-
Φίλε BAVARIAN LOVER, σου έχω στείλει PM από τις 14 του μήνα...
-
Στο πρωτο σκελος της ερωτησης μπορει καποιος να μου απαντησει?????Στο δευτεο μου απαντηθηκε η απορια και γινεται και αυτο ε χαροποιει ιδιαιτερα.Γινεται μηπως και το πρωτο???Να εχει καποιος δηλαδη αλλοδαπος στην Ελλαδα ενα αμαξι με ξενα νουμερα νομιμα,να το εκτελωνισει και να το γραψει σε καποια λεσχη????Αυτο ρωταω μιας και μου λυθηκε η προηγουμενη απορια και ευχαριστω θερμα.
Ο χρήστης BAVARIAN LOVER έγραψε:
Ερωτησεις απλες-ξεκαθαρες-συγκεκριμενεςΜπορω να αγορασω σημερα εν ετη 2012 ενα αμαξι του 1986 απο το εξωτερικο στο ονομα της γυναικας μου,να το εχω στο ονομα της γυναικας μου (αλλοδαπη μονιμη κατοικος στη χωρα μας) με ξενα νουμερα κυκλοφοριας και οταν συπληρωσει 30 χρονια το 2016 να το εκτελωνισουμε ως ιστορικο και να βγαλει ιστορικα νουμερα???Αλλη ερωτηση....μπορω να το αγορασω εγω στο ονομα μου κατευθειαν σημερα,να το φερω Ελλαδα,να το βαλω στο γκαραζ (μιας και δεν θα μπορω να το εκτελωνισω λογω υψηλης φορολογιας το συγκεκριμενο) και να το εκτελωνισω το 2016 οταν θα γινει ιστορικο????
Γινονται τα 2 παραπανω ή γινεται μονο το ενα και ποιο???
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις και το ενδιαφερον σας.
-
Θα προσπαθησω να απαντησω αν και δεν ειμαι ειδικος - καλυτερα να ρωτησεις εκτελωνιστη. Αν θες εχω 2 τηλεφωνα εκτελωνιστων της Φιλπα, πες μου να στα στειλω.
Αν φερεις ενα αυτοκινητου του 86 σημερα στο ονομα της αλλοδαπης γυναικας σου, κυκλοφορει και μπαινοβγαινει νομιμα για 4 χρονια και δεν εχεις προβληματα με το Διπεα, τοτε λογικα το 2016 θα μπορεις να το εκτελωνισεις ως ιστορικο. Με 2 προυποθεσεις ομως:
- Τι παραστατικο (τιτλο, τιμολογιο) θα σου ζητησει ο εκτελωνιστης τοτε (