-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Λοιπόν, το Juno δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, που άκουγα ταινιάρα και ταινιάρα.. Βλακειούλα!
Η εξιλέωση καλή αλλά κουραστική σε κάποιο σημείο.. πολλή ταλαιπώρια!
Δεν θα μιλήσω καν για τη χαμένη μου ώρα για να δω το 'μόλις χώρισα', ούτε καν αδιάφορο.. χάλι μαυρο!Από τις ταινίες των όσκαρ... εμένα περισσότερο μου άρεσε ο ratatouille
Καλούτσικο ήταν το Juno.
Με πήρε ο ύπνος στο 'No country for old men'
Βρήκα αναίτια βαρύ (και βαρετό) το 'There will be blood'Έχω παραξενέψει κάργα λέμε
Το Stardust τα σπάει όμως -
στην από πάνω για την τζούνο!
Το no country δεν ήταν και τόσο χάλια ρε Σπύρο.
Ξεκίνησα και το Lions for lambs αλλά μάλλον θα υποφέρω για να το τελειώσω, βλακεία μου φαίνεται.
Πολύ καλό το The Darjeeling Limited, ΑΝ σας αρέσει το παρανοϊκό, σουρεάλ σύμπαν του Wes Anderson. Δε φτάνει στο επίπεδο του φοβερού Rushmore, αλλά μ' αρεσε. Αυτό το σκηνικό της Ινδίας έδωσε κάτι ξεχωριστό στην ταινία.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Ειδε κανεις το 'τελευταιο τρενο για την γιουμα'?διαβασα κατι κριτικες και δεν εβγαλα ακρη.Εξαιρετικό, με φοβερές ερμηνείες από Bale & Crowe.
Πολύ καλό το The Darjeeling Limited, ΑΝ σας αρέσει το παρανοϊκό, σουρεάλ σύμπαν του Wes Anderson. Δε φτάνει στο επίπεδο του φοβερού Rushmore, αλλά μ' αρεσε. Αυτό το σκηνικό της Ινδίας έδωσε κάτι ξεχωριστό στην ταινία
Χωρίς να είναι κακό, θεωρώ ότι πρόκειται για την πιο αδύναμη ταινία του Anderson, κυρίως λόγω σεναρίου.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ειδε κανεις το 'τελευταιο τρενο για την γιουμα'?διαβασα κατι κριτικες και δεν εβγαλα ακρη.
Εξαιρετικό, με φοβερές ερμηνείες από Bale & Crowe.
Και εμενα μου αρεσε αρκετα! Ωραιες ερμηνειες, αρκετη δραση!
Ενα καλό Γουεστερν! -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Λοιπόν, το Juno δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, που άκουγα ταινιάρα και ταινιάρα.. Βλακειούλα!
Δεν θα μιλήσω καν για τη χαμένη μου ώρα για να δω το 'μόλις χώρισα', ούτε καν αδιάφορο.. χάλι μαυρο!Από τις ταινίες των όσκαρ... εμένα περισσότερο μου άρεσε ο ratatouille
Μια ταινια μου αρεσε αυτη την σεζον κ την χαρακτηριζεις βλακειουλα
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εντάξει δεν ήταν και το αριστούργημα! Και μενα πάντως μου άρεσε
όσο για το ελληνικό.... δεν ήξερες, δε ρώταγες... (κλασική περίπτωση αρπαχτής, όπου πάνε να εξαργυρώσουν το τηλεοπτικό τους όνομα στο σινεμά, IMHO)
-
Τρομερό! Mην το παίρνεις προσωπικά όμως
Πάντως, οι ταινίες που κάνουν μεγάλο ντόρο είναι σύνηθες να απογοητεύουν. Πας στην αίθουσα με πολύ μεγαλες προσδοκίες και όταν βλέπεις ένα απλά συμπαθητικό εργάκι, το θεωρείς κατώτερο των προσδοκιών.
Για μένα δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο.όσο για το ελληνικό.... δεν ήξερες, δε ρώταγες... (κλασική περίπτωση αρπαχτής, όπου πάνε να εξαργυρώσουν το τηλεοπτικό τους όνομα στο σινεμά, IMHO)
Εχεις δίκιο, αλλά και για αυτό είχαν γραφτεί θετικά σχόλια. Ειχα δει πρόσφατα και το γαμήλιο πάρτυ που ήταν συμπαθέστατο και... την πάτησα!
