-
Θυμηθείτε τα Rover που είχαν βγει το πριν 15 χρόνια, τα 1.6 SGi (111 PS) και το 1.4 SLi (100 PS) ατμοσφαιρικά, 16V, διπλούς επικεφαλής, με κινητήρες Honda. Είχε γεμίσει η Αθήνα τότε...Σήμερα μπορείς να πάρεις τις επιδόσεις αυτές άνετα από έναν 1.2 κινητήρα και μάλιστα από αρκετούς κατασκευαστές.
Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, με το Charade GTti, με 101 PS στα 0.98 lt, επίσης μια δεκαπενταετία πριν, που κυριολεκτικά φύσαγε. Ο RealZeus με καταλαβαίνει μιας και το στροφόμετρό του έγλειφε τις 8000 RPM...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάβουρα, δεν ξέρω που είδες να λαχανίαζει το Type R αλλά κάτι τέτοιο προσωπικά δεν διαπίστωσα ακόμα και στον κόφτη...στο νέο TypeR που μπήκα εγώ (με μετέφερε ο ιδιοκτήτης/οδηγός του) αυτή την εντύπωση μου έδωσε.
Ιταλάκια μιλάμε για οδηγική απόλαυση, όχι ευχρηστία. Και οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε αρκετά ψαγμένοι για να μπορούμε να πάμε με αυτό τον τρόπο ένα αυτοκίνητο...
αυτό που θέλει να πει είναι ότι πρέπει να έχεις δύναμη σε όλο το φάσμα και όχι μόνο ψηλά ή μόνο χαμηλά αλλά σε ένα αρκετά ευρή φάσμα που δυστυχώς οι πολύστροφοι κινητήρες δεν το προσφέρουν αφού αποδίδουν σε ένα αρκετά μικρότερο φάσμα στροφών σε σχέση με τους κινητήρες turbo...
Τέλοσπάντων...δεν παίρνουμε όλοι ένα αμάξι για όλες τις χρήσεις.Μπορεί κάποιος να έχει ένα αμάξι μόνο για βόλτες ή μόνο για εθνική ή μόνο για τα σαββατοκύριακα κ.ο.κ., οπότε ένα λιγότερο χρηστικο αμάξι (αλλά αρκετά πιο διασκεδαστικό από το μέσο όρο) να είναι η ιδανική επιλογή γι'αυτόν.
-
Ο χρήστης Mitsaklas έγραψε:
Θυμηθείτε τα Rover που είχαν βγει το πριν 15 χρόνια, τα 1.6 SGi (111 PS) και το 1.4 SLi (100 PS) ατμοσφαιρικά, 16V, διπλούς επικεφαλής, με κινητήρες Honda. Είχε γεμίσει η Αθήνα τότε...Σήμερα μπορείς να πάρεις τις επιδόσεις αυτές άνετα από έναν 1.2 κινητήρα και μάλιστα από αρκετούς κατασκευαστές.Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, με το Charade GTti, με 101 PS στα 0.98 lt, επίσης μια δεκαπενταετία πριν, που κυριολεκτικά φύσαγε. Ο RealZeus με καταλαβαίνει μιας και το στροφόμετρό του έγλειφε τις 8000 RPM...
Και ακουγοταν σαν μικρη αεροψυκτη Porsche οταν γαζωνε...
Ωραια εποχη με ποικιλια φτηνων...ραπτομηχανων. -
Νομίζω εδώ υπάρχουν τα πάντα, όσον αφορά στους χρόνους και τις επιδόσεις...
Fiat Panda 100 ή Renault Twingo Gt