-
H Thule πάντως δεν έχει μπάρες για τίποτα σε CC.
Την ίδια απορία έχω και για κοτσαδόρο σε CC.
Φαίνεται ότι τα κάμπριο βολεύονται με ότι διαθέτουν... -
διπλο ποστ
-
νομιζω οτι επεσα στο καταληλο τοποικ την καταληλη στιγμη.
αυτες τις μμερες σκοφτομαι να αγορασω για 206RC μπαρες οροφης και μπαγκαζιερα PEUGEOT.
αυτο ομως που με προβληματισε ειναι αυτα που γραφει ο Μαηιμος.Ο χρήστης maximos έγραψε:
Θέλει προσοχή στο βάρος και στην κατανομή του και τα πράγματα να είναι δεμένα, για να μην μετακινούνται.αφαλως και θα πρεπι τα πραγματα να ειναι δεμενα αλλ αυτο το παρακατω
Συνήθως δεν ξεπερνώ τα 130 χλμ/ω. (όριο του κατασκευαστή τα 120 χλμ/ω).
αυτο ειναι για ολες τις μπαγκαζιερες?
μου φενονται πολυ λιγα τα χιλιομετρα και πραγαμτιακ εκπλισομαι βλεποντας οριο 120χιλ.Επίσης, την δένω (ασφαλίζω) εξωτερικά με επιπλέον ιμάντα. Το έχω δεί και το εφαρμόζουν πολύ οι ξένοι, που σίγουρα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από 'μας.
οσο γι αυτο ειναι σιγουρα ενα μετρο ασφαλειας το οποιο εαν δεν βαριεσαι μπορει να σωσει εσενα και τους αλλους σε μια κακαι στιγμη.
κι εξ'αλλου δεν θελει και τοσο κοπο για να την δεσεις με ενα επιπλεον ιμαντα.τελικα ολα καλα μου ακουγονται με αυτες τις μπαγκαζιερες αλλα τα στα αρνητικα ειναι η αυκημενη καταναλωση και ο περιορισμος της ταχυτητας.
θα ηθελα οσοι εχετε εμπειρια πανω σε αυτο να με ενημερωσετε σχετικα.
ευχαριστω! -
α.ο. βραδυ με μπαγκαζιέρα η οποια είχε μέσα μια καρέκλα βαριά, από αυτές που μοιαζουν με του σκηνοθέτη, έτρεχα με 150. κάποια στιγμή πάτησα απότομα φρένο γιατί μπήκε κάποιος μπροστά μου, επιτάχυνα ξανά και στο επόμενο λεπτό εφυγε το πάνω μέρος της μπαγκαζιέρας και η καρέκλα μαζι. ευτυχώς που δεν είχα κάποιον πίσω μου τον είχα σκοτώσει. η μπαγκαζιέρα ήταν αγορασμένη από το πρακτικερ, δεν είχε πουθενά γραμμένο όριο ταχυτητας και έκλεινε απλά με κάτι πιαστράκια και όχι με κλειδαριά όπως της thule. μετά την τρομάρα που πήρα, αγόρασα της thule και πάω μέχρι 130 το πολύ όσο λέει και ο κατασκευαστής δηλαδή.
-
Ναι προσοχή παιδιά. Καλό είναι να βάζουμε καλή μπαγαζιέρα επάνω στο αμάξι για την ασφάλεια τη δική μας και των λοιπών συνχρηστών του δρόμου. Της τhule είναι πιστοποιημένες κατα tuv και gs νομίζω και ελεγμένες και σε περιπτώσεις συγκρούσεων.
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
μια που είπες για μπάρες αλουμινίου, έχετε καμμία άποψη για τις μπάρες που βάζουν οι αντιπροσωπείες?Η Fiat για το SEDICI χρησιμοποιει MONT BLANC μονο που γραφουν πανω FIAT και περιεργως ειναι αρκετα πιο φθηνες απο τις αντιστοιχες MONT BLANC.
-
Γειά σας,
Επανέρχομαι για να ...αποσαφηνίσω !
Οι ...'σοβαρές' μπαγκαζιέρες έχουν και σοβαρούς κατασκευαστές, που αναφέρουν και σχετικές προδιαγραφές!
Η μπαγκαζιέρα αγοράσθηκε από Γαλλία (είναι της NORAUTO), 'χωράει' 450 λίτρα, είναι πολύ ελαφριά και 'δένει' στις μπάρες σε λιγότερο από δύο λεπτά (χρονομετρημένα !) με χοντρούς πείρους σε σχήμα 'U', (έτσι νομίζω είναι και της Thule), ενώ ασφαλίζει με κεντρικό κλείδωμα.
Στα 'χαρτιά' της αναφέρει, ότι η ταχύτητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 120 χλμ/ω, τα πιό βαριά αντικείμενα να τοποθετούνται στο κέντρο και να δένονται με τον εσωτερικό ιμάντα, ενώ εμπρός και πίσω (στην μπαγκαζιέρα) τα πιό ελαφρά. Το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τα 50 κιλά.
Από ...περιέργεια έχω πάει και 140, για λίγο όμως και διαπίστωσα αύξηση του θορύβου (το σφύριγμα) και μεγαλύτερη ευπάθεια από πλευρικούς ανέμους και έτσι το αποφεύγω ...!
Ουσιαστικά η μπαγκαζιέρα είναι μιά μεγάλη βαριά (όταν την φορτώνουμε) βαλίτσα, στην οροφή του αυτοκινήτου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς πρέπει να προσέχουμε και μάλιστα όλο το 'πακέτο' (σχάρα - μπαγκαζιέρα).
Έχω δεί με τα μάτια μου (πάνε κάποια χρόνια), σε απότομο φρενάρισμα να φεύγει σχάρα με μπαγκαζιέρα και να ...σκάει επάνω στο καπώ του αυτοκινήτου ... και μετά στην άσφαλτο !!Φιλικά
Μάξιμος
-
Αυτή είναι η δαγκάνα που πιάνει την μπαγαζιέρα επάνω στις μπάρες. Συνολικά είναι 4 οι δαγκάνες και σφίγγουν μέσα από την μπαγαζιέρα, περιστροφικά με το χέρι.
Εδώ φαίνονται καλύτερα οι δαγκάνες.
Αυτό το μοντέλο τοποθέτησα, 340 λίτρα και μέχρι 75 κιλά φορτίο. Ανώτατη επιτρεπόμενη ταχύτητα από τον κατασκευαστή 130 χ.α.ω. -
Όπως ειπώθηκε αλλά το τονίζω κι εγώ δεν είναι μόνο η στήριξη της μπαγκαζιέρας αλλά και η στήριξη της μπάρας (πάνω στην οποία πιάνει η μπαγκαζιέρα) στο αυτοκίνητο.... Μπορεί να φύγουν οι μπάρες με την μπαγκαζιέρα.... ή σε παλιό σκουριασμένο να φύγει η υδροροή με τις μπάρες με την μπαγκαζιέρα....
-
Σωστά πρέπει να παίρνουμε καλές επώνυμες μπάρες και να τις τοποθετούμε σωστά.
-
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
α.ο. βραδυ με μπαγκαζιέρα η οποια είχε μέσα μια καρέκλα βαριά, από αυτές που μοιαζουν με του σκηνοθέτη, έτρεχα με 150. κάποια στιγμή πάτησα απότομα φρένο γιατί μπήκε κάποιος μπροστά μου, επιτάχυνα ξανά και στο επόμενο λεπτό εφυγε το πάνω μέρος της μπαγκαζιέρας και η καρέκλα μαζι. ευτυχώς που δεν είχα κάποιον πίσω μου τον είχα σκοτώσει. η μπαγκαζιέρα ήταν αγορασμένη από το πρακτικερ, δεν είχε πουθενά γραμμένο όριο ταχυτητας και έκλεινε απλά με κάτι πιαστράκια και όχι με κλειδαριά όπως της thule. μετά την τρομάρα που πήρα, αγόρασα της thule και πάω μέχρι 130 το πολύ όσο λέει και ο κατασκευαστής δηλαδή.Γνωστός μου έτρεχε στην Εγνατία με 160-170 (πήγαινε διακοπές φορτωμένος, γυναίκα, 3 παιδιά, μπαγκαζιέρα). Η γυναίκα του έλεγε ότι φεύγει η μπαγκαζιέρα (πήγαινε σιγά-σιγά προς τα πίσω) αλλά αυτός υποστήριζε ότι είναι μια χαρά αφού δεν τραντάζεται και δεν σηκώνεται. Φυσικά μετά από λίγο ξηλώθηκε όλη, ευτυχώς δεν χτύπησε κανένας ούτε έπαθαν ζημιά τα πράγματα που σβούριξαν στο δρόμο. Στη συνέχεια όμως γυρνούσαν στα χωριά της περιοχής ψάχνοντας να αγοράσουν καινούρια γιατί η παλιά καταστράφηκε.
-
Ότι αφορά μεταφορές με σχάρες θέλει πολύ προσοχή και όχι παραχωρήσεις στην ασφάλεια, και για μας αλλά κυρίως για τους άλλους που είναι στο δρόμο!!!!
Φαντάσου να σου φύγει το πέδιλο τι μπορεί να πάθει αυτός που ακολουθεί......
Τέλος, αν έχεις ηλιοροφή σ' ένα βαθμό παρακολουθείς και τι γίνεται από πάνω -
-
Εδώ στα ξένα πάντως βρήκα μια KAMEI Diamant 400 πρός 200€
-
Δεν έχω κοτσαδόρο, και εξετάζω την λύση της δέστρας για ποδήλατα στην πίσω πόρτα του Avant?
Ξέρετε αν επιβαρύνεται πολύ η πορτα από δυο ποδήλατα?
Από γρατζουνιές τι γίνεται?Που είναι η Thule στην Αθήνα?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν έχω κοτσαδόρο, και εξετάζω την λύση της δέστρας για ποδήλατα στην πίσω πόρτα του Avant?
Το βάρος είνα μάλλον εντάξει, αλλά από γρατζουνιές να προσέξεις που ακουμπάνε τα πετάλια, επείδή εγώ την έπαθα έτσι. Βέβαια έβαζα 1 ΜΤΒ και 2 παιδικά με ροδάκια που σίγουρα δεν μπαίνουν στη σωστή θέση όπως τα μεγάλα, γι αυτό και η φθορά.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Γεια σας,
Δεν υπάρχει πρόβλημα στην πόρτα, εξάλλου θα βγάζεις τα ποδήλατα για να την ανοίξεις.
Προσοχή θέλει με τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, ανάλογα με το που 'πειάνει' η σχάρα, υπάρχει περίπτωση να εμποδίζεται η λειτουργία του, αν κατά λάθος ενεργοποιήσεις το νερό στο πίσω τζάμι και λειτουργήσει (ο καθαριστήρας) μπορεί να σπάσει !
Άν τα ποδήλατα τοποθετηθούν σωστά και στερεωθούν στην σχάρα μαζί (με τα πετάλια και τα τιμόνια) δεν υπάρχει πρόβλημα, (το τιμόνι του ενός με την ...σέλα του άλλου).
Να προσέξεις η σχάρα να έχει και πλαϊνούς ιμάντες (συνολικά έξι) που στερεώνουν (και σταθεροποιούν) απόλυτα την σχάρα επάνω στην πίσω πόρτα (δεν πρέπει να κουνάει καθόλου). Φυσικά πάντα βλέπουμε τον καθρέφτη και ελέγχουμε για τυχόν χαλάρωμα.
Επίσης, στα σημεία επαφής του ιμάντα με την λαμαρίνα, έχω κόψει μικρά κομάτια απο σαμπρέλλα ποδηλάτου, τα οποία βάζω εσωτερικά για να αποφύγω τυχόν γρατζουνιές ...!
Η αντιπροσωπεία της Thule είναι η Trim (Λ. Αθηνών 286, στο Χαϊδάρι) http://www.trim.gr/contact/message.asp .
Θα βρείς όμως και αλλού .Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
Γεια σας,
Δεν υπάρχει πρόβλημα στην πόρτα, εξάλλου θα βγάζεις τα ποδήλατα για να την ανοίξεις.
Προσοχή θέλει με τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, ανάλογα με το που 'πειάνει' η σχάρα, υπάρχει περίπτωση να εμποδίζεται η λειτουργία του, αν κατά λάθος ενεργοποιήσεις το νερό στο πίσω τζάμι και λειτουργήσει (ο καθαριστήρας) μπορεί να σπάσει !
Άν τα ποδήλατα τοποθετηθούν σωστά και στερεωθούν στην σχάρα μαζί (με τα πετάλια και τα τιμόνια) δεν υπάρχει πρόβλημα, (το τιμόνι του ενός με την ...σέλα του άλλου).
Να προσέξεις η σχάρα να έχει και πλαϊνούς ιμάντες (συνολικά έξι) που στερεώνουν (και σταθεροποιούν) απόλυτα την σχάρα επάνω στην πίσω πόρτα (δεν πρέπει να κουνάει καθόλου). Φυσικά πάντα βλέπουμε τον καθρέφτη και ελέγχουμε για τυχόν χαλάρωμα.
Επίσης, στα σημεία επαφής του ιμάντα με την λαμαρίνα, έχω κόψει μικρά κομάτια απο σαμπρέλλα ποδηλάτου, τα οποία βάζω εσωτερικά για να αποφύγω τυχόν γρατζουνιές ...!
Η αντιπροσωπεία της Thule είναι η Trim (Λ. Αθηνών 286, στο Χαϊδάρι) http://www.trim.gr/contact/message.asp .
Θα βρείς όμως και αλλού .Φιλικά
Μάξιμος
Ακριβώς.
Θέλει προσοχή με τον πίσω υαλοκαθαριστήρα και στα σημεία που ακουμπάει ο ιμάντας στην λαμαρίνα ή σε αεροτομή κομματάκια σαμπρέλας ή wettex (... διπλωμένο στα 2). Οι γάντζοι έχουν ελαστική επένδυση μέσα.
Όποτε την χρησιμοποιώ μετά απο λίγα χιλιόμετρα αφού κινηθώ βγαίνω και τσεκάρω ή σφύγγω τους ιμάντες ... όπως γίνεται και με της αλυσίδες στα χιόνια ...Πριν λίγες μέρες είδα την σταθερή βάση ποδηλάτων που υπάρχει στο Corsa που βγαίνει απο τον προφυλακτηρα. Πολύ καλή ιδέα που μακάρι να την ακολουθήσουν και οι άλλοι κατασκευαστές.
-
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει δυνατότηα ενοικίασης μπαγκαζιέρας οροφής; Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να χρειαστώ αυτό το καλοκαίρι αλλά μάλλον θα είναι μία και μοναδική φορά και θα ήθελα να αποφύγω αγορά...
-
Φίλοι μου καλοί, τι ακριβώς γίνεται στη μπανανία; Οι μπαγκαζιέρες (Thule, Kamei, Mont Blanc) είναι εδωπέρα από 80 έως ...170% ακριβότερες, σε σχέση με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης !! Είμαστε με τα καλά μας ; Δεν μπορείς και μέσω internet ν' αγοράσεις τέτοιο γαϊδούρι ρε γμτ ...
Αλήθεια, γνωρίζει κανείς ποιος κατασκευάζει τις μπαγκαζιέρες οροφής 'Touring Line' της Renault ;
Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