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
όσο για το ελληνικό.... δεν ήξερες, δε ρώταγες... (κλασική περίπτωση αρπαχτής, όπου πάνε να εξαργυρώσουν το τηλεοπτικό τους όνομα στο σινεμά, IMHO)
Έπειδή σε αυτή τη χώρα μάς φταίνε μονίμως οι άλλοι, η έλλειψη πόρων, η έλλειψη κοινού, η κακιά μας η ώρα κ.λπ., θα αναφέρω ένα παράδειγμα, για να έχουμε υπόψη τη δημιουργική άβυσσο που χωρίζει τον ελληνικό με τον διεθνή κινηματογράφο:
πριν κάνα μήνα, παίχτηκε μια ελληνική εκτρωματική παραγωγή με τον άλεξ δημητριάδη και τη φαίη ξυλά. Η ταινία είχε μπάτζετ ένα εκατομμύριο ευρώ, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι υψηλό, ενώ για τα διεθνή αστείο.
Άρα έφταιγε το μπάτζετ που η ταινία ήταν της πλάκας;
Μάλλον όχι, διότι το αριστουργηματικό Once του john garney, γυρίστηκε με μπάτζετ μόλις 160.000 ευρώ (μιλάμε για αστείο ποσό). Η ταινία υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς όπου παίχτηκε, έκανε εισπράξεις 14 εκατομμύρια δολάρια, και τσίμπησε και ένα όσκαρ.
Έτσι, για να μη λέμε ότι μας φταίνε οι επιχορηγήσεις και λοιπά ανέκδοτα...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
μια κανονική ταινία ούτε -άρα ούτε -ούλα βλεπόταν
(όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές οπότε μη βασιζόμαστε στις τρίτες)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μια κανονική ταινία ούτε -άρα ούτε -ούλα βλεπόταν
(όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές οπότε μη βασιζόμαστε στις τρίτες)
Σκοπιμα το κανεις για να μου σπασεις τα νευρα .Εγραψα πουθενα για αριστουργημα κ ταινιαρα , απλως μου αρεσε εγραψα κ την θεωρω πολυ καλη .
Μπορεις να μου διευκρινησεις τι εννοεις στην τελευταια προταση . -
ότι τα γούστα είναι υποκειμενικά και δε πρέπει να περιμένουμε απ'τους άλλους ό,τι αρέσει και σε μας και αντιστρόφως
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μάλλον όχι, διότι το αριστουργηματικό Once του john garney, γυρίστηκε με μπάτζετ μόλις 160.000 ευρώ (μιλάμε για αστείο ποσό). Η ταινία υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς όπου παίχτηκε, έκανε εισπράξεις 14 εκατομμύρια δολάρια, και τσίμπησε και ένα όσκαρ.
Έτσι, για να μη λέμε ότι μας φταίνε οι επιχορηγήσεις και λοιπά ανέκδοτα...
+100
Και το οποίο ανέβηκε μόνο σε μια αίθουσα, αν δεν απατώμαι.... Ευτυχως που πήρα το DVD (το οποίο είδα τρις(*) σε μια βραδιά!)
(*) με ψιλο-ναυτία, από τη handheld camera, να λέμε την αλήθεια....
-
ότι τα γούστα είναι υποκειμενικά και δε πρέπει να περιμένουμε απ'τους άλλους ό,τι αρέσει και σε μας και αντιστρόφωςΤα γουστα ειναι υποκειμενικα , η αληθεια ειναι αντικειμενικη κ στηριζεται τουλαχιστον απο ενα οσκαρ κ ειδικα σεναριου (πρωτοτυπου ).
Φυσικα δεν περιμενω ν' αρεσει κ στους αλλους , αυτο που αρεσει σ' εμενα .
