-
Aikibill wrote:
Μια χαρα παντως η Αμερικη τωρα μας δινει F35 και στην Τουρκια οχι.
Δλδ οι αμερικανοι εχουν καποιο οπλο που το δινουν μονο στην τουρκια και οχι στην ελλαδα? Γιατι εχουμε την απαιτηση να εδιναν οπλα που κανουν την διαφορα σε εμας και οχι στην Τουρκια?
διάβασε αυτό και θα καταλάβεις γιατί
Το διαβασα και το αρθρο δεν γραφει πουθενα οτι δεν μας δινουν το aegis, κλασσικη περιπτωση click bait εντυπωσιακης επικεφαλιδας.
Το ερωτημα μου ηταν γιατι ειχαμε την απαιτηση οι αμερικανοι να δινουν οπλα που κανουν την διαφορα σε εμας και οχι στην τουρκια?
-
Εγω quadra απ ότι έχω καταλάβει
belharra νορμάλ < (ή με MMSC < Belharra HN. Με κάθε επιφύλαξη γιατί το σκαρί των MMSC λένε ότι είναι και προβληματικό σε διάφορους τομείς. Οπότε αναμένουμε τι θα επιλέξει το ναυτικό, πως θα οπλίσει τα σκάφη, πόσο θα κοστίζουν και τι άλλο θα βρίσκεται μέσα στην συμφωνία.
Αν πάντως η κυβέρνηση το πάει να δώσει 5 δις για 4 LCS (εννοώ όπως τις έχει το αμερικάνικο ναυτικό) με κανένα περιπολικούλι για δώρο/'ενδιάμεση λύση'/χάντρες-καθρεφτάκια για ιθαγενείς μάλλον η ηγεσία του ναυτικού πρέπει να παραιτηθεί σύσσωμη.
Για την παραίτηση συμφωνώ, μόνο που στην Ελλάδα οι παρατήσεις δεν...η μόνη γνωστή παραίτηση στον χώρο των Ε.Δ είναι του Σάββα Καλεντρίδη μετά το φιάσκο με τον Οτσαλάν και το πούλημα που τους έκανε ο Πάγκαλος.
Ρίξε εδώ μια ματιά, ο Κ.Γρίβας είναι καθηγητής και διδάσκει στη σχολή ευελπίδων και οι εξοπλισμοί είναι το χόμπυ του, οπότε μια προσέγγιση από ένα ειδικότερο ημών μας απλώνει την εικόνα.
Ο γράφων δεν υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές φρεγάτες είναι 'κακές' και κάποιες άλλες 'καλές'. Όλα τα πλοία με αυτά τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά κινδυνεύουν να βρεθούν σε επικίνδυνη δυσαρμονία με τη νέα πολεμική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα εγγύς ύδατα (near seas) ανά τον πλανήτη. Αυτό αφορά περισσότερο τη γειτονιά μας. Γι' αυτό και απαιτείται νέα φιλοσοφία εξοπλισμών που θα συντρίβει τα στεγανά μεταξύ των επιμέρους Κλάδων.
Εδώ αν σε ενδιαφέρει θα βρείς συνεντέυξεις και άρθρα του, το θεωρώ από τους πολύ καλούς στον τομέα και μαζί με τον Ι.μάζη μας ενημερώνουν σωστά, πάντα κατά την δική μου άποψη που μπορεί να είναι προκατειλημένη/
-
fiverg wrote:
Μου κίνησε το ενδιαφέρον του μπελαρολάγνου Μάζη στο militaire
όπου ξαναματαγράφει για την 'απεμπόληση της δυνατότητας αεράμυνας περιοχής' λόγω μη επιλογής των γαλλικών σκαφών.
