-
οταν μια φορα του πηγα σιδερο με κρατηρα που δημιουργηθηκε απο το τριψιμο, της φουσκαλας, με εστειλε εκει διπλα σε εναν τυπο και μου το γεμισε με μπρουτζο
αλλα θυμαμαι οτι ηταν σιδερο και καποια αλλη φορα με αρκετα μικρα μπιμπικακια αλλα στα βραγχια, στο καπω της celica, με εδιωξε λεγοντας μου οτι δεν θα πετυχει αλλα τα βραγχια ηταν απο ζαμακ -
Ο.Κ. σ'ευχαριστω πολυ , φιλε μου .
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Να θέσω και εγώ μια ερώτηση...
Τα διάφορα μεταλικά 'καπάκια' όπως αυτά των παλαιού τύπου ρελέδων, ή του καλύματος του μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων που αρχικά είχαν ένα χρυσό-μεταλλικό χρώμα (άβαφο) πως μπορούμε να τα κάνουμε να ξανανιώσουν?
Το υλικό που λέω είναι σαν και αυτό: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Datsun-2 ... otohosting
ειναι ευκολο δημητρη, ολοι αυτοι που κανουν νικελ-χρωμιο το κανουν
την σωστη ονομασια δεν την ξερω, εγω του λεω ''για καθαρισμο'', αλλα παρε μαζι σου οσα περισσοτερα μπορεις(βιδες λαμακια κλιπς ροδελες) γιατι η ενα ''κουβα'' του πας η 2-3 κοματια τα ιδια χρηματα θα σου κοστισει
ειναι πολυ φθηνη η χρεωσηΕυχαριστώ!
-
Αυτό το κοκκινοκίτρινο που έχουν τα καινούργια αυτοκίνητα στα μικρά μεταλλικά τους εξαρτήματα, όπως είναι διάφορες ντίζες, βάσεις παγουριών νερού και λοιπά σχετικά αντικείμενα, είναι ψευδαργύρωση, εδώ στην Ελλάδα στα νικελωτήρια το λένε κόκκινο, όχι άσπρο, αν όμως έχει φουσκάλες θέλουν τρίψιμο, με ένα ψιλό σμυριδόπανο, ή αν είναι πολύ μικρές, με ένα μεσαίο ντουκόχαρτο και νερό, τις τρίβεις και πάς στα εξαρτήματα στο νικελωτήριο για κόκκινη ψευδαργύρωση, όχι χρώμιο, νίκελ, κλπ.
Το καπάκι που έδειξες Δημήτρη είναι ψευδαργυρωμένο, εκεί το βάζουνε σε μπάνια χημικών για καθαρισμό από την παληά ψευδαργύρωση και μετά στο κάνουνε καινούργιο, όσο πιο καθαρό είναι από στίγματα, τόσο καλύτερο θα το πάρεις. -
Η 'κόκκινη' ψευδαργύρωση είναι επικαδμίωση, η επιψευδαργύρωση (γαλβάνισμα) είναι ασημί.
-
Αν πας στο νικελωτήριο και τους πεις αυτά τα θέλω με επικαδμίωση, όχι πως δεν θα καταλάβουν, αλλά θα σε περάσουνε για Ούφο, τα μαγαζιά αυτά έχουν μέσα Ινδούς και Πακιστανούς ως επί το πλέιστον, αν δε τους πεις το θέλω κόκκινο, έχασες, θα καταλάβουν ότι είσαι εκτός κυκλώματος και θα τα πληρώσεις 3 φορές επάνω, ενώ αυτή η δουλειά χρεώνεται με το κιλό, το πιθανότερο είναι ότι θα σου χρεώσουν κομμάτι.
20 χρόνια πήγαινα εξαρτήματα για κάδμιο και ψευδάργυρο στα μαγαζιά της Νέας Ιωνίας. Τα τελευταίά χρόνια δουλεύω μόνο ανοξείδωτο.
-
Καλά αυτό εννοείται , καλό θα ήταν όμως εδώ να λέμε τα πράγματα με το (σωστό) όνομά τους.
Φαντάσου όμως κάποιον Άγγλο γέλια που θα ρίξει όταν ακούσει 'red zinc plating'. -
Καλά εσύ δεν παίζεσαι.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.... Κανένα μαγαζί να προτείνετε?
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.... Κανένα μαγαζί να προτείνετε?δημητρη πηγαινωχρονια στον καρυστινο και δεν εχω μεινει δυσαρεστημενος
παραλληλα ομως μπορει να υπαρχουν καλυτεροι τεχνιτες η και φθηνοτεροικαρυστινος θαλειας24 - αγ.δημητριος - 210 9718203
-
Τι προετοιμασία χρειάζονται πριν τα πάμε?
