-
τελικα απο τον συγκεκριμενο 'φορεα' τσεπη γεματη να εχεις . . . .
-
ερωτηση..'ειναι νομιμο να κυκλοφορει ιστορικο καθημερινες πρωι με παιδικο καθισμα και παιδακι πισω να το πηγαινει σχολειο..?' εχω δει στην νεα ερυθραια-κηφησια μια παληα μερσεντες γκρενα με εναν παππου να πηγαιναι το εγγονακι του σχολειο και να το χρησιμοποιει σαν Ι.Χ κανονικα (τοχω δει και σε σουπερμαρκετ διοτι κανει μπαμ το μοντελλο και το χρωμα)
-
γιατι ρωτας?
-
Σήφηηηηηηηηηη
-
Επειδη εχω ιστορικο οχημα(αγωνιστικο ομως)κανονικα βαση νομου απαγορευεται να το οδηγεις καθημερινα.Μετακινηση με τετοια οχηματα μπορεις ειτε γιατι εχεις λαβει μερος σε καποια ενκδηλωση η αγωνα(οποτε και οδευεις σε αυτο) ειτε γιατι το πας σε καποιο συνεργειο ειτε γιατι του κανεις χλμ συντηρησης τα λεγομενα.Οπως καταλαβενεις υπαρχουν ¨ορισμενες¨ ασαφειες οποτε πανω σε αυτα οτι του καπνισει του καθενος πραττει.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ερωτηση..'ειναι νομιμο να κυκλοφορει ιστορικο καθημερινες πρωι με παιδικο καθισμα και παιδακι πισω να το πηγαινει σχολειο..?' εχω δει στην νεα ερυθραια-κηφησια μια παληα μερσεντες γκρενα με εναν παππου να πηγαιναι το εγγονακι του σχολειο και να το χρησιμοποιει σαν Ι.Χ κανονικα (τοχω δει και σε σουπερμαρκετ διοτι κανει μπαμ το μοντελλο και το χρωμα)Οχι βεβαια!
Καλο ειναι να γινει αναφορα στον αρμοδιο φορεα. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Σήφηηηηηηηηηηοριστε.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
γιατι ρωτας?για να σιγουρευτω αν οντως ειναι παρανομος, οπως υποψιαζομουν, και να του κανω επωνυμη καταγγελια με φωτο..μερα ωρα τοπο εμφανισησ αυτοκινητου...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ερωτηση..'ειναι νομιμο να κυκλοφορει ιστορικο καθημερινες πρωι με παιδικο καθισμα και παιδακι πισω να το πηγαινει σχολειο..?' εχω δει στην νεα ερυθραια-κηφησια μια παληα μερσεντες γκρενα με εναν παππου να πηγαιναι το εγγονακι του σχολειο και να το χρησιμοποιει σαν Ι.Χ κανονικα (τοχω δει και σε σουπερμαρκετ διοτι κανει μπαμ το μοντελλο και το χρωμα)Αν συμβαίνει 1-2 φορές τον μήνα δεν είναι παράνομο. Αν όμως συμβαίνει καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά είναι.
Δεν είναι ενοχοποιητικο στοιχειο το τι έχει παιδκό καθισματάκι σε πολλούς μας αρέσει τα χιλιομετρα συντήρησης να τα κάνουμε παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα... Ούτε και το super market απο μόνο του θεωρώ οτι λέει κάτι... Κατ΄επανάληψιν ναι. -
ολα αυτα ειναι μαλακιες ανεγκεφαλων...μας αναγκαζουν να παρανομουμε και να ερχομαστε σε προστριβες.
η αποψη μου....
τα ανω των 30 ετων δωρεαν και χωρις τελη ή εστω ενα συμβολικο ποσ υπο την προυποθεση οτι ειναι τζιτζα και σε ομορφη κατασταση...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ολα αυτα ειναι μαλακιες ανεγκεφαλων...μας αναγκαζουν να παρανομουμε και να ερχομαστε σε προστριβες.Καλά, αυτό ξαναπέστο. Παντού στον κόσμο υπάρχη ανοχή για το συγκεκριμένο θέμα αλλά μόνο στην Ελλάδα μαλλιοτραβιόμαστε και ρίχνουμε τον εαυτό μας στην πυρά!
η αποψη μου....
τα ανω των 30 ετων δωρεαν και χωρις τελη ή εστω ενα συμβολικο ποσ υπο την προυποθεση οτι ειναι τζιτζα και σε ομορφη κατασταση...
Μέσα, αδαρφε. Το πρόβλημα, όμως, που αναφέρεται πιο πάνω έχει πρωτίστως να κάνει με την ασφάλιση αυτών των οχημάτων που είναι χαμηλή ακριβώς γιατί ΔΕΝ επιτρέπεται να κυκλοφορούν καθημερινά.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ολα αυτα ειναι μαλακιες ανεγκεφαλων...μας αναγκαζουν να παρανομουμε και να ερχομαστε σε προστριβες.η αποψη μου....
Ωραιο αυτο και συμφωνω στην θεωρια, αλλα ποιος ειναι αυτος που θα κρινει πιο αυτοκινητο ειναι τζιτζα και σε ομορφη κατασταση, και ποιο οχι.
Εδω οι λεσχες δεν μπορουνε, θα μπορεσει το κρατος?
-
Αν ενα οχημα εχει κλεισει τα 30 χρονια της ηλικιας του και εφοσον ειναι στην αρχικη του κατασταση χωρις μετατροπες και φυσικα σε καλη κατασταση(να περναει κτεο,καρτα καυσαεριων οχι σαπιλα και τετοια)τοτε μπορει να εκδοση πινακιδες αντικας,ιστορικου και λοιπα.Ολα βεβαια βαση omologation του εκαστοτε αυτοκινητου.Για το ποιος ειναι υπευθυνος που θα καθορισει αν το αμαξι ειναι συμφωνο με τις προδιαφραφες της εποχης του αυτο αφορα τις εκαστοτε εξουσιοδοτιμενες Διευθυνσεις απο την FIA & FIVA που υπαρχουν στην Ελλαδα(βλεπε Εθεα,Φιλπα κτλ.)Επειδη ομως ζουμε στην μεκκα της λαμογιας(Ελλαδα)ολα ειναι σχετικα.Βεβαιως και ολοι θα εχουμε δει αμαξια ερειπια με τετοιου ειδος πινακιδες κυκλοφοριας η ακομα και λεσχες που κανονικα δεν εχουν το δικαιωμα να εκδοσουν πινακιδες ιστορικου.Καθε μερα πηγαινοντας για δουλεια βλεπω πολλα αυτοκινητα που δεν εχουν περασει κτεο ,και δεν μιλαω για 1 φορα,θα επρεπε τουλαχιστον πανω απο 2-3.Οποτε φανταστειτε και ποσα ανασφαλιστα υπαρχουν.Κλεινωντας θελω να καταλειξω στο εξης:Εδω οι αστυνομικοι αδιαφορουν για τα καθημερινα οχηματα θα ασχοληθουν με αυτα που φερουν αλλου ειδος πινακιδες και που εχουν αγνοια περι της νομοθεσιας αυτων!
-
*Maserati Biturbo 500 + PS ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!!!!! '88
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ FILPA ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ DRAGSTER H ΓΙΑ DRIFT*
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/761139/
Ωραίος ο μάγκας
-
Με ενοχλει που λεει πινακιδων FILPA και προσβαλει το χωρο μου.
Αν ελεγε 'τυπου FILPA' (πως λεμε τυπου Dexion, τυπου Swarofski κλπ...) τοτε θα ελεγα οτι ο τυπος ειναι απλα ασχετος οποτε αστον στην ασχετοσυνη του.Βεβαια ο τυπος δεν εχει πινακιδες! Δεν φαινινται πουθενα. Απλα νομιζει και διαφημιζει οτι θα παρει. Η μηπως καποιος δερβεναγας σε καποιον απο τους αλλους 2 φορεις του εχει ταξει (γιατι στην ΕοΦιλπα δεν παιρνει που να χτυπιεται)? Οποτε τι κανουμε εδω?
- Τον παιρνουμε τηλεφωνο και του λεμε να διορθωσει την αγγελια?
- Αφηνουμε τον τρελλο στην τρελλα του?
Δεν ξερω, εχω αρχισει να χαλιεμαι με τον καθε ηλιθιο καγκουρα που δεν εχει ιδεα τι πρεσβευουν αυτες οι πινακιδες...
Ακουω προτασεις. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Αν ελεγε 'τυπου FILPA' (πως λεμε τυπου Dexion, τυπου Swarofski κλπ...) τοτε θα ελεγα οτι ο τυπος ειναι απλα ασχετος οποτε αστον στην ασχετοσυνη του.Βεβαια ο τυπος δεν εχει πινακιδες! Δεν φαινινται πουθενα. Απλα νομιζει και διαφημιζει οτι θα παρει. Η μηπως καποιος δερβεναγας σε καποιον απο τους αλλους 2 φορεις του εχει ταξει (γιατι στην ΕοΦιλπα δεν παιρνει που να χτυπιεται)? Οποτε τι κανουμε εδω?
Δεν ξερω, εχω αρχισει να χαλιεμαι με τον καθε ηλιθιο καγκουρα που δεν εχει ιδεα τι πρεσβευουν αυτες οι πινακιδες...
Ακουω προτασεις.Κατα λέξη λέει:
*- ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ FILPA ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ*
Αυτό δεν είναι εντελώς απίθανο... σε 5-10 χρόνια και αν βγάλει τις καγκουριές από το αυτοκίνητο δε νομίζω ότι θα είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα να τον δεκτούν (εκτός και να είναι καμμία μαϊμού).
Για εμένα, τίποτα! Αν ο άλλος που το πάρει είναι τόσο άσχετος/κουτοπόνηρος/βλάκας, κακό της κεφαλής του.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Ακουω προτασεις.αν κάποιος χρησιμοποιεί το όνομα σου (σε αυτή την περίπτωση το ΦΙΛΠΑ)εν αγνοία σου για να πουλήσει το εμπόρευμα του είναι νόμιμο.
-
Mιχάλη υπάρχει και μία επιλογή δεξιά 'παρατήρηση αγγελίας' που μετά σου δίνει διάφορες επιλογές όπως 'ακατάλληλο κείμενο' ή 'ψεύτικη ή ύποπτη αγγελία'. Το car λέει ότι ελέγχει τις αγγελίες με βάση αυτές τις παρατηρήσεις
-
Ευχαριστω για τη βοηθεια. Και ο Σηφης εχει δικο, δεν μπορουν να χρησιμοποιουν το ονομα της Φιλπα για ψευδη διαφημηση.
Τους εστειλα λοιπον το παρακατω κειμενο. Αν δεν συμμορφωθει μετα αρχιζουμε τα 'γαλλικα'.
Το κειμενο αναφερει για πινακιδες ΦΙΛΠΑ.
Κανενα αυτοκινητο νεωτερο των 30 ετων δεν δικαιουται ιστορικες πινακιδες. Το κειμενο δυσφημει τη ΦΙΛΠΑ και το θεσμο των ιστορικων πινακιδων με σκοπο τη φοροδιαφυγη. Παρακαλω οπως ενημερωσετε αμεσα τον ιδιοκτητη να αλλαξει το κειμενο αλλιως θα γινει επισημη καταγγελια απο την ΕΟΦΙΛΠΑ.
Μιχαλης Μουζουκης
Μελος Τεχνικης Επιτροπης ΕΟΦΙΛΠΑ -
τους έστειλα και εγώ ένα κειμενάκι.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες