, μου λέτε?
Όσο για το ήθος τους, ρωτήστε εμένα, που περνάω ανάμεσα από τα σταματημένα. Αφήστε, προχτες στο σουπερμάρκετ έσπρωξα μια γριά και έκανα σκριν σε ένα θείο για να πάρω καλύτρη θέση στο ταμείο.
Συνέλθετε λίγο με τις γενικεύσεις επιτέλους.
Ή μήπως... 'να ήταν η ζήλια ψώρα', που λέγαμε μικροί στο σχολείο?
-
Ναι ρε παιδια μην αρχιζουμε παλι με τις μηχανες
Λακαμαδες υπαρχουν παντου και με αυτοκινητα ειναι ΠΟΛΥ περισσοτεροι, απλα ειναι ακινητοι στην κινηση, ενω οι αλλοι μπορουν να κινηθουνΑς πω και εγω την new εμπειρια μου
Δεν φτανει που ειπα οσα ειπα για τους ταριφες, λες και τ'ακουσανε και προχθες 3!!!! ηρθαν κατω απο την εταιρια που εργαζομαι και δεν μπορουσα να βγαλω το αμαξι για να φυγω
Βασικα εχουμε κατι πλοηγους που αγοραζουν μερικοι ταριφες, και ειχαν ερθει για ''μεταπτυχιακα'', αλλα βλεπεις ειχαν παρκαρει ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΥΜΑ, με την μουρη προς το τοιχο, σαν τον τανκς που μπηκε στο πολυτεχνειο
Δεν κατεβαινα να φυγω επιτηδες για να μην τσακωθωΠαντως στους πλοηγους που τους δινουμε τους εχω πειραξει και οταν βαζουν μια διευθυνση, τους βγαζει σε γκρεμους
-
Προφανώς και οι γενικεύσες δημιουργούν το 95% των παρεξηγήσεων εδώ μέσα, αλλά εμένα προσωπικά με έχουν ακουμπήσει δις (τη μια φορά ήμουν πρώτος στο φανάρι αλλά ο βλακάκος ήθελε να πάει πιο προστά, πάνω στη διάβαση) και κάθε φορά που βλέπω μηχανή να στριμώχνεται για να περάσει από δίπλα μου αγχώνομαι και εκνευρίζομαι.
Το να υπερασπίζομαι τον ΚΟΚ και τα αυτονόητα ελπίζω να μην εκλαμβάνεται ως εμπάθεια προς τους μηχανόβιους.
-
Βρε Κώστα διάβαζε και εσύ πιο σωστά τι γράφεται. Μην δίνετε άλλες ερμηνείες και ανεβάζετε τους τόνους δίχως λόγο.
'Οι περισσότεροι από αυτούς, κατά πάσα πιθανότητα' γράφει.
Αν δεν είσαι ένας από αυτούς του περισσότερους που συμπεριφέρονται έτσι γενικότερα στη ζωή τους, δεν έχεις λόγο να παρεξηγείσαι και να δυσανασχετείς.
Επίσης έχω παρατηρήσει πως τις μεγαλύτερες καφρίλες τις κάνουν κυρίως παπόβιοι και σκουτεράδες. Αυτοί που έχουν ακριβές μηχανές συνήθως είναι πιο συγκρατημένοι σε τέτοιες καταστάσεις και περνούν μόνο όπου υπάρχει επαρκής χώρος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση περιμένουν υπομονετικά μέχρι να ανοίξει 'χώρος' να κινηθούν (όχι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και εκεί βέβαια).
Όποιος έχει τη μύγα...να την φέρει πίσω.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επίσης έχω παρατηρήσει πως τις μεγαλύτερες καφρίλες τις κάνουν κυρίως παπόβιοι και σκουτεράδες. Αυτοί που έχουν ακριβές μηχανές συνήθως είναι πιο συγκρατημένοι σε τέτοιες καταστάσεις και περνούν μόνο όπου υπάρχει επαρκής χώρος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση περιμένουν υπομονετικά μέχρι να ανοίξει 'χώρος' να κινηθούν (όχι ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και εκεί βέβαια).
