-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kρατηθήτε!!!!
Bγήκε καινούργια έκδοση στον FF!!!Και ο chrome το 2011 8 εκδόσεις έβγαλε, ενώ ο firefox περίπου 5 ή 6 (δε θυμάμαι ακριβώς).
Το σημαντικότερο είναι τι θα προσφέρει συνολικά το λογισμικό και πόσο τα χαρακτηριστικά του θα είναι χρήσιμα για τους χρήστες. Ο αριθμός των εκδόσεων από μόνος του δε λέει και πολλά. Βέβαια τις εκδόσεις του ff σε ένα Windows σύστημα πρέπει να τις περνάς μόνος σου (ακόμα το χαρακτηριστικό της αυτόματης ενημέρωσης δεν είναι έτοιμο όπως στον chrome), ενώ σε ένα ubuntu π.χ. κάνει άλλος τη δουλειά των αυτόματων ενημερώσεων για όλα τα λογισμικά (του ff συμπεριλαμβανομένου). Βέβαια αυτό δείχνει πως αυτή η 'κουραστική' διαδικασία δεν αποτελεί μειονέκτημα του ff, αλλά συνολικότερο πρόβλημα ενημέρωσης των λογισμικών σε ένα Windows σύστημα.Όσοι κουράζεστε ιδιαίτερα με τη διαδικασία ενημέρωσης, ξανακρατηθείτε :
μία νέα έκδοση κάθε 6 εβδομάδες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σελίδας http://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/faq/.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σε πολλά βίντεο τόσο στο youtube όσο και σε διάφορα άλλα sites εμφανίζεται μια πράσινη οθόνη (στο yt στρώνει αν το προχωρίσεις λίγο) και στον ff και στον chrome. Υποθέτω πως ευθύνεται ο γαμώ flash player που αν θυμάμαι καλά προχθές μου ζήτησε update το οποίο και έγινε.
Τι κάνω τώρα για να διορθώσω το πρόβλημα???Ψάξε για 'flash video green screen'. Αναφέρουν ως προτεινόμενη λύση την απενεργοποίηση του hardware acceleration.
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Βέβαια τις εκδόσεις του ff σε ένα Windows σύστημα πρέπει να τις περνάς μόνος σου (ακόμα το χαρακτηριστικό της αυτόματης ενημέρωσης δεν είναι έτοιμο όπως στον chrome), ενώ σε ένα ubuntu π.χ. κάνει άλλος τη δουλειά των αυτόματων ενημερώσεων για όλα τα λογισμικά (του ff συμπεριλαμβανομένου). Βέβαια αυτό δείχνει πως αυτή η 'κουραστική' διαδικασία δεν αποτελεί μειονέκτημα του ff, αλλά συνολιότερο πρόβλημα ενημέρωσης των λογισμικών σε ένα Windows σύστημα.Κάποιο λάθος κάνεις, από την 6 ή κάτι τέτοιο και μετά ο ff σε windows μια χαρά αναβαθμίζεται από μόνος του.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Κάποιο λάθος κάνεις, από την 6 ή κάτι τέτοιο και μετά ο ff σε windows μια χαρά αναβαθμίζεται από μόνος του.Έχω κατά νου και την περίπτωση χρήσης από λογαριασμούς χωρίς διαχειριστικά δικαιώματα, από τους οποίους πιστεύω πως εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Ισχύει κάτι διαφορετικό;
-
Η λύση σ' αυτό είναι οι portable εκδόσεις.
-
Chrome is world's number one browser for a day
Boston, USA & Dublin, Ireland; Wednesday, 21st March, 2012:: Google's Chrome narrowly became the world's top internet browser for the first time on Sunday 18 March 2012, according to StatCounter, the independent website analytics company. The firm's research arm StatCounter Global Stats reports that Chrome topped the polls in India, Russia and Brazil, all of which contributed to it becoming the number one browser for that day on a global basis.
'While it is only one day, this is a milestone,' commented Aodhan Cullen, CEO, StatCounter. He added that Chrome still faces a battle to unseat its main rivals including IE and Firefox in many regions. Chrome remains in 2nd or 3rd place in China, United States and Germany, for example.
'Whether Chrome can take the lead in the browser wars in the long term remains to be seen, however the trend towards Chrome usage at weekends is undeniable. At weekends, when people are free to choose what browser to use, many of them are selecting Chrome in preference to IE,' added Aodhan Cullen, commenting on the weekend surges in Chrome usage.
StatCounter data is based on over 15 billion page views per month (4 billion from the US) to the StatCounter network of more than three million websites*.
-
Στο καβουρντιστήρι της δουλειάς και μετά από προτροπή ειδικού, αποφάσισα να εγκαταστήσω των Firefox, μιας και ο Chrome απλά σέρνονταν! Μιλάμε όμως για τραγικές καταστάσεις όπου ήθελε 10 λεπτά για να ξεκολλήσει και να κατεβάσει μια σελίδα (κολλούσε το PC, όχι η σύνδεση). Σε ταχύτητα ο FF φαίνεται να είναι πραγματικά αλλού μάλλον λόγω διαχείρησης μνήμης, αλλά ακόμα είναι υπό δοκιμή. Το περιβάλλον μου φαίνεται λίγο πιο απλοϊκό από του Chrome αλλά μπρος στην ταχύτητα ούτε που με νοιάζει. Θα ήθελα να ξέρω όμως πως γίνεται να μπουν οι σελιδοδείκτες σε μια μπάρα κάτω από την γραμμή του URL, όπως το έχει πολύ βολικά ο Chrome. Επίσης δεν φαίνεται να λειτουργεί η ορθογραφική διόρθωση...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα ήθελα να ξέρω όμως πως γίνεται να μπουν οι σελιδοδείκτες σε μια μπάρα κάτω από την γραμμή του URL, όπως το έχει πολύ βολικά ο Chrome. Επίσης δεν φαίνεται να λειτουργεί η ορθογραφική διόρθωση...τικαρισε το 'προβολη εργαλειοθηκης σελιδοδεικτων'
-
Στο καβουρντιστήρι της δουλειάς και μετά από προτροπή ειδικού, αποφάσισα να εγκαταστήσω των Firefox, μιας και ο Chrome απλά σέρνονταν! Μιλάμε όμως για τραγικές καταστάσεις όπου ήθελε 10 λεπτά για να ξεκολλήσει και να κατεβάσει μια σελίδα (κολλούσε το PC, όχι η σύνδεση). Σε ταχύτητα ο FF φαίνεται να είναι πραγματικά αλλού μάλλον λόγω διαχείρησης μνήμης, αλλά ακόμα είναι υπό δοκιμή. Το περιβάλλον μου φαίνεται λίγο πιο απλοϊκό από του Chrome αλλά μπρος στην ταχύτητα ούτε που με νοιάζει. Θα ήθελα να ξέρω όμως πως γίνεται να μπουν οι σελιδοδείκτες σε μια μπάρα κάτω από την γραμμή του URL, όπως το έχει πολύ βολικά ο Chrome. Επίσης δεν φαίνεται να λειτουργεί η ορθογραφική διόρθωση...Δία, βάλε ή το πρώτο ή το δεύτερο από την λίστα αυτή ή και τα δυο:
https://addons.mozilla.org/el/firefox/s ... rm=windowsΎστερα βάλε και τα παρακάτω:
για την μπάρα σου απάντησε ο umaga. Μπορείς με export-import να τα πάρεις από τον Chrome ..
-
Το έκανα αυτό και μου έβγαλε κάποιος φακέλους. Πατάω πάνω στον φάκελο των σελιδοδεικτών που εισήγαγα από το chrome και μου κατεβάζει drop down menu. Δεν είναι κακό, αλλά βρίσκω το σύστημα του chrome όπου έχει όλους τους σελιδοδείκτες στην σειρά (και όχι μέσα σε drop down menu) πιο βολικό. Αν δεν αλλάζει δεν πειράζει, και στον explorer έτσι ήταν εξάλλου.
ΥΓ: Αν είχα 7άρια θα είχα explorer 10 και τέλος...
@iant: Σε ευχαριστώ πολύ Ηρακλή!
-
Πάτα κανένα 'Ctrl'+Β
-
Το έκανα αυτό και μου έβγαλε κάποιος φακέλους. Πατάω πάνω στον φάκελο των σελιδοδεικτών που εισήγαγα από το chrome και μου κατεβάζει drop down menu. Δεν είναι κακό, αλλά βρίσκω το σύστημα του chrome όπου έχει όλους τους σελιδοδείκτες στην σειρά (και όχι μέσα σε drop down menu) πιο βολικό. Αν δεν αλλάζει δεν πειράζει, και στον explorer έτσι ήταν εξάλλου.Δεν κατάλαβα τι εννοείς;
Έκανες δεξί-κλικ στην μπάρα πάνω και τικ στο 'Bookmarks Toolbar';
-
Ναι, είναι τικαρισμένα τα bookmarks. Αυτό που μου έβγαλε είναι μια μπάρα κάτω από το URL που έχει κάτι φακελάκια. Ένα από αυτά τα φακελάκια είναι τα bookmarks του chrome που έκανα εισαγωγή στον FF. Πατώντας το φακελάκι σου ανοίγει drop down menu από το οποίο επιλέγεις το bookmark που θέλεις. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αναρωτιόμουν όμως μήπως υπάρχει δυνατότητα, όπως στον chrome, να έχει τα bookmarks χύμα το ένα δίπλα στο άλλο σε αυτή την μπάρα και να μην έχει τα φακελάκια. Έτσι δεν χρειάζεται να πατήσεις το φακελάκι για να ανοίξει το menu. Γλυτώνεις δηλαδή μία κίνηση. Βέβαια η μπάρα χωράει έναν ορισμένο αριθμό από bookmarks και τα υπόλοιπα αναγκαστικά τα έχεις στο τέλος σε drop down menu αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τα έχει πάντα μπροστά σου και διαθέσιμα με ένα κλικ.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
ΥΓ: Το λεξικό μια χαρά δούλεψε. Νόμιζα ότι θα είχε σαν το chrome από την μάνα του αλλά έπρεπε να το βάλεις εσύ στον FF από ότι φαίνεται.
-
Ναι, είναι τικαρισμένα τα bookmarks. Αυτό που μου έβγαλε είναι μια μπάρα κάτω από το URL που έχει κάτι φακελάκια. Ένα από αυτά τα φακελάκια είναι τα bookmarks του chrome που έκανα εισαγωγή στον FF. Πατώντας το φακελάκι σου ανοίγει drop down menu από το οποίο επιλέγεις το bookmark που θέλεις. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αναρωτιόμουν όμως μήπως υπάρχει δυνατότητα, όπως στον chrome, να έχει τα bookmarks χύμα το ένα δίπλα στο άλλο σε αυτή την μπάρα και να μην έχει τα φακελάκια. Έτσι δεν χρειάζεται να πατήσεις το φακελάκι για να ανοίξει το menu. Γλυτώνεις δηλαδή μία κίνηση. Βέβαια η μπάρα χωράει έναν ορισμένο αριθμό από bookmarks και τα υπόλοιπα αναγκαστικά τα έχεις στο τέλος σε drop down menu αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τα έχει πάντα μπροστά σου και διαθέσιμα με ένα κλικ.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
ΥΓ: Το λεξικό μια χαρά δούλεψε. Νόμιζα ότι θα είχε σαν το chrome από την μάνα του αλλά έπρεπε να το βάλεις εσύ στον FF από ότι φαίνεται.
Νομίζω πως κατάλαβα - τα έβαλε άλλου ο ΦΦ!
Άνοιξε τον Bookmark Manager βρες τους φακέλους που θέλεις, επέλεξε τους και με το cut-copy βάλε τα στο 'Bookmarks Toolbar'! -
Όταν τα λεγα γω ότι ο FF είναι καλύτερος.
Πάντως οι απόψεις διίστανται και μάλλον παίζει ρόλο και το όλο soft/harware γιατί άλλοι λεν πως πετάει ο FF, άλλοι o chrome. Σε μένα πάνε περίπου το ίδιο αλλά ο FF έχει καλύτερη συνεργασία με κάποια προγράμματα οπότε είναι ο βασικός explorer και από χθες που έβαλα τον 12 βλέπω ελάχιστα καλύτερη διαχείριση μνήμης. -
Ναι, είναι τικαρισμένα τα bookmarks. Αυτό που μου έβγαλε είναι μια μπάρα κάτω από το URL που έχει κάτι φακελάκια. Ένα από αυτά τα φακελάκια είναι τα bookmarks του chrome που έκανα εισαγωγή στον FF. Πατώντας το φακελάκι σου ανοίγει drop down menu από το οποίο επιλέγεις το bookmark που θέλεις. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αναρωτιόμουν όμως μήπως υπάρχει δυνατότητα, όπως στον chrome, να έχει τα bookmarks χύμα το ένα δίπλα στο άλλο σε αυτή την μπάρα και να μην έχει τα φακελάκια. Έτσι δεν χρειάζεται να πατήσεις το φακελάκι για να ανοίξει το menu. Γλυτώνεις δηλαδή μία κίνηση. Βέβαια η μπάρα χωράει έναν ορισμένο αριθμό από bookmarks και τα υπόλοιπα αναγκαστικά τα έχεις στο τέλος σε drop down menu αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τα έχει πάντα μπροστά σου και διαθέσιμα με ένα κλικ.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Τι έκανες τελικά;
-
Ηρακλή είμαι ευχαριστημένος από τη διαχείριση μνήμης και ταχύτητα του FF και τον κράτησα. Με τα bookmarks δεν έκανα κάτι (σήμερα στη δουλειά δεν προλάβαινα ούτε να κατουρήσω εξάλλου) αλλά δεν με ενοχλεί να πατάω ένα κλικ παραπάνω για να τα βλέπω. Όταν έχω χρόνο θα το ψάξω.
-
Kαι τo adblocker μην ξεχάσεις (αν δεν το χεις βάλει).
-
Δεν το έχω αυτό Πάνο. Κλείνει τα αναδυόμενα παραθύρια όπως κάνει ο Chrome (τον οποίο κράτησα στο καλό PC του σπιτιού καθώς πετάει σε αυτό)?
-
Ναι, μπλοκάρει τις διαφημίσεις ειδικά τις εκνευριστικές του youtube.
Ποιόν web browser χρησιμοποιείτε;