-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στο γνωστό συμπέρασμα ότι στη χώρα μας μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα στα παιδιά μας ένα όχημα χωρίς φρένα, μόνο και μονο επειδή έχει καλογυαλισμένα χρώμια (FIVA) ή είναι πάνω από 25 - 30 ετών (FIA). Αν κάνω λάθος ή αν τα παραλέω, παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος.
Γιατι, δεν κυκλοφορουνε αναμεσα μας αυτοκινητα χωρις φρενα με συμβατικες πινακιδες που εχουν μαλιστα και τη βουλα του ΚΤΕΟ ή συγχρονα καταλυτικα με καρτα καυσαεριων που ρυπαινουν επειδη εχουν χαλασμενο καταλυτη? Και αμα γινει τιποτε εχεις την εντυπωση οτι θα βρει τον μπελα του το ΚΤΕΟ ή το συνεργειο που εβγαλε την καρτα? Πολυ απλα θα πουν οτι οταν εμεις το ελεγξαμε το αμαξι ηταν ενταξει.
Μην νομιζεις οτι οσοι εχουμε ιστορικες πινακιδες κανουμε ολοι κακη χρηση ή παραμελουμε τα αυτοκινητα μας. Τουναντιον οι περισοτεροι τα φροντιζουμε πιο πολυ απο το συμβατικο. Οτι υπαρχουν και 'πονηροι' παπαρηδες που καταστρατηγουν τα παντα και κανουν κακη χρηση μονο και μονο για να γλυτωσουν τα τελη και την εφορια, ναι υπαρχουν αλλα μην γενικευουμε την εξαιρεση στον κανονα.
-
Καποιοι εδω μεσα εισαστε του γλυκου νερου μου φαινεται!
κυρ Χρηστο (APR) κυριε Ραζη Ιστορικε,και ολοι οσοι εχετε ασχοληθει με την σπορτινγκ για πειτε που πηγαν τα ματακια μας οταν καπου το 2000 (?) ειδαμε στα μεγαρα αυτοκινητα τετοια http://www.rally.gr/data/photo/30186.jpg με πινακιδες ΙΟ! Τις βλεπετε καλα??? πινακιδες ιστορικου οχηματος ειναι!
Τι να λεμε μετα για τα σαπακια . . . -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
κυρ Χρηστο (APR) κυριε Ραζη Ιστορικε,και ολοι οσοι εχετε ασχοληθει με την σπορτινγκ για πειτε που πηγαν τα ματακια μας οταν καπου το 2000 (?) ειδαμε στα μεγαρα αυτοκινητα τετοια http://www.rally.gr/data/photo/30186.jpg με πινακιδες ΙΟ! Τις βλεπετε καλα??? πινακιδες ιστορικου οχηματος ειναι!
Τι να λεμε μετα για τα σαπακια . . .και τι αλλο να επερναν? οπως και ολα οσα παλιοτερα ειχαν εθεα πινακιδες, βρε λευτερακη του εμφιαλομενου?
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Και μη μου πειτε για συνεργειο ,γιατι κανεις δεν παει συνεργειο με γυναικα συνοδηγο.....
σε αυτο διαφωνουμε!
15 λεπτα φωτο μετα στο συνεργειο
-
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
Και μη μου πειτε για συνεργειο ,γιατι κανεις δεν παει συνεργειο με γυναικα συνοδηγο.....
σε αυτο διαφωνουμε!
15 λεπτα φωτο μετα στο συνεργειο
Καλα, που τις βρηκες αυτες ; Xαλια ειναι !! ....' take the one, hit the other' !!
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Τι να λεμε μετα για τα σαπακια . . .και τι αλλο να επερναν? οπως και ολα οσα παλιοτερα ειχαν εθεα πινακιδες, βρε λευτερακη του εμφιαλομενου?
Υπαρχουν οι πινακιδες της ΕΘΕΑ μανιτσα που χορηγουνται!
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
εισαι βεβαιος? εδινε η εθεα συνεχεια πινακιδες? η ειχε σταματησει για καποια χρονια????
παντως οι χαλκιοπουλοι τις εχουν παρει ως ''ειδικου ενδιαφεροντος''
αλλα ειμαι βεβαιος πως οτι κι αν σου εγραφα.....παλι θα σε χαλαγε....... -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
εισαι βεβαιος? δινει η εθεα ακομα πινακιδες?
αλλα ειμαι βεβαιος πως οτι κι αν σου εγραφα.....παλι θα σε χαλαγε.......φυσικα και δινει πινακιδες, φιλος εβγαλε φετος.
Ειδικου ενδιαφεροντος?
Με τι κριτηρια?
Αυτο σηκωνει πολυ κουβεντα
δεν με χαλαει τιποτε, γραψε οτι θες -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
εισαι βεβαιος? δινει η εθεα ακομα πινακιδες?
αλλα ειμαι βεβαιος πως οτι κι αν σου εγραφα.....παλι θα σε χαλαγε.......φυσικα και δινει πινακιδες, φιλος εβγαλε φετος.
Ειδικου ενδιαφεροντος?
Με τι κριτηρια?
Αυτο σηκωνει πολυ κουβεντα
δεν με χαλαει τιποτε, γραψε οτι θεςΝομίζω οτι ο όρος 'ειδικού ενδιαφέροντος' υπάρχει πράγματι για μοντέλα μέχρι το 1989 νομίζω....
Των Χαλκιοπουλαίων αν δεν κάνω λάθος είναι BTCC τα αυτοκίνητα που τα κάνει σίγουρα 'ειδικού ενδιαφέροντος' Πράγματι σηκώνει κουβέντα -
λευτερακη για καποιο διαστημα δεν εβγαιναν πινακιδες ΕΘΕΑ νομιζω εδω 3-4 χρονια ξαναβγαινουν ομως..τοτε σιγουρα δεν εβγαζαν πινακιδες ΕΘΕΑ οποτε εβγαλαν Ι.Ο
γιατι ειχε μπλεχτει το ΣΔΟΕ και το τελωνιο για νακλεισουν την υποθεση και αυτοκινητα που εχουν τετοιες πινακιδες ειναι αλλα δυο...παλι BTCC -
λευτερακη εχω διορθωσει την δημοσιευση μου πολυ πριν την δικη σου, αλλα ο υπερβαλων ζηλος δεν σε αφησε να την δεις
ξαναρωταω εσενα που γνωριζεις, μηπως οι εθεα πινακιδες δεν εβγαιναν για καποια, μπολικα, χρονια?
το αν σε χαλαει κατι, ασε να το βλεπουν, απ την απεναντι μερια του τραπεζιου -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στο γνωστό συμπέρασμα ότι στη χώρα μας μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα στα παιδιά μας ένα όχημα χωρίς φρένα, μόνο και μονο επειδή έχει καλογυαλισμένα χρώμια (FIVA) ή είναι πάνω από 25 - 30 ετών (FIA). Αν κάνω λάθος ή αν τα παραλέω, παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος.
Γιατι, δεν κυκλοφορουνε αναμεσα μας αυτοκινητα χωρις φρενα με συμβατικες πινακιδες που εχουν μαλιστα και τη βουλα του ΚΤΕΟ ή συγχρονα καταλυτικα με καρτα καυσαεριων που ρυπαινουν επειδη εχουν χαλασμενο καταλυτη? Και αμα γινει τιποτε εχεις την εντυπωση οτι θα βρει τον μπελα του το ΚΤΕΟ ή το συνεργειο που εβγαλε την καρτα? Πολυ απλα θα πουν οτι οταν εμεις το ελεγξαμε το αμαξι ηταν ενταξει.
Μην νομιζεις οτι οσοι εχουμε ιστορικες πινακιδες κανουμε ολοι κακη χρηση ή παραμελουμε τα αυτοκινητα μας. Τουναντιον οι περισοτεροι τα φροντιζουμε πιο πολυ απο το συμβατικο. Οτι υπαρχουν και 'πονηροι' παπαρηδες που καταστρατηγουν τα παντα και κανουν κακη χρηση μονο και μονο για να γλυτωσουν τα τελη και την εφορια, ναι υπαρχουν αλλα μην γενικευουμε την εξαιρεση στον κανονα.
Μιχάλη,
είναι γνωστά βέβαια περιστατικά οχημάτων ακατάλληλων για κυκλοφορία με έγκριση ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων κ.λ.π. Αλλά τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται και που θεωρητικά μας διασφαλίζουν.
Δε συμφωνείς ότι, το γεγονός ότι το αυτοκίνητό μου έχει κάρτα FIVA, δε συνεπάγεται ότι είναι και κατάλληλο για κυκλοφορία? Η μήπως υπάρχει κάτι που αποκλείει ένα ατύχημα κατά την προσέλευση σε ένα concours d' elegance?
Εγώ προσωπικά, έχοντας 'επενδύσει' πάνω από 15000 ευρώ σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεις με 3 χιλιάρικα, προσέχω βέβαια 120% στο δρόμο. Και η λογική λέει ότι δε θα αφήσω το αμάξι μου χωρίς φρένα, με πιθανές τις ολέθριες συνέπειες. Είναι σωστό όμως η πολιτεία να αφήνει στην κρίση του καθενός τόσο σημαντικά ζητήματα, από τη στιγμή που το όχημα κυκλοφορεί, με τον όποιο τρόπο στο δρόμο?
Και πιστεύω ότι ανήκω στην πρώτη κατηγορία κατόχων ιστορικών, αυτών που τα έχουν γιατί τα αγαπούν πραγματικά και τα φροντίζουν, όπως λες. Αν πιάσουμε και την κατηγορία των πονηρών, άστα να πάνε..
Μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου πάλι, ομολογώ ότι δεν καλύπτομαι από αυτά που, τυπικά, μου προσφέρουν οι ιστορικές πινακίδες, όπως λειτουργεί στην Ελλάδα. Δε θέλω να θεωρούμαι παράνομος, όταν όλη η οικογένεια κάνει την κυριακάτικη βόλτα με αυτό το αυτοκίνητο, ούτε όταν το χρησιμοποιώ ως αγχολυτικό μόνος μου, για μία σύντομη βόλτα ένα βράδι.
Μην πούμε πάλι ότι κανείς δε θα μου πει τίποτα, αν κυκλοφορώ συνετά και το αυτοκίνητο δείχνει 'κούκλα', γιατί δεν είναι αυτό που προβλέπεται. Δε θέλω να κρέμομαι από την κρίση του οποιουδήποτε, καλοπροαίρετου ή κακοπροαίρετου, τροχονόμου. Γιατί άμα πέσεις σε μ.....α, άντε να βρεις άκρη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μία και μοναδική φορά που με σταμάτησαν και με ζάλισαν, με πινακίδες ιστορικές, μέσα σε 5,5 χρόνια, ήμουν μόνος μου, Σάββατο πρωί, πηγαίνοντας στον ταπετσέρη, με μόνο το κάθισμα του οδηγού στο αυτοκίνητο!!! Και προσπαθούσα να τον πείσω ότι πάω συνεργείο!!!
Πολύ απλά, αυτό που θεωρώ δίκαιο, μιάς και συμβαίνει και αλλού, είναι να μπορώ να χρησιμοποιώ ελεύθερα αυτά τα αυτοκίνητα, χωρίς να επιβαρύνω το περιβάλλον και χωρίς να επιβαρύνομαι. Στη Γερμανία το h-zulassung επιτρέπει στο όχημα να κυκλοφορεί ελεύθερα και ασφαλισμένο με λιγότερο από 200 ευρώ ετησίως. Εδώ γιατί όχι? -
-
@ ALPINE 110: Τουλαχιστον αυτα ειναι ομορφουτσικα βρε συ....
@ NIKOS17M: Συμφωνουμε απολυτα και ειμαι σιγουρος οτι ανηκουμε στην ιδια κατηγορια κατοχων. Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει νομικο πλαισιο τυπου H-Kennzeichen οπως στη Γερμανια, προσωπικα (να πω την αμαρτια μου) προτιμω το υπαρχων καθεστως απο το να κρεμομαι απ τα απαυτα του καθε διεφθαρμενου δημοσιου υπαλληλου. Μιλαω σκληρα αλλα νομιζω θα συμφωνησουμε οτι, οτι ανελαβε στην Ελλαδα το κρατος, το διελυσε. Παμε τωρα στα τεχνικα θεματα. Σαφως και συμφωνουμε οτι σημερα παιρνει πινακιδες καθε καρυδιας καρυδι. Απ τη στιγμη που παιρνεις καρτα (πχ Fiva της οποιας ειμαι υπερμαχος) στην ουσια καθαριζεις για 10 χρονια, οποτε η συντηρηση & η ασφαλεια εξαρταται αποκλειστικα απο το φιλοτιμο του ιδιοκτητη. Τουλαχιστον στα σπορτινγκ υπαρχουν οι τεχνικοι ελεγχοι. Σε εμας στα ρεγκιουλαριτυ, κανονικα θα επρεπε η ομοσπονδια (Εοφιλπα) να υποχρεωνει τους ιδιοκτητες σε εναν υποτυπωδη ας πουμε διετη ελεγχο. Απο την αλλη πως θα υποχρεωσεις ον αλλο σε τεχνικο ελεγχο (μιλαμε για ασφαλεια οχι για γνησιοτητα) σε κατι που θεωρειται αντικειμενο πολιτιστικης κληρονομιας και οχι αυτοκινητο? Γριφος?!
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Στη Γερμανία το h-zulassung επιτρέπει στο όχημα να κυκλοφορεί ελεύθερα και ασφαλισμένο με λιγότερο από 200 ευρώ ετησίως. Εδώ γιατί όχι?Γιατί, για να βγουν οι πινακίδες 'Η' ή '07' (ιστορικές, αλλά με περιορισμούς στην κυκλοφορία) πρέπει το αυτοκίνητο να εξεταστεί απο ανεξάρτητη επιτροπή (το DEKRA). Εκεί -υποθέτω- δεν υπάρχουν βύσματα, γνωστοί γνωστών κλπ. Εδώ πώς θα εφαρμαστεί αύτό? Βλέπεις άλλους κανόνες να εφαρμόζονται, και θα εφαρμοζόταν αυτοί?
Και βέβαια, το ότι τα 'Η' κυκλοφορούν ελεύθερα, σημαίνει ότι περνάνε ετήσιο τεχνικό έλεγχο. Ακόμη και τα '07', υποχρεούνται να περνάνε έλεγχο κάθε 5 χρόνια. -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Στη Γερμανία το h-zulassung επιτρέπει στο όχημα να κυκλοφορεί ελεύθερα και ασφαλισμένο με λιγότερο από 200 ευρώ ετησίως. Εδώ γιατί όχι?
Και βέβαια, το ότι τα 'Η' κυκλοφορούν ελεύθερα, σημαίνει ότι περνάνε ετήσιο τεχνικό έλεγχο.
Συμφωνώ σε όλα και ειδικά στο να εφαρμόζεται και το παραπάνω.
Το ξαναλέω, επειδή ορισμένοι, ίσως πολλοί, είμαστε απείθαρχοι και παραβλέπουμε διαδικασίες και κανόνες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Πειραιάς, Καλλίπολη διάσπαρτα σε ένα μόνο τετράγωνο, ψάξε και τους τριγύρω δρόμους μου λέει ο φίλος έχει και άλλα, βαρέθηκαΕπειδή τυχαίνει να μένω δυο στενά πιο κει απο τις ΜΒ αυτές, δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι προσπαθείς να δείξεις ούτε φυσικά πιο είναι το πρόβλημα (εκτός από το περιέργο γούστο στο χρώμα του ιδιοκτήτη). Ή μήπως δεν αφήνει κανένας από εμάς το ιστορικό του στο δρόμο; Ή μήπως δεν έχει βάλει κανείς τη γυναίκα του μέσα σε αυτό (εκτός αν απαγορεύονται οι γυναίκες στο άθλημα). Ή μήπως δεν έχει πάει κανείς συνεργείο στη βουλιαγμένης 1 μέρα πριν τον αγώνα...
Είμαι 100% υπέρ του στις κραγμένες περιπτώσεις να πέφτει γιουχάρισμα και πολύ καλά κάνετε. Από την άλλη, οι πάντοτε βασιλικότεροι του βασιλέως Νεοέλληνες τείνουν να ξεχνούν ό,τι κάνουν οι ίδιοι . (Μην αρχίσω να λέω για ιστορικά σε μπυραρίες κλπ κλπ και δε μας παίρνει καθόλου σου λέω!) Εγώ πιστεύω πως παντού πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, ειδικά όταν ο νομοθέτης ο ίδιος δεν έχει προβλέψει όλες τις περιπτώσεις, το οποίο πάνω από όλα πρέπει να διέπεται από τη λογική: Το να σπέρνεις σαπάκια για να ανταλλακτικά και να τους βγάζεις ιστορικά για να μη στο πάει ο δήμος σίγουρα δεν είναι ούτε καλό ούτε λογικό αλλά το να μην παρκάρεις το ιστορικό σου στο δρόμο για να μη σε κράξουνε είναι εξίσου παράλογο. Όπως είπαμε και σε μια άλλη περίπτωση εδωμέσα, παρκαρέ το (αλλιώς να μας το πούν τα αφεντικά των μαγαζιών που βγάζουν τις πινακίδες, να τους φέρνουμε αποδεικτικά ότι τα ιστορικά θα βρίσκονται και θα επισκευάζονται πάντα μέσα σε ιδιωτικό γκαράζ, ούτως ώστε να το ξέρουν όσοι δεν δεν το έχουν να πάνε να ασχοληθούν με κάτι άλλο), αλλά κάντο διακριτικά, ρίξ'του μια κουκούλκα και μην το έχεις 2μήνες στην ίδια θέση μεσα στη σκόνη...
Επίσης, μη γράφετε για την ιδανική Γερμανία και τη αυστηρή νομοθεσία που λειτουργεί άψογα... αν το ψάξετε λίγο παραπάνω θα δείτε ότι και εκεί έχουν τρύπες και εκεί (τρελή) γραφειοκρατία και κυρίως καγκούρια και τζαμπατζήδες που καταφέρνουν να τη βγάζουν λάδι. -
φίλε D-jet μια που μένεις εκεί σίγουρα γνωρίζεις το πρόβλημα του παρκαρίσματος, είναι σωστό να γυρνάς από την δουλειά και να ψάχνεις απεγνωσμένα για να παρκάρεις και να βλέπεις τους δρόμους γεμάτους από αυτοκίνητα (έχει και άλλα τριγύρω) που δεν πληρώνουν τέλη που δεν πληρώνουν...... πολλά δεν πληρώνουν
για αυτό τον λόγο έβαλα τις φώτο και αν τον ξέρεις τον ιδιοκτήτη πες του ότι οι γείτονες του δεν αναφέρονται για αυτόν με τα καλύτερα λόγια
όσο για τα αυτοκίνητά του άσχετα που δεν είναι του γούστου μου τα έχει σε άριστη κατάσταση -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
φίλε D-jet μια που μένεις εκεί σίγουρα γνωρίζεις το πρόβλημα του παρκαρίσματος, είναι σωστό να γυρνάς από την δουλειά και να ψάχνεις απεγνωσμένα για να παρκάρεις και να βλέπεις τους δρόμους γεμάτους από αυτοκίνητα (έχει και άλλα τριγύρω) που δεν πληρώνουν τέλη που δεν πληρώνουν...... πολλά δεν πληρώνουν
για αυτό τον λόγο έβαλα τις φώτο και αν τον ξέρεις τον ιδιοκτήτη πες του ότι οι γείτονες του δεν αναφέρονται για αυτόν με τα καλύτερα λόγια
όσο για τα αυτοκίνητά του άσχετα που δεν είναι του γούστου μου τα έχει σε άριστη κατάστασηΟύτε τον ξέρω και ούτε συμφωνώ με το γούστο και την πρακτική του αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εσύ φίλε ΑΛΠΙΝΕ, δεν έχει τύχει ποτέ να αφήσεις το ιστορικό σου στο δρόμο;
Φυσικά, θα μου πεις, δεν πρέπει να υπάρχει διπλή ερμηνεία σε κάθε νόμο: Ή δε θα αφήνεις το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί επειδή δεν πληρώνει τέλη ή θα το αφήνεις επειδή έχει ιστορικά νούμερα. Στη μια περίπτωση είναι τόσο νόμιμο το να παρκάρεις στο δρόμο όσο και να το κυκλοφορείς για την εκδήλωση ενώ στην άλλη το βάζεις μέσα στο γκαράζ σου και δεν επιτρέπεται να το βγάλεις ποτέ.
Δες το και ως εξής: Όταν έκανες τη δήλωση ακινησίας δήλωσες που βρίσκεται το αυτοκίνητό σου σταθμευμένο σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. Άρα ή έχεις το δικαίωμα να το οδηγάς στις εκδηλώσεις, όπως σου είπαν και να το παρκάρεις στο δρόμο (ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά ότι επιτρέπεται να το κυκλοφορείς στις εκδηλώσεις αλλα απαγορεύεται να το παρκαρεις σε δημόσιο δρόμο) ή το πας με την υπευθυνη δήλωση της εφορίας άρα είσαι παράνομος αν το βγάλεις από τον ιδιωτικό χώρο σου από την αρχή.
Τα 'λίγο' ή 'μετρίως¨ή δεν ξέρω εγώ πως με ελαστικότητες και τα ρέστα είναι χαρακτηριστικά νομοθεσίας τριτοκοσμικού κράτους. Ρωτάω λοιπόν ευθέως: Αν ισχύει το δεύτερο τότε έχουμε δικαίωμα, όσοι έχουν αυτοκίνητο με ιστορικά νούμερα, να το βγάζουμε ποτέ έξω, ναι ή όχι; (για αυτό σου γράφω και πιο πάνω, ότι τελικά είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως και τυπικά δείγματα της ράτσας μας) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
όσο για τα αυτοκίνητά του άσχετα που δεν είναι του γούστου μου τα έχει σε άριστη κατάστασηΟύτε τον ξέρω και ούτε συμφωνώ με το γούστο και την πρακτική του αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εσύ φίλε ΑΛΠΙΝΕ, δεν έχει τύχει ποτέ να αφήσεις το ιστορικό σου στο δρόμο;
Φυσικά, θα μου πεις, δεν πρέπει να υπάρχει διπλή ερμηνεία σε κάθε νόμο: Ή δε θα αφήνεις το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί επειδή δεν πληρώνει τέλη ή θα το αφήνεις επειδή έχει ιστορικά νούμερα. Στη μια περίπτωση είναι τόσο νόμιμο το να παρκάρεις στο δρόμο όσο και να το κυκλοφορείς για την εκδήλωση ενώ στην άλλη το βάζεις μέσα στο γκαράζ σου και δεν επιτρέπεται να το βγάλεις ποτέ.
Δες το και ως εξής: Όταν έκανες τη δήλωση ακινησίας δήλωσες που βρίσκεται το αυτοκίνητό σου σταθμευμένο σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. Άρα ή έχεις το δικαίωμα να το οδηγάς στις εκδηλώσεις, όπως σου είπαν και να το παρκάρεις στο δρόμο (ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά ότι επιτρέπεται να το κυκλοφορείς στις εκδηλώσεις αλλα απαγορεύεται να το παρκαρεις σε δημόσιο δρόμο) ή το πας με την υπευθυνη δήλωση της εφορίας άρα είσαι παράνομος αν το βγάλεις από τον ιδιωτικό χώρο σου από την αρχή.
Τα 'λίγο' ή 'μετρίως¨ή δεν ξέρω εγώ πως με ελαστικότητες και τα ρέστα είναι χαρακτηριστικά νομοθεσίας τριτοκοσμικού κράτους. Ρωτάω λοιπόν ευθέως: Αν ισχύει το δεύτερο τότε έχουμε δικαίωμα, όσοι έχουν αυτοκίνητο με ιστορικά νούμερα, να το βγάζουμε ποτέ έξω, ναι ή όχι; (για αυτό σου γράφω και πιο πάνω, ότι τελικά είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως και τυπικά δείγματα της ράτσας μας)Σόρι που επεμβαίνω αλλά το να βγάλεις το ιστορικό σου για κάποια εκδήλλωση, δεν πρέπει να συγχέεται με το να το παρκάρεις έξω -ή γύρω- από το σπίτι σου. Άλλο το ένα πράγμα, άλλο το άλλο.
Τα αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες ιστορικού δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας άρα εξ ορισμού, δε δικαιούνται χρήση των θέσεων για στάθμευση. Αυτό είναι και το νόημα της απόδειξης πως υπάρχει ιδιόκτητος χώρος για την αποθήκευσή του που ζητάει η εφορία για να κάνει αποδεκτή την κατάθεση των πινακίδων. Με αυτό το δεδομένο για μένα προσωπικά είναι απαράδεκτο και προκλητικό το να παρκάρεις το 'ιστορικό σου' -όσο ιστορικό και αν είναι αυτό- στο δρόμο, ανάμεσα στο υπόλοιπα που πληρώνουν κανονικά τα τέλη τους. Βέβαια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που λέει και ο μονοφάρος, η κοινή λογική απουσιάζει και έχει βάλει και χαρτί στην πόρτα της εισόδου (η οποία είναι ξεκλείδωτη) και έτσι
-όπως σε χιλιάδες περιπτώσεις- πρέπει καθημερινά να διαπραγματεύεσαι τα αυτονόητα...όταν κάνεις κακή χρήση του όποιου δικαιώματος για κυκλοφορία που σου παρέχει ο φορέας που σου χορηγεί τις πινακίδες του ιστορικού, είσαι υπόλογος στον φορέα αυτό και αυτόν εκθέτεις με τη συμπεριφορά σου. Όταν όμως κάνει κακή χρήση του δικαιώματος που σου παρέχει το κράτος για κατάθεση πινακίδων κάποιου αυτοκινήτου, τότε μιλάμε για καθαρή παρανομία και φοροδιαφυγή και εμένα αυτό μου κάνει για πιο 'σοβαρό'.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες