-
Έχω και ένα TOMY από το 1985 και θα το ξεθάψω αυτές τις μέρες!
-
Carrera, εχεις τις καλυτερες γραμμες...!!
Οχι τοσο καλα αυτοκινητα ομως αν τους βγαλεις το μαγνητη. Με λιγη δουλιτσα γινονται μια χαρα.
Ελα να τρεξεις ενιαιο!!! -
Είπαμε λοιπόν για να ξεκινήσει καλά η χρονιά,μόλις τελειώσουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις να κάνουμε και έναν αγώνα Rally.
Μαζευτήκαμε λοιπόν εχθές το απόγευμα στο σπίτι μου οι
Τίμος(timkoul)
Πέτρος
Βασίλης(APR)
Πολύδωρος
Νεοπτόλεμος
Θωμάς
Ο Χρήστος έτρεχε στο σπίτι του με αντίπαλο κάποια ίωση η οποία μέχρι εκείνη την στιγμή κέρδιζε,δεν ξέρω τελικά αν αποφάσισε να προχωρήσει και σε τι επιπέδου(ασπιρίνη/αντιβίωση κλπ )tuning,ή να συνεχίσει τον αγώνα out of the box.H μορφή του αγώνα συνηθισμένη,ένα τρέξιμο στην εσωτερική,ένα στην εξωτερική και άθροιση των χρόνων,χωριστές κατατάξεις 2WD και 4WD.
Αυτή ειναι η πίστα,μίγμα Scalextric sport/classic και SCX η οποία μάλιστα
πήρε την μορφή της φωτό εχθές το πρωί,ήταν έμπνευση της τελευταίας ώρας:Και τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν(επειδή οι συνθήκες φωτισμού δεν ήταν καλές μερικές είναι από άλλους αγώνες):
ΤίμοςΠέτρος
Πολύδωρος
Αλέξης
Νεοπτόλεμος
Βασίλης
Άκόμη πριν ξεκινήσει ο αγώνας είχαμε την πρώτη απώλεια,στον Θωμά βγάλανε μαύρη σημαία από το σπίτι του και έπρεπε νε φύγει και έτσι δεν προλάβαμε να φωτογραφίσουμε τα αυτοκίνητά του και κυρίως την ωραία Ferrari testarossa της Ninco.
Kαι μερικά αυτοκίνητα που ήταν εκεί αλλά δεν έτρεξανΜέχρι εδώ για να τρέξουν λίγα σάλια,συνεχίζεται...............
-
Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας στην εσωτερική γραμμή (lane1)
ο Πέτρος έδειξε τα δόντια του:Ομως όταν τρέξαμε την εξωτερική ο Πέτρος πλήρωσε το πολύ χαμηλό setup
βγαίνοντας 3 φορές στο ίδιο σημείο:και έτσι η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
Ελπίζω κάποια φορά να πείσω την Integrale μου, αφού βέβαια συμμαζέψω τον απαράδεκτο guide ,να δουλέψει σωστά σε έναν αγώνα και τότε τους περιμένω στη γωνία
συνεχίζεται...............
-
Καλημέρα!
Τα scalectrix ειδικά τα ακούω χρόνια, μέσα από τα περιοδικά κλασσικών αυτοκινήτων όπου έχουν φανατικούς συλλέκτες...ωστόσο δεν έχω την πραγματική ιδέα τι ακριβώς είναι και πως δουλεύουν.
Αν μπορείτε μας εξηγείτε επιγραμματικά:
Πως δουλεύουν τα αυτοκίνητα; (αυτόνομα; steering; κλπ κλπ)
Πόσο στοιχίζει ένα νορμαλ αυτοκίνητο;
Τι βελτιώσεις μπορείτε να κάνετε σε αυτά;
κ.α. γενικές πληροφορίες για να μπούμε στο πνεύμα!
Δε σας κρύβω οτι ζήλεψα την 110, την 911, τις λαντσια και τα αμπαρθάκια και δεδομένου ότι έχω ακούσει και για πιο 'εξωτικά' αλλά και πιο κοινά κλασσικά έχω ενθουσιαστεί! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Καλημέρα!
Τα scalectrix ειδικά τα ακούω χρόνια, μέσα από τα περιοδικά κλασσικών αυτοκινήτων όπου έχουν φανατικούς συλλέκτες...ωστόσο δεν έχω την πραγματική ιδέα τι ακριβώς είναι και πως δουλεύουν.
Αν μπορείτε μας εξηγείτε επιγραμματικά:
Πως δουλεύουν τα αυτοκίνητα; (αυτόνομα; steering; κλπ κλπ)
Πόσο στοιχίζει ένα νορμαλ αυτοκίνητο;
Τι βελτιώσεις μπορείτε να κάνετε σε αυτά;
κ.α. γενικές πληροφορίες για να μπούμε στο πνεύμα!
Δε σας κρύβω οτι ζήλεψα την 110, την 911, τις λαντσια και τα αμπαρθάκια και δεδομένου ότι έχω ακούσει και για πιο 'εξωτικά' αλλά και πιο κοινά κλασσικά έχω ενθουσιαστεί!H αρχή λειτουργίας είναι απλή και αποτελεί εξέλιξη των τραίνων,τα πρώτα
χρόνια μάλιστα ήταν rail racing και όχι slot car racing,το αυτοκίνητο κατευθύνεται,και παίρνει ρεύμα,από το αυλάκι(slot) που είναι χαραγμένο στην πίστα χρησιμοποιώντας τον οδηγό(guide) και τα σύρματα(βούρτσες/μουστάκια braids)που φαίνoνται στη φωτό:O έλεγχος της ταχύτητας γίνεται από τον controller που στην πιό απλή μορφή είναι μια ηλεκτρική αντίσταση η στην πιό πολύπλοκη ηλεκτρονικά
όπως στην φωτογραφία:Κόστος αυτοκινήτου από 50 ευρώ νομίζω,πιό αρμόδιος είναι ο αντιπρόσωπος,στοιχεία του στην αρχή της ενότητας,υπάρχει μια πλήρης κλίμακα από RTR(=ready to run/race)μέχρι χειροποίητα kit σε μικρούς αριθμούς παραγωγής που καμιά φορά δεν προλαβαίνουν να φθάσουν στα ράφια γιατί τα αγοράζουν συλλέκτες και μπορεί να κοστίζουν και 400 ευρώ χωρίς να υπάρχει άνω όριο,το ακριβότερο που έχω δεί σε πλειστηριασμό είναι 2500 λίρες Αγγλίας για μία Bugatti του 1970.
Μετατροπές και βελτιώσεις:
-Θέση (ύψος/κατανομή εμπρός πίσω) κέντρου βάρους
-Απόσταση σασσί και/η μοτέρ από την ράγα
-¨χτένισμα' braids
-χρήση ελαστικών με διαφορετική σύνθεση ανάλογα με την πίστα
-'ζυγοστάθμιση' και 'γυάλισμα' ελαστικών
-μεταβολή της αντίστασης του controller
-χρήση μοτέρ με διαφορετικά χαρακτηριστικά ροπής η/και στροφών
-χρήση ζαντών αλουμινίου
-χρήση κοίλων αξόνωνΒέβαια για όποιον έχει τα κότσια η απόλυτη μετατροπή είναι να κατασκευάσει αυτοκίνητο εξ' αρχής όπως αυτά στη φωτό
και όταν λέμε εξ'αρχής εννοούμε να σκαλίσουμε πρότυπο σε ξύλο,από αυτό να γίνει καλούπι και από το καλούπι να βγάλουμε το αυτοκίνητο
στο οποίο να προσαρμόσουμε ένα μεταλλικό σασσί όπως στην φωτόκατασκευασμένο από ορειχάλκινο σύρμα και φύλλο συγκολλημένα με κολητήρι,ή να κατασκευάσουμε ένα thingie από διαμορφωμένο με τεχνική vacuum πλαστικό φύλλο όπως στις φωτο
Απ' όλα τα παραπάνω έχω φτάσει μέχρι την κατασκευή σασσί από πλαστικό φύλλο η με χύτευση και ελαστικών από σιλικόνη.
Ολα τα παραπάνω αφορούν το retro racing όπως λέγεται γιατί υπάρχουν και τα wing cars με μοτέρ 150000 στροφών και ground effect .
