-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένα τα ελατήρια της Eibach για το Focus II, αλλά αυτά που έχω βρει τα φορούσε ένα δίλιτρο Focus. Η Eibach βγάζει ένα ελατήριο για 1.4 1.6 και 2.0 και διαφορετικά ελατήρια βγάζει μόνο στα diesel μοντέλα. Δηλαδή αν ήταν καινούργιο το ελατήριο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά όπως είπα το αμάξι που τα φορούσε ήταν δίλιτρο και ανησυχώ μην έχουν κάτσει πιο πολύ τα μπροστινά ελατήρια λόγο μεγαλύτερου βάρους μπροστά και αν τα βάλω στο αμάξι μου αν θα είναι πιο χαμηλό μπροστά από πίσω! Ξέρει κανείς αν τα ελατήρια κάθονται από το βάρος και δεν επανέρχονται πλήρως, ή μήπως ανησυχώ χωρίς λόγο και δεν θα υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που η Eibach λέει πως κάνουν κανονικά και στο 2.0 και στο 1.6;
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένα τα ελατήρια της Eibach για το Focus II, αλλά αυτά που έχω βρει τα φορούσε ένα δίλιτρο Focus. Η Eibach βγάζει ένα ελατήριο για 1.4 1.6 και 2.0 και διαφορετικά ελατήρια βγάζει μόνο στα diesel μοντέλα. Δηλαδή αν ήταν καινούργιο το ελατήριο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά όπως είπα το αμάξι που τα φορούσε ήταν δίλιτρο και ανησυχώ μην έχουν κάτσει πιο πολύ τα μπροστινά ελατήρια λόγο μεγαλύτερου βάρους μπροστά και αν τα βάλω στο αμάξι μου αν θα είναι πιο χαμηλό μπροστά από πίσω! Ξέρει κανείς αν τα ελατήρια κάθονται από το βάρος και δεν επανέρχονται πλήρως, ή μήπως ανησυχώ χωρίς λόγο και δεν θα υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που η Eibach λέει πως κάνουν κανονικά και στο 2.0 και στο 1.6;
-
-
Πόσο μεταχειρισμένα είναι;
-
Τα ελατήρια πρέπει να τα φορούσε το 2.0 ενάμισι χρόνο περίπου.
-
Το πιθανοτερο ειναι να ειναι ψηλοτερο μπροστα οταν τα βαλεις στο δικο σου αφου θα εχουν να σηκωσουν λιγοτερο βαρος...
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Το πιθανοτερο ειναι να ειναι ψηλοτερο μπροστα οταν τα βαλεις στο δικο σου αφου θα εχουν να σηκωσουν λιγοτερο βαρος...Λίγο δύσκολο αυτό αφού η Eibach λέει ότι κάνουν κανονικά για 1,6. Πόση διαφορά βάρους να έχουν στον μπροστινό άξονα το 1,6 από το 2,0;
-
Α,σορρυ,δε διαβασα οσο προσεκτικα επρεπε το πρωτο ποστ σου...
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένα τα ελατήρια της Eibach για το Focus II, αλλά αυτά που έχω βρει τα φορούσε ένα δίλιτρο Focus. Η Eibach βγάζει ένα ελατήριο για 1.4 1.6 και 2.0 και διαφορετικά ελατήρια βγάζει μόνο στα diesel μοντέλα. Δηλαδή αν ήταν καινούργιο το ελατήριο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά όπως είπα το αμάξι που τα φορούσε ήταν δίλιτρο και ανησυχώ μην έχουν κάτσει πιο πολύ τα μπροστινά ελατήρια λόγο μεγαλύτερου βάρους μπροστά και αν τα βάλω στο αμάξι μου αν θα είναι πιο χαμηλό μπροστά από πίσω! Ξέρει κανείς αν τα ελατήρια κάθονται από το βάρος και δεν επανέρχονται πλήρως, ή μήπως ανησυχώ χωρίς λόγο και δεν θα υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που η Eibach λέει πως κάνουν κανονικά και στο 2.0 και στο 1.6;Πόσο στα δίνει μεταχειρισμένα?
Να σημειώσω ότι καινούρια ελατήρια δεν έχουν πάνω από 150-170€ (νομίζω)Επίσης...Πόσο πιστεύεις ότι μπορεί να κάτσει παραπάνω εμπρός σε σχέση με πίσω?(αν υποθέσουμε ότι θα κάτσει, έτσι? ) Και μισό πόντο να κάτσει, είναι τόσο λίγο που δε θα το καταλάβεις...για παραπάνω δε νομίζω να κάτσει, οπότε ίσως ο φόβος σου να είναι περισσότερο παραφουσκωμένος...
ΥΓ:Εγώ πάντως θα έπαιρνα απευθείας καινούρια για να μην έχω έστω και την ψυχολογική υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά με το ύψος.
ΥΓ2:Επίσης μην κρίνεις από το πώς θα κάτσει στην αρχή το αμάξι.Πρέπει να περάσουν καμιά 100km περίπου για να κάτσει το ελατήριο. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Και κάτι ακόμη. Τα αμορτισέρ μου έχουν ήδη 40.000 χιλιόμετρα. Μήπως το πιο σκληρό και χαμηλό ελατήριο τα διαλύσει τελείως και πρέπει να πάω για αμορτισέρ σε πολύ λίγα χιλιόμετρα? Μέχρι στιγμής τα αμορτισέρ δουλεύουν μια χαρά μιας και τα 25.000 χιλιόμετρα γίναν στην Γερμανία που οι δρόμοι είναι σαφώς καλύτεροι!
-
Εννοείς οτι θες να χαμηλώσεις το αμάξι με μαμά αμορτισέρ? Πόσο κάτω θα πάει?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εννοείς οτι θες να χαμηλώσεις το αμάξι με μαμά αμορτισέρ? Πόσο κάτω θα πάει?3 cm θα χαμηλώσει. Τα συγκεκριμένα ελατήρια της Eibach τα βάζει και η αντιπρωσοπεία σαν extra.
-
Χμμμ...
Τα βάζει σαν έξτρα με ΙΔΙΑ αμορτισέρ?
Βασικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να 'μαμά' αμορτισέρ να τα 'ρίχνεις' 3 πόντους. Συνήθως προτείνονται και αντίστοιχα χαμηλώματος.
Πολύ φοβάμαι οτι δε θα αντέξουν και πάρα πολύ...
Αγορά μεταχειρισμένων ελατηρίων