-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
πόσο σκατόψυχος μπορεί να είσαι για να γράψεις τέτοια λόγια;;;;
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και τέτοιες.
τις περισσότερες φορές δείχνουν τη θρασυδειλία τους,υπο τη σκέπη του πληκτρολογίου........και δυστυχώς είναι ανάμεσα μας!κρίμα την μόρφωση που υποτίθεται λαμβάνουμε και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι
-
Ο στρατός έβαλε ελικόπτερα να πετούν στα σύνορα με ΠΓΔΜ για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι
Πτήσεις με ελικόπτερα κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ προς ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, πραγματοποιεί ο ελληνικός στρατός. Τι περιλαμβάνουν οι δράσεις
http://news247.gr/eidiseis/amyna/o-stratos-evale-elikoptera-na-petoun-sta-sunora-me-pgdm-gia-na-aisthanontai-asfaleis-oi-katoikoi.3913290.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget
Το εχω πει πολλες φορες οτι αγαπω την πατριδα μου. Αλλα αυτο δεν το καταλαβαινω. Απο τι να αισθανονται ασφαλεις; Ειναι να μπουνε οι Σκοπιανοι στην Ελλαδα; Δεν υπαρχει αστυνομια για την ασφαλεια των πολιτων; Τετοιες μλκιες κανετε, βαζοντας τον στρατο σε υπηρεσιες ασχετες και μετα υποβαθμιζετε τον ρολο του.
Μιλουσανε οι κατοικοι πριν λιγους μηνες και ζητουσαν αστυνομικους. Τωρα ξυπνησαν στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στελνουν στρατιωτικο ελικοπτερο για ασφαλεια!! -
Steve πάντα γίνονταν υπερπτήσεις στα σύνορα για να καθησυχάζονται οι πολίτες. Μάλιστα η ΠΑ και η ΑΣ κάνει πτήσεις και πάνω από Μονάδες του ΕΣ ή πλοία του ΠΝ για εξύψωση του φρονήματος. Γίνεται σε πολλές χώρες αυτό άλλωστε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Steve πάντα γίνονταν υπερπτήσεις στα σύνορα για να καθησυχάζονται οι πολίτες. Μάλιστα η ΠΑ και η ΑΣ κάνει πτήσεις και πάνω από Μονάδες του ΕΣ ή πλοία του ΠΝ για εξύψωση του φρονήματος. Γίνεται σε πολλές χώρες αυτό άλλωστε.Παω πασο τοτε. Επηδει υπαρχει μια κακη προιστορια με τα συμβαντα του 67, καποιοι τρελενονται και για αυτο φοβαμαι μην αρχισουν να λενε διαφορα για τον στρατο. Γιατι για εμενα τα παιδια που φυλανε συνορα και που αφιερωνουν μερος της ζωης τους για την πατριδα, δεν χρειαζεται να τα ακουν επηδει καποιοι τους εκμεταλευτηκαν. Και τους εκμεταλευεται ενας συγκεκριμενος πολιτικος χωρος. Που προσφατα εβρισε και τους αρχηγους των ενοπλων δυναμεων στην βουλη!! Εμενα δεν με ενοχλει ο στρατος με την εννοια της φυλαξης των συνορων αλλα και αν χρειαστει και στην βοηθεια της πολιτειας.
Δλδ σε πυρκαγιες συμμετεχουν στο σβησιμο και στρατιωτες. Αν χρειαστει συνδραμουν σε αντιπλυμμηρικα οταν εχουμε δυνατες βροχοπτωσεις. Για εμενα αυτο δεν ειναι κακο. Αντιθετα ο στρατος ειναι μερος της κοινωνιας και μπορει να επιτελεσει και κοινωνικο εργο αν χρειαστει. Τωρα αν καποιοι εκει μεσα στο στρατευμα υπεβαινουν τον χαρακτηρα του στρατου και εχουν αλλες βλεψεις, αυτοι πρεπει με συνοπτικες διαδικασιες να απομακρυνθουν. -
Στα λέω σαν πρώην Αξκος του ΕΣ φίλε μου. Κάθε τόσο περνούσαν πάνω από τις Μονάδες μας μαχητικά, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα. Τους χαιρετούσαμε γυρνώντας τους πύργους των αρμάτων μας και ανταπέδιδαν κάνοντας τα φτερά τους αριστερά-δεξιά. Είναι τα αδέρφια μας στους ουρανούς. Εμείς τους φυλάμε από κάτω και αυτοί μας φυλάνε από πάνω!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στα λέω σαν πρώην Αξκος του ΕΣ φίλε μου. Κάθε τόσο περνούσαν πάνω από τις Μονάδες μας μαχητικά, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα. Τους χαιρετούσαμε γυρνώντας τους πύργους των αρμάτων μας και ανταπέδιδαν κάνοντας τα φτερά τους αριστερά-δεξιά. Είναι τα αδέρφια μας στους ουρανούς. Εμείς τους φυλάμε από κάτω και αυτοί μας φυλάνε από πάνω!!!To ξερω φιλε μου φιλε Αλεξανδρε! Απο οτι καταλαβα απο οσα εχεις γραψει εχεις κανει στα αρματα μαχης. Εχω 3 φιλους κανανε Καρωτη, Χελιδονα και σε ενα χωριο πριν την Ξανθη, δεν θυμαμαι το ονομα. Με τον στρατο δεν εχω προβλημα. Μιας και το ανοιξαμε ετσι το θεμα. Εγω δεν εχω κανει στρατο. Ειχα εναν γνωστο που εκανε Νεα Σαντα. Το παιδι περασε δυσκολα. Και μου ειχε πει οτι κυκλοφορουσε το Καλυτερα Κομαντα παρα στην Νεα Σαντα. Αυτα δεκαετια του 90. Ειναι αληθεια οτι ειχε τρεξιμο στην Νεα Σαντα και πως εκει στελνανε ας πουμε τους ανησυχους χαρακτηρες;
Το θυμηθηκα. Πετροχωρι λεγοταν. Ekei prepei να ειχε κανει και ο Μαζωνακης -
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
U.S. stationing tanks and artillery in classified Norwegian cavesΤι θελουν; Κανανε αντιπυραλικη αμυνα σηκωνοντας την τριχα της Ρωσιας καγκελο. Την αναγκασαν να με την Γεωργια ειδικα να απαντησει. Η Ρωσια απο Σοβιετικης Ενωσης, εχει ενα θεμα με την εθνικη ασφαλεια. Ειναι ας πουμε υπερευαισθητοι. Δεν τα βλεπουν τοσο αθωα. Ειχε γινει το 80 αν θυμαμαι μια ευρειας κλιμακας ασκηση απο το ΝΑΤΟ με σεναριο επιθετικο για την Ρωσια. Την ασκηση την ελεγαν Αρμαγεδωνα. Πηδηξαν οι Ρωσοι, μαλλον οι Σοβιετικοι. Ειχαν πρακτορα στο ΝΑΤΟ που καθε μερα διαβαζει τα απορρητα και τους ενημερωνε. Βασει του σεναριο, και των πηγων του αυτη η τεραστια ασκηση θα εμενε στον τομεα της ασκησης. Ελα μου ομως που οι Σοβιετικοι το πηραν αλλιως. Θεωρησαν οτι το ΝΑΤΟ το ξεκινουσε σαν ασκηση, αλλα θα το εξελισε σε επιθεση και θα τους επιανε στον υπνο. Και αρχιζουν να βαζουν τα πυρηνικα τους σε κατασταση συναγερμου και να ετοιμαζονται για το Πρωτο Χτυπημα. Οι μλακες γερακισιοι του ΝΑΤΟ δεν πηρανε χαμπαρι οτι με την ασκηση αυτη, προκαλεσαν μια χωρα που οι ηγετες της δεν ειναι του να τα λενε πολυ. Βαρανε στο ψαχνο. Εχουν μια κατι σαν ανασφαλεια.
Ας πουμε ειναι υπερβολικα καχυποπτοι. Το σχεδιο της ασκησης ειχε ενα τελευταιο σεναριο. Εκει οι Ρωσοι ηταν αποφασισμενοι να τιναξουν τα παντα ολα. Ευτυχως, πηραν την τελευταια στιγμη οι ΗΠΑ χαμπαρι πως οι Ρωσοι δεν το βλεπουν σαν ασκηση και ματαιωσαν αμεσως την ασκηση. Οι αλλοι με το δαχτυλο στα πυρηνικα ηταν. Δεν αστιευονται. Ειναι στο DNA τους. Βαρανε. Και βαρανε ασχημα. Οταν κανανε αντεπιθεση στον Χιτλερ, πολλοι γερμανοι στρατιωτες προτιμουσαν να τιναξουν τα μυαλα τους παρα να πεσουν αιχμαλωτοι. Και αντε οι ΗΠΑ ειναι αμερικανακια στα μυαλα. Οι Ευρωπαιοι τι θελουν και χανουν την εξυπναδα τους και αντι να εμπιστευτουν την Ρωσια εμπιστευονται ενα κρατος που μονον πολεμους ξερει να κανει;
Το παρακατω το ειχα δει σε ντοκυμαντερ. Δλδ ή θελουν πολεμο με την Ρωσια, ή δεν εχουν διδαχθει απο την ιστορια. Οτι και αν ειναι παντως, θα τσουρουφλιστουμε ολοι μας. Ο Πουτιν μπορει να μην ειναι της Σοβιετικης σχολης, ειναι ομως σκληρο καρυδι προερχομενο απο την KGB. Ειναι παλαιας κοπης στα στρατιωτικα θεματα και σκεπτικα.Φλερτ με τον Αρμαγεδώνα: Οι νατοϊκές ασκήσεις του 2015 και 1983 και η ειρωνεία της Ιστορίας
Η διπλή ιστορική ειρωνεία είναι πως οι οργανωτές του “Able Archer”, δηλαδή οι αμερικανοί, διαπίστωσαν, εκ των υστέρων όμως, πως η άσκηση δημιούργησε στους Σοβιετικούς ένα εντονότατο αίσθημα ανασφάλειας πως επίκειται Νατοϊκή πυρηνική προληπτική επίθεση εναντίον τους. Στη βάση των “εκτιμήσεών” τους (“Επιχείρηση RYAN”) ως προς τον στόχο της Νατοϊκής άσκησης, αλλά ταυτόχρονα και της παράνοιας που γενικά χαρακτήριζε το όλο σύστημα λήψης αποφάσεων στην Σοβιετική Ένωση, οι Σοβιετικοί ηγέτες της εποχής κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η προληπτική επίθεση θα εκδηλώνονταν με κάλυμμα την δήθεν άσκηση. Και ήταν στα πρόθυρα απόφασής τους να κτυπήσουν πρώτοι. Οι Σοβιετικοί δηλαδή το 1983, είχαν φθάσει στο παρά πέντε να λειτουργήσουν με την λογική “…παρά παπάς σκοτωμένος, καλύτερα παπάς φονιάς”. Υπογραμμίζω εδώ, πως η τότε Σοβιετική ηγεσία, με Γενικό Γραμματέα του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον Γιούρι Αντρόπωφ, έζησε τον Β´ΠΠ ο οποίος, για αυτούς, άρχισε το 1941 με την “Επιχείρηση Barbarossa”- την προληπτική επίθεση των Ναζί κατά της Σοβιετικής Ένωσης.
Ως προς δε τους αμερικανούς, το κρίσιμο συμπέρασμα που προκύπτει από την αξιολόγηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 1990, ήταν πως το 1983 είχαν την μεγαλύτερη αποτυχία του συστήματος για την εθνική τους ασφάλεια. Δεν “διάβασαν” ορθά το Σοβιετικό δίλλημα ανασφάλειας που οι ίδιοι προκάλεσαν μέσω μιας προβοκατόρικης ουσιαστικά “άσκησης ρουτίνας” και, ως συνέπεια της αποτυχίας τους αυτής, θα προκαλούσαν ένα πυρηνικό όλεθρο χωρίς κάν να το καταλάβουν! Μιλάμε δηλαδή για υπερσουρρεαλιστικές καταστάσεις αλλά με τίμημα την κραταστροφή του κόσμου!Μπορεί κάτι τέτοιο να επαναληφθεί σήμερα; Ναί, μπορεί. Ίσως θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως στην περίπτωση του 1983 το “σύστημα” και των δύο πρωταγωνιστών υπήρξε “καταστροφικά επιτυχές”. Αν αφήνονταν να λειτουργήσει, θα οδηγούσε νομοτελειακά στον Αρμαγεδώνα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση διαβάζουμε πως στις 7 Νοεμβρίου οι Σοβιετικοί, ενόψει της κλιμακούμενης Νατοϊκής άσκησης έθεσαν όλες τους τις δυνάμεις μέσα στη Σοβιετική Ένωση και στην Ανατολική Ευρώπη σε “κόκκινο συναγερμό”, απαγόρευσαν όλες τις πολιτικές πτήσεις και ετοίμαζαν προληπτικό κτύπημα.
