-
Μετά από αναμονή 3 και κάτι ετών, κατάφερα και βρήκα 'δωρητή οργάνων' για το Rancho μου. Μαζί με τον κινητήρα (1,5 lt), κονόμησα και ένα λίιιγο πιο κοντό κιβώτιο (από Chrysler- Simca 1308). Σε αυτόν τον τομέα είμαι λοιπόν καλά.
Αν εξαιρέσει κανείς ένα προβολέα και τον εργάτη που λείπουν από μπροστά, το αυτοκίνητο είναι κομπλέ. Χρειάζεται μόνο φρεσκάρισμα -στο πλαίσιο της γενικής ανακατασκευής που θα υποστεί κάποια στιγμή.
Αυτό που θέλω να δω -και εδώ χρειάζομαι τη βοήθεια όποιου ξέρει κάτι σχετικά- είναι αν μπορώ να βρω κάποιο ολόκληρο αυτοκίνητο που να θέλει ο ιδιοκτήτης του να ξεφορτωθεί, καθώς το δικό μου έχει προχωρημένη σκουριά σε αρκετά δύσκολα σημεία.Anybody?
-
Μετά από αναμονή 3 και κάτι ετών, κατάφερα και βρήκα 'δωρητή οργάνων' για το Rancho μου. Μαζί με τον κινητήρα (1,5 lt), κονόμησα και ένα λίιιγο πιο κοντό κιβώτιο (από Chrysler- Simca 1308). Σε αυτόν τον τομέα είμαι λοιπόν καλά.
Αν εξαιρέσει κανείς ένα προβολέα και τον εργάτη που λείπουν από μπροστά, το αυτοκίνητο είναι κομπλέ. Χρειάζεται μόνο φρεσκάρισμα -στο πλαίσιο της γενικής ανακατασκευής που θα υποστεί κάποια στιγμή.
Αυτό που θέλω να δω -και εδώ χρειάζομαι τη βοήθεια όποιου ξέρει κάτι σχετικά- είναι αν μπορώ να βρω κάποιο ολόκληρο αυτοκίνητο που να θέλει ο ιδιοκτήτης του να ξεφορτωθεί, καθώς το δικό μου έχει προχωρημένη σκουριά σε αρκετά δύσκολα σημεία.Anybody?
-
-
Να το προσέχεις διπλά, είναι σχεδιασμένο απο τον Αντώνη Βολάνη, τον σχεδιαστή του Matra Baccera, Renault Espace και άλλων που δεν θυμάμαι τώρα.
-
Δεν είναι απλά σχεδιασμένο από το Βολάνη αλλά είναι και το πρώτο αυτοκίνητο άπό αυτά που σχεδίασε, που πέρασε στην παραγωγή! Θεωρείται πρόγονος του Espace (σχεδιασμένο από τον ίδιο) και όλων των πολυμορφικών.
Στην Ελλάδα κυκλορόφησαν μόλις 90, ενώ η συνολική παραγωγή του ήταν κάτι παραπάνω από 56.000 κομμάτια -
Έβλεπα ένα κόκκινο στο Παγκράτι γύρω στο '87, ξεχώριζε.
-
Κάπως έτσι την πάτησα και 'γω μαζί του. Υπήρχε ένα συνεργείο Matra στην Καλλιθέα, κοντά στο πατρικό μου και κάθε φορά που πέρναγα από εκεί, κόλλαγα πολύ άσχημα! Μου φαινόταν μεγάλο και πολύ 'περιπετειώδες' με τα προβόλια του στη βάση του παρμπρίζ...
παιδικά κολλήματα και απωθημένα πληρώνω τώρα -
Για τις παληές αγάπες μη μιλάς.
Εγώ ξεκίνησα να βρώ το Renault 21 turbo που είχα τρελαθεί με το τέστ του Καβαθά και του Στρατή, και τώρα έχω 5 Renault 21, 1 2L turbo, 2 2L turbo quadra, 1 ΤΧΙ 2λιτρο 12βάλβιδο, και 1 1.8 16V. Άστα σου λέω.
-
Είχα κι εγώ ένα TXI 2L για τέσσερα χρόνια. Τι αυτοκίνητο! Παρόλο που το αγόρασα με βαριά καρδιά από τον πατέρα μου (γιατί μου το έδωσε σε πολύ οικογενειακή τιμή) λόγω του ότι εκείνη την εποχή δεν μου φαινόταν να ταιριάζει στην ηλικία μου το εκτίμησα πολύ στην πορεία. Ευχαριστήθηκα ταξίδια! Και όταν το πούλησα ήταν 11 ετών και δεν έτριζε ούτε βίδα! Κρίμα που είχε αρκετά τέλη-ασφάλεια και δεν μπορούσα να το κρατήσω σαν δεύτερο..... Εϋκολα θα το έπαιρνα πίσω τώρα...
-
Είχε δύο rancho στην Κόρινθο, το ένα μάλιστα που ηταν πράσινο άσπρο, το ειχα δεί σε μια μεγάλη μάντρα ανταλλακτικών στην παλαιά εθνική οδό. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
-
-
Matra Rancho...
Αν πάς στη Λ. Νατο στον Ασπρόπυργο υπάρχοτν 1-2 σε μία μάντρα απο όσο θυμάμαι. Να σε κατατοπίσω μου είναι δύσκολο γιατί εκεί πηγαίνω 'στα τυφλά' , ο μαντράς λέγεται Καρασούλας, ρωτώντας θα τον βρείς! Ελπίζω να το έχει ακόμη το Rancho.
Πολύ μπροστά απο την εποχή του, γι αυτό και δεν πέτυχε -
Έτσι είναι τα R21, τίμια αυτοκίνητα με απίθανο πάτημα στον δρόμο, που να δείς τι κάνει το 21 turbo στο δρόμο, ακόμα και σήμερα είναι ανταγωνιστικό στην δυναμική συμπεριφορά, βέβαια δεν έχει αντάξια φρένα για τον κινητήρα και το σασί αλλά είναι στο πρόγραμμα για αναβάθμιση.
Και τα Turbo Quadra είναι καταπληκτικά, απλά το μπροσθοκίνητo είναι πιό παιγχνιδιάρικο.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Matra Rancho...Αν πάς στη Λ. Νατο στον Ασπρόπυργο υπάρχοτν 1-2 σε μία μάντρα απο όσο θυμάμαι. Να σε κατατοπίσω μου είναι δύσκολο γιατί εκεί πηγαίνω 'στα τυφλά' , ο μαντράς λέγεται Καρασούλας, ρωτώντας θα τον βρείς! Ελπίζω να το έχει ακόμη το Rancho.
Πολύ μπροστά απο την εποχή του, γι αυτό και δεν πέτυχεAπό Εθνική προς Λιόσια, χονδρικά, στο δεξί σου χέρι μαντρα με καμια δεκαριά αυτοκίνητα πάνω στον τοίχο. Σημάδι μια 4πορτη μπεεμβέ 1800. Αυτός είναι ο Καρασούλας, τιμή θα σου πεί όσα του λείπουν εκείνη την στιγμή΄.
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Matra Rancho...
Αν πάς στη Λ. Νατο στον Ασπρόπυργο υπάρχοτν 1-2 σε μία μάντρα απο όσο θυμάμαι. Να σε κατατοπίσω μου είναι δύσκολο γιατί εκεί πηγαίνω 'στα τυφλά' , ο μαντράς λέγεται Καρασούλας, ρωτώντας θα τον βρείς! Ελπίζω να το έχει ακόμη το Rancho.
Πολύ μπροστά απο την εποχή του, γι αυτό και δεν πέτυχεAπό Εθνική προς Λιόσια, χονδρικά, στο δεξί σου χέρι μαντρα με καμια δεκαριά αυτοκίνητα πάνω στον τοίχο. Σημάδι μια 4πορτη μπεεμβέ 1800. Αυτός είναι ο Καρασούλας, τιμή θα σου πεί όσα του λείπουν εκείνη την στιγμή΄.
Συνήθως ζητάνε από 300 μέχρι 1000 ευρω για το αμάξι. Ανάλογα πως θα σε κόψουν
Ο Καρασούλας είναι ο Σπύρος? Αυτός που έχει και τα Αμερικάνικα πάνω στην μάντρα? -
Αυτός που έχει και τα 4CV. 1500 μου είχε ζητήσει για ένα πρίν 3 χρόνια... μιλάμε για καρότσα-σάπια-με μηχανή και τροχούς ΕΛΕΟΣ!
-
-
τελικα μου αρεσει..
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Συνήθως ζητάνε από 300 μέχρι 1000 ευρω για το αμάξι. Ανάλογα πως θα σε κόψουν
Ο Καρασούλας είναι ο Σπύρος? Αυτός που έχει και τα Αμερικάνικα πάνω στην μάντρα?Αυτός είναι ο Σπύρος, και έχει αρχίσει να ξεσκαρτάρει, τα δίνει για σκράπ 50 ευρώ το ένα...αλλά αν πάς και του ζητήσεις, θα σου πεί πόσα του λείπουν...έχω ακούσει από το στόμα του και τιμές άνω των 2000 ευρώ για χρέπια...
-
Βρές τη μάντρα του Ζωνίτσα στην Κόρινθο, να δείς αν όντως υπάρχει ένα rancho εκεί
Matra- Simca Rancho...