-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Αν ερμηνεύω σωστά τις απαντήσεις, επιπτώσεις στην υγεία δεν έχουν, οι επιπτώσεις έχουν σχέση με την γεύση ή με την υφή... δλδ για μαγείρεμμα - όχι για τη σαλάτα - μπορώ να το καταναλώνω άφοβα?γευση και μόνο. η υφή (το πόσο 'παχυ' ειναι το ελαιολαδο ειναι ασχετο) εμεις σαν οικογενεια το καταναλωνουμε στο μαγειρεμα η στην σαλάτα οταν δεν θελουμε την¨'αγριαδα' του αγουρελαιου περι ορεξεως ουδεις λόγος!
-
@ammophila
... και σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... -
Να σαι καλά. Μακάρι να ξέραμε τι διαμαντι εχουμε στα χέρια μας, το ελληνικό ελαιόλαδο και την γευση του και να μην το πεταγαμε στα σκυλιά
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ελαιόλαδο δεν βρέθηκε στη Κνωσό. Πού το είδες γραμμένο αυτό; Μόνο καρποί βρέθηκαν σε αγγεία.Διάβασε/ψάξε περισσότερο και θα βρεις πολλά γραμμένα για αυτά που αναφέρω παραπάνω.
Άρχισε με τον Wunderlich και συνέχισε με Graves και Faure -
Ο χρήστης Εχετλαίος έγραψε:
Διάβασε/ψάξε περισσότερο και θα βρεις πολλά γραμμένα για αυτά που αναφέρω παραπάνω.
Άρχισε με τον Wunderlich και συνέχισε με Graves και FaureΜα τώρα μιλάς σοβαρά;
Τέλος πάντων: Όλοι αυτοί που λες αναφέρουν τρόπους φύλαξης ελαιολάδου και τρόπους παραγωγής στην μινωική Κνωσό αναφέρουν ακόμα τα πιθάρια που βρήκαν στις ανασκαφές και τα οποία τα χρησιμοποιούσαν για αποθήκευση αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι βρέθηκε ελαιόλαδο. Δεν θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μα τώρα μιλάς σοβαρά;
Τέλος πάντων: Όλοι αυτοί που λες αναφέρουν τρόπους φύλαξης ελαιολάδου και τρόπους παραγωγής στην μινωική Κνωσό αναφέρουν ακόμα τα πιθάρια που βρήκαν στις ανασκαφές και τα οποία τα χρησιμοποιούσαν για αποθήκευση αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι βρέθηκε ελαιόλαδο. Δεν θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο...Ό,τι πεις και σεβαστή η άποψή σου (αν και πιπεράτη λόγω της λανθάνουσας ειρωνίας που την περιβάλλει).
Αλλά να ξέρεις ότι η γνώση σου είναι ολίγη. Στη θέση σου, αν μου επιτρέπεις μια προτροπή, θα διάβαζα περισσότερο. Σου έδωσα ήδη τρεις καλές πηγές για αρχή από τις οποίες δε θα χάσεις. Αν θες σου παραθέτω και ένα κάρο άλλες (δίχως να λαμβάνω ΚΑΙ την προφορική παράδοση υπόψιν μου, προφορική παράδοση από ανθρώπους που ανέσκαψαν (σ)την Κνωσ(σ)ό το 'ανάκτορο' του Μίνωα).
Δε λογίζεται κακό να μάθει κανείς, ακόμη και σε αυτή την ηλικία, δυο-τρια πράγματα που ενδεχομένως να αγνοεί; Έτσι δεν είναι;
Φιλικά, ε; -
Με παρεξήγησες. Καμμία διάθεση ειρωνίας. Λυπάμαι αν φάνηκε έτσι. Απλά δεν βρήκα απολύτως τίποτα που να στηρίζει την άποψή σου.
Sent from my GT-I9100
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Απλά δεν βρήκα απολύτως τίποτα που να στηρίζει την άποψή σου.Πρόλαβες και διάβασες (edit: μελέτησες) 3500 σελίδες σε μια ημέρα; Εμένα μου πήρε κάτι χρονάκια!
-
Γιατί δεν βάζεις εσύ το συγκεκριμένο κείμενο που γράφει όσα λές παρέα με την πηγή; Νομίζω θα βοηθούσε τον διάλογο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις εσύ το συγκεκριμένο κείμενο που γράφει όσα λές παρέα με την πηγή; Νομίζω θα βοηθούσε τον διάλογοΟύτε αποζητώ ούτα παραδίδω μασημένη τροφή στη ζωή μου.
Όποιος θέλει να μάθει, ψάχνει. Κλούζ (βήματα προς τη λύση στα ελληνικά) έδωσα ήδη πολλά. Βασικά θα άρχιζα με τον Paul Faure αλλά και με τη βιβλιογραφία από τη δημοσίευση του A. Evans: The palace of Minos : a comparative account of the successive stages of the early Cretan civilization as illustrated by the discoveries at Knossos (1921) του 1921.
Όλα στο πιάτο τα θέλετε εσείς οι νέοι, ρπμ! -
Κοίταξε αγαπητέ εδώ είναι φόρουμ συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων. Δεν είναι θέμα μασημένης τροφής από εσένα τον Σεβάσμιο Γέροντα. Αν θέλεις να μοιραστείς την γνώση, τις πηγές σου, τα βιβλία σου, σου έχει καλώς αλλιώς σε λάθος μέρος γράφεις
-
Γιατί με τη βιβλιογραφία του Evans; Ο ίδιος δεν βρήκε τπτ;
A. Evans: The palace of Minos : a comparative account of the successive stages of the early Cretan civilization as illustrated by the discoveries at Knossos
αναφορές σε ευρήματα 'ανέπαφου' ελαιόλαδου : 0
Μάλλον όχι.
-
Κι εγώ δεν βρήκα τπτ αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Εφόσον επιμένει ο φίλος θα πρέπει να μας δώσει citation και που το βρήκε. Απλό είναι δεν είναι δύσκολο ειδικά αφού το ξέρει στα σίγουρα είμαι κι εγώ σίγουρος πως γνωρίζει και που το έχει διαβάσει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
μπλα μπλα μπλα αλλιώς σε λάθος μέρος γράφειςΝαι το κατάλαβα.
Παρακαλώ να διαγραφεί ο λογαριασμός μου, δεν έχει νόημα. -
Ο χρήστης Εχετλαίος έγραψε:
Απλά δεν βρήκα απολύτως τίποτα που να στηρίζει την άποψή σου.
Πρόλαβες και διάβασες (edit: μελέτησες) 3500 σελίδες σε μια ημέρα; Εμένα μου πήρε κάτι χρονάκια!
Δεν έχω τόσο χρόνο. Ασχολήθηκα κάνα 20λεπτο. Δεν βρήκα τίποτα και επειδή είμαι από το Ηράκλειο πιστεύω πως αν υπήρχε μία τέτοια συνταρακτική ανακάλυψη αν μη τι άλλο θα το γνώριζε η τοπική κοινωνία, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν ακόμα εν ζωή απόγονοι αυτών που συμμετείχαν στις ανασκαφές. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύτηκε και σχετική φωτογραφία σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο.
Αυτό με το ελαιόλαδο το άκουσα πρώτη φορά από σένα. Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής 'ψάρωσα' και μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω, αλλά πλέον είμαι βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν έχεις βρει πηγές που το υποστηρίζουν να μας τις παραθέσεις να δούμε και εμείς περί 'τίνος' πρόκειται... -
Βρε παιδιά, πιθάρια με απολιθωμένα κουκούτσια εχουν βρεθεί, και οχι ελαιόλαδο. Για όνομα!
-
Φίλος απο Βόλο αναζητεί αγοραστή για περίπου 2,5 τόνους βιολογικό λάδι πιστοποιημένο απο το χωράφι μεχρι το ελαιοτριβείο στην ΒΙΟ.
Μπορείτε να δώσετε κάποια κατεύθυνση προς τα που να ψάξει? -
Παιδιά Καλησπέρα
Εδω και περίπου 8 μήνες έβαλα σκοπό να φτιάξω στο σπίτι μου μια μικρή φάρμα. Απο εμπειρία με ζώα απολύτως καμμία (γέννημα θρέμμα Αθηναίος γαρ) και το επάγγελμα καμμία σχέση (Πληροφορικάριος είμαι).
Δίπλα απο το σπίτι έχω ένα χωράφι με ελιές 2-3 στρέματα στο οποίο έκανα μια καλή περίφραξη και αποφάσισα να το γεμίσω με 'χρήσιμα' ζωντανά.
Αρχικά αγοράστηκαν κότες & γαλοπουλές, και στη συνέχεια 2 κατσίκες.
Οι δύο κατσίκες (μια Alpine και μια Oberhasli) κατόπιν επισκέψεως στον γόη της περιοχής (ο Τάκης ο τράγος, καθαρός Anglo-Nubia) και το περας μερικών μηνων μας γέννησαν 4 και 5 κατσικάκια αντίστοιχα (καρπερός ο Τάκης).
Όλα τα ζωντανά είναι ελεύθερα μέσα στο χωράφι και χαίρουν άκρας υγείας. Αφού βάλαμε σε σειρά το κοπάδ(ακ)ι είπαμε να περάσουμε σε πιο hardcore καταστάσεις και σήμερα πήραμε και ένα μοσχαράκι 3 μηνων αποκομενο (διαστάυρωση Limousine με ... κάτι). Εδώ όμως είμαστε σε εντελώς άγνωστα νερά.Αν κάποιος το κατέχει το άθλημα και έχει όρεξη να δώσει καμμία συμβουλή είμαι όλος αυτιά.
Επίσης, επειδή το σπίτι και το χωράφι είναι δίπλα στη θάλασσα σκέφτομαι να βάλω πάπιες και χήνες η ερώτηση είναι ... πρέπει να τους φτιάξω δικό τους μέρος ή τα βρίσκουν με τις κότες και τις γαλοπούλες ?
Αυτα τα ολίγα !!!
-
Μπραβο ωραια ακουγεται αυτο που κανεις . Αλλος τροπος ζωης. Καπου διαβασα οτι η συγκατοικηση παπιας γαλοπουλας και κοτας στον ιδιο χωρο δημιουργει καποιες ασθενειες. Αν το ξαναδω θα ψαξω για λεπτομερειες. Ποια περιοχη περιπου εισαι?
-
γνωστοι μου στην Χιο που εχουν βαλει μοσχαρακι,σε λιγοτερο απο χρονο εχουν κρεας για 3 οικογενειες για εναν χρονο και βαλε.
Το ταιζουν κουκια που τα φυτευουν οι ιδιοι,με κοστος μεχρι να μεγαλωσει το μοσχαρακι γυρω στα 70 ευρω.
Βαλε καμια φωτο να δουμε μοσχαρακι και κατσικουλες!
FORUM Αγροτων