-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Γιόν, πιστεύεις ότι κάποιος που έβγαλε πινακίδες σε Καντέτ D το έκανε για το ιστορικό ενδιαφέρον του αυτοκινήτου?Γιατί ρε συ, μπορεί να είναι made in Greece!!!
-
Ο χρήστης Pierre Boulanger έγραψε:
Κάπως έτσι το έχω στο νου μου και εγώ Μike
Το να πας μια κυριακή σιγά σιγά και πολιτισμένα μέχρι την Λιβαδειά ας πούμε και να επιστρέψεις θεωρείται χλμ συντήρησης η καφριλίκι?
Θα δώσω και τους χαιρετισμούς
ΕυχαριστώΕίναι παράτυπο, εκτός αν είναι έδρα σου η Λιβαδειά και το επιστρέφεις ή έρχεσαι απο εκεί για κάποια εκδήλωση.
Ρε παιδιά, απλά πράγματα είναι. Πινακίδες ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ είναι. ΜΟΝΟ ότι έχει να κάνει με τη συντήρησή του, σε λογική απόσταση από το σπίτι σου και με ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ τη συντήρηση του αυτοκινήτου και όχι τον καφέ/μπανιο/εκδρομή χωριό.
@tr20tc.
Δε σας καταλαβαίνω, ρε παιδιά... Τι θέλεις να σου κάνει η ΕΛΠΑ ή η κάθε ΕΛΠΑ; Να μπει στο μυαλό του κάθε καραγκιοζάκου; Αν το αυτοκίνητο είναι τεχνικά/ιστορικά σωστό δεν μπορεί να κάνει τίποτε έτσι, πως να το κάνουμε... Απο εσένα και εμένα εξαρτάται, να τον σταματήσεις, να σημειώσεις το νούμερό του, να του κάνεις μια ευγενική παρατήρηση και αν σου πει τίποτα μάγκικα (ή τον ξαναπετύχεις) να τον βγάλεις μια φωτό και κατευθείαν στην ΕΛΠΑ/ΦΙΛΠΑ/ΕΟΟΕ. Και μη μου πεις ότι δεν είναι δική σου δουλειά, διότι δικό σου δικαίωμα προστατεύεις έτσι... λέγοντας 'αυτη η ελπα τι κανει,ελεος' τί ακριβώς περιμένεις να πετύχεις;@7pas100
Κάνεις διακρίσεις που ειδικά από εσένα δεν τις περιμένω. Φυσικά και έχει ιστορικό ενδιαφέρον (πότε είδες τελευταία φορά kadett D; ), ίσως περιορισμένο σε σχέση με μια aston martin αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Αν κάτσει να διαβάσει τι λέει αυτό που υπογράφει όταν παραλαμβάνει τις πινακίδες ο καθένας μας θα καταλάβει ότι είναι υπευθυνος 100% για τη χρήση που τους κάνει άρα και για τις συνέπειες της κατάχρησης αυτών.Τη βλέπω που πάει η δουλειά! Ο μπάρμπας είχε δίκιο τελικά...
-
Mία κυριακάτικη βολτίτσα βγήκε ο άνθρωπος με το Καντέτ, δεν έκανε και τίποτα φοβερό.... Κανείς σας δεν το κάνει αυτό;
-
Αντί να ζητάμε ελεύθερη κυκλοφορία με ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας για όλους , ψάχνουμε να βρούμε ποιός θα σκοτώσει το γαιδουράκι του γείτονα... Γιατί;
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Αντί να ζητάμε ελεύθερη κυκλοφορία με ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας για όλους , ψάχνουμε να βρούμε ποιός θα σκοτώσει το γαιδουράκι του γείτονα... Γιατί;Δεν βρίσκεις ότι είναι λίγο αστείο να απαιτούμε κάτι τέτοιο τώρα; Όσο αυτονόητο και να είναι στον πολιτισμένο κόσμο!
Και λέω αυτονόητο διότι το ρίσκο που παίρνει κανείς με το να κυκλοφορεί ένα ιστορικό αυτοκίνητο κάθε μέρα αλλά και το αντίστοιχο κόστος (μεταβλητό όχι πάγιο) είναι υπερπολλαπλάσιο από τα οφέλη που έχει από την έκδοση πινακιδών. Θεωρητικά, λοιπόν, ο τρόπος χρήσης ενός ιστορικού είναι αυτορρυθμιζόμενη παράμετρος αφού μόνος σου περιορίζεις τον εαυτό σου στη χρήση που του κάνεις προκειμένου να το προφυλάξεις από φθορές. Οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν είναι χρήση ιστορικού (συντήρηση) αλλά χρήση ΙΧ (εκμετάλλευση) και φυσικά κάνει μπαμ από την κατάσταση του αυτοκινήτου. Θα έβαζες, Νίκο, ποτέ εσύ την αμαζόνα να κουβαλήσει οικοδομικά υλικά και τη μπετονιέρα; Δε νομίζω...
Το κακό είναι ότι ο κάθε μήτσουλας που το βλέπει μια φορά στο δρόμο (και το μόνο που αναγνωρίζει είναι ότι έχει 4 ρόδες και το δικό του άλλες τόσες) δεν μπορεί να το καταλάβει τη διαφορά μεταξύ εκμετάλλευσης και συντήρησης, οπότε και αναμενόμενο είναι να γκρινιάζει για το προνόμια που εξακολουθούν και έχουν ορισμένοι. Όχι ότι θα αγόραζε ποτέ ιστορικό (δεν τον εμποδίζει κανένας άλλωστε)... αλλά έτσι... Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι λίγο κακοί με τους πιο 'χαλάρούς' γιατί (μην πέσετε από τα σύννεφα μαζικά με αυτό που θα πω) στη χώρα μας ανέκαθεν οι μήτσουλες λογής λογής ήταν πλειοψηφία.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αντί να ζητάμε ελεύθερη κυκλοφορία με ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας για όλους , ψάχνουμε να βρούμε ποιός θα σκοτώσει το γαιδουράκι του γείτονα... Γιατί;
Δεν βρίσκεις ότι είναι λίγο αστείο να απαιτούμε κάτι τέτοιο τώρα; Όσο αυτονόητο και να είναι στον πολιτισμένο κόσμο!
Γιατί το αυτονόητο να είναι και αστείο; Και γιατί λες τώρα, αυτό δεν το κατάλαβα. Γιατί να μην μπορείς να συνδυάσεις μια επισκευή με μια μικρή βόλτα; Ή έστω μια σκέτη-μικρή βόλτα 1-2 φορές το μήνα; Δεν είπε κανείς να κουβαλάς τσιμέντα καθημερινά... Δεν νομίζω να υπάρχει επαγγελματίας που να προτιμάει όχημα 30+ετών από ένα σύγχρονο. Ούτε οικογενειάρχης για καθημερινή χρήση. Να πάει όμως μια φορά για μπάνιο το χρόνο; Έγκλημα;
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Δεν βρίσκεις ότι είναι λίγο αστείο να απαιτούμε κάτι τέτοιο τώρα; Όσο αυτονόητο και να είναι στον πολιτισμένο κόσμο!
Γιατί το αυτονόητο να είναι και αστείο; Και γιατί λες τώρα, αυτό δεν το κατάλαβα. Γιατί να μην μπορείς να συνδυάσεις μια επισκευή με μια μικρή βόλτα; Ή έστω μια σκέτη-μικρή βόλτα 1-2 φορές το μήνα; Δεν είπε κανείς να κουβαλάς τσιμέντα καθημερινά... Δεν νομίζω να υπάρχει επαγγελματίας που να προτιμάει όχημα 30+ετών από ένα σύγχρονο. Ούτε οικογενειάρχης για καθημερινή χρήση. Να πάει όμως μια φορά για μπάνιο το χρόνο; Έγκλημα;
Μπορεί να πάει για το μπάνιο του με το καθημερινό του και προτιμά το ιστορικό; Κανένα πρόβλημα (γιατί τότε ξέρει για πιο λόγο το έχει και το κρατάει και για πιο λόγο πρέπει να το κινεί κάθε δυο και λίγο βρίσκοντας αφορμές). Δεν έχει κανονικό και πηγαίνει με το ιστορικό επειδή βρήκε φτηνό τρόπο να το έχει στο δρόμο; Εσύ πως το βλέπεις;
Φυσικά, λοιπόν, υπο προϋποθέσεις δεν είναι κανένα έγκλημα, το ζήτημα είναι ότι οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν πλέον. Για αυτό και είπα προτού να μπούμε στη λογική του καρφώματος να κάνουμε μια ευγενική σύσταση (συνήθως αρκεί για να καταλάβεις πολλά για τον οδηγό) στις ακραίες περιπτώσεις και μόνο.
Όλοι έχουμε κάνει κάποιο από τα ¨παραπτώματα¨ που οι αυτόχριστοι ντέτεκτιβ με τις φωτογραφικές μηχανές έχουν κρεμάσει στις σελίδες εδωπέρα. Γιατί μονίμως νομίζουμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι όταν βγαίνουμε στο δρόμο από τους άλλους που βρίζουμε;
Επι της ουσίας, ο φίλος tr20tc προφανώς είδε μια τέτοια κατάσταση... δεν επιχειρώ ούτε να δαιμονοποιήσω το συγκεκριμένο ούτε να το ωραιοποιήσω. Λέω απλά ότι ΑΝ πίστευε ότι η χρήση ήταν ακατάλληλη έπρεπε να του κάνει μια σύσταση και ΑΝ συναντούσε τοίχο τότε να άφηνε τις συστάσεις στην ΕΛΠΑ. Αόριστα και γενικά του στυλ 'που είναι το κράτος' μόνο κακό κάνουν.Το 'τώρα' πάει στις γενικές δυσκολίες της ζωής στην Ελλάδα και στην ειδική δυσκολία του κάθε μήτσουλα να καταλάβει τι είναι συντήρηση και τι εκμετάλλευση. Σε μια εποχή που όλοι διψάνε για σκάνδαλα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός -αυτό το πράγμα προσπαθώ να πω και μόνο...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το 'τώρα' πάει στις γενικές δυσκολίες της ζωής στην Ελλάδα και στην ειδική δυσκολία του κάθε **μήτσουλα **να καταλάβει τι είναι συντήρηση και τι εκμετάλλευση. Σε μια εποχή που όλοι διψάνε για σκάνδαλα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός -αυτό το πράγμα προσπαθώ να πω και μόνο...
Έχεις κάποιο πρόβλημα με τους Μήτσουλες??
Πέραν της πλάκας πάντως, επειδή πιστεύω οτι σαφώς θα μπορούσα κατα καιρούς να έχω εμφανιστεί στις σελίδες αυτές αφού **κάνω τέτοια χρήση του Ιστορικού μου που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε εκείνο ** είτε λόγω ακινησίας είτε λόγω συχνής χρήσης είτε λόγω πολυκοσμίας κατα το παρκάρισμα στον προορισμό μου είτε λόγω βροχής - κακοκαιρίας ανεξάρτητα αν αυτό έχει πινακίδες ΙΟ ή Υπουργείου (έχω και απο τα δύο) η μόνη λύση που καταλήγω αλλά δεν μπορώ να βρώ τρόπο εφαρμογής της, είναι η καταγραφή και ο περιορισμός των ετήσιων χιλιομέτρων κίνησης για τα αυτοκίνητα με πινακίδες Ιστορικού.
Καμμία ιδέα επ' αυτού?Και για το Kadett που συζητήθηκε, ναι δεν θα είχα πρόβλημα να παω για μπάνιο την οικογένεια εκτός απο το ότι θα μου έκαναν τα καμάρια μπάχαλο το σαλόνι με την άμμο και τα αλάτια- για αυτό δεν το κάνω! Η συνολική εικόνα του Kadett θα μας έδινε σίγουρα να καταλάβουμε περι τίνος πρόκειται!
-
ευπροσδεκτες οι αποψεις σας,απλα δεν ειναι στο στυλ του καθενος να κανει συστασεις.η εκφραση μου σχετικα με την ελπα,εχει να κανει με το γεγονος οτι το φαινομενο με τα ι.ο..εχει παρει διαστασεις επιδημιας,τουλαχιστον στα νοτια που ζω,σε αντιθεση με τα φεροντα πινακιδες φιλπα που εμενα τουλαχιστον δεν εχει υποπεσει καποια αναρμοστη χρηση στην αντιληψη μου.τελος να σημειωσω οτι η βολτα με ολη την οικογενεια μεσα οπως και να το κανουμε δεν ειναι μετακινηση συντηρησης
-
ολα σχετικα ειναι... και τις περισσοτερες φορες δε μπορεις να ξερεις την αληθεια . ενας απο τους λογους... που θελω συμβατικες πινακιδες ειναι αυτος... να μη γινω ερμαιο ή αντικειμενο συζητησης... αλλα και παλι...αν εχεις ενα αμαξι οκ. αν εχεις παραπανω τι γινεται ?
-
Το πρόβλημα, που θα δημιουργηθεί με την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση που ένα τέτοιο όχημα, που πηγαίνει στην αμμουδιά ή το μίνι μάρκετ...για δοκιμές συντήρησης, εμπλακεί σε ατύχημα το έχουμε λύσει και μας ενδιαφέρει το αν ο οδηγός θα γίνει αντικείμενο συζήτησης από τα υπόλοιπα μέλη;
-
άντε να ρίξω και εγώ λίγο λαδάκι στην φωτιά.
εχτές το απόγευμα βρισκόμουν στο Ελ.Βενιζέλος για φωτογράφηση ενός 747 που θα έπιανε πρώτη φορά Ελλάδα,ακούω θόρυβο από ψιλοτρυπια εξάτμιση γυρίζω και βλέπω 450 με πινακίδες ΙΟ να αδειάζει επιβάτες και αποσκευές και να φεύγει σαν κυνηγημένος.
εντάξει λέω ο άνθρωπος κάνει χιλιόμετρα συντήρησης και μια μεταφορά ατόμων και αποσκευών,σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Το πρόβλημα, που θα δημιουργηθεί με την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση που ένα τέτοιο όχημα, που πηγαίνει στην αμμουδιά ή το μίνι μάρκετ...για δοκιμές συντήρησης, εμπλακεί σε ατύχημα το έχουμε λύσει και μας ενδιαφέρει το αν ο οδηγός θα γίνει αντικείμενο συζήτησης από τα υπόλοιπα μέλη;Γράφει κάπου στο παρμπρίζ το όχημα 'πάω στο μινι μαρκετ'?
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
εχτές το απόγευμα βρισκόμουν στο Ελ.Βενιζέλος για φωτογράφηση ενός 747με ΙΟ το 747???
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
εχτές το απόγευμα βρισκόμουν στο Ελ.Βενιζέλος για φωτογράφηση ενός 747με ΙΟ το 747???
τι δεν καταλαβες.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Γράφει κάπου στο παρμπρίζ το όχημα 'πάω στο μινι μαρκετ'?
Το επιχείρημα αυτό στην ασφαλιστική (ή στα δικαστήρια), όχι σε εμένα.
Προσωπικά θεωρώ την κυκλοφορία (εκτός πλαισίου εκδηλώσεων) οχήματος με ιστορικές πινακίδες παιχνίδι με τη φωτιά (ιδίως αν σε περίπτωση ατυχήματος προκύψουν τραυματισμοί πέραν των υλικών ζημιών).
Αυτό και μόνο θα έπρεπε να αποτρέπει τους οδηγούς από την όποια κατάχρηση. Ούτε το κακό μάτι του ζηλόφθονου γείτονα ούτε η αφαίρεση του 'προνομίου' από τις λέσχες ούτε ενδεχόμενη άρση του 'προνομίου' από το κράτος. -
Α110 μην ξανάρθεις στον Βενιζέλο ,όλα σου έτυχαν!!!!!
αξέχαστη φαντάζομαι η βόλτα σου εκεί!!!!
Ευτυχώς που δεν συναντησες σε καμία αφιξη τον .classic century η τον superstrada -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Α110 μην ξανάρθεις στον Βενιζέλο ,όλα σου έτυχαν!!!!!
αξέχαστη φαντάζομαι η βόλτα σου εκεί!!!!
Ευτυχώς που δεν συναντησες σε καμία αφιξη τον .classic century η τον superstrada -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Γράφει κάπου στο παρμπρίζ το όχημα 'πάω στο μινι μαρκετ'?
Το επιχείρημα αυτό στην ασφαλιστική (ή στα δικαστήρια), όχι σε εμένα.
Προσωπικά θεωρώ την κυκλοφορία (εκτός πλαισίου εκδηλώσεων) οχήματος με ιστορικές πινακίδες παιχνίδι με τη φωτιά (ιδίως αν σε περίπτωση ατυχήματος προκύψουν τραυματισμοί πέραν των υλικών ζημιών).
Αυτό και μόνο θα έπρεπε να αποτρέπει τους οδηγούς από την όποια κατάχρηση. Ούτε το κακό μάτι του ζηλόφθονου γείτονα ούτε η αφαίρεση του 'προνομίου' από τις λέσχες ούτε ενδεχόμενη άρση του 'προνομίου' από το κράτος.Ξερεις κανεναν που να μην καλυφθηκε?? Μην αναπαραγετε ραδιο-αρβυλες που βολευουν καποιους, τις ασφαλιστικες στην προκειμενη που οι περισσοτερες ψαχνουν πως να μην πληρωσουν οταν ερθει η ωρα... Το αντεπιχειρημα σου, θα πρεπει και η ασφαλιστικη να το αποδειξει στο δικαστηριο, οχι μονο το αντιστροφο! (εννοειται πως μιλαμε για φυσιολογικες περιπτωσεις, οπως μια βολτα με την οικογενεια κι οχι χρηση.. ΦΔΧ! )
-
Το ράδιο αρβύλα που το είδες;
Το ομιχλώδες τοπίο ως προς τις επιτρεπόμενες δοκιμές συντήρησης που ορίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να μην δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα ως προς τις σχέσεις του οδηγού με την τροχαία, τις λέσχες ή τα υπόλοιπα μέλη τους, αλλά με τις ασφαλιστικές τα πράγματα σοβαρεύουν (όταν αυτές καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα). Εξου και ο προβληματισμός.
Δεν μου λες από που αντλείς τη σιγουριά σου ότι μία βόλτα με την οικογένεια (το παράδειγμα που έθεσες) θα θεωρηθεί από τον ασφαλιστή ή τον δικαστή αναγκαία περιορισμένη δοκιμή συντήρησης αν εμπλακώ σε τροχαίο ατύχημα, να ησυχάσω κι εγώ;
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες