-
Για το F35 που θα παρουν τα τουρκακια τι ξερετε?
-
Τι θέλεις να μάθεις;
-
Πρεπει να ειναι το καλυτερο μαχητικο αυτη τη στιγμη ετσι?
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Πρεπει να ειναι το καλυτερο μαχητικο αυτη τη στιγμη ετσι?οχι...
-
Για πες για πες...
-
ειπαμε δεν ειναι...
-
Δεν θα πεις ποιο ειναι κατα τιγνωμη σου?
-
Χαρακτηριστικά Stealth τα οποία περιορίζουν την αεροδυναμική απόδοση και χωρίς τον εξοπλισμό που θα σου έδινε τη δυνατότητα να τα εκμεταλευτείς όσο θα έπρεπε.
Ακριβό για αυτό που κάνει. Πολύ ακριβό τόσο που άλλες λύσεις είναι τελικά πιο φθηνές και με άγνωστο κόστος συντήρησης ειδικά για τα υλικά RAM.
ΙΜΗΟ εντελώς λάθος η φιλοσοφία του stealth σε ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων & όχι αεροπορικής υπεροχής. Σε αυτή την κατηγορία το ψωμί είναι στο hyper-agility και όχι στο stealthness. Τι να τα κάνω τα RAM όταν θα με βλέπει ο αντίπαλος (dog-fight)???
-
Τα καλύτερα μαχητικά μακράν είναι τα Σουχόι!!!
Αλλά δεν παίρνει ο Καραμανλής 100 από αυτά... -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Δεν θα πεις ποιο ειναι κατα τιγνωμη σου?Ειναι τοσο γενικη ερωτηση σου, που δεν μπορουμε να μιλησουμε συγκεκριμενα! Η εννοια καλυτερο και χειροτερο ειναι λιγο σχετικη και εξαρταται απο τις αναγκες του καθε χρηστη!
Ποιες ειναι οι αναγκες σου?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Άσχετο: corsair το avatar σου είναι από τη μάχη του Didway; Που έπαιζε και ο Τσάρλτον Χέστον;
http://www.acepilots.com/usmc_vmf214.html#black_sheep
η ιστορια του σμηνους που πολεμησε στο pacific theater (και μου αφησε κουσουρι το 'corsair')http://www.imdb.com/title/tt0073961/
και αυτη ηταν η σειρα που επαιζε στο Mega, καποτε... στις αρχες της ιδιωτικης τηλεορασης, και το εβαζε αγρια ξημερωματαΝο Xeston here...
εγώ πάντοτε νόμιζα ότι είχε σχέση με τα Α7 corsair...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ποιες ειναι οι αναγκες σου?
να στριβει, να'ναι αξιοπιστο και να'χει A/C
χωρις πλακα εχω την εξης απορια:
πως γινεται να βλεπεις στο youtube μαχητικα αεροσκαφη να πετουν τοσο χαμηλα, πχ πολυ κοντα στην επιφανεια της θαλασσας;
πρωτα απ'ολα δεν θα επρεπε να σηκωνουν κυμα που θα εφερνε τη συντριβη του αεροσκαφους ή κατι τετοιο; -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Τα καλύτερα μαχητικά μακράν είναι τα Σουχόι!!!
Αλλά δεν παίρνει ο Καραμανλής 100 από αυτά...Δεν ξέρω αν είναι τα καλύτερα... μόνο οι κατασκευαστές (σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες και προσομοιώσεις δεδομένων) είναι σε θέση να ξέρουν, και για ποιό είδος επιχείρησης το καθένα (αν πάρουμε σαν δεδομένο δύο πιλότους αντιστοίχων ικανοτήτων).
Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε απ΄τους Ρώσους σαν 'ανταμοιβή', αν μας στηρίξουν στο Σκοπιανό, ΑΝ αποφασίσει κανένας ΟΗΕ ή -ακόμα περισσότερο- το συμβούλιο Ασφαλείας (χρειάζεται να έχουμε κάποιον ισχυρό με το μέρος μας).
Βέβαια, τα συμφέροντα είναι μεγάλα, οι πιέσεις απ΄τους -και καλά- 'συμμάχους' θα αυξάνονταν για αγορά απ'ο αυτούς, αλλά καλό είναι να ξέρουν ότι αν θέλουν να ελπίζουν σε πωλήσεις, θα πρέπει και να μας στηρίζουν στην πολιτική.
Προσωπικά νομίζω ότι η δουλειά πάει προς τους ΗΠΑτζήδες, γιατί έχουμε αναβάλλει πολλάκις την αγορά Γιουροφάιτερ ή Ραφάλ και κάτι μου βρωμάει με τις τόσες αναβολλές...
ΑΝ αποφασίζαμε αγορά Σουχόι στο μέλλον, θα επικοινωνούσαν με τα καθιερωμένα νατοϊκά συστήματα επικοινωνίας-πρωτοκόλλων; Δεν γνωρίζω πολλά σχετικά, αλλά κάπου είχα διαβάσει για ένα κοινό πρότυπο. Φυσικά, αν πραγματικά θέλαμε την αγορά αυτή, θα βρίσκαμε τεχνικό τρόπο να το κάνουμε (έστω και με τη...βοήθεια των Ρώσσω... )
Καλό είναι να αγοράζεις και από άλλους κάπου-κάπου για να μην σε θεωρούν πάντοτε 'δεδομένο' και για να έχεις πρόσβαση σε όπλα που άλλοι δεν δίνουν σε εμάς(π.χ. Scalp, κ.λ.π.)
