-
Connery βλεπω και απ οσο θυμαμαι 2 πολεμικες ταινιες εχει κανει το Ransom και το Longest Day αλλα στο 2ο δεν ειχε πρωταγωνιστικο ρολο
Longest Day λεω με επιφυλαξη Αν ειναι αυτο που το θυμηθηκες
-
A bridge too far μάλλον είναι....Πριν 2-3 μήνες το ξαναείδα
-
Μάλλον εγώ τη θεωρούσα πιο γνωστή ταινία...
koutsan βάλε πολεμική αν έχεις κάτι υπόψη σου
-
-
Ο Errol Flyn κάνει μπαμ. Αυτός ο μουτζουριασμένος δεξιά είναι άραγε ο Niven; Μάλλον ναι, άρα Dawn patrol από μένα.
-
Αυτό είναι
Το είχα δει όταν ήμουν δημοτικό και μετά θυμάμαι με είχε πιάσει ο πατέρας μου και μου διηγιόταν την ιστορία του κόκκινου βαρώνου Manfred von Richthofen...Ακόμα μου έχει μείνει η περιγραφή σα χθες
-
Εγώ από τέτοιες ταινίες θυμάμαι τη Μεγάλη Χίμαιρα.
Εδώ σε θέλω...
Αν ο ξανθός αξιωματικός δεν ήταν πλάτη θα ήταν πολύ εύκολο να το βρεις. Όποιος το έχει δει βέβαια θα το βρει με την πρώτη. -
Να ρίξω βοήθεια ή να το χ#σουμε το πολεμικό;
-
Ρίξε βοήθεια...
-
Στη συγκεκριμένη ταινία κυριαρχούσαν οι αρματομαχίες (όποιος την έχει δει θα θυμάται ότι τα εφέ ήταν τελείως για γέλια)...
-
Είναι αυτό που παίζει ο Henry Fonda κι έχει και κάποιο ρόλο και o Charles Bronson ?
-
Εδώ το χεις... Αν μου πεις και ποιός είναι ο γερμαναράς με τη γυρισμένη πλάτη είναι σαν να το λες.
-
Battle of the Bulge είναι η ταινία αλλά τώρα ο Γερμανός
-
Robert Shaw. Στη συγκεκριμένη ταινία όντως σαν ρόλος βασιζόταν πολύ στον Peiper που είχαμε μνημονεύσει πριν 1-2 εβδομάδες.
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει κάποια πρόσφατη ταινία σχετικά με την μάχη των Αρδεννών καθώς από καθαρά ιστορική άποψη είναι η μάχη που παρουσιάζει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον (πλοκή, αναπάντεχη εξέλιξη γεγονότων). Πάω στοίχημα ότι θα την έβλεπαν πολλοί και θα έλεγαν ότι το σενάριο ήταν φανταστικό.edit βάλε ότι θες γιατί βλέπω ότι τα πολεμικά δεν τσουλάνε
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
**Robert Shaw. **Στη συγκεκριμένη ταινία όντως σαν ρόλος βασιζόταν πολύ στον Peiper που είχαμε μνημονεύσει πριν 1-2 εβδομάδες.
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει κάποια πρόσφατη ταινία σχετικά με την μάχη των Αρδεννών καθώς από καθαρά ιστορική άποψη είναι η μάχη που παρουσιάζει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον (πλοκή, αναπάντεχη εξέλιξη γεγονότων). Πάω στοίχημα ότι θα την έβλεπαν πολλοί και θα έλεγαν ότι το σενάριο ήταν φανταστικό.edit βάλε ότι θες γιατί βλέπω ότι τα πολεμικά δεν τσουλάνε
Mου άρεσει πολύ αυτή η ταινία, ίσως η μονη πολεμική μαζί με το 'Platoon' και το 'Casualties of war' που μου αρέσουν τόσο πολύ (άντε , βάλε και το 'Λεπτή κόκκινη γραμμή και κλείσαμε)
Ο Shaw είναι φανταστικός στο ρόλο του ενώ τραγική φιγούρα ο δεκανέας υπασπιστής του. Αυτός ήταν πιο καλά στα μυαλά του
Ωραία ταίνια πάντως!