-
Mετατροπών/βελτιώσεων συνέχεια, 2 φωτο από ενίσχυση σασσί
Ξεκίνησε σαν ερείπιο,βάφτηκε,απέκτησε ελαφρωμένο cockpit,χαμήλωσε το μοτέρ,τα πίσω λάστιχα είναι σιλικόνη με εσωτερικό από λαστιχοαφρό,τα εμπρός απο λαστιχοαφρό για χαμηλή πρόσφυση,οι χαλκομανίες τυπώθηκαν σε εκτυπωτή inkjet σε ειδικό χαρτί
-
Στα 2wd ο Τίμος έτρεξε 2 αυτοκίνητα Lancia, Stratos και 037 όμως το
Abarth 1000 αποδείχθηκε φονέας γιγάντων,τα αποτελέσματα Lane1:
Ομως στην Lane2 πλήρωσα και εγώ το χαμηλό setup όπως ο Πέτρος στα 4wd με τρία deslots στο ίδιο σημείο και έτσι η κατάταξη ήταν:
Ετσι τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής
Στο τέλος το έπαθλο πήραν όλοι,ήταν η σπέσιαλ χειροποίητη τυρόπητα της γυναίκας μου.Θα το ξανακάνουμε
Οσοι δεν τρέχετε slot δεν ξέρετε τι χάνετε
Καλή χρονιά
-
φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.. Τι κόστος έχει να φτιάξεις μια δική σου πίστα;
Τα κομμάτια επέκτασης κοστίζουν πολύ ή το βασικό κόστος είναι στην αρχή που θα πάρεις τα μηχανήματα;Την χρονομέτρηση πως την κάνετε;Υπάρχει σύστημα αυτόματης χρονομέτρησης;
-
Για τιμές δες εδω:Creative Hobby
Για την χρονομέτρηση υπάρχουν διάφορα συστήματα για όλα τα βαλάντια,
πρώτα αυτά που δίνουν οι κατασκευαστές πίστας που μετράνε έως εκατοστά
του δ/λεπτου και αριθμό γύρων και ταχύτερο γύρο και λειτουργούν αυτόνομα.
Μετά υπάρχουν τα συστήματα που λειτουργούν με υπολογιστή,όπως φαίνεται στην φωτό της πίστας πάνω δεξιά, και ανάλογα με το πρόγραμμα μετράνε χιλιοστά του δ/λεπτου ,γύρους,ταχύτερο γύρο,εκτυπωνουν αποτελέσματα,και δίνουν όλες τις πληροφορίες του αγώνα.Ενα παράδειγμα
αποτελεσμάτων:Track Scenic Hills 33
Class 4wd rally
Drivers 2
Race Distance
Length 10 Lap TotalWinner Giwrgos Williams Renault FW15 10 Laps Second Timos Lancia Delta Integrale Team Slot -1 Laps
Race Lap Times
Lane 2 Lane 1
Lap 1 8.790
Lap 2 8.305
Lap 3 8.220
Lap 4 11.440
Lap 5 8.810
Lap 6 8.885
Lap 7 8.640
Lap 8 8.580
Lap 9 8.445
Lap 10 8.625Total 88.740 0.000
Best Lap 8.220 0.000
Lap Timer 2000 - Version 6.1
Copyright (c) 1999-2006 by Gregory Braun. All rights reserved.
Visit the HO Slot Car Racing web site to download the latest release.Το πρόγραμμα αυτό το κατεβάζει κανείς δωρεάν από το διαδίκτυο,υπάρχουν και πολλά άλλα προγράμματα με κόστος και περισσότερες δυνατότητες.Σαν υλικά απαιτούνται φωτοδίοδοι/φωτοκύταρα και προβολέας η led υπερύθρων.Για την κατασκευή του hardware υπάρχουν στο διαδίκτυο σχεδιαγράμματα απλά και για έναν μη ηλεκτρονικό σαν και εμένα.
Τα παραπάνω ισχύουν για τις αναλογικές πίστες,για τις digital υπάρχουν συστήματα που παρέχουν οι κατασκευαστές αλλά και πολλά aftermarket
με άπειρες δυνατότητες,παράδειγμα,όταν το αυτοκίνητο ξεκινάει το αγώνα,
λόγω μεγάλου φορτίου καυσίμων δεν δέχεται πλήρες ρεύμα και αυτό αλλάζει γύρο με γύρο μέχρι το pit stop,οπότε η διαδικασία ξεκινάει από
την αρχή.Η τακτική του πόσα pit stop καθορίζεται από τον οδηγό πρίν τον αγώναΌ αγώνας που περιέγραψα παραπάνω έγινε σε αναλογική πίστα.
