-
Μία γνωστή μου έχει το εξής πρόβλημα πάνω από ένα χρόνο τώρα:
Την ακολουθεί παντού σε απόσταση αναπνοής - κυριολεκτικά στο μισό μέτρο - ο πρώην της.
Γνωρίζει τα ωράριά της, περνάει από το σπίτι/εργασία της 100 φορές την ημέρα, την ακολουθεί στο super market, στα ψώνια της και γενικότερα ΠΑΝΤΟΥ.Μια φορά που την έχασε της έκανε 200 κλήσεις από διαφορετικά καρτοκινητά.
Πλέον αυτού αν κάποιος γνωστός της την πλησιάσει και τη χαιρετήσει στο δρόμο θα του πει καμιά πρόστυχη ατάκα του στυλ 'το μ##ν# αυτό είναι δικό μου'.
Η γνωστή μου αυτή έχει χάσει τον πατέρα της και είναι διαζευγμένη με ένα ενήλικο παιδί.
Προφανώς έχει συμβουλευθεί δικηγόρο για το τι μπορεί να κάνει ώστε να μην μπορεί ο νόμος να τον ακουμπήσει.
Την έχει απειλήσει ότι ό,τι και να κάνει θα γυρίσει να εκδικηθεί.
Ο τύπος αυτός δουλεύει ή ίσως ψιλοαπασχολείται σε μία επιχείρηση, προσπαθώ να μην ανακατεύομαι πολύ και να ρωτάω...
Αν έχετε κάτι να προτείνετε παρακαλώ κάντε το γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα...
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΜΕ...
_
-
Την ακολουθεί παντού σε απόσταση αναπνοής - κυριολεκτικά στο μισό μέτρο - ο πρώην της.
Γνωρίζει τα ωράριά της, περνάει από το σπίτι/εργασία της 100 φορές την ημέρα, την ακολουθεί στο super market, στα ψώνια της και γενικότερα ΠΑΝΤΟΥ.Μια φορά που την έχασε της έκανε 200 κλήσεις από διαφορετικά καρτοκινητά.
Πλέον αυτού αν κάποιος γνωστός της την πλησιάσει και τη χαιρετήσει στο δρόμο θα του πει καμιά πρόστυχη ατάκα του στυλ 'το μ##ν# αυτό είναι δικό μου'.
Η γνωστή μου αυτή έχει χάσει τον πατέρα της και είναι διαζευγμένη με ένα ενήλικο παιδί.
Προφανώς έχει συμβουλευθεί δικηγόρο για το τι μπορεί να κάνει ώστε να μην μπορεί ο νόμος να τον ακουμπήσει.
Ο τύπος αυτός δουλεύει ή ίσως ψιλοαπασχολείται σε μία επιχείρηση, προσπαθώ να μην ανακατεύομαι πολύ και να ρωτάω...
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΜΕ...
_
-
_
-
Βοήθεια μέσω Αστυνομίας είναι το καλύτερο.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Βοήθεια μέσω Αστυνομίας είναι το καλύτερο.Έχει απευθυνθεί, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Βοήθεια μέσω Αστυνομίας είναι το καλύτερο.
Έχει απευθυνθεί, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα...
_
αφού είναι παρενόχληση....ή άν κάνει μύνηση.......
-
Σκεφτόμουν να της πω να προσλάβει κάποιον να την παρακαλουθεί και να φωτογραφίζει ή να βιντεοσκοπεί τις κινήσεις του, να πάει κατόπιν στον εισαγγελέα με αποδεικτικά στοιχεία ότι πραγματικά την παρενοχλεί, ελπίζοντας ότι ίσως τότε ο εισαγγελέας δώσει εντολή να μην την πλησιάζει στα 100μ ή κάτι τέτοιο...
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
αφού είναι παρενόχληση....ή άν κάνει μύνηση.......Προφανώς δεν απευθύνεται στην ίδια για να την παρενοχλεί, από ό,τι καταλαβαίνω ίσως να μην της μιλάει καν.
Απλά είναι εκεί...
_
-
δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα απ'το να εξαφανιστεις σ'αυτον τον κοσμο
τα θελει και τα παθαινει. αυτη ειναι η αποψη μου.
υπαρχουν χιλια πραγματα που μπορει να κανει. και η φαση ειναι οτι ΟΛΑ θα πετυχουν και θα σταματησει να την ενοχλει.
edit
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα απ'το να εξαφανιστεις σ'αυτον τον κοσμοτα θελει και τα παθαινει. αυτη ειναι η αποψη μου.
υπαρχουν χιλια πραγματα που μπορει να κανει. και η φαση ειναι οτι ΟΛΑ θα πετυχουν και θα σταματησει να την ενοχλει.
edit
Να σημειώσω ότι όλα αυτά διαδραματίζονται σε επαρχιακή πόλη και όχι στην Αθήνα.
Για ρίξε καμιά ιδέα...
_
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα απ'το να εξαφανιστεις σ'αυτον τον κοσμοειναι τοσο ευκολο οσο και δυσκολο... αν καποιος θελει να ασχοληθει μαζι σου θα σε βρει και στο εβερεστ...
εχει ενδιαφερον η περιπτωση! προκλητικη αδιαφορια και καποιος αλλος συντροφος θα ταν το καλυτερο μαλλον...μετα παμε σε αλλα κατατοπια...
βεβαια καπου εδω ο λογικος ανθρωπος ρωταει γιατι καποιος να ασχολειται με καποιον τοσο πολυ... αλλα δε θα κανω την ερωτηση γιατι δεν ειμαι λογικος..
-
Θα σου πω μια παρομοια ιστορια, μια φιλη μου ειχε παρομοιο προβλημα, ειχε και χαρακτηριστικο αμαξι και ο πρωην της κυκλοφορουσε στην περιοχη της και την πετυχαινε, την ακολουθουσε με το αμαξι κλπ, προσπαθουσε να τις μιλησει ισως και καποιες φορες γινοταν επικυνδηνος.
2-3 φορες που την πετυχε με αντρα μεσα στο αμαξι εγινε πραγματικα επικυνδηνος, ευτυχως με διαφορα τηλεφωνα καταφερε να φτασει εκει που ηταν καποιοι φιλοι και ο τυπος εφυγε.
Την τελευταια φορα, ημασταν καπου αρκετα ατομα μαζι και φευγει η κοπελα με το αγορι της μετα απο κανα 10λεπτο παιρνει τηλεφωνο και λεει οτι γινεται πανικος τους ακολουθει κλπ, ξεκιναμε 2 αμαξια (τις λεμε πηγαινε στο πιο κοντινο τμημα στην περιοχη που εισαι) οπωε και εκανε πηγε στο τμημα που ειναι (νομιζω πια εχει φυγει απο εκει) μετα τη βαση του Ελληνικου πριν απο τον Mega AB Βασιλοπουλο, φτασαμε εκει πραγματικα σε χρονο ρεκορ (ευτυχως ηταν σχετικα ανετα απο κινηση ο δρομος....) με το που φτανουμε εκει, βλεπουμε το αμαξι της κοπελας και μεσα τα παιδια, ο τυπος ειναι στο προαυλιο του τμηματος, ειχε ριξει κατι ψιλες στο παληκαρακι ο τυπος, κα ιμε το που βλεπει εμας (4 ατομα) αρχισε να βριζει κλπ, οι μπατσοι απλα διακοσμιτικοι διπλα του, ενας φιλος απο την παρεα του ελεγε να βγει εξω να τα πει αν εχει @@....οι μπατσοι συνεχιζανε απαθεις να κοιτανε, μετα απο 1 λεπτο γαμησιου που μας ειχε ριξει...αρχισε να ποναει ο κ@λ@ς μου οποτε λεω του μπατσου θελω τα στοιχεια του κυριου να τα βρουμε στα δικαστηρια γιατι με βριζει επι Χ λεπτα, εκει τον μαζεψανε....οπου αυτος εξαγριωθηκε (ηταν και ψηλος αλλα φενοτανε και δυνατο παιδι) δεν μπορουσαν να τον κανουν καλα.