-
Στον Καρυστινό στέλναμε εξαρτήματα και από Χυτήρια Ηπείρου, από τα Ιωάννινα.
-
το ενα απο τα ritmo δυστυχως το εχω παρατησει σε εξωτερικο χωρο με κουκουλα αφου προηγουμενος το εχω παει σε βενζιναδικο και εχει φυγει και ο τελευταιος κοκκος λασπης χωματος ακαθαρσιας που υπαρχει (η πολιτικη μου πριν τα παρατησω)ομως εχει βγαλει κατι καινουργιες σκουριες στην πορτα ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ μπας και σταματησει
η κουκουλα εντελει βοηθαει η ειναι μονο για τον ηλιο (ειναι 100 % αδιαβροχη)?
στο 128 εχω βαλει μια κουκουλα nylon η οποια ομως μαζευει υγρασια μεσα ειναι χειροτερο που στεγνωνει η υγρασια μεσα του ?
μια φορα το μηνα τα βαζω μπρος και τα αφηνω να ανεβασουν θερμοκρασια ωσπου να ανοιξοι τα βεντιλατερ αλλα δυστυχως και παλι το ritmo που εχει τα διπλα ξερενωνται οι μεμβρανες και εχουν αρχισει να τρεχουν παλι βενζινη (τα ειχα επισκευασει πριν κανα χρονοκαι δεν εχω κανει πανω απο 10κμ)καμια λυση αποθηκευσης ωσπου να ξεκινησουν τα project
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ μπας και σταματησειΚαπου υπαρχει το ταμπελακι 'Made in Italy', βγαλτο μπας κα ξεχασει την καταγωγη του και σταμτησει να σαπιζει απο το πουθενα
Στα σοβαρα τωρα, αν η σκουρια αρχισει απο μεσα (οχι απαραιτητα λογω υγρασιας) δε σε σωζει τιποτε Ισως το Waxoyl η κατι αντιστοιχο επιβραδυνει σημαντικα σκουριες που αρχιζουν απο μεσα ωστοσο αυτο προυποθετει ψεκασμο ολων των κοιλοτητων και κλειστων διατομων, ενα προτζεκτ απο μονο του δηλαδη.
Υπαρχει και η λυση που προτεινε ο APR (εξουδετερωτης σκουριας η κατι τετοιο) αλλα αυτο απαιτει τροχισμα του σκουριασμενου τμηματος/ καθαρισμο απο το χρωμα.
Αλλη λυση δε βλεπω περα απο κλειστο γκαραζ...δυστυχως...Οσο για τα καρμπς, να υποθεσω οτι εννοεις τη μεμβρανη της αντλιας επιταχυνσης? (Dell'orto φοραει?) Μηπως υπερχειλιζει απο το θαλαμο του φλοτερ? Η βελονα του φλοτερ κολλαει αν μεινει πολυ καιρο αδουλευτο το μοτερ, η λυση ειναι απλη. Χτυπησε την ελαφρα με ενα σφυρακι (εξωτερικα, στο σημειο οπου καταληγει το σωληνακι παροχης βενζινης στο καρμουρατερ) ωστε να ξεκολλησει η βελονα μεσα.
-
Σκεφτομαι να αγορασω -νοικιασω ενα container για να τα βαλω μεσα ομως δεν ξερω τι συνθηκες επικρατουν εκει μεσα λογω υγρασιας μηπως καποιος εχει εφαρμοσει καποια αναλογη λυση
Delorto φοραει και το αυτοκινητο δουλευει μια χαρα απλα τρεχει βενζινη απο τα ποτηρακια(θαλαμο φλοτερ) οποτε αν ηταν η βελονα δεν θα δουλευε σωστα? -
Απο τις υπερχειλισεις των θαλαμων του φλοτερ δηλαδη...δοκιμασε αυτο που σου ειπα με το σφυρακι και αν ειναι πολυ χαλια ισως χρειαστουν βγαλσιμο τα καπακια και καθαρισμα στις βελονες, οχι παντως επισκευη...
-
ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
ειναι λιγο ακριβος δυστυχως αλλα αξιζει εστω να επισκεφτειται και να θαυμασετε την σελιδα και καποια απο τα αυτοκινητα που υπαρχουν στην ελλαδαhttp://www.storeyourcar.gr/index.html' target='_blank' target='_blank
-
Ωραιος χωρος φαινεται....
Δεν ειναι και πολυ ακριβα για αυτα που προσφερει
Πρεπει να ειναι του Αποστολου που ετρεχε με 'fruit of the loom' integrale καποτε....
Και αν δεν κανω λαθος τρεχει στην sporting -
ναι του αποστολου ειναι, στο ποταμι
-
αυτα ειναι...037 και κουφαρι Στρατος...συγκοπη θα παθουμε εκει μεσα
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων