-
Καταρχήν, γεια χαρα!
Διευκρινίζω πως είμαι μοτοσικλετιστής.
Μου αρέσουν και τα αυτοκίνητα, αλλά, έχω καταλήξει πως, για να 'ευχαριστηθώ' ένα αυτοκίνητο, αυτό θα 'πρέπει' να είναι:- 'γεννήτρια' συγκινήσεων (όχι απαραίτητα πανάκριβο - 'τρελαίνομαι' για τις μικρές 'βολίδες')
- 'εργαλείο', όπως είναι π.χ. ένα πολυμορφικό για μία οικογένεια.
Με άλλα λόγια, δε θα ήθελα ένα αυτοκίνητο, απλά 'για να το έχω', αλλά κάτι που να το 'χαίρομαι' ή να με εξυπηρετεί.
Όπως καταλαβαίνετε...πιάνω τα άκρα!
Τέλος πάγκων...άλλος είναι ο προβληματισμός μου.
Από γνωστό, έχω την παρακάτω προσφορά:
Lancia Dedra 1.6 '90 με πρόσφατα αλλαγμένο καταλύτη και ψυγείο.
Είναι σε καλή κατάσταση, θα το κάνω και ένα test-ride...εεε...συγνώμη...test-driveΤο αυτοκίνητο αυτό, ΑΝ αγοραστεί, θα χρησιμοποιηθεί για αραιές μετακινήσεις. Όπως το υπολογίζω, θα 'γράψει' το πολύ 4-5000χλμ μέσα σε ένα χρόνο (αν...αντέξει... ).
Η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ 'καίγομαι' για να αγοράσω αυτοκίνητο.
Απλώς, τα χρήματα είναι λίγα και, ακόμη και δύο χρόνια να χρησιμοποιηθεί μόνο, δε θα χάσω και πολλά...Τί λέτε;
Ευχαριστώ.
Σταύρος -
Καταρχήν, γεια χαρα!
Μου αρέσουν και τα αυτοκίνητα, αλλά, έχω καταλήξει πως, για να 'ευχαριστηθώ' ένα αυτοκίνητο, αυτό θα 'πρέπει' να είναι:- 'γεννήτρια' συγκινήσεων (όχι απαραίτητα πανάκριβο - 'τρελαίνομαι' για τις μικρές 'βολίδες')
Με άλλα λόγια, δε θα ήθελα ένα αυτοκίνητο, απλά 'για να το έχω', αλλά κάτι που να το 'χαίρομαι' ή να με εξυπηρετεί.
Είναι σε καλή κατάσταση, θα το κάνω και ένα test-ride...εεε...συγνώμη...test-driveΤο αυτοκίνητο αυτό, ΑΝ αγοραστεί, θα χρησιμοποιηθεί για αραιές μετακινήσεις. Όπως το υπολογίζω, θα 'γράψει' το πολύ 4-5000χλμ μέσα σε ένα χρόνο (αν...αντέξει... ).
Απλώς, τα χρήματα είναι λίγα και, ακόμη και δύο χρόνια να χρησιμοποιηθεί μόνο, δε θα χάσω και πολλά...Τί λέτε;
Ευχαριστώ.
Σταύρος -
Καταρχήν, γεια χαρα!
Ευχαριστώ.
Σταύρος -
Λοιπόν, αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για Dedra πρώτης γενιάς. Τότε που είχε βγει, είχε δεχθεί επικρίσεις από τον βρετανικό Τύπο για τα φρένα της, τα οποία δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατά, και για το τιμόνι της, το οποίο έδινε - σύμφωνα με τους δοκιμαστές - αποκομμένη αίσθηση. Σπουδαίες επιδόσεις μην περιμένεις αν ο κινητήρας είναι αυτός με τα 90 (περίπου) άλογα.
Το αυτοκίνητο δεν το έχω οδηγήσει, αλλά ένας φίλος μου που έχει τη 1800άρα μου μιλά με πολύ καλά λόγια. Για προβλήματα ισχύει ό,τι και για τα Fiat Tipo/Tempra εκείνης της εποχής, αν και η Lancia και η Alfa Romeo δίνανε περισσότερη προσοχή στην ποιότητά τους, οπότε θεωρώ ότι θα είναι ίσως πιο αξιόπιστη από τα 'πληβεία' αδερφάκια της.
Περισσότερα δεν είμαι σε θέση να σου πω. Καλύτερα να την οδηγήσεις εσύ και να αποφασίσεις αν σου αρέσει. Σημαντικό: επειδή το Tipo εκείνης της εποχής είχε επικριθεί για 'φώτα-καντήλια', καλύτερα να τη δοκιμάσεις και βράδυ, για να δεις πώς τα πάει από ισχύ και απόδοση φαναριών. Για μένα είναι σημαντικό ένα αυτοκίνητο να έχει ισχυρά φώτα.
-
'Γεννήτρια συγκινήσεων' ?? Συγκράτησε μόνον αυτό: 78 ίπποι (στα νιάτα της...) και 1100+ κιλά ...
Χωρίς παρεξήγηση !!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
'Γεννήτρια συγκινήσεων' ?? Συγκράτησε μόνον αυτό: 78 ίπποι (στα νιάτα της...) και 1100+ κιλά ...Χωρίς παρεξήγηση !!
Χα, χα...
Όχι, μωρέ...γιατί να παρεξηγηθώ;Αυτό το αυτοκίνητο, ΑΝ αγοραστεί, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως απλό, μεταφορικό μέσο.
Για τη...'γεννήτρια'...έχουμε καιρό......και ας μην ξεχνάμε πως...πετάγομαι στις Σέρρες (77 χλμ απόσταση!) και 'σβουρίζω' με τη μηχανή, συχνά...
-
Ψάξε καλύτερα για 33 ίδιας περιόδου. Σε αυτά τα λεφτά θα βρεις 1,7 που ξεμπαζώνει...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ψάξε καλύτερα για 33 ίδιας περιόδου. Σε αυτά τα λεφτά θα βρεις 1,7 που ξεμπαζώνει...Καλά, σίγουρα είναι πολύ πιο...ικανή, αλλά...
...'ντεν ψάκνω γκια αυτοκίνητο, καρντιά μου!'
Αυτό με...βρήκε!
Και, σκέφτηκα, μήπως, για απλή χρήση, μπορεί να χρησιμεύσει... -
Δεν ξέρω γνωριζω περιπου τίποτε για το συγκεκριμενο αυτοκίνητο, αλλά αυτό που έχω να πώ ειναι ό,τι τα παλιά αυτοκίνητα συνήθως ζητάνε πολλά στην συνέχεια. Ρωτα για χιλιόμετρα-συντηρηση αφού είναι και γνωστός σου μπορεί να μάθεις τι γίνετε. Τώρα θα πείτε και με το δίκιο σας, τα ξέρουμε αυτά τι μας τα λές, τα λέω γιατί το ένιωσα και σήμερα αυτή την στιγμή το αυτοκίνητο ειναι στο συνεργείο και περιμένω το πόρισμα
-
Ο χρήστης Barchman έγραψε:
'Γεννήτρια συγκινήσεων' ?? Συγκράτησε μόνον αυτό: 78 ίπποι (στα νιάτα της...) και 1100+ κιλά ...
Χωρίς παρεξήγηση !!Χα, χα...
Όχι, μωρέ...γιατί να παρεξηγηθώ;
Αυτό το αυτοκίνητο, ΑΝ αγοραστεί, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως απλό, μεταφορικό μέσο.
Για τη...'γεννήτρια'...έχουμε καιρό...
...και ας μην ξεχνάμε πως...πετάγομαι στις Σέρρες (77 χλμ απόσταση!) και 'σβουρίζω' με τη μηχανή, συχνά...Κατανοητόν . Να προτείνω κάτι άλλο τότε: ανάλογα με το πόσο καλά γνωρίζεσαι με τον ιδιοκτήτη της, ΜΗΝ τη αγοράσεις, αλλά πρότεινέ του να πληρώσεις ασφάλειες, τέλη κλπ. και απλά να την κυκλοφορήσεις για το διάστημα που λες. Αν βέβαια ο άνθρωπος 'καίγεται' να την δώσει, τότε αλλάζει το πράγμα !!
Καλό και ωραίο αυτοκίνητο, όχι όμως με αυτόν τον κινητήρα και την ηλικία...Υ.Γ.: ωραία δεν είσαι με τη μηχανή; Τι το θέλεις έν' αυτοκίνητο που θα σου βγάλει το λάδι να το πουλήσεις αργότερα (όποτε και να 'ναι το 'αργότερα') ;
-
Εγώ νομίζω ότι μπορεί να χρησιμέψει. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ dedra, είχα ταξιδέψει όμως και είχα εντυπωσιαστεί από το φιλόξενο περιβάλλον (εκείνη η έκδοση είχε και κάτι υπέροχα acantara σε μπλε σκούρο), την άνεση και την ησυχία. Δεν ξέρω αν ήταν ιδέα μου, αλλά πραγματικά μου είχε φανεί μεγάλη η διαφορά σε σχέση με άλλα μεσαία-μικρομεσαία. Ίσως βέβαια να ήμουν και κάπως θετικά προκατειλημμένος, μιας και το σχέδιο του I.D.E.A. που είχε ξενίσει τον περισσότερο κόσμο, εμένα πάντα μου ασκούσε μια ιδιαίτερη γοητεία.
Οι επιδόσεις δεν σε πολυενδιαφέρουν, νομίζω ότι αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι η αξιοπιστία. Κάποιος φανατικός Lancisti θα μπορούσε ίσως να σε κατατοπίσει.@νδρέας
-
Οι 4Τ την είχαν αποκαλέσει ευρωπαϊκό Sunny, αλλά οι γραμμές της ήταν κομψές και το εσωτερικό της πανέμορφο. Επίσης, δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να ήταν πιο κακοστημένη από Opel! Το πάτωμα των Tipo/Tempra/155 είχε άλλωστε, μην τρελλαθούμε κιόλας...
-
Από προσωπική εμπειρία...
Το αμάξι είναι ΓΤΠ
Τα πρώτα 2 χρόνια ήταν απίστευτα καλό (έτσι αγοράσαμε και ένα Υ...) Μετά λες και του γύρισαν τα 'μυαλά'!!! Έγινε κινητός κουμπαράς. Στα 5.5 χρόνια έβγαλε και κάποιες μικροσκουριές και πήρε πόδι.
Η χειρότερη επιλογή που έκανε τότε ο πατέρας μου, ανάμεσα και σε CARINA-PASSAT... Μας 'έφαγε' το ωραίο εσωτερικό... -
Εγώ πάντως ξέρω δυο άτομα που την έχουν και τους αρέσει πολύ. Ο ένας όμως έχει τι 1800άρα, άρα έχει και επιδόσεις.
-
Στην οικογενεια υπαρχει Dedra 1.600 μοντελο '92, και, δοξα τω Θεω, το αυτοκινητο απο τοτε εχει ζητησει ελαχιστα, οτι ζηταει ενα αυτοκινητο με 270+ χιλιαδες χιλιομετρα. Σημειωτεον, ηταν και 'θυμα' της πλημμυρας του '99 - '00 ποτε ηταν στο Μοσχατο. Μονο προβλημα μετα την πλημμυρα? Χαλασμενο ραδιοφωνο.
Απο αποψη αποδοσης κινητηρα, δε βαζει φωτια στην ασφαλτο, αλλα κινειται αξιοπρεπεστατα απο καθε αποψη, και βεβαια ειναι πολυ πιο 'ζωντανο' αυτοκινητο απο τα περισσοτερα (αντιστοιχα) που κυκλοφορουν σημερα, Ιταλικο γαρ.
Προσωπικα βεβαια νομιζω οτι ειναι ρισκο η αγορα ενος τετοιου αυτοκινητου, γιατι ειναι (οπως και τα περισσοτερα, αν οχι ολα, τα Ιταλικα, κυριως τα παλιοτερα) ευαισθητα, απο την αποψη οτι αν το προσεχεις, θα το λατρεψεις, αν ομως δεν το προσεξεις, θα το χρυσοπληρωσεις. Συν τοις αλλοις εχω ακουσει και για αλλες Dedra που εβγαζαν προβληματα εξ' αρχης...
Οποτε αν θελεις να αγορασεις κατι απλα για να μετακινεισαι αραια και που, χωρις να σε νοιαζει, νομιζω οτι η αγορα ενος Ιαπωνικου ειναι σοφοτερη επιλογη (ειδικα εφ 'οσον μιλαμε για μεταχειρισμενο). Ειναι θεμα προτεραιοτητων...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Οι 4Τ την είχαν αποκαλέσει ευρωπαϊκό Sunny, αλλά οι γραμμές της ήταν κομψές και το εσωτερικό της πανέμορφο. Επίσης, δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να ήταν πιο κακοστημένη από Opel! Το πάτωμα των Tipo/Tempra/155 είχε άλλωστε, μην τρελλαθούμε κιόλας...Tην είχαν αποκαλέσει και 'ένα πιο αρχοντικό Tempra, αλλά αρκετά ακριβότερο' ενώ αλλού γράφουν ότι δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με το Tempra στην οδική συμπεριφορά. Και ενώ υπερτερεί σε σχέση με το Fiat σε άνεση και ηχομόνωση, ακόμα και σε αυτούς τους τομείς οι επιδόσεις της δεν εντυπωσιάζουν. Γενικά τα σχόλιά τους είναι μάλλον αποθαρρυντικά. Παρόλα αυτά η Dedra παραμένει έρωτας
Νομίζω ότι την είχα βάλει και στα 'αυτοκίνητα που ντρεπόμαστε που μας αρέσουν'
@νδρέας
-
Εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου. Και χαίρομαι που έψησα μια κοπέλα με την οποίαν ήμουν ερωτευμένος στην τρίτη λυκείου να ψήσει τον πατέρα της ν'αλλάξει μια Mercedes W115 230.4 με την Dedra 1.6 i.e.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου. Και χαίρομαι που έψησα μια κοπέλα με την οποίαν ήμουν ερωτευμένος στην τρίτη λυκείου να ψήσει τον πατέρα της ν'αλλάξει μια Mercedes W115 230.4 με την Dedra 1.6 i.e.Ο πατέρας χαίρεται και αυτός;;;;
@νδρέας
-
Με νοιάζει νομίζεις;
Έτσι κι αλλιώς, ακόμα μ'ένα πανάρχαιο Suzuki Samurai πηγαινοέρχεται παντού. Ακόμα και την οικογένεια μ'αυτό την πάει ταξίδια. Οπότε και το μερκέντι για να το βλέπει το είχε. Ομοίως και τη Lancia. Με την κοπέλα μίλησα πέρυσι και είχε μπει σ'αυτήν δυο φορές όσο την είχαν. Παντού - ακόμα και τώρα - πάει με το Samurai ο πατέρας της!
-
εδιτ
Lancia Dedra 1.6, στα 1300 ευρώ, από γνωστό. Αξίζει;