Με τα πολλα να μην πολυλογώ πηραμε την κοπελα και φυγαμε σε κατασταση σοκ φυσικα η κακομοιρα, το βραδυ πηγε ο ενας φιλος με αυτην στο τμημα και εκανε μυνηση ή κατι τετλος παντων για να κανει ασφαλιστικα μετρα (αυτο εγω δεν πιστευα οτι μπορει να γινει στην Ελλαδα) και επρεπε με αυτο που εκανε στο τμημα να παει μετα απο 1-2 μερες στα δικαστηρια στην Πρωην σχολη Ευελπιδων να το δωσει και μετα απο Χ καιρο να γινει η δικη.Τι θελω να πω με ολα αυτα? Οι μπατσοι δεν μπορουν ή δεν εχουν ορεξη να κανουν κατι, ειδα με τα ματια μου την συμπεριφορα τους.
Η φιλη σου πρεπει να παει σε εναν δικηγορο (μαλλον δεν το εχει κανει) και αν της πει τι πρεπει να κανει. Μια αλλη λυση που δεν θα το εκανα γιατι αυτοι εινα ιτρελοι και δεν μασανε απο τετοια ειναι να μαζευτειτε 2-3 φιλοι σπαστε του ποδια χερια και πειτε του οτι αν πλησιασει εστω και κατα λαθος στα 100 μετρα αυτην η το παιδι της θα τον καθαρισετε.
-
Ίσως σοκάρει αλλά η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι βίαιη ...Αν η φίλη σου έχει καλή οικονομική κατάσταση και δεν λυπάται τα χρήματα υπάρχουν 'αρμόδιοι' που αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν (κλιμακωτά αν δεν αντιληφθεί ο άλλος γρήγορα που μπλέκει) το ζήτημα...
Αστυνομία δεν παίζει...Παρακολουθώντας τη δεν κάνει τίποτα παράνομο...Η καταγγελία τυχόν μικρο-απειλών, εξύβρισης κτλ εκτός του ότι σπανίως μπορούν να αποδειχτούν δεν θα τον αποτρέψει από το να συνεχίσει ή να εντείνει την παρενόχληση καθώς είναι ήσσονος σημασίας αδικήματα και δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί σοβαρά...
Αντίθετα η 'επαγγελματική' λύση δεν αφήνει σχεδόν κανένα αδιάφορο. Ακόμα και τυπάκια που το παίζουν 'τρελοί' μαζεύονται αμέσως και κόβουν μαγκιές, οι οποίες άλλωστε δεν έχουν να τους αποφέρουν και τίποτα...Μέχρι τότε τις έκαναν γιατί ήταν 'δωρεάν', αν αρχίσουν να καταβάλλουν τίμημα σκέφτονται αλλιώς...Λυπάμαι γι αυτό που προτείνω αλλά είναι με διαφορά το πιο αποτελεσματικό και στην παραπάνω περίπτωση ίσως το μόνο...Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να κουραστεί ο ηλίθιος, πράγμα που μπορεί να αργήσει...Αν έχει κάποια οικονομική ισχύ (έστω και μικρή) πρέπει να την εκμεταλλευθεί για να προστατεύσει τον εαυτό της....Αλλιώς φίλοι θα μπορούσαν να τον 'τρομάξουν'|αλλά πλέον τα πράγματα μπορεί να περιπλακούν είτε από άγνοια, υπερβολικό ζήλο, νεύρα κτλ κτλ...Δεν θα το συνιστούσα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
προκλητικη αδιαφοριαΔεν πέτυχε τίποτα.
καποιος αλλος συντροφος
Για να κάνει τι; Να τον χτυπήσει;
Ούτως ή άλλως όποιος την πλησιάζει εισπράττει αισχρά σχόλια και απειλές και η εύρεση συντρόφου δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.
Στο χρόνο που θα χρειαστεί να συνδεθεί με κάποιον θα μεσολαβήσει συνάντηση με αυτόν.
Ακόμα και στο super market να την ρωτήσουν κάτι επεμβαίνει και απαντάει αυτός...μετα παμε σε αλλα κατατοπια...
Όπως;
Να προβλάβει μπράβους;
Να τον κάνει να την ακολουθήσει σε ερημική τοποθεσία; (που θα την ακολουθήσει δεν τίθεται αμφιβολία)
Και μετά τι;βεβαια καπου εδω ο λογικος ανθρωπος ρωταει γιατι καποιος να ασχολειται με καποιον τοσο πολυ... αλλα δε θα κανω την ερωτηση γιατι δεν ειμαι λογικος..
Ο άνθρωπος είναι κολλημένος και κατα την άποψή μου ψυχοπαθής.
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα απ'το να εξαφανιστεις σ'αυτον τον κοσμο
τα θελει και τα παθαινει. αυτη ειναι η αποψη μου.
edit
Να σημειώσω ότι όλα αυτά διαδραματίζονται σε επαρχιακή πόλη και όχι στην Αθήνα.
Για ρίξε καμιά ιδέα...
_
α. γραψε λαθος τοτε
δυσκολευουν πολυ τα πραγματα δυστυχως, καθως στην επαρχια δεν ειναι και το πιο ευκολο να εξαφανιστεις, να χαθεις μεσα στην κινηση ή να... αλλαξεις σουπερμαρκετ..
μια απορια: ο κυριος ποσο ετων περιπου ειναι;
τεσπα μερικες λυσεις που βλεπω (αν μου πεις και ποσο χρονων ειναι θα σου φτιαξω εγω στορι να φαει τρελο πακετο ο τυπος, ορεξη να'χεις να ασχολεισαι) :
-
να βαλει καποιον γνωστο να κανει το συντροφο της.
προφανως το αν θα βρει πραγματικα συντροφο εξαρταται απο πολλους παραγοντες, μπορει να μην γουσταρει καν στην τελικη, μου φαινεται τελειως ηλιθιο να βρει απλα καποιον μονο κ μονο για να ξεφυγει απ'τον ηλιθιο, οποτε ας βαλει απλα καποιον δικο της να προσποιηθει οτι εχουν σχεση -
απλα αδιαφορια (μπορει βεβαια να αλλαξει τηλεφωνο, για ονομα του θεου!! απορω πως εχει ακομα αυτος το τηλεφωνο της). ασ'τον να τρελαινεται. δεν κερδιζει τιποτα εξ'αλλου. οσο του δινει σημασια τοσο το χειροτερο. αν ασχολειται με τη δικη της ζωη και κανει πραγματικα σα να μην υπαρχει, αυτος θα σκεφτει ποσο αταιριαστη εικονα ειναι να την κυνηγαει και αν οχι, θα φανει στην τοπικη κοινωνια σαν τελειως ψυχακιας.
-
ξυλο. απλα αυτοι που θα τον δειρουν να μην ειναι συγγενεις και φιλοι της γιατι μπορει να γινουν πολλα μετα... αυτο που ειπε ο κουτσαν κοινως.
edit: επαναλαμβανουμε το ξυλο οσες φορες χρειαστει
-
(δεν ξερω τι παιζει απο την αποψη ποσο νομιμο ειναι. δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να φωτογραφισεις προσωπα οταν βρισκονται σε δημοσιο χωρο)
να οπλιστει με φωτογραφικη μηχανη και μπολικο χιουμορ
smile! ειναι η καντιτ καμερα. -
να αγορασει ενα σκυλο. ΑΓΡΙΟ. ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ!
ΠΟΥ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ!
αν την πλησιασει, ας της 'φυγει' το λουρακι.. πω πω τι κριμα
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ίσως σοκάρει αλλά η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι βίαιη ...Αν η φίλη σου έχει καλή οικονομική κατάσταση και δεν λυπάται τα χρήματα υπάρχουν 'αρμόδιοι' που αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν (κλιμακωτά αν δεν αντιληφθεί ο άλλος γρήγορα που μπλέκει) το ζήτημα...Αστυνομία δεν παίζει...Παρακολουθώντας τη δεν κάνει τίποτα παράνομο...Η καταγγελία τυχόν μικρο-απειλών, εξύβρισης κτλ εκτός του ότι σπανίως μπορούν να αποδειχτούν δεν θα τον αποτρέψει από το να συνεχίσει ή να εντείνει την παρενόχληση καθώς είναι ήσσονος σημασίας αδικήματα και δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί σοβαρά...
Αντίθετα η 'επαγγελματική' λύση δεν αφήνει σχεδόν κανένα αδιάφορο. Ακόμα και τυπάκια που το παίζουν 'τρελοί' μαζεύονται αμέσως και κόβουν μαγκιές, οι οποίες άλλωστε δεν έχουν να τους αποφέρουν και τίποτα...Μέχρι τότε τις έκαναν γιατί ήταν 'δωρεάν', αν αρχίσουν να καταβάλλουν τίμημα σκέφτονται αλλιώς...Λυπάμαι γι αυτό που προτείνω αλλά είναι με διαφορά το πιο αποτελεσματικό και στην παραπάνω περίπτωση ίσως το μόνο...Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να κουραστεί ο ηλίθιος, πράγμα που μπορεί να αργήσει...Αν έχει κάποια οικονομική ισχύ (έστω και μικρή) πρέπει να την εκμεταλλευθεί για να προστατεύσει τον εαυτό της....Αλλιώς φίλοι θα μπορούσαν να τον 'τρομάξουν'|αλλά πλέον τα πράγματα μπορεί να περιπλακούν είτε από άγνοια, υπερβολικό ζήλο, νεύρα κτλ κτλ...Δεν θα το συνιστούσα...
Δεν σοκάρει καθόλου, είναι μία λύση που τριγυρνάει στο μυαλό μου...
Υπάρχουν ενδεχόμενες παρενέργειες από κάτι τέτοιο;
Αν οποιοσδήποτε έχει γνώση για το ποσό το οποίο χρειάζεται ας μου στείλει ένα πμ._
-
τεσπα..θα μπουμε σε προσωπικες λεπτομερειες και δε θα βγει και κανα συμπερασμα...
απο τις λιγες γνωσεις που εχω νομιζω οτι νομικα δε μπορει να γινει τπτ παραπανω απο ορισμενα μετρα...και αυτα βασικα κλαιν μαιν θαναι...
ας παρει καποιο ελαφρυ μετρο αυτοπροστασιας για καλο και για κακο και την αλλη λυση ας την αναλαβει καποιος εμπειρος αν αυτη προκριθει..
και αλλη φορα πιο πολυ μυαλο!
-
ο τύπος μου φαίνεται για μανιακός...
αν του μπει μια ιδέα...
επίσης προς αυτή την κατέυθυνση συνηγορεί κ η χυδαία γλώσσα που χρησιμοποιεί... χωρίς αναστολές... -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ίσως σοκάρει αλλά η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι βίαιη ...Αν η φίλη σου έχει καλή οικονομική κατάσταση και δεν λυπάται τα χρήματα υπάρχουν 'αρμόδιοι' που αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν (κλιμακωτά αν δεν αντιληφθεί ο άλλος γρήγορα που μπλέκει) το ζήτημα...
Αστυνομία δεν παίζει...Παρακολουθώντας τη δεν κάνει τίποτα παράνομο...Η καταγγελία τυχόν μικρο-απειλών, εξύβρισης κτλ εκτός του ότι σπανίως μπορούν να αποδειχτούν δεν θα τον αποτρέψει από το να συνεχίσει ή να εντείνει την παρενόχληση καθώς είναι ήσσονος σημασίας αδικήματα και δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί σοβαρά...
Δεν σοκάρει καθόλου, είναι μία λύση που τριγυρνάει στο μυαλό μου...
Υπάρχουν ενδεχόμενες παρενέργειες από κάτι τέτοιο;
Αν οποιοσδήποτε έχει γνώση για το ποσό το οποίο χρειάζεται ας μου στείλει ένα πμ._
Απλά πρέπει να είναι άγνωστο άτομο. Χτυπάει, μεταφέρει το μήνυμα και φεύγει.
Εννοείται πως ξέρουν και προσεγγίζουν τον στόχο σε ανύποπτες στιγμές. Δηλαδή δεν θα γίνει πχ όταν την ακολουθεί. Από τη στιγμή που θα γίνει σε άσχετη στιγμή, χωρίς την παρουσία της γνωστής σου, δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα μετά.
-
Είναι σωστή η παρουσία των λύσεων αυτών εδώ πέρα;
-
Μαγκες. δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...εχει και παιδι η κοπελα...μπορει να ειναι ενηλικο....αλλα δεν παυει να ειναι παιδι.
Ερώτηση για σοβαρότατο κοινωνικό/προσωπικό πρόβλημα...