Ευτυχώς όμως που στο άλλο στρατόπεδο, ο αμερικανός αξιωματούχος που “παρακολουθούσε” και αντιδρούσε στις Σοβιετικές κινήσεις αποφάσισε, προσωπικά και αντίθετα με τις επιταγές του “συστήματος”, πως “φθάνει πια”, και πως το ριψοκίνδυνο παιχνίδι της νατοϊκής άσκησης έπρεπε να τερματιστεί, αλλιώς θα ξέφευγε του ελέγχου. Και αποφάσισε να μην αντιδράσει στον Σοβιετικό “κόκκινο συναγερμό” με μια ακόμη κίνηση κλιμάκωσης, όπως επίτασσε το σύστημα. Η κίνηση του συγκεκριμένου αξιωματούχου, πιστώνεται ως η απαρχή της αποκλιμάκωσης. Θα μπορούσε κάλλιστα να μην είχε γίνει, με τραγικότατες συνέπειες για την ανθρωπότητα. (Στις 27 Σεπτεμβρίου 1983 είχαμε κάτι αντίστοιχο όταν Σοβιετικός αξιωματούχος παραβίασε το πρωτόκολλο και δεν έδωσε εντολή για Σοβιετική πυρηνική αντεπίθεση όταν λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε, το Σοβιετικό αμυντικό “σύστημα” υπέδειχνε πως αμερικανικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι κατευθύνονται προς την Σοβιετική Ένωση).
http://mignatiou.com/2015/11/flert-me-ton-armagedona-i-natoikes-askisis-tou-2015-ke-1983-ke-i-ironia-tis-istorias/Μπορει κανεις να καταλαβει για τι Καφρους στις ΗΠΑ Μιλαμε; Μπορει καποιος να διανοηθει με τι μυαλα Κινουνται οι ΗΠΑ;
Και αντε, εγω ειμαι εμμονικος με τις ΗΠΑ. Τα γεγονοτα τι δειχνουν; Με γεγονοτα μιλω. Οι καλοι Αμερικανοι, οι Σωτηρες. Θα μας ψησουν χωρις να το παρουν χαμπαρι ουτε οι ιδιοι.
Η Ιστορια Διδασκει. Δεν υπαρχει το σημερα. Υπαρχει και το χτες που μπορει να Δειξει τι Θα γινει σημερα. Υπαρχουν συμπεριφορες εστω και σε εθνικο επιπεδο. Που επαναλαμβανονται. Υπαρχει ο μικροκοσμος της ψυχολογιας, η ανθρωπινη ψυχολογια. Υπαρχει και ο μακροκοσμος. Η Ψυχολογια με την οποια λειτουργουν κρατη σε εθνικα θεματα. Η ιστορια δειχνει την συμπεριφορα τους, την ψυχολογια τους, τα πιστευω τους. Επαναλαμβανονται στη διαρκεια του χρονου. Στα καλα και στα κακα τους. -
Καλά κάνανε για λόγους ασφάλειας και διατήρησης της Παγκόσμιας Ειρήνης να ματαιώσουν την άσκηση.
Δεν είχαν όμως κάθε δικαίωμα να κάνουν μέσα στα όρια της Ατλαντικής Συμμαχίας την άσκηση;
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Καλά κάνανε για λόγους ασφάλειας και διατήρησης της Παγκόσμιας Ειρήνης να ματαιώσουν την άσκηση.Δεν είχαν όμως κάθε δικαίωμα να κάνουν μέσα στα όρια της Ατλαντικής Συμμαχίας την άσκηση;
Σωστη η σκεψη σου Red. Φυσικα και μπορουσαν. Ομως αλλο να κανεις μια ασκηση π.χ. στην Μεσογειο, δλδ τοπικα περιορισμενη και αλλο να κανει μια ασκηση ευρειας κλιμακας απο Ευρωπη μεχρι Ιαπωνια, ταυτοχρωνα. Λεω ενα υποθετικο γεωγραφικο χωρο. Ειναι τι σεναριο εχεις στην ασκηση. Αμυντικο ή επιθετικο με πυρηνικα και οχι μονον με συμβατικα οπλα;
Δλδ τωρα αυτα ειναι και στρατιωτικα και τα ξερουν καλυτερα οι στρατιωτικοι, στις ασκησεις υπαρχουν παραμετροι που μπορουν να αξιολογηθουν απειλητικοι. Και ειναι και το timing. Σε καιρο ψυχρου πολεμου να κανεις τετοιας κλιμακας ασκηση και η Ρωσια αν την εκανε, το ΝΑΤΟ το ιδιο θα αντιδρουσε. Ισως με ποιο αργο ρυθμο για να εξασφαλισει 100% πως δεν πεφτει εξω στις εκτιμησεις του. Οι Ρωσοι συνηθως λενε 'πρωτα βαραμε και μετα ρωταμε'. Δλδ πρεπει ολα αυτα να τα λαμβανεις υποψιν. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Απο οτι καταλαβα απο οσα εχεις γραψει εχεις κανει στα αρματα μαχης.Ναι Steve, τεθωρακισμένος είμαι (μαυροσκούφης).
Και μου ειχε πει οτι κυκλοφορουσε το Καλυτερα Κομαντα παρα στην Νεα Σαντα.
Ισχύει αυτό. Στην Σάντα είναι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (κόκκινα μπερέ). Δεν είναι τυπικά μέρος των Ειδ. Δυν. αλλά είναι πολύ μάχιμοι. Σε μια άσκηση στα ΕΚΕΑΚΤΕΑ στο Δροσάτο διοικούσα ένα Λόχο από κοκκινοσκούφηδες όταν εκπαιδεύαμε μια πολυεθνική δύναμη που πήγαινε σε ειρηνευτικές αποστολές (Κόσοβο, Αφγανιστάν κλπ). Εμείς είχαμε τον ρόλο των ντόπιων εξεγερμένων και είμασταν με πολιτικά και άοπλοι. Είχα ακροβολίσει και αποκρύψει λοιπόν τους κοκκινομπερέδες και σταμάτησα σαν τοπικός αρχηγός της περιοχής την φάλαγγα της ειρηνευτικής δύναμης σε ένα στενό πέρασμα. Κατεβαίνει ο Ταγματάρχης τους (Λιθουανός ή Πολωνός ήταν, δε θυμάμαι) και τον αρχίζω στα μπινελίκια στα αγγλικά. Προσπαθούσε να με ηρεμήσει αλλά μάταια. Δεν μιλούσε και πολύ καλά αγγλικά ο τύπος και δεν καταλάβαινε φαντάζομαι και πολλά αφού μιλάω βρετανική προφορά. Κάνω λοιπόν σήμα στα κομμάντα μου και ορμάνε στα φορτηγά τους. Τους πήραμε όπλα, κράνη, νάρκες, ολόκληρα κιβώτια με πυρομαχικά, ταυτότητες κλπ... Ο Ταξίαρχος μας έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση και εκτέλεση της ενέδρας. Τα παλικάρια πολύ μάχιμα και πολύ πειθαρχημένα και μιλάμε για παιδιά 19-20 χρονών. Οι άλλοι έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι και μερικές μελανιές.
όταν Σοβιετικός αξιωματούχος παραβίασε το πρωτόκολλο και δεν έδωσε εντολή για Σοβιετική πυρηνική αντεπίθεση όταν λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε, το Σοβιετικό αμυντικό “σύστημα” υπέδειχνε πως αμερικανικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι κατευθύνονται προς την Σοβιετική Ένωση).
Μάλιστα κάτι τέτοιο έγινε 2 φορές με Σοβιετικούς Αξιωματικούς να σώζουν τον κόσμο:
- http://www.dailymail.co.uk/news/article ... risis.html
- https://en.wikipedia.org/wiki/1983_Sovi ... m_incident
-
Τον ελιωσες τον Ταγματαρχη. Μπραβο ρε Αλεξανδρε! Ενταξει οσο μπορει να εχει αξια το 'μπραβο' ενος ανθρωπου που σε αυτα που εχεις κανει στον στρατο, μονον στον υπνο μου και αν τα εχω δει. Γιατι μιλαμε για συνθηκες δυσκολες, ευθυνες, πειθαρχια, δεν εχεις μονιμη κατοικια, πραγματα που δεν νομιζω να μπορεις να τα κανεις αν δεν το αγαπας.
Εχω δυο γνωστους απο σχολη ευελπιδων, ο ενας στην ξηρα, ο αλλος στο Π.Ν. Δεν τους βλεπω συχνα. Το παλικαρι στο Π.Ν. ειχε κανει και ΗΠΑ γιατι εκανε καποιο διαστημα στο ΝΑΤΟ. 2 χρονια ειναι, δεν ξερω ακριβως ποσο. τεσπα. Και οι δυο το αγαπανε. Ευτυχως ειναι ανοιχτα μυαλα και συνενοουμαστε.
[spoiler=:e04gsb0c]Για την Κουβα δεν το γνωριζα, για την Σ.Ενωση απο το αρθρο που ειχα βαλει. Δεν ηξερα τις λεπτομερειες. Ενταξει ο Πετρωφ, τι να πω. Δεν θα ηθελα να ημουν στην θεση και την δικη του και του Αρχιπωφ. Ποσο μπορει να επικρατησει η ψυχραιμια και η λογικη σε μια κατασταση που ειναι θολη; Ευτυχως ο Πετρωφ σκεφτηκε πως αν ηταν θα στελνανε εκατονταδες διηπειρωτικους βαλιστικους και οχι...εναν ή τεσσερις. ok Αλλα απο την αλλη;
says the American–Soviet relationship at that time 'had deteriorated to the point where the Soviet Union as a system—not just the Kremlin, not just Soviet leader Yuri Andropov, not just the KGB—but as a system, was geared to expect an attack and to retaliate very quickly to it. It was on hair-trigger alert. It was very nervous and prone to mistakes and accidents. The false alarm that happened on Petrov's watch could not have come at a more dangerous, intense phase in U.S.–Soviet relations.
Ετυχε τον πρωτο αριθμο σε μια κατασταση, που ολο το συστημα ηταν στην πριζα!!
Στο υποβρυχιο...Να τρως τις βομβες βυθου και να λες μας την πεσανε; Ξεκινησε το κακο; Τι κανω τωρα; Λογικα μας την πεσανε, βαραμε και οτι γινει. Και οι αλλοι απο πανω...Δεν ξεραν και αυτοι οτι απο κατω δεν ειχαν ενα απλο υποβρυχιο. Μιλαμε για στιγμες παρανοιας οπου οι πιθανοτητες να αποφευχθει το λαθος ειναι 1 προς 100. Δλδ να τρως βομβα βυθου και χωρις να ξερεις πανω τι γινεται, να αποφασιζεις να μην ανταποδωσεις και να γυρισεις πισω, αν το βαλεις σε στοιχημα, θα γεμισουν κουβαδες. Στανταρ ανταποδωση θα το παιξουν. Με το φτωχο μου μυαλο ετσι το υπολογιζω.Αυτην την ψυχολογια την αποτυπωνει μια ενταξει τι να κανω εχουν το μονωπολειο στον κινηματογραφο οι Αμερικανοι, την αποτυπωνει μια αμερικανικη ταινια Crimson Tide. Einai οτι περιγραφει το αρθρο για το Ρωσικο (Σοβιετικο) υποβρυχιο με μια αλλαγη μικρη στους ρολους των καλων και των κακων. Δεν το εχω ψαξει μπορει να ειναι εμπνευσμενη και απο το συμβαν με το Σοβιετικο υποβρυχιο. Φοβερη ταινια. Διοτι μπαινει και το στοιχειο του ρατσιστη πλοιαρχου του υποβρυχιου που τον παιζει ο εξαιρετικος (για την ερμηνεια του στο Μισσισιπης Καιγεται) Gene Hackman απεναντι στον εγχρωμο υποπλιαρχο του οποιου τον ρολο τον παιζει ο αγαπημενος μου Denzel Washington. Τι να πω; για τις ερμηνιες του στο Philadephia, Malcolm X, Hurricane και σε αλλο υφος στο American Gangster.
Οπως και σε μια αλλη ταινια δεν θυμαμαι τον τιτλο, που το παιδι του πρεπει να κανει εγχειρηση καρδιας. Αλλα στις ΗΠΑ το Ιδιωτικο Συστημα Ασφαλισης, επηδει ο Denzel Washington ο πατερας του παιδιου στο εργο δεν εχει λεφτα, η ιδιωτικη κλινικη του λεει να παρει το παιδι του και να φυγει. Και ο Denzel Washington κανει μια κινηση απογοητευσης παιρνοντας ομηρους κλπ.
Ας την δουνε οι φιλοι της Ιδιωτικης Ασφαλισης. Ας δουνε τι τραβας στην Αμερικη του Ιδιωτικου μονον τομεα
John Q
John Quincy Archibald takes a hospital emergency room hostage when his insurance won't cover his son's heart transplant.
http://www.imdb.com/title/tt0251160/?ref_=ttmd_md_nm
Γιατι εγω λεω παραμυθια. Μπορει ρε παιδι μου, για καποιους να λεω ιστοριες για αγριους. Οριστε, ας δουνε καμια ταινια να δουνε που ειναι το παραμυθι και που η αληθεια για την χωρα που υπαρχουν ισες ευκαιριες και οτι αναπαραγουν οι οπαδοι του Αμερικανικου τροπου Ζωης και Σκεψης.[/spoiler:e04gsb0c]
Παμε ξανα Ως συνηθως το πλατιασα, αλλα λιγα εγραψα για το John Q. τεσπα, μιαν αλλη φορα
Crimson Tide. Ο λευκος πλοιαρχος προσβαλει τον εγχρωμο με ρατσιστικα σχολια και παραδειγματα. Τον παιζει καταπληκτικα τον ρολο ο Gene Hackman. Και σκαει ενα τηλεγραφημα οτι στην Τσετσενια κατι μια επανασταση να ειστε σε ετοιμοτητα μπορει να γινει τπτ με πυρηνικα κλπ. Να περιμενετε δευτερο σημα που θα σας πουμε τι να κανετε. Τεσπα χαλαει του υποβρυχιου το συστημα και μενουν με το αν πρεπει να πεταξουν πυρηνικα ή οχι. Δεν εχουν ομως ολο το τελευταιο σημα γιατι χαλασε το συστημα του υποβρυχιου. Ο πλοιαρχος λεει να ξαποστειλουν τους πυραυλους, ο υποπλοιαρχος λεει να μην.
