-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Bonjour!Είχα πάρει παλιά αυτά τα διακοσμητικά που βλέπετε στις πόρτες.
Ήρθε η ώρα να τα βάλω αλλά δεν φαίνεται πολύ απλό.
δεν θα γλιτώσω το τρύπημα στις πόρτες και φτερό αλλά χρειάζεται κάποιο ειδικό κλιπ το οποίο δεν έχω
καμία ιδέα ;Με κόλλα δεν θα σταθεί;
-
Ταινία διπλής όψης κάνει για όλες τις δουλειές!!! Πώς είναι αυτά τα κλιπ και δεν μπορείς να βρεις; Έψαξες σε eshop CVειδών;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ταινία διπλής όψης κάνει για όλες τις δουλειές!!! Πώς είναι αυτά τα κλιπ και δεν μπορείς να βρεις; Έψαξες σε eshop CVειδών;από πίσω η επιφάνεια δεν είναι επίπεδη για να βάλω ταινία.
Έχει ένα μεγάλο αυλάκι για να μπαίνει αυτό το κλιπ.
το 2cv δεν νομίζω ότι είχε κάτι τέτοιο ποτέ.... η DS όμως είχε...
κάτσε να έρθουν και οι άλλοι ... -
Η ταινία διπλής όψης είναι χοντρή και κάνει για τέτοιες δουλειές. Το πολύ-πολύ βάζεις δύο ταινίες τη μία πάνω στην άλλη. Το έκανα με το σήμα του Μινι και είναι μια χαρά!
Όσο για το κλιπ, σε ένα e-shop νομίζω ότι είχα δει και πράγματα για Αmi. Έχω την διεύθυνση στο σπίτι θα το κοιτάξω το απόγευμα.
-
ναι απλά στο πίσω μέρος έχει ελάχιστη επιφάνεια για να πατήσει η ταινία. Δηλαδή θα κολλήσει καλά στην πόρτα αλλά όχι πάνω στο διακοσμητικό.
Θα το ξαναδώ και εγώ να σιγουρευτώ και σας το φέρνω στα σουβλάκια να το δούμε -
Μήπως είναι αυτό που ψάχνεις;
http://www.franzose.de/en/Citroen-2CV/A ... /ANR90629/
-
πολύ πιθανό! Merci !
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Ήρθε η ώρα να τα βάλω αλλά δεν φαίνεται πολύ απλό.
δεν θα γλιτώσω το τρύπημα στις πόρτες και φτερό αλλά χρειάζεται κάποιο ειδικό κλιπ το οποίο δεν έχω
καμία ιδέα ;Ισως δεν ειναι και η καλύτερη λυση, ομως σίγουρα θα γλυτώσεις το τρύπημα. Μπορείς να τα κολλήσεις με παρμπριζοκολλα γεμίζοντας κατα τοπους (σαν πονταρισιες) το αυλακι που κάνουν.
-
ναι ψάχνω πατέντες να αποφύγω το τρύπημα...
όχι τίποτα άλλο αλλά με τόσο στόκο 1000% θα ραγίσει και θα σπάσει σε πολλά σημεία... -
Αν είναι ετσι πάρε μια της sikaflex ή 3M και ριχτούς
-
Δεν ειναι αυτοκινητο, αλλα ειναι απιστευτο προτζεκτ.
http://www.kickstarter.com/projects/525 ... inally-fly
-
σε αυτές τις φώτο μπορείτε να δείτε το γείσο από τα όργανα του R8G,παρά τα 40 χρόνια του είναι σε πολύ καλή κατάσταση,η ερώτηση τώρα,τι μπορώ να κάνω ώστε το αφρώδες υλικό να παραμείνει μαλακό και να μην φεύγει σε κομμάτια,έχει αρχίσει πλέον να αυτοκαταστρέφεται. την γνώμη σας παρακαλώ.
(για το κίτρινο υλικό που φαίνεται στην δεύτερη φώτο μιλάω)
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
μήπως αν το έβγαζες και έβαζες καινούργιο που θα έκοβες εσύ στα μέτρα που θες ; αφρολέξ είναι ;
-
και αν καταστραφεί όλο το γείσο (που θα καταστραφεί δηλαδή δεν το κουβεντιάζω)
τότε τι κάνω.