Αμ εγω σαν μοτοσυκλετιστης μπορω να σου πω οτι περισσοτερο μου την σπανε κατι γιαπιδες με varadero/translap και τα συναφη, γιατι δεν εχουν ουτε την δικαιολογια οτι βιαζονται να παραδωσουν το δεμα
Εχω τσακωθει απειρες φορες, πανω στην μοτοσυκλετα μου, γιατι πολλες φορες κινδυνεψα να πεσω απο βλακεια τουςΓνωριζω εκατονταδες ατομα που κανουμε ταξιδια με μηχανες και λυπουμαι παρα πολυ που βλεπω οτι ακομα το μεγαλυτερο ποσοστο που κυκλοφορει μες την Αθηνα ειναι καγκουρες/γιαπιδες
Οπως αλλωστε συμβαινει και με τα αντοιστοιχα club αυτοκινητων
Δυστυχως ΟΛΟΙ ειμαστε πολλοι λιγοι σε συγκριση με αυτην την θαλασσα ζωων -
After στον ανοιχτό δρόμο ή εν κινήσει συμφωνώ μαζί σου πως πιο επικίνδυνους ελιγμούς κάνουν αυτοί που αναφέρεις.
Όμως σε μποτιλιάρισμα ή απλά σε φανάρι, αυτοί που θα πάνε συνήθως να χωθούν, να κάνουν τους ελιγμούς ανάμεσα στα σταματημένα και να μπαστακωθούν στην αρχή είναι οι 'αργοί' παπόβιοι, σκούτερ κτλ.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Βρε Κώστα διάβαζε και εσύ πιο σωστά τι γράφεται. Μην δίνετε άλλες ερμηνείες και ανεβάζετε τους τόνους δίχως λόγο.'Οι περισσότεροι από αυτούς, κατά πάσα πιθανότητα' γράφει.
Αν δεν είσαι ένας από αυτούς του περισσότερους που συμπεριφέρονται έτσι γενικότερα στη ζωή τους, δεν έχεις λόγο να παρεξηγείσαι και να δυσανασχετείς.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της γενίκευσης, τότε τι είναι ρε Βασίλη?
Ξαναρωτώ... εμένα γιατί δε με έχουν ακουμπήσει ποτέ?
Προσωπικά τους κάνω, όποτε μπορώ-όσο μπορώ, χώρο να περάσουν. Αν δουν οτι δεν μπορώ (και φαίνεται αν είχα την καλή διάθεση να τους εξυπηρετήσω ή όχι), απλά δεν προσπαθούν.
Όταν όμως τον αγνοείς επίτηδες (και φαίνεται επίσης πότε γίνεται επίτηδες) ή ακόμα χειρότερα τον κλείνεις, τότε (χωρίς να τον δικαιολογώ) τον προκαλείς όσο να 'ναι να φερθεί... αντικοινωνικά. -
taurus
εφόσον δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία (των επικίνδυνων) γιατί τους υπερασπίζεσαι;
είναι σαν να υπερασπίζομαι εγώ έναν ταρίφα επειδή κ οι 2 οδηγούμε αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
After στον ανοιχτό δρόμο ή εν κινήσει συμφωνώ μαζί σου πως πιο επικίνδυνους ελιγμούς κάνουν αυτοί που αναφέρεις.Όμως σε μποτιλιάρισμα ή απλά σε φανάρι, αυτοί που θα πάνε συνήθως να χωθούν, να κάνουν τους ελιγμούς ανάμεσα στα σταματημένα και να μπαστακωθούν στην αρχή είναι οι 'αργοί' παπόβιοι, σκούτερ κτλ.
Δεν μπορεις να φανταστεις πως νιωθω, ειδικα με το αμαξι, οταν βιαζομαι ΠΟΛΥ και στο φαναρι μπροστα μου ερχεται παπι(ή οτι αλλο) που μετα το πρασινο παει σαν την κοτα
Αν εγω που αγαπαω τις μοτοσυκλετες κανω ετσι, φανταζομαι οι αλλοιΔεν θελω να ακουστω ρατσιστης, αλλα προσπαθησε να δεις τι εθνικοτητας ειναι τον τελευταιο καιρο οι περισσοτεροι κουριερ/πιτσαδοροι
Αφου οι ανθρωποι δεν εχουν μαθει να κινουνται με τους δικους μας ορους(αυτο θελει συζητηση αλλα τεσπα), πως εχουμε και εμεις απαιτηση να οδηγανε καλα
Δεν ξερω αν θυμαστε τοτε που μου πεταχτηκε καποιος(παπι) με κοκκινο? -
Κώστα το έχω δει μπροστά μου να συμβαίνει, και μόλις βγαίνει ο οδηγός του αυτοκινήτου κάνει ο παπόβιος 'Εντάξει λίγο σε ακούμπησα δεν έγινε τίποτα' και του είχε φάει όλη τη γωνία του προφυλακτήρα.
Επίσης άπειρες φορές έχω ακούσει το 'γκουπ' από μηχανάκια να παίρνουν παραμάζωμα καθρέφτες. Αυτά που γράφω δεν σου θυμίζουν περιστατικά εκεί έξω? Δεν έχεις δει ποτέ σου ανάλογες σκηνές?
Αυτό που είπα είναι ότι αυτούς τους ελιγμούς καλώς ή κακώς τους κάνουν αρκετοί μηχανόβιοι. Από αυτούς τους αρκετούς, οι περισσότεροι με βάση το τρόπο που συμπεριφέρονται, **κατά πάσα πιθανότητα **συμπεριφέρονται έτσι γενικότερα. Και εγώ θα μπορούσα να πηγαίνω στις βοηθητικές λωρίδες ή παρανόμως για όσους στρίβουν σε φανάρι και να μπαστακώνομαι πρώτος για να τους περνάω όλους στο πράσινο. Δεν το κάνω όμως. Όπως δεν το κάνω σε οποιαδήποτε άλλη σειρά. Αν είναι κενή λωρίδα ναι θα σταθώ πρώτος και να τους περάσω. Όχι όμως να το κάνω εκβιαστικά και στο στυλ είμαι ο έξυπνος και είσαστε τα κορόϊδα.
Αυτόν που έκλεισα, το έκανα γιατί δεν είχα άλλες επιλογές. Ρολαριστοί ΠΡΙΝ σταματήσουμε στο κόκκινο βλέπω το διπλανό αυτοκίνητο να σταματάει προς το μέρος μου και όχι κανονικά στο κέντρο της λωρίδας του. Όταν είμαι στην αριστερή μαζεύομαι όσο πιο αριστερά γίνεται για να αφήνω διάδρομο στις μηχανές. Από τη στιγμή που ήρθε ο άλλος και περιόρισε το διάδρομο, ε όχι δεν θα τον αφήσω το μλκα τον παπόβιο να πάει να χωθεί και να με καθυστερήσει κιόλας στο πράσινο. Να περιμένει.
-
Έπεσα σε τελείως παπόβιο σήμερα.
Κινούμαι με ~50χλμ και στα 100 μέτρα θέλω να στρίψω σε δρόμο δεξιά.
Παπάκι δίπλα μου (σε μη υπαρκή λωρίδα βέβαια, απλά είχε πιάσει άκρη) δικάβαλο κινείται με λίγο μικρότερη ταχύτητα από εμένα.
Επειδή το στενό απείχε αρκετά γκαζώνω για να περάσω το μηχανάκι ώστε να μην καθυστερήσω την κυκλοφορία μέχρι να στρίψω και να περιμένω να φύγει το μηχανάκι (είχε κίνηση).
Αφού τον προσπερνάω βγάζω φλας για δεξιά χωρίς να μπω μπροστά του, μένοντας στη λωρίδα μου. Όταν έρχεται η ώρα να στρίψω ελέγχω καθρέφτη και δεν τον βλέπω, λέω ωραία έμεινε πίσω.
Ε με το που στρίβω το τιμόνι ακούω κόρνες και κάτι για το αναπαραγωγικό όργανο της μητέρας μου.
Το @ είχε έρθει στην τυφλή μου γωνία!
Επειδή δεν προλάβαινε να φρενάρει και θα έσκαγε πάνω μου πατάω τέρμα γκάζι για να απομακρυνθώ και στρίβω με όσα είχα (ευτυχώς κρατάει καλά) και τον ακούω να περνάει πίσω μου κορνάροντας και βρίζοντας με την γκόμενα που είχε μαζί του να κατεβάζει κι αυτή αβέρτα -
Μη ξεχνάς ότι εσύ δεν τον είδες.
Όπως οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων τηρούν τον ΚΟΚ, δεν κινούνται σε πεζόδρομους, ανάποδα σε μονόδρομους κλπ. γιατί φοβούνται τη τροχαία, έτσι θα ήθελα να γράφουν τα μηχανάκια σε πεζόδρομους, ανάποδα κλπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η διάκριση και δεν γράφει η τροχαία τα μηχανάκια.
Πριν αρκετά χρόνια, τα μηχανάκια περνούσαν τα κόκκινα και δεν τους έγραφαν. Τώρα σταματούν στα κόκκινα γιατί αν τους δούνε τους γράφουν. Το ίδιο να γίνεται και για τις άλλες διατάξεις του ΚΟΚ.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]