και το έψαξα λίγο. Σύμφωνα λοιπόν με το ότι γράφει το wikipedia (ντάξ, δεν το έψαξα και πολύ...) οι MMSC στην έκδοση των 118m μπορούν να έχουν το ΑΝ/SPY-1F (Aegis) με μέχρι 4 σιλό των 32 πυραύλων standard (φαντάζομαι ότι το 2 είναι πιο λογικό νούμερο άμα θέλεις σε τέτοιο μέγεθος σκάφους να έχουν και τίποτα άλλο επάνω εκτός από σιλό), δηλαδή μιλάμε για κάτι ανάλογο των belh@rra hn σε α/α δυνατότητες αλλά προφανώς και σε κόστος αφού για να αγοράσεις το Aegis και να βάλεις 64 τέτοιους πυραύλους σε κάθε πλοίο πρέπει να τα σκάσεις χοντρά.
Αν και δεν ξέρω τι θα διαλέξει το ναυτικό και σε τι διαμόρφωση, το θέμα είναι ξεκάθαρα το διαθέσιμο χρήμα.
Σήμερα οι Αμερικανοί δεν μας δίνουν το σύστημα Aegis / SM2 που μας έδιναν το 2005, γιατί άραγε ?
Ναι και μενα η audi το 2005 που ειχα παει να αγορασει Α8 μου εδινε και σε V8,σημερα που πηγα να αγορασω Α1 γιατι δεν μου δινει?
-
Ποιος λέει ότι δεν μας το δινουν; Ξαναλέω όμως για βάλτε Aegis και καμια 40ρια SM-2 σε κάθε σκάφος (άντε να αφήσουμε παρόλη την κιμπαροσύνη μας και κάποια κελιά για τους πιο μικρούς ESSM) να δούμε που θα φτάσει το κόστος...
-
21 Quadra wrote:
fiverg wrote:
Μου κίνησε το ενδιαφέρον του μπελαρολάγνου Μάζη στο militaire
όπου ξαναματαγράφει για την 'απεμπόληση της δυνατότητας αεράμυνας περιοχής' λόγω μη επιλογής των γαλλικών σκαφών.
και το έψαξα λίγο. Σύμφωνα λοιπόν με το ότι γράφει το wikipedia (ντάξ, δεν το έψαξα και πολύ...) οι MMSC στην έκδοση των 118m μπορούν να έχουν το ΑΝ/SPY-1F (Aegis) με μέχρι 4 σιλό των 32 πυραύλων standard (φαντάζομαι ότι το 2 είναι πιο λογικό νούμερο άμα θέλεις σε τέτοιο μέγεθος σκάφους να έχουν και τίποτα άλλο επάνω εκτός από σιλό), δηλαδή μιλάμε για κάτι ανάλογο των belh@rra hn σε α/α δυνατότητες αλλά προφανώς και σε κόστος αφού για να αγοράσεις το Aegis και να βάλεις 64 τέτοιους πυραύλους σε κάθε πλοίο πρέπει να τα σκάσεις χοντρά.
Αν και δεν ξέρω τι θα διαλέξει το ναυτικό και σε τι διαμόρφωση, το θέμα είναι ξεκάθαρα το διαθέσιμο χρήμα.
Σήμερα οι Αμερικανοί δεν μας δίνουν το σύστημα Aegis / SM2 που μας έδιναν το 2005, γιατί άραγε ?
Ναι και μενα η audi το 2005 που ειχα παει να αγορασει Α8 μου εδινε και σε V8,σημερα που πηγα να αγορασω Α1 γιατι δεν μου δινει?
Αν θεωρείς ότι έτσι μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση σου λέω ότι δεν γίνεται έτσι και κρίμα που ασχολήθηκα.
-
21 Quadra wrote:
Aikibill wrote:
Μια χαρα παντως η Αμερικη τωρα μας δινει F35 και στην Τουρκια οχι.
Δλδ οι αμερικανοι εχουν καποιο οπλο που το δινουν μονο στην τουρκια και οχι στην ελλαδα? Γιατι εχουμε την απαιτηση να εδιναν οπλα που κανουν την διαφορα σε εμας και οχι στην Τουρκια?
διάβασε αυτό και θα καταλάβεις γιατί
Το διαβασα και το αρθρο δεν γραφει πουθενα οτι δεν μας δινουν το aegis, κλασσικη περιπτωση click bait εντυπωσιακης επικεφαλιδας.
Το ερωτημα μου ηταν γιατι ειχαμε την απαιτηση οι αμερικανοι να δινουν οπλα που κανουν την διαφορα σε εμας και οχι στην τουρκια?
Δεν το διάβασες και προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις, ξαναδιάβασε το του βάζω bold μπας και το διακρίνεις αυτή τη φορά
Πολλές φορές αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ δεν αποδεσμεύουν για την Ελλάδα τον πύραυλο αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς SM-2. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, ή τουλάχιστον δεν ίσχυε στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το μακρινό 2005 οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Ελλάδα το σύστημα αεράμυνας Aegis με το ραντάρ SPY-1 και τους πυραύλους επιφανείας-αέρος SM-2 Block IIIB, με βεληνεκές μεγαλύτερο των 170 χλμ. Αυτό το βεληνεκές υπερκάλυπτε τις απαιτήσεις αεράμυνας περιοχής (area defense), όπως επιδιώκει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εδώ και δεκαετίες. Επισημαίνεται δε ότι το Aegis είναι επίσης της εταιρείας Lockheed Martin.
-
Να διακρίνω τι ρε Quadra? γράφει ότι ουδέποτε είχαν πρόβλημα να μας δώσουν aegis και sm2 και ο τίτλος του άρθρου γράφει ότι δεν μας το δίνουν. Άλλο πράγμα δεν τα αποδεσμεύουν και άλλο πράγμα ότι οι Mmsc είναι κορβέτοφρεγάτες της πλάκας που τέτοιο εξοπλισμό δεν βάζουν ούτε στα αντίστοιχα δικά τους οι αμερικανοί και τον κρατάνε για μεγαλύτερης κλάσης πλοία.
-
Ποιος λέει ότι δεν μας το δινουν; Ξαναλέω όμως για βάλτε Aegis και καμια 40ρια SM-2 σε κάθε σκάφος (άντε να αφήσουμε παρόλη την κιμπαροσύνη μας και κάποια κελιά για τους πιο μικρούς ESSM) να δούμε που θα φτάσει το κόστος...
ο slpress (αλλά μόνο στην επικεφαλίδα του άρθρου)
-
Ιδού και η Γαλλική προσγείωση στην πραγματικότητα
4 φρεγάτες ίδιες με αυτές του Γαλλικού ναυτικού χωρίς το φετίχ scalp naval, χωρίς αντιπυραυλικό σύστημα, χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα ECM, 4 δις. Συνεπώς οι 4 'HN' με όλα τα καλούδια αυτά επάνω μπορεί να έφευγαν κοντά στα 6 δις. Για να δω τι θα γράφουν τώρα οι Μάζηδες περί της 'συμφέρουσας γαλλικής πρότασης'.
https://www.ptisidiastima.com/naval-group-still-trying-in-greece/
(γράφτηκε και αλλού)
Ακόμη κι έτσι σαν φρεγάτες γενικού σκοπού μπορεί να είναι καλύτερες από τις αμερικάνικες που έχουν κι αυτές τις δικές τους ελλείψεις. Κοίτα να δεις που τελικά το καλύτερο πλοίο (και σαν vfm) θα ήταν πάλι των Γερμανών (οι νεότερες Meko) αλλά δεν θέλουμε να τους δώσουμε συμβόλαιο λόγω γεωπολιτικών λόγων (σωστά μάλλον),
-
Εγω παντως εχω μεγαλες αμφιβολιες για την εγκυροτητα του αρθρου (της κατα τα λοιπα εγκυρης πτησης). Εως τωρα ξεραμε 800εκ η belharra fr, ξαφνικα και ενω απο 2 παμε για 4 και η τιμη αυξηθηκε? Πολυ μεγαλη αγαπη στην mmsc τωρα τελευταια η πτηση.