-
Και για να μην ξεχνιόμαστε έχει αγώνα την Κυριακή
-
Γενικως ενα αυτοκινητο slot ειναι μια πολυ απλη κατασκευη. Χρειαζεται εναν οδηγο που να μπαινει στη σχισμη, ενα ζευγαρι brushes που θα παιρνουν ρευμα για το μοτερ και εναν πισω αξονα που θα δινει την κινηση. Ο μπροστα αξονας δεν στριβει και ουσιαστικα παιζει τον ιδιο ρολο που παιζουν και οι βοηθητικες ροδες σε ενα παιδικο ποδηλατακι, απλα δεν αφηνει το αυτοκινητο να γερνει, ή αν θελετε (tuning point), το αφηνει να γειρει οσο θελουμε εμεις.
Το κοστος ειναι πολυ χαμηλο για να ξεκινησεις, ακομα και σαν πρωτη επαφη το μονο που χρειαζεται ειναι μια βολτα απο τον αντιπροσωπο και μια κουβεντα με οποιονδηποτε απο αυτους που τρεχουν. Επειδη μιλαμε για φτηνα αυτοκινητα, πχ σε σχεση με τηλεκατευθηνομενα οπου το κοστος ενος αυτοκινητου ειναι επιεικως δεκαπλασιο για να μην πω εικοσαπλασιο, οποιοσδηποτε μπορει να εχει ενα - δυο - τρια αυτοκινητα και να κατεβει να τρεξει σε καποιους απο τους αγωνες (ή ακομα και να δανειστει, ο αντιπροσωπος μπορει να φροντισει και γι' αυτο). Για πρωτη αγωνιστικη επαφη, ιδανικοτερο κρινεται το ενιαιο με 997 που θα ξεκινησει τελη Ιανουαριου, το μονο που χρειαζεται ειναι ενα μικρο παραβολο συμμετοχης (της ταξεως των 20-30 ευρω) που θα χρησιμοποιηθει για την αγορα των 4 αυτοκινητων και θα μοιραστει εξισου σε ολους τους συμμετεχοντες. Τα υπολοιπα παρεχονται απο την οργανωση. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.. Τι κόστος έχει να φτιάξεις μια δική σου πίστα;
Τα κομμάτια επέκτασης κοστίζουν πολύ ή το βασικό κόστος είναι στην αρχή που θα πάρεις τα μηχανήματα;Την χρονομέτρηση πως την κάνετε;Υπάρχει σύστημα αυτόματης χρονομέτρησης;
Κοίταξε! Οι τιμές γενικότερα ενός αυτοκινητόδρομου ξεκινούν απο 90 Ευρώ και καταλήγουν στα 150Ευρώ.
Εγώ διαφωνω με την λογική να αγοραστεί ενας αυτοκινητόδρομος και αμέσως μετά κομμάτια επέκτασης, διοτι ανεβαίνει ψηλά το κόστος.
Αν λοιπόν αγοράσεις π.χ 2 πιστες(6μετρων) των 90 Ευρω = 180, θα εχεις 4 αυτοκινητα, 2 τροφοδοτικα,4 χειρηστήρια και 12 μετρα γραμμές.Ενω στην αλλη περιπτωση για να φτιάξεις 12 μετρα γραμμές θα εχεις ενα κοστολόγιο περιπου 150 Ευρω, αλλα μονο με δύο αυτοκινητα και ενα τροφοδοτικό.
Γιαυτό πιστεύω οτι για κάποιον που ξεκινάει τωρα και δεν εχει 'προίκα'η καλύτερη περίπτωση αν θελει να μεγαλώσει την διαδρομή είναι να αγοράσει 2 πιστες. -
Εδώ και μιά εβδομάδα εχουν λιώσει την 'ασφαλτο της πίστας στο μαγαζί μου Μιχάλης και Δώρα!
Τρέμε Αλέξη και Τίμο. Επίσης πές και στην Μαρία να τρέμει γιατι η Δώρα είναι ΚΑΛΗΗΗΗ!
Φαντάσου οτι για πρώτη φορά(δεν είχε ξαναπαίξει ποτε) και με dallara έκανε 9.60 πάνω στην Πεντέλη!Την Κυριακή θα μας πιει το αιμα η Δώρα!!!
-
Χεχεχε ωραια!!!
Ποτε θα ανεβειτε για προπονηση? Παρασκευη και Σαββατο θα ειμαστε εκει.
Δεν θα εχουμε Dallara. 2 Audi R10 και ενα Zytek για τον Πετρο.