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Καλό είναι να αγοράζεις και από άλλους κάπου-κάπου για να μην σε θεωρούν πάντοτε 'δεδομένο' και για να έχεις πρόσβαση σε όπλα που άλλοι δεν δίνουν σε εμάς(π.χ. Scalp, κ.λ.π.)Και όχι μόνο αυτό. Ευρωπαίοι - Ρώσοι κάνουν τεμενάδες να τα πάρουμε, μέχρι συμπαραγωγές και πλήρη μεταφορά τεχνογνωσίας υπόσχονται ενώ οι Αμερικάνοι δεν μας δίνουν δικαίωμα ούτε να τα αγγίξουμε (φοβούνται φαίνεται μην βρούμε τις πίσω πόρτες). Ας αγοράσουμε πάλι Αμερικάνικα που με το πρώτο σημάδι ανυπακοής μας, κλείνει η κάνουλα των ανταλλακτικών.
-
Το θέμα είναι ότι μέχρι πρότινος τα ρώσικα είχαν αρκετές διαφορές φιλοσοφίας με τα αντίστοιχα δυτικά (ειδικά τα αμερικάνικα). Και εγώ θα ήθελα 2-3 μοίρες με su-35/37, αλλά άντε να κάνεις problem solving σε αυτά... Φυσικά εξίσου σημαντικό με τις ικανότητες του μαχητικού (μην πω και σημαντικότερο) είναι η (ευκολία για) υποστήριξη αυτού.
-
Εγω παλι δεν θα ηθελα καμια μοιρα με ρωσικα. Ας γινουν αλλοι beta testers, ας αποδειξουν πρωτα σε αλλους αν και τι αξιζουν και μετα θα σκεφτω σαν ελληνας φορολογουμενος αν πρεπει να ψωνισω απο αυτους.
Προσωπικα δεν βλεπω κανενα λογο γιατι μερικοι κανετε λες και οι Ρωσσοι εχουν ΤΑ αεροσκαφη, οταν αυτο δεν εχει αποδειχτει και επιπροσθετα το ηλεκτρονικο τους κομματι τιθεται υπο σοβαρη αμφισβητηση. (μην μου βαλει κανεις παλι αυτο το video με τους ελιγμους cobra, hummerhead κλπ κλπ... γιατι εδω μιλαμε σοβαρα) Περι υποστηριξης, εκπαιδευσης, δυτικοποιησης, ας μην μιλησουμε γιατι θα τα πληρωσουμε το βαρος τους σε χρυσαφι
-
Εγώ προβλέπω να πέρνουμε τελικά μια μίξη Eurofighter και F-35, πιθανώς και λίγα Rafale. Ούτως η άλλως πάντα είχαμε πολύτυπία αεροσκαφών.
Λίγο από όλα να είναι όλοι ευχαριστημένοι.Το F-35 γιατί το καταδικάζετε? Αν όντως είναι 'αόρατο' στα ραντάρ, αυτό αξίζει πολλά. Στο θέμα της αερομαχίας δε νομίζω να υστερεί πολύ μιας και έχει αρκετά δυνατό κινητήρα αλλά και σχεδίαση 10 χρόνια νεότερη των ευρωπαικών. Τέλος έχει ικανοποιητική ακτίνα δράσης (νομίζω φτάνει μέχρι Άγκυρα) και, το κυριότερο από όλα: με τη σημερινή ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου σίγουρα είναι φτηνότερο από τα Ευρωπαικά.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κύριος ρόλος των εξοπλισμών είναι η διατήρηση της ισσορροπίας. Όταν λοιπόν ο αντίπαλος πέρνει F-35 καλό είναι να πάρεις και εσύ F-35.
-
Τελικά ποιά είναι η διαφορά αυτού του νήματος από το άλλο με τα αεροπλάνα ;;;;;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Εγώ προβλέπω να πέρνουμε τελικά μια μίξη Eurofighter και F-35, πιθανώς και λίγα Rafale. Ούτως η άλλως πάντα είχαμε πολύτυπία αεροσκαφών.
Λίγο από όλα να είναι όλοι ευχαριστημένοι.Μ2000, Α7, F4, F16 διάφοροι τύποι, Eurofighter , Rafale ;;;;;;
Νot a chance φίλε, η συντήρηση τόσων διαφορετικών τύπων θα κοστίζει χρυσάφι.Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κύριος ρόλος των εξοπλισμών είναι η διατήρηση της ισσορροπίας. Όταν λοιπόν ο αντίπαλος πέρνει F-35 καλό είναι να πάρεις και εσύ F-35.
Όχι ακριβώς, η ισσοροπία σε απόλυτους αριθμούς ΔΕΝ ευσταθεί στην περίπτωση μας.
Καλό είναι να πάρεις κάτι που είναι ανώτερο από του αντιπάλου έτσι ώστε να έχεις τεχνολογική ισσοροπία ή αλλιώς ποιοτική ανωτερότητα. -
Εδώ μπορεί να γράψει κανείς και για πολεμικά πλοία, τουφέκια και σκελέες.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)