Ωραιοι διαλογοι, σε προβληματιζει πολυ το εργο. Εχει καλους ηθοποιους γενικα. Συνεχεια δραση. Δλδ οποιος θελει να το δει νομιζω οτι θα περασει μιαμιση ωρα ομορφα. Ειδα το τραιλερ δεν θυμαμαι καποια σημεια του εργου. Εχει καποια χρονια που το ειχα δει.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crimson_Tide_(film)Τωρα που το σκεφτομαι το εργο Philadelphia και τον απανθρωπο τροπο που διαχειριστηκε μια μεγαλη οικονομικα εταιρια με κατι καλοπαιδα μεγαλομετοχους, απεναντι σε εναν πολυ καλο και εργατικο υπαλληλο, μολις μαθανε πως εχει AIDS, πρεπει να το αναλυσω τωρα. Ειδικα στα οσα ειπωθηκαν για την νοοτροποια τους στην δικη. Ο υπαλληλος απεναντι στους μεγαλομετοχους.....
https://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_(film)
Πλακα κανω. Αλλη φορα -
Να είσαι καλά Στιβ. Μια διόρθωση μόνο αν μου επιτρέπεις φίλε. Ο γνωστός σου στο ΠΝ τελείωσε την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων είναι για τα Όπλα του ΣΞ (για τα Σώματα υπάρχει η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων - ΣΣΑΣ στην Θεσσαλονίκη) και για την ΠΑ υπάρχει η Σχολή Ικάρων. Αυτά για τους Αξκους, οι Υπαξ έχουν άλλες Σχολές.
Η ταινία που έβαλες είναι όντως πολύ καλή και βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό. Μετά από αυτό το παραλίγο ολέθριο γεγονός, Διαταγή για χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί να εκδοθεί μόνο από τον τον Αρχιστράτηγο (Commander in Chief) των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή τον ίδιο τον Πρόεδρο ή όποιον τον αναπληρώνει σε περίπτωση που αυτός κωλύεται.
-
Δεν υπαρχει κανενα θεμα Αλεξανδρε! Εσυ τις ξερεις καλυτερα τις σχολες. Ηταν βασισμενη τελικα σε πραγματικα γεγονοτα; Ωραια...Ακομη μια φορα που στο τσαφ το γλυτωσαμε το ψησιμο.
-
http://m.huffpost.com/gr/entry/9285668
Το ΣτΕ επιδίκασε 700.000 ευρώ στους συγγενείς φαντάρου που απεβίωσε κατά την εκτέλεση εντολών ανωτέρων.
Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, με την οποία είχε επιδικαστεί το ποσό των 700.000 ευρώ (μαζί με τους νόμιμους τόκους) σε συγγενείς φαντάρου ο οποίος μαζί με άλλους 4 οπλίτες βρήκαν τραγικό θάνατο σε φυλάκιο του Έβρου, όταν προσπάθησαν να ανυψώσουν το μεταλλικό ιστό της σημαίας, αλλά ο άνεμος τον έσπρωξε πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, ο 20χρόνος στρατιώτης Πεζικού Τ.Α. υπηρετούσε τη θητεία του στο φυλάκιο «Μανίτσας» στην Κορνοφωλιά (641 ΕΤΠ), στην περιοχή του Έβρου. Την 6η Απριλίου 2004, ο οπλίτης έλαβε διαταγή μαζί με άλλους 6 συναδέλφους του να ανυψώσουν με τα χέρια το μεταλλικό ιστό της σημαίας του φυλακίου, ύψους 7,87 μέτρων και βάρους 34 κιλών, προκειμένου να τον τοποθετήσουν πάνω σε βάση από μπετόν ύψους 0,55 μέτρων, η οποία ήταν πάνω σε φυσικό ανάχωμα ύψους 1,85 μέτρων.
Οι οπλίτες σήκωσαν τον ιστό, αλλά όταν όμως άρχισε να παίρνει κατακόρυφη θέση, λόγω του ανέμου που έπνεε στην περιοχή, οι στρατιώτες έχασαν τον έλεγχο της ευστάθειας του ιστού, ο οποίος πλάγιασε και ήρθε σε επαφή με τα γυμνά καλώδια της ΔΕΗ, που περνούσαν πάνω από το φυλάκιο και από τα οποία διερχόταν ηλεκτρικό ρεύμα 20.000 βολτ.
Από την επαφή του ιστού με τα καλώδια της ΔΕΗ υπέστησαν ηλεκτροπληξία και βρήκαν ακαριαίο θάνατο 5 στρατιώτες από τους 7 που συμμετείχαν στην προσπάθεια ανύψωσης του ιστού, ενώ δύο οπλίτες τραυματίστηκαν ελαφριά.
Διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με την οποία οι οπλίτες δεν είχαν καμία ευθύνη και κρίθηκαν πειθαρχικά ελεγκτέοι ο διοικητής της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, γιατί δεν μερίμνησε για τον έγκαιρο εντοπισμό του κινδύνου και την αποτροπή του, ο διοικητής του 641 ΕΤΠ, γιατί δεν εισηγήθηκε την απομάκρυνση των αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και δεν φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά του ιστού της σημαίας και ο διοικητής του 1ου Λόχου Προκαλύψεως, γιατί δεν έδωσε σαφείς οδηγίες για τη μετακίνηση του ιστού και δεν επέβλεψε την εκτέλεσή τους.
Οι συγγενείς του Τ.Α. φαντάρου προσέφυγαν στα διοκητικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, ύψους 4.000.000 ευρώ. Αναλυτικότερα, ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του άτυχου φαντάρου διεκδίκησαν από 1.000.000 ευρώ ο καθένας και από 500.000 ευρώ ο παππούς και η γιαγιά του.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης επιδίκασε στους συγγενείς του 20χρόνου το συνολικό ποσό των 700.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους), καθώς έκρινε ότι οι φαντάροι δεν έχουν καμία ευθύνη για το θανατηφόρο περιστατικό, αλλά αντίθετα είχαν αποκλειστική ευθύνη οι αρμόδιοι βαθμοφόροι στρατιωτικοί οι οποίοι διέπραξαν παραλείψεις.
Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, αιτία του ατυχήματος ήταν το γεγονός ότι ο μεταλλικός ιστός ήταν 2,13 μέτρα πάνω από το ύψος που διερχόντουσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια και η βάση του ιστού ήταν πολύ κοντά στα καλώδια της ΔΕΗ.
Το Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης ασκήθηκε αναίρεση στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής και υποστήριξε ότι αποκλειστική αιτία του ατυχήματος ήταν η έλλειψη της προσήκουσας προσοχής, σύνεσης και επιμέλειας των φαντάρων, οι οποίοι δεν εκτίμησαν τον προφανή κίνδυνο που εγκυμονούσε το βάρος του ιστού και τον ισχυρό άνεμο. Ακόμη, υποστήριξε ότι ήταν μεγάλο το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε.
Όμως, το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη «τις τραγικές συνθήκες του ατυχήματος και τον φρικτό θάνατο του Α.Τ.», την ηλικία του, την προσωπικότητά του, την αποκλειστική ευθύνη του Δημοσίου, την ανυπαρξία ευθύνης του άτυχου φαντάρου και την οικογενειακή του κατάσταση.
Κατόπι αυτών, το Δημόσιο άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, που επιδίκασε το ποσό των 700.000 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου φαντάρου.
Τέλος, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτη την αναίρεση του Δημοσίου.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Μπράβο ρε κράτος. Έφεση για ' έλλειψη της προσήκουσας προσοχής, σύνεσης και επιμέλειας των φαντάρων, οι οποίοι δεν εκτίμησαν τον προφανή κίνδυνο που εγκυμονούσε το βάρος του ιστού και τον ισχυρό άνεμο'. Σα δεν ντρέπεστε λιγάκι. Ανίκανοι...
-
-
Νίκη για τον θώρακα του Τ-90.
-
Υπαρχει ενα σεναριο, αν καποιος θελησει θα ψαξω να βρω το site, που λεει οτι, οι ΗΠΑ οτι δεν θα δωσουν στην Τουρκια στην Συρια (βορειο τμημα της) θα το δωσουν στις γκριζες ζωνες του Αιγαιου που θα τις βαφτισουν Τουρκικες με οτι αυτο συνεπαγεται για την ΑΟΖ μελλοντικα.
-
Οι ΗΠΑ και να θέλουν δεν μπορούν να δώσουν τίποτα στην Συρία από τη στιγμή που την προστατεύει η Ρωσία.
-
Για την Συρια φαινεται οτι εχουν ξεκαθαρισει Αλεξανδρε τα πραγματα ως προς την Τουρκια. Μενει εξω απο το παιχνιδι τελικα. Με εμας να δουμε τι θα γινει γιατι η ενταση καπου πρεπει να μεταφερθει απο την Τουρκια για να μην φανει ο Ερντογαν στο εσωτερικο, στην χωρα του ηττημενος.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)