Το σενάριο ήταν όπως ακριβώς η πραγματικότητα. Ακριβώς!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
**Robert Shaw. **Στη συγκεκριμένη ταινία όντως σαν ρόλος βασιζόταν πολύ στον Peiper που είχαμε μνημονεύσει πριν 1-2 εβδομάδες.
Mου άρεσει πολύ αυτή η ταινία, ίσως η μονη πολεμική μαζί με το 'Platoon' και το 'Casualties of war' που μου αρέσουν τόσο πολύ (άντε , βάλε και το 'Λεπτή κόκκινη γραμμή και κλείσαμε)
Ο Shaw είναι φανταστικός στο ρόλο του ενώ τραγική φιγούρα ο δεκανέας υπασπιστής του. Αυτός ήταν πιο καλά στα μυαλά του
Ωραία ταίνια πάντως!
Δε φημίζεται πάντως η ταινία για την ιστορική της πιστότητα-ακρίβεια...Το αντίθετο μάλιστα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ωραία ταίνια πάντως!
Δε φημίζεται πάντως η ταινία για την ιστορική της πιστότητα-ακρίβεια...Το αντίθετο μάλιστα
Για πες!
Εγώ σε ένα βιβλίο, που περιγράφει πιο λεπτομερειακά μερικές μάχες του ΒΠΠ, έτσι την έχω διαβάσει τη μάχη των Αρδενών.
Μονο μη μου πεις: 'ποιο'. Γυμνάσιο πήγαινα, δε θυμάμαι -
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θα πω **Cross of iron ** αλλά δε μου δίνω πολλές πιθανότητεςCross of Iron (1977), πολύ ωραία ταινία...
_
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ωραία ταίνια πάντως!
Για πες!
Εγώ σε ένα βιβλίο, που περιγράφει πιο λεπτομερειακά μερικές μάχες του ΒΠΠ, έτσι την έχω διαβάσει τη μάχη των Αρδενών.
Μονο μη μου πεις: 'ποιο'. Γυμνάσιο πήγαινα, δε θυμάμαιΚοίτα έχει κατηγορηθεί ως η πιο ανακριβής ταινία που αφορά το Β ΠΠ
Οι ανακρίβειες όμως αφορούν :
-Μετεωρολογικές λεπτομέρειες- Γεωγραφικά στοιχεία
- Όλοι οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί
- Αμερικανικά τανκς νεώτερα που χρησιμοποιήθηκαν για να αναπαραστήσουν κυρίως τα γερμανικά Tigers. Ίσως και άλλα ζητήματα στρατιωτικού (εξ)οπλισμού.
- Η ταινία περιορίζει τους λόγους 'αποτυχίας' των Γερμανών στο ότι ξέμειναν από καύσιμα και αφήνει κατά μέρος σημαντικά στοιχεία χωρίς να τα αναφέρει κλπ κλπ.
Προφανώς η αντεπίθεση των Αρδεννών παρουσιάζεται από την ταινία στις βασικές της γραμμές σωστά, οπότε λογικό και εσύ να θεωρείς ότι περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα όπως έγιναν...Τι άλλο να κάνει όμως από την άλλη? Ήταν το minimum : αυτός ήταν ο τίτλος της ταινίας, δεν μπορούσε να βάλει τον Ιβανόη, Νορμανδούς και Σάξονες την εποχή του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου
Απλώς τα περιγράφει με πολλά λάθη στις λεπτομέρειες οπότε ένας στρατόκαυλος ή ένας ειδικός στη στρατιωτική ιστορία θα απογοητευθεί
Film Quiz !