-
merci ρε Θέμη να σαι καλά.
-
ποιο bios έχεις τώρα? εμένα μου ήρθε με το 8.01
-
Θα μας κανει καποιος μια παρουσιαση για το ΕΕΕ , γιατι ψηνομαι ασχημα?
Και καμμια φωτο... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ποιο bios έχεις τώρα? εμένα μου ήρθε με το 8.01Αυτό ειναι το τελευταίο που κυκλοφορεί.
Δεν υπάρχει για download απ το site της Asus αλλα το έχουν ανεβάσει χρήστες online μέσω του bios backup προγράμματος της Asus.
Εγώ ακόμα έχω το 703, απ' όσα έχω διαβάσει δεν υφίστανται διαφορές ανάμεσα στα BIOS 403, 703 και 801.
Έχει φτιάξει ενας χρήστης στο eeeuser.com forum ενα utility που αυτόματα φορμάρει μια κάρτα sd και της περνάει όλα τα bios που υπάρχουν για όλες τις παραλλαγές του eee μαζί με τα flashing tools.
Οπότε απλά την βάζεις στο EEE, επιλέγεις να μπουτάρεις απο την SD και σου βγαίνει ενα μενού, διαλέγεις bios και το φλασάρει μόνο του
Μεσα στο utility αυτό υπάρχει και το beta bios 511 το οποίο έχει διάφορες έξτρα επιλογές στα Bios settings...
Συγκεκριμένα έχει επιλογή FSB. Ενώ η CPU ειναι Celeron 900Mhz η Asus έχει κλειδωμένο το FSB στα 70MHz οπότε η CPU τρέχει στα 630MHz για εξοικονόμηση μπαταρίας. Με το beta bios μπορείς να επιλέξεις 100MHz FSB και να τρέχεις την CPU στα 900MHz
Επίσης το beta bios έχει 50% (!) περισσότερη φωτεινότητα στην οθόνη, πάλι η Asus την έχει αρκετά μειωμένη default λόγω εξοικονόμησης ενέργειας.
Να σημειώσω εδώ οτι αν κάποιος δεν έχει όρεξη να φλασάρει, υπάρχει το EEECtl, ενα utility που εφτιαξε μέλος του eeeuser.com forum με το οποίο επιλέγουμε απ τα Windows την ταχύτητα του επεξεργαστή και την φωτεινότητα...
-
τελευταίο bios είναι το 9.10 και το πιο πρόσφατο που έχω βρει για κατέβασμα είναι το 9.06
λένε οτι δεν βλέπουν αλλαγές απο το 8.01 όμωςάλλη ερώτηση, αφού δεν έχω βάλει ΧΡ. ένα προγραμμα-driver-δεν ξέρω τι ακριβώς που δίνει ανάλυση 1024χ768 δουλεύει? αν ναι πως? αλλάζει το dpi ή κάνεις scroll την οθόνη στα 800x480? sorry για τις ερωτήσεις αλλά είμαι καινούριος ακόμα
-
Εισαι σίγουρος οτι το 9.10 ειναι για το 4G μοντέλο;
Ο driver που λές ειναι γεμάτος bug και απλά σου δίνει ελαφρώς μεγαλύτερο χώρο στην οθόνη να δουλέψεις... Ειναι αρκετά μπελαλίδικο.
-
-
Χμμ... Έχω χάσει επεισόδια μου φαίνεται! :Ρ
Απ' ότι διάβασα δεν αλλάζει κάτι οπότε μάλλον θα το προσπεράσω...
-
Εφτιαξα ένα cdακι με το nlite με XP SP2 για το λαπτοπ μου. Πιάνει 400 MB. Μια χαρά και χωρίς περιττά μπιχλιμπίδια. To .iso μου βγήκε 165 ΜΒ !!
-
προβλημα!
δεν βγαζει καθολου σημα στην οθονη,ενω το pc ακουγεται να δουλευει κανονικα.οθονη-οκ
τροφοδοτικο-προφανως οκ
μητρικη-αναβουν κανονικα ολα τα λαμπακια
σκληρος-ακουγεται να δουλευει,αν κ θα τον δοκιμασω σε ενα αλλο pc το απογευμα
ram-μαλλον οκ
επεξεργαστης- δουλευει κανονικα το ανεμηστιρακι
καρτα γραφικων-δουλευει το ανεμηστηρακι, αλλα μαλλον εδω ειναι το προβλημαεβγαλα-εβαλα ολα τα καλωδια,οπως κ την gpu αλλα τιποτα.επισης καθως εχω κ tvout,ουτε εκει βλεπω τιποτα.
-
έχεις άλλο υπολογιστή να δοκιμάσεις τη gpu ή αντιστρόφως?
η μητρική δε σ'ενημερώνει για πρόβλημα στη gpu. Προηγήθηκε κάτι πριν συμβεί αυτό? -
οχι, τιποτα ως τωρα! εντελως ξαφνηκα το πρωι που τον ανοιξα δεν εδειχνε τιποτα
χλωμο παντως για δευρο pc.ολα εχουν agx ενω η δικια μου ειναι pci-x
-
τροφοδοτικο-προφανως οκ
-
Δοκίμασες να το ανοίξεις χωρίς να έχεις πάνω τη gpu?
Αν ναι, και δεν είδες διαφορά (beeps πχ) πιστεύω οτι είναι η μητρική.
Τουλάχιστον, όσες φορές είχα pc με τέτοια συμπτώματα αυτή είχε ψοφίσει... (έδινε ρεύμα παντού, αλλά από boot yiok) -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Δοκίμασες να το ανοίξεις χωρίς να έχεις πάνω τη gpu?Αν ναι, και δεν είδες διαφορά (beeps πχ) πιστεύω οτι είναι η μητρική.
Τουλάχιστον, όσες φορές είχα pc με τέτοια συμπτώματα αυτή είχε ψοφίσει... (έδινε ρεύμα παντού, αλλά από boot yiok)σκληρός 100% οκ
δοκιμή σε δεύτερη οθόνη,τα ίδια.
δοκιμή χωρίς την gpu επάνω δεν παρατήρητσα κάτι διαφορετικό,αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι αυτό.
άρα είμαστε ανάμεσα σε μητρική κ gpu.κρατάω backup τώρα κ αύριο θα φύγει αν προλάβω στο plaisio καθώς ούτε έχω την όρεξη να τυρανιστώ παραπάνω, ούτε έχω κάποιον πρόχειρο Η/Υ με pci-x
ερωτήσεις για την εγγύηση:
σαν turboxX είχε 3 χρονια εγγύηση.
στα 2,5 κάηκε η μητρική κ μου τα άλλαξαν όλα με καινούργια (πλην του σκληρού) δωρεάν.
τώρα θα πληρώσω;;
ναι,δεν είμαι μέσα στην εγγύηση,αλλά δεν έχει κλείσει χρόνο απο τότε που μου πέρασαν τα καινούργια (όπου όλα τα προιόντα καλύπτονται τουλάχιστον απο εγγύηση 1 χρόνου)επίσης αν πάω σε διαφορετικό κατάστημα απο εκεί που έγινε η αγορα δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα...
-
Αφου σου αλλαξαν τα προηγουμενα parts με καινουργια, η εγγυηση ισχυει κανονικα ΕΚ ΝΕΟΥ. Υπαρχει σχετικος νομος, προσεξε μη πανε να σου πουλησουν παραμυθια.
-
Σχετικα με το eee ...:
Μπορουμε να αναβαθμισουμε την μνημη (RAM) ?
Μπορουμε να αναβαθμισουμε τον SSD δισκο απο 4gb σε περισσοτερα?
Μπορει καποιος να ανεβασει μια φωτο με την οθονη του σε λειτουργεια για να δω πως περιπου ειναι?
Η αυτονομια ειναι οντως 2,5 ωρες? -
οφείλουν να σου αλλάξουν κάτι εφόσον είναι στους όρους της εγγύησης. ΔΕΝ ανανεώνεται η εγγύηση με την αλλαγή αν ήταν έτσι όλοι θα χαμε αλλάξει από κάτι
Και την τελευταία μέρα της εγγύησης να του αλλάξουν κάτι, αν καεί μετά πάπαλα.
Βασίλη, αυτό συνήθως οφείλεται συνήθως σε μητρική ή τροφοδοτικό και αρκετά πιο σπάνια σε επεξεργαστή
-
Με ανοιχτό το ασύρματο και browsing, βγάζει μήνυμα για battery low στα 100'
Για τον δίσκο που ξέρω ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ.αυτό που είναι στον κύκλο είναι ο δίσκος...
-
Οθόνη eee (με εγκατεστημένο gnome)
Ναι, μπορείς να αναβαθμίσεις τη μνήμη. Αν δεν κάνω λάθος είναι SODIMM DDR2 (edit: φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα) που είναι πάμφθηνα.
Αν θες να μεγαλώσεις δίσκο, γιατί δεν παίρνεις απευθείας ένα cloudbook; Ή να περιμένεις το 900ρι eee..
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#14]