-
Η τιμή μπορεί να αυξάνει αναλόγως με το τι συμπεριλαμβάνεται μέσα (υποστήριξη, όπλα) συν το εξτραδάκι του κόστους για να ναυπηγηθούν εδώ. Την ίδια είδηση με το ίδιο ποσό έχει και το po(r)news αλλά και αυτό δεν είναι βράχος αξιοπιστίας, μπορεί απλά να την αντέγραψε...
Κατά τα άλλα όντως η ΠΤΗΣΗ έχει βαλθεί με τις MMSC να βαφτίσει το κρέας ψάρι (δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο αλλά διαβάζω και τα σχόλια των αναγνωστών στα άρθρα και υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις),
-
βαση της πτησης δεν συμπεριλαμβανεται τιποτα.
Η οι γαλλοι προσπαθουν να μας τρολαρουν η οι τιμες που ξεραμε μεχρι τωρα ηταν παραμυθια η οι τμες που γραφουν τωρα ειναι παραμυθια.
-
Έγκυρη η (τωρινή) Πτήση... το διαβάσαμε κι αυτό.
-
Ποτε εγινε γτπ η πτηση και που το στηριζεις αυτο? Δεν σε μεμφομαι, ηρεμα ρωταω.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που καταδεικνύει το πόσο κότες είναι οι πολιτικοί. Περίμενα από τον Κούλη με τις σχέσεις που έχει με Γαλλία να προχωρούσε το θέμα και να να μην υποχωρήσει στην πρώτη κατσάδα από Αμερικανούς-Γερμανούς.
-
Γράφετε και λέτε για φρεγάτες,πυραύλους κτλ λες και υπάρχει περίπτωση να πάρουμε το 'απασφαλισατε' απο τους Κουληδες! Ακόμα και με τα υπάρχοντα σκάφη μια χαρά τους στέλναμε όλο τον μεμετικο στόλο στον πάτο σε λίγες ώρες. Οπότε καλύτερα να ρίξουν χρήματα σε αναβαθμίσεις και να μας μείνουν χρήματα για έστω ακόμα ένα 214. Άλλωστε με αυτά όλα τα επιφανείας είναι απλά στόχοι.
-
Εκεί που πραγματικά πονάει το ΠΝ είναι στα Πλοία Γενικής Υποστήριξης. Με το Αξιός και το Αλιάκμονα δεν γίνεται δουλειά. Το Προμηθέας αχρείαστα τεράστιο. Τα Π/Φ δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης. Απλά τα πράγματα και οι προτεραιότητες.
-
Τρικλοποδιά της Κομισιόν σε εξοπλιστικά μας προγράμματα – Βλέπουν γερμανικό δάκτυλο
-
REALZEUS wrote:
Ποτε εγινε γτπ η πτηση και που το στηριζεις αυτο? Δεν σε μεμφομαι, ηρεμα ρωταω.
Εδώ και πολλά χρόνια. Από γελοία ασχετοσύνη (π.χ. πριν μερικά χρόνια είχαν ολόκληρο άθρο για τον Κιμ Τζονγκ Ουν, στο οποίο τον αποκαλούσαν Κιμ Τζονγκ Ιλ), μέχρι ασυναρτησίες για δραστηριότητες και οπλικά συστήματα, ως ξεδιάντροπη προώθηση διάφορων συμφερόντων, κυρίως Αμερικανικών.
-
Μας βλέπω για 10 μνημόνια ακόμα...
Είναι επίσημο: Την αγορά 18-24 αμερικανικών μαχητικών F-35 ζητά η Ελλάδα από τις ΗΠΑ
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)