Η ωραια γυναικα , ειναι ωραια . Μπορεις να πεις οτι δεν σου αρεσει , αν κ στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει - Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια -
ότι τα γούστα είναι υποκειμενικά και δε πρέπει να περιμένουμε απ'τους άλλους ό,τι αρέσει και σε μας και αντιστρόφως
Τα γουστα ειναι υποκειμενικα , η αληθεια ειναι αντικειμενικη κ στηριζεται τουλαχιστον απο ενα οσκαρ κ ειδικα σεναριου (πρωτοτυπου ).
Η ωραια γυναικα , ειναι ωραια . Μπορεις να πεις οτι δεν σου αρεσει , αν κ στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει - Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταριασυμφωνώ, αλλά τι σχέση έχει με τις ταινίες
-
Τα γουστα ειναι υποκειμενικα , η αληθεια ειναι αντικειμενικη κ στηριζεται τουλαχιστον απο ενα οσκαρ κ ειδικα σεναριου (πρωτοτυπου ).
Η ωραια γυναικα , ειναι ωραια . Μπορεις να πεις οτι δεν σου αρεσει , αν κ στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει - Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταριασυμφωνώ, αλλά τι σχέση έχει με τις ταινίες
Προσπαθω να σου τονισω την διαφορα που υπαρχει μεταξυ , αντικειμενικης αληθειας κ προσωπικης αποψης
-
η αληθεια ειναι αντικειμενικη κ στηριζεται τουλαχιστον απο ενα οσκαρ κ ειδικα σεναριου (πρωτοτυπου ).
Αν ανατρέξεις στην ιστορία των όσκαρ, θα δεις να έχουν βραβευτεί ταινίες για τις οποίες το βραβείο ήταν επιστέγασμα εμπορικής πορείας και όχι καλλιτεχνικής αξίας. Για να μην αναφέρω το σκανδαλώδες παράδειγμα των αδελφών κοέν φέτος, που προφανώς υπήρχε σκοπιμότητα στη βράβευσή τους.
Φίλε Γιώργο, στην τέχνη δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια, αλλά ακόμα κι αν υπήρχε, το τελευταίο μέρος στο οποίο θα την ψάχναμε θα ήταν τα όσκαρ.
Και για να μη νομίζεις ότι κι εγώ θέλω να σου σπάσω τα νεύρα, βρήκα το Juno εξαιρετικό - αλλά αυτή είναι μια καθαρά υποκειμενική άποψη.
-
Φυσικα δεν περιμενω ν' αρεσει κ στους αλλους , αυτο που αρεσει σ' εμενα .Αυτό το 'φυσικά' δεν το δείχνεις ιδιαίτερα, μιας και το κουράζεις 2 σελίδες τωρα επειδή η ταινία δεν άρεσε σε όλους.
Τελος πάντων, εγω δεν είπα ότι ήταν κακή, αλλά επιμένω πως για τα δικά μου γούστα δεν ήταν δα και το θαύμα της 7ης τέχνης, τι να κάνουμε;
Οσο για το όσκαρ, αυτο δεν μου λέει τίποτα. Δεν περιμένω από ένα όσκαρ να καταξιώσει κατι, είδα την ταινία κι έχω τη δική μου κρίση. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Πολύ καλό το The Darjeeling Limited, ΑΝ σας αρέσει το παρανοϊκό, σουρεάλ σύμπαν του Wes Anderson. Δε φτάνει στο επίπεδο του φοβερού Rushmore, αλλά μ' αρεσε. Αυτό το σκηνικό της Ινδίας έδωσε κάτι ξεχωριστό στην ταινία
Χωρίς να είναι κακό, θεωρώ ότι πρόκειται για την πιο αδύναμη ταινία του Anderson, κυρίως λόγω σεναρίου.
Νομίζω πως το Life Aquatic ήταν πραγματικά κακό, αλλά το κατέβασα για να το ξαναδώ και να του δώσω μια 2η ευκαιρία.
-
Εγώ απο τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη έχω μόνο την εμπειρία των Τενενμπάουμ,που περιττό να πω ότι βρίσκω θαυμάσια ταινία
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
**Νομίζω πως το Life Aquatic ήταν πραγματικά κακό, **αλλά το κατέβασα για να το ξαναδώ και να του δώσω μια 2η ευκαιρία.
Άρπα τες.
Κινηματογράφος - Ταινίες [#4]