-
Το άλλο άκρο εδώ πέρα. Πολύ υποψιασμένος και καχύποπτος. Εξηγούμαι:
Έρχεται γράμμα από την Εμπορική με μία κάρτα μέσα. δεν το δέχθηκα ('ζήτησα εγώ κάρτα; καμμιά visa electron πιστωτική με τίποτα τρελούς όρους θα είναι') και τούς το επέστρεψα.
Μετά από λίγο η τρέχουσα κάρτα ανάληψης είχε λήξει και δε δούλευε πλέον. Αυτή που μού είχαν στείλει ήταν για αντικατάστασή της κι εγώ την είχα επιστρέψει...!!!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το άλλο άκρο εδώ πέρα. Πολύ υποψιασμένος και καχύποπτος. Εξηγούμαι:Έρχεται γράμμα από την Εμπορική με μία κάρτα μέσα. δεν το δέχθηκα ('ζήτησα εγώ κάρτα; καμμιά visa electron πιστωτική με τίποτα τρελούς όρους θα είναι') και τούς το επέστρεψα.
Μετά από λίγο η τρέχουσα κάρτα ανάληψης είχε λήξει και δε δούλευε πλέον. Αυτή που μού είχαν στείλει ήταν για αντικατάστασή της κι εγώ την είχα επιστρέψει...!!!
-
Καλέ μου άνθρωπε
-
Στο αντίστοιχο φόρουμ που ποστάρουν οι τραπεζικοι υπάλληλοι κάποιος θα γράψει την περίπτωση του avel στο θέμα: 'τα περίεργα περιστατικά της δουλειάς'
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εγώ έλαβα e-mail που έλεγε (συνοπτικά, επειδή το έσβησα):*Είμαι δικηγόρος στο Κονγκό και πριν 3 μήνες ένας βαθύπλουτος με το όνομα Αντώνης Μαρινάκης σκοτώθηκε με το αυτοκίνητο του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Άφησε αμύθητη περιουσία και επειδή δεν έχει άλλους συγγενείς. Ψάχνουμε συνονόματους για την κληρονομιά. Πες μας τα παρακάτω στοιχεία ημερ/νια γέννησης, πόλη, μπλα μπλα μπλα και ίσως είσαι εσύ ο κληρονόμος. *
Επειδή το έψαξα λίγο στο νετ, είναι καθαρό fishing, σου ζητάνε τα στοιχεία και μετά σου λένε ότι εσύ είσαι ο κληρονόμος και χώσε τώρα και 10.000 δολ έξοδα για να πάρεις την περιούσια των 30 εκ δολ
το παραπανω e-mail το ελαβε η μητερα μου (εννοειται με το δικο της επιθετο) και αποφασισα ως αργοσχολος να ασχοληθω για να σκοτωσω την ωρα μου
ετσι εχω αρχισει το διαλογο μαζι του (με emals) trollαροντας τον απιστευτατο σπαστικο ειναι οτι... εχω την αισθηση οτι θα βαρεθω πολυ γρηγορα γιατι ειναι τελειως amateurs ρε γμτ
δεν κανουν εστω μια ερευνα 4-5 λεπτων να μαθουν οτι στην ελλαδα τα γυναικεια επιθετα ειναι σε πτωση γενικηηταν παντως ακριβως ιδια φαση (αυτοκινητιστικο) κ θελει κ καλα να μοιραστουμε τα λεφτα του εκλιποντος... τωρα του κανω παζαρια και του λεω δεν μπορω να δεχτω λιγοτερο απο το 80% του ποσου κ προσπαθω να του κλεισω ραντεβου στο πορτο νοβο, την πολη απ'οπου υποτιθεται πως ειναι ο τυπος*. αν ψηθει θα τον στησω και θα του στειλω mail πως κατι προεκυψε (κατι τραγελαφικο θα σκεφτω). μετα θα προσπαθησω να τον ψησω να συναντηθουμε στην ευρωπη
μα ειναι δυνατον να θελει να τρολλαρει ΕΜΕΝΑ αυτος ο ΑΜΑTEUR που δεν ξερει ουτε τα βασικα του τρολλινγκ; ελεος*φυσικα θα βρω info απο google map ή wikipedia για το που θα στησω το ραντεβου
-
....Πάνε τα 30 εκατομμύρια δηλαδή......................;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
skye, να μας κρατάς ενήμερους....
-
Λοιπόν έχω ένα νέο θέμα με την *******bank. Με παίρνουν τηλ. στο κινητό, μπλα μπλα μπλα, κε .... έχετε λογαριαμό στην τράπεζά μας και έχουμε ένα νέο πρόγραμμα και να σας στείλουμε τα ενημερωτικά? κλπ κλπ. Τεσπα λέω στείλτε τα, να τα κοιτάξω. Μου λέει να έχετε το αφμ σας. . Λέω είπα θα τα κοιτάξω απλά. Με παίρνουν τηλ. από κούριερ μου λέει σας φέρνω τα χαρτιά από την τάδε τράπεζα, να έχετε μαζί σας το αφμ....., ώπα λέω. Εγώ τέτοια χαρτιά δεν δίνω. Μου λέει δεν γίνεται αλλιώς. Ωραία του λέω, μην έρθεις καν.
Μα είναι δυνατόν να δώσω αφμ κλπ σε κάποιον άγνωστο??? Να ταν καμμια καινούρια μπινιά???
-
Δεν λες ποτέ ΝΑΙ σε τέτοια τηλεφωνικά spams. Εάν ενδιαφέρεσαι για κάτι πήγαινε στην τράπεζα.-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγώ έλαβα e-mail που έλεγε (συνοπτικά, επειδή το έσβησα):
*Είμαι δικηγόρος στο Κονγκό και πριν 3 μήνες ένας βαθύπλουτος με το όνομα Αντώνης Μαρινάκης σκοτώθηκε με το αυτοκίνητο του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Άφησε αμύθητη περιουσία και επειδή δεν έχει άλλους συγγενείς. Ψάχνουμε συνονόματους για την κληρονομιά. Πες μας τα παρακάτω στοιχεία ημερ/νια γέννησης, πόλη, μπλα μπλα μπλα και ίσως είσαι εσύ ο κληρονόμος. *
Επειδή το έψαξα λίγο στο νετ, είναι καθαρό fishing, σου ζητάνε τα στοιχεία και μετά σου λένε ότι εσύ είσαι ο κληρονόμος και χώσε τώρα και 10.000 δολ έξοδα για να πάρεις την περιούσια των 30 εκ δολ
το παραπανω e-mail το ελαβε η μητερα μου (εννοειται με το δικο της επιθετο) και αποφασισα ως αργοσχολος να ασχοληθω για να σκοτωσω την ωρα μου
ετσι εχω αρχισει το διαλογο μαζι του (με emals) trollαροντας τον απιστευτατο σπαστικο ειναι οτι... εχω την αισθηση οτι θα βαρεθω πολυ γρηγορα γιατι ειναι τελειως amateurs ρε γμτ
δεν κανουν εστω μια ερευνα 4-5 λεπτων να μαθουν οτι στην ελλαδα τα γυναικεια επιθετα ειναι σε πτωση γενικηηταν παντως ακριβως ιδια φαση (αυτοκινητιστικο) κ θελει κ καλα να μοιραστουμε τα λεφτα του εκλιποντος... τωρα του κανω παζαρια και του λεω δεν μπορω να δεχτω λιγοτερο απο το 80% του ποσου κ προσπαθω να του κλεισω ραντεβου στο πορτο νοβο, την πολη απ'οπου υποτιθεται πως ειναι ο τυπος*. αν ψηθει θα τον στησω και θα του στειλω mail πως κατι προεκυψε (κατι τραγελαφικο θα σκεφτω). μετα θα προσπαθησω να τον ψησω να συναντηθουμε στην ευρωπη
μα ειναι δυνατον να θελει να τρολλαρει ΕΜΕΝΑ αυτος ο ΑΜΑTEUR που δεν ξερει ουτε τα βασικα του τρολλινγκ; ελεος*φυσικα θα βρω info απο google map ή wikipedia για το που θα στησω το ραντεβου
Ω !!! Τον καημένο με εσένα έμπλεξε ... τον λυπάμαι τον έρμο.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το άλλο άκρο εδώ πέρα. Πολύ υποψιασμένος και καχύποπτος. Εξηγούμαι:Έρχεται γράμμα από την Εμπορική με μία κάρτα μέσα. δεν το δέχθηκα ('ζήτησα εγώ κάρτα; καμμιά visa electron πιστωτική με τίποτα τρελούς όρους θα είναι') και τούς το επέστρεψα.
Η visa electron δεν είναι πιστωτική κάρτα αλλά χρεωστική (debit card). Δεν βάζεις φέσι αλλά σου τραβάει λεφτά από τα ήδη υπάρχοντα.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Η visa electron δεν είναι πιστωτική κάρτα αλλά χρεωστική (debit card). Δεν βάζεις φέσι αλλά σου τραβάει λεφτά από τα ήδη υπάρχοντα.Ανακριβές. Υπάρχουν Visa 'Electron' που είναι με (χαμηλό, συνήθως) πιστωτικό όριο. Έχω μία τέτοια της Εθνικής.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ω !!! Τον καημένο με εσένα έμπλεξε ... τον λυπάμαι τον έρμο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Λοιπόν έχω ένα νέο θέμα με την *******bank. Με παίρνουν τηλ. στο κινητό, μπλα μπλα μπλα, κε .... έχετε λογαριαμό στην τράπεζά μας και έχουμε ένα νέο πρόγραμμα και να σας στείλουμε τα ενημερωτικά? κλπ κλπ. Τεσπα λέω στείλτε τα, να τα κοιτάξω. Μου λέει να έχετε το αφμ σας. . Λέω είπα θα τα κοιτάξω απλά. Με παίρνουν τηλ. από κούριερ μου λέει σας φέρνω τα χαρτιά από την τάδε τράπεζα, να έχετε μαζί σας το αφμ....., ώπα λέω. Εγώ τέτοια χαρτιά δεν δίνω. Μου λέει δεν γίνεται αλλιώς. Ωραία του λέω, μην έρθεις καν.Μα είναι δυνατόν να δώσω αφμ κλπ σε κάποιον άγνωστο??? Να ταν καμμια καινούρια μπινιά???
Δεν είναι άσχημη ιδέα να στείλεις ένα ευγενικό email στη τράπεζα, όπου θα τους εξηγείς τα συμβάντα και θα ρωτήσεις αν όντως έγινε κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα σου απαντήσουν.
Συνήθως οι τράπεζες δεν ζητούν προσωπικά στοιχεία, αλλά πλέον σε απρόσωπες επικοινωνίες πρέπει με κάποιο τρόπο να σιγουρευτούν ότι ο άλλος (εσύ δηλαδή) είναι αυτός που περιμένουν να είναι. Μπορεί να ρωτήσουν για τον ΑΦΜ, το όνομα του πατέρα, την ημερομηνία γέννησης. Νομίζω όμως ότι αυτό γίνεται μόνο στις περιπτώσεις που η επικοινωνία γίνεται απο τον πελάτη και όχι το ανάποδο. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Έχει κι άλλους κάφρουςgoogle: 'I am serious now'
-
Ωραία απάτη οι συσκευές παραγωγής κωδικών μιας χρήσης! Η Εμπορική σε αναγκάζει να προμηθευτείς τη συσκευή αυτή (για να μπορείς να κάνεις ορισμένες συναλλαγές) και για να σε ευχαριστήσει σε χρεώνει και 12 ευρώ. Εύγε! Το ίδιο νομίζω κάνει και η alpha. Η HSBC αντιθέτως τη διαθέτει ατελώς.
-
Η φαντασία τρέχει παντως..
Χτες μου ήρθε μυνημα οτι κέρδισα 100000 Ευρώ στην πρωτοχρονιάτικη λοταρία της Sony-Ericsson
και (κλασσικά) μου εχουν αφήσει email & τηλέφωνο να επικοινωνήσω μαζί τους...(δεν εχω SE κινητό)
-
Κι εγώ όπως διάβαζα το τελευταίο post δέχτηκα τηλεφώνημα (ηχογραφημένο μήνυμα) ότι έχω κερδίσει μεζονέτα 94 τετραγωνικών στη Χαλκιδική!
-
Mόνο ο 'Μάκης' στους Ευτυχισμένους Μαζί την πάτησε έτσι.
-
Σημερα ανοιξα τα mail των διακοπων,κερδισα 2-3 λοταρίες μαζεμένες,περιπου 2.5 εκατομμυρια ευρω άκοπα,λυπαμαι ολους εσας που δουλεύετε για να βγαλετε τα προς το ζην,εγω δεν εχω παρα να ελεγχω τα e-mail μου τακτικά
Άλλη μια απάτη που παίζει τελευταία