Χρονους θα σου πω απο κοντα!!! -
Μετά από πολλούς διασταγμούς και πίεση από την γυναίκα μου και την κόρη μου αποφάσισα να εκμεταλλευθώ την διαμονή της κόρης μου στο Λονδίνο και να λάβω μέρος στο αγώνα Early Birds που έγινε στις 3-2-2008 στο Wolverhampton(βόρεια των Birmigham και Coventry,2 ώρες με το τραίνο από το Λονδίνο)
Κανονισμοί
Αυτοκίνητα Formula 1 έως και 1960 RTR(=ready to race,όπως βγαίνει από το κουτί)και scratchbuild(=χειροποίητα σε διαφορους βαθμούς) κλίμακα 1/32 +-1/16 της ίντσας με μέγιστη διάμετρο τροχών εμπρός 0,850 ίντσες για τα προ 1950 και 0 ,750 ίντσες για τα μετά,και πίσω 0,950 ίντσες για τα προ 1950 και 0,850ίντσες για τα μετά.(1 ίντσα=25,4 χιλιοστά).
Ελάχιστο ύψος από την πίστα 2 χιλ.
Λάστιχα οτιδήποτε εκτός από σιλικόνη και αφρό.
Για τα RTR μόνες επιτρεπόμενες μετατροπές βάρος και ζύγισμα ελαστικών**Διαδικασία αγώνα **
Πριν την έναρξη του αγώνα γίνονται 'Καλλιστεία' όπου οι συμμετέχοντες ψηφίζουν για τα τρία ωραιότερα αυτοκίνητα και οι νικητές παίρνουν ιδιαίτερο έπαθλο.
Ολοι τρέχουν από 3 λεπτά σε κάθε lane,σύνολο 4, και προκύπτει μία κατάταξη με βάση το άθροισμα των αποστάσεων που διανύθηκαν στα 4 lanes.
Σύμφωνα με την κατάταξη σχηματίζονται σειρές τελικών όπου ο πρώτος κάθε σειράς τελικών αγωνίζεται με τους προηγούμενους τρείς δηλαδή
Οι 2 πρώτοι της κατάταξης τρέχουν κατ' ευθείαν στον Α τελικό η Grand Final
Οι δύο πρώτοι του Β τελικού η Semi Final συμπληρώνουν την τετράδα στον Α τελικό
Στον K τελικό τρέχουν οι 47 46 45(βάσει κατάταξης) κερδίζει π.χ. ο 46
Στον I τελικό τρέχουν οι 46 44 43 42 κ.ο.κ.
Στις σειρές των τελικών κάθε οδηγός τρέχει μόνο σε ένα lane,αυτός που προηγείται διαλέγει πρώτος σε πιό lane θα τρέξει.Η συμμετοχή μου
Στην αρχή σκέφθηκα να πάω με μια RTR Maserati της Cartrix και την προετοίμασα αλλά μετά ντράπηκα να πάω στον ναό
του scratchbuilding με ετοιματζίδικο και έτσι προχώρησα στην κατασκευή δύο αυτοκινήτων ενός για τα καλλιστεία και ενός για
τον αγώνα:
Για τα καλλιστεία ένα AutoUnion type D του 38 από στατικό κιτ της Revell.
Εφτιαξα το σασσί από ορειχάλκινο φύλλο 1 χιλ και σύρμα 2χιλ με bracket της Mrrc.Τα κομμάτια κολλήθηκαν μεταξύ τους με ηλεκτρικό κολλητήρι.
Το μεταλλικό σασσί κολλήθηκε με εποξική κόλλα στο εσωτερικό του σασσί του στατικού μοντέλλου.
Ηταν η πρώτη φορά που έφτιαχνα μεταλλικό σασσί και παιδεύτηκα αλλά δεν έκαψα τα δάχτυλά μου.
Το μοτέρ προερχόταν από μία μαζική αγορά από αμερικάνικο στοκατζίδικο και επιλέχθηκε γιατί ήταν το
πιό μικρό και έτσι χώραγε οδηγός πλήρους μήκους μέσα στο cockpit.
Τα λάστιχα ήταν Ortmann και αγοράστηκαν στο Wolverhampton όπου οι
εισαγωγείς είχαν stand και πούλαγαν αλλά συμμετείχαν και στον αγώνα.
Οι τροχοί ήταν 32 spoke,άξονες και γρανάζια Slot.it 8/30.
Το αυτοκίνητο βάφτηκε με ασημί χρώμα ζάντας της Motip και περάστηκε με παρκετίνη για να γυαλίσει αφού πρώτα τοποθετήθηκαν οι χαλκομανίες.
O οδηγός που δεν περιλαμβανόταν στο kit ήταν από resin και πρέπει να ήταν λίγο μεγαλύτερος από 1/32 γι'αυτό και με παίδεψε πάρα πολύ να τον χωρέσω στο κάθισμα,έχασε όλα τα οπίσθιά του και λίγο από τα πόδια και χέρια του.Το δέρμα ήταν χρώμα Hornby,το λευκό της φόρμας Motip ζάντας,
ενώ γυαλιά,μαντήλι και χείλια έγιναν με ψιλό μαρκαδόρο. Τα χρώμια των καθρεπτών και των εξατμίσεων έγιναν με Bare MetallΓια τον αγώνα ένα Vanwall από μία παλιά καρότσα της Airfix/Mrrc.
Εδώ το σασσί ήταν από εποξική ρητίνη ενισχυμένο με κομμάτια ορειχάλκινο σύρμα 2 χιλ,παράχθηκε από καλούπι που έχω φτιάξει αλλά δεν ταίριαζε και έγιναν πολλές μετατροπές χρησιμοποιώντας είτε
εποξική κόλλα είτε κυανοακριλική με σόδα για τα γεμίσματα.Είχε ένα σχεδιαστικό λάθος,δεν έδινε χώρο για τοποθέτηση βάρους χαμηλά πίσω αλλά όταν το συνειδητοποίησα δεν είχα χρόνο να το κάνω από την αρχή.
Το μοτέρ ήταν AvantSlot Hunter που τελικά αποδείχθηκε πάρα πολύ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο
Οι τροχοί ήταν 32 spoke,άξονες και γρανάζια Slot.it 8/30
Τα λάστιχα ήταν Ortmann και αγοράστηκαν στο Wolverhampton.
Το αυτοκίνητο βάφτηκε με πράσινο Motip Ral 6009.
O οδηγός ήταν έτοιμος,τον έκλεψα,καθώς και την εξάτμιση, από όμοιο αυτοκίνητο της συλλογής μου.Ο αγώνας
Φθάσαμε,με συνέδευε η κόρη μου,στο Wolverhampton το Σάββατο στις 13,30 , μας περίμεναν στο σταθμό ο φίλος μου Graham Windle
και ο οργανωτής Mac Pinches και στις 14.oo περίπου είμαστε στην πίστα.Οι πρώτες μου εντυπώσεις περιγράφονται από το εξής:
η γυναίκα μου ρώτησε την κόρη μου(24 ετών) στο τηλέφωνο αργότερα την ίδια μέρα 'περίγραψέ μου τον μπαμπά με δικά σου λόγια' και η απάντηση 'σαν τον αδερφό μου(12 ετών) όταν τον πήγαμε πρώτη φορά στο Hamleys'.Τεράστιος χώρος,
η ξύλινη πίστα των 103 ποδιών(34 μέτρων) η πίστα SlotFire,και το τραπέζι της πίστας Ninco που είχε ξηλωθεί για τις ανάγκες του αγώνα.Γύρω πάγκοι των pits με απλωμένα τα κασελάκια των Αγγλων συμμετεχόντων με κάμποσες δεκάδες αυτοκίνητα 1/32 και 1/24 όλα scratchbuilds.Πρώτη μου δουλειά να αγοράσω λάστιχα να τα τροχίσω στον truer του Graham και να αρχίσω δοκιμές με το Vanwall.Μετά από πολλές δοκιμές και απάνω που το αυτοκίνητο άρχισε να στέκεται,ένα άτσαλο βγάλσιμο και έσπασε το σασσί στο σημείο στήριξης του οδηγού(guide holder)με αποτέλεσμα το αυτκίνητο να βγεί μπιελά(στρατιωτικός όρος,b.l.a.=beyond local arrangement).
Ετσι λοιπόν έμεινα με το αυτοκίνητο των καλλιστείων,ήταν θέμα τιμής για μένα να μην τρέξω με RTR, και το προετοίμασα για τον αγώνα αλλά είχε περάσει πια η ώρα και έτσι δεν πρόλαβα να κάνω πολλά.Την Κυριακή πριν τον αγώνα υπήρξε λίγος ακόμα χρόνος για δοκιμές και το αυτοκίνητο στάθηκε σχετικά καλά και εκεί
αναθεμάτισα τον εαυτό μου γιατί είχα ξεχάσει να πάρω μαζί μου γρανάζια 7 πίνιον και 31 κορώνα που ήταν απαραίτητα γιατί το αυτοκίνητο δεν είχε φρένα με αποτέλεσμα πολλές εξόδους και να φεύγουν κομμάτια..Τέλος πάντων ήρθε η ώρα του αγώνα και στην πρώτη προσπάθεια,στο μέσον της μεγάλης(6 μέτρων) ευθείας το αυτοκίνητο
έφυγε,ποτέ δεν κατάλαβα γιατί και χτύπησε με όλη σχεδόν την ταχύτητα στο απέναντι παραπέτι της πίστας με αποτέλεσμα να σπάσει η μύτη,συνέχισα όμως να τρέχω χωρίς μύτη και ήρθα 3ος στην σειρά αυτή.Στο τέλος της προσπάθειας διαπίστωσα ότι είχε σπάσει το σημείο στήριξης του οδηγού(guide holder)αλλά ευτυχώς είχε μείνει ακέραιο το μεγαλύτερο κομμάτι της μεταλλικής βάσης .Χρωστάω μεγάλη υποχρέωση στον Graham ο οποίος μου έδωσε έναν οδηγό TSRF και ορειχάλκινο σωληνάκι το οποία κόλλησα στην μεταλλική βάση και πέρασα μέσα το οδηγό,εδώ η κυανοακρυλική και η σόδα έκαναν πάλι το θαύμα τους,και μπόρεσα να συνεχίσω.
Από προσπάθεια σε προσπάθεια βελτίωνα λιγάκι το αυτοκίνητο και έτσι ήμουν πάλι 3ος στην 2η και 3η και 2ος στην τελευταία μάλιστα εκεί θα μπορούσα να είμαι και πρώτος αλλά πρώτον χάζευα στην εκκίνηση και δεύτερον καθυστέρησα από την έξοδο κάποιου άλλου και μετά κυνηγώντας τον πρώτο βγήκα 2-3 φορές και τελικά σκέφθηκα ότι αφού το αυτοκίνητο
είναι ακόμη ένα κομμάτι ας μην ρισκάρω έτσι κι'αλλιώς δεν θα άλλαζε τίποτα ουσιαστικά και πήγα χαλαρά για να τερματίσωΔεν μπήκα στους τελικούς γιατί έπρεπε να προλάβω το αεροπλάνο στις 22,15 στο Λονδίνο αλλά τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω
από ικανοποιητικά :Now the dust has settled here are the
final placings taken from the ladder finals.
1 D Smith
2 M Pinches
3 E Grice
4 I Fitzpatrick
5 P Elliot
6 C Adams
7 A Tyler
8 S Francis
9 R Parker
10 M Kerr
11 B Charters
12 M Witham
13 G Windle
14 T Renolds
15 M Bickley
16 P Field
17 D Lawson
18 l Ward
(Tony Condon early leaver)
19 i James
20 D Jones
21 J Roche
22 J Secchi
23 J Moxon
24 M Scotto
25 A Brown
26 J Thura
27 V Bettel
28 M Perry
(Alexis Gaitanis early leaver)
29 O Cooper
30 Do Siegal
31 C Spark
32 D Wisdom
33 P Emery
34 A Bartlett
35 G Evans
36 A Tadd
37 D Baker
(Yves Chapoutier early leaver)
38 C Fitzpatrick
39 D Collins
40 Lizzy Fitzpatrick
41 B Rackham
42 A Shwartz
43 R TromanThree guys had to leave early and missed the finals,
from there total distance this will give an indication
of where they may have finished.
Tony Condon with 78.30 laps lay between Lewis Ward
with 78.60 and Dave Jones with 77.30 laps.
Alexis Gaitanis with 69.86 laps lay between Mike Perry
With 70,39 and Dave Wisdom with 69.19 laps
Yves Chapoutier with 63.64 laps lay between Dave Collins
with 64.43 and Derek Baker with 60,07 laps.
I bet we could write a book as to why these results should
be so very different from the drivers view point !!!!
Hope you enjoyed it.
Mac PΜπήκα βέβαια σε μεγάλους μπελάδες :
-Ηδη άρχισα να σκέπτομαι τι αυτοκίνητα(τουλάχιστον 4) θα φτιάξω για τον επόμενο αγώνα σε ένα χρόνο
-Η γυναίκα μου είπε πρίν τον αγώνα 'πήγαινε μπας και σου περάσει ' .........Και την άλλη φορά βέβαια θα λείψω και την Δευτέρα από την δουλειά και θα τρέξω στους τελικούς.
Εχω ανεβάσει χύμα τις φωτογραφίες μου ασχολίαστες
εδώAuto Union πρίν αρχίσει να διαλύεται
Vanwall πρίν σπάσει
Τα αυτοκίνητα παρατεταγμένα για τα καλλιστεία,το Auto Union στην πρώτη σειρά δίπλα στο κόκκινο.
H ψήφος μου για την πρώτη θέση,ήρθε τρίτο
και για την δεύτερη,ήρθε δεύτερο
και το αυτοκίνητο που κέρδισε κατασκευασμένο απο τον Dave Jones ο οποίος είναι ζωγράφος και κατασκευαστής slot bodies και είναι αυτός
που έχει ζωγραφίσει τις ζωγραφιές που διακοσμούν τα κουτιά των στατικών κιτ της Airfix
Από αριστερά Graham Windle,Mac Pinches,ο γράφων.
H καλύτερή μου προσπάθεια όπως αποτυπώθηκε στην οθόνη:
17,79 γύροι,9,576 ταχύτερος αλλά reaction time στην εκκίνηση ο χειρότερος 1,215 γιατί είχαμε ψιλή κουβέντα με τον Yves αλλά αυτός ξύπνησε πρώτος,σύνολο γύρων 69,86
Η Lotus του Graham,τερμάτισε 13ος
Η ουρά για τον τεχνικό έλεγχο
Ο Dave Jones ελέγχει μετατρόχιο και μεταξόνιο
Ο Μac Pinches ελέγχει ύψος από πίστα και διάμετρο τρχών
Το φορητό εργαστήριο του Graham:δεξιά tire truer αριστερά speed checker
Χωρίς σχόλιο
Προσπαθώντας να κολλήσω το σασσί του Auto Union
-
Ωραια πραγματα. Για σχολιασε τις ηλικιες των υπολοιπων αγωνιζομενων. Γιατι εχω την εντυπωση οτι εδω τα slot τα θεωρουμε παιχνιδακι για τα παιδια...
-
Ωραία πράγματα! Αλήθεια πόσο ακριβό είναι το σπορ? Πόσο κάνει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και τι κόστη συντήρησης έχει?
ΥΓ Το Baking Powder τι ρόλο παίζει?
-
Cmarin, ρώτα καλύτερα πότε έχετε την επόμενη συνάντηση εδώ και αν μπορούμε να έρθουμε να τα δούμε από κοντά.
Τι ατμόσφαιρα!!!!!!! Η καστρολίλα σας λείπει μόνο, από το 30άρι, παιδιά...
Μπράβο σας, συγχαρητήρια!!!
Εγώ ζήλεψα, πάντως.-ΥΓ Έχεις δει να υπάρχει κιτ για 300slr W196R ή 550spyder;
-
Το αυτοκινητο στοιχιζει λιγο, υποτιθεται οτι μπορεις να παρεις ενα στατικο κιτ και να χρησιμοποιησεις φυλλα ή σωληνες μεταλλικους (δεν ξερω τι υλικο), fiberglass κλπ, και καποια ανταλλακτικα οπως αξονες, τροχους, γραναζια και φυσικα ενα μοτερ. Βεβαια η τεχνη ειναι να καταφερεις να τα κανεις ολα αυτα να δουλευουν. Εγω ακομα δεν εχω ασχοληθει με ιδιοκατασκευες, αλλωστε ενα καλο RTR (ready to run), σπανιως ξεπερναει τα 50ευρω και μεχρι τωρα με καλυπτουν.
Αλεξη εγω θα πηγαινα με ενα Cartrix Ferrari Supersqualo, αλλα οκ, δεν ειναι ο αγωνας που θα επελεγα. Ενα Slot.it GrC 24ωρο θα το γουσταρα πιο πολυ...!!!Baking powder και κυανοακρυλικη κολλα (LOGO πχ) φτιαχνει ενα πολυ σκληρο μειγμα που καλυπτει τα κενα νομιζω...
Slot Cars