μπαααα δεν τολμάω να κάνω κάτι τέτοιο. -
γιατί να καταστραφεί ; μόνο το αφρολέξ θα βγάλεις το οποίο αφού εχει ξεραθεί από τον ήλιο θα φύγει όλο αργά η γρήγορα...
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
και αν καταστραφεί όλο το γείσο (που θα καταστραφεί δηλαδή δεν το κουβεντιάζω)
τότε τι κάνω.
μπαααα δεν τολμάω να κάνω κάτι τέτοιο.Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό, αλλά απο την εμπειρία μου με το Moretti που το γείσο του ήταν (εργοστασιακά) απο πολυεστερα, ντυμένο με αφρολέξ και δερματίνη, πιστεύω ότι αν έβρισκες έναν τρόπο να φτιάξεις ένα καλούπι και στην συνέχεια ένα πολυεστερικό φύλλο, ίσως να σου ήταν πολύ εύκολο να το ντύσεις με αφρολέξ και δερματίνη...σε σταθερή όμως βάση.
-
Πιστεύω πως θα μπορούσες να φτιάξεις (τμηματικά, όχι όλο μαζι) καλούπια από πολυεστέρα ή ρυτίνη (αν πάς σε μαγαζί με είδη για κότερα θα βρεις όλα τα κατάλληλα υλικά) και στη συνέχεια να κάνεις το αντίγραφο στο καλούπι με πολυουρεθάνη (και πολλή υπομονή για να τη φέρεις με το κοπίδι στο ύψος που πρέπει).
Το έχω κάνει σε δύο περιπτώσεις (σε πλοίο) που δεν μπορούσαμε να βρούμε ανταλλακτικά. Το σημαντικό είναι να βάλεις μπολικό αντικολλητικό (είναι σα ζουμί που το απλώνεις σε 3-4 χέρια και γίνεται μεμβράνη πάνω στο αρχικό πρότυπο αφήνοντας να ξεκολλήσει αμέσως το καλούπι από πολυεστέρα ή ρυτίνη όταν πήξει) και φυσικά να το θέλεις πααααάρα πολύ γιατί είναι πραγματικά πολύ φασαριόζικη διαδικασία και θέλει χρόνο.Αν φτιάξεις 2-3 μπορεί να βγάλεις και τα λεφτά σου πίσω γιατί σίγουρα θα τα ζητάνε πολλοί! (το ίδιο γίνεται και με το λαστιχένιο χειλάκι που έχει στον μεταλλικό προφυλακτήρα μπρος και πίσω το 914... κάθε φορά που βγάζει ένας αντίγραφα γίνεται της κακομοίρας και τα εξαφανίζουν)
Ρώτα στον Καλογερόπουλο και στο Μαϊχόσογλου στον Πειραιά για υλικά και τεχνικές.
-
παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά να διευκρινίσω το εξής.
το γείσο δεν έχει κανένα πρόβλημα ώστε να χρειαστεί να κατασκευάσω ένα άλλο από την αρχή.
απλά ψάχνω ένα τρόπο ώστε να διατηρήσω την γέμιση του μαλακή και να μην ξεραθεί.
ένα τρόπο που είχα σκεφτεί (και τον ίδιο μου είπε και ο NIGA) είναι να την αλείψω με βαζελίνη η σπρέι σιλικόνης και να την αφήσω να ποτίσει.
ξέρει κανείς κανένα άλλο υλικό η τι λέτε για αυτό. -
κάτι μου λέει ότι με βαζελίνη κλπ θα μαζέψει απίστευτη σκόνη !
-
Eστω οτι θελω να ασταρωσω ενα αυτοκινητο(ολοκληρο),αλλα δεν εχω τον απαιτουμενο εξοπλισμο(συμπιεστη,πιστολι και κυριως αρκετο χωρο,ωστε να μην ασταρωσω και τα αυτοκινητα των περιοικων )
Υπαρχει καποιος τροπος να το ασταρωσω με πινελο,χωρις αυτο να επηρεασει την ποιοτητα της βαφης μετα;Πχ τριβοντας το με ντουκοχαρτο και μετα με αλοιφη για χρωματα(αυτο καπου το ειχα ακουσει )
Παρακαλω τα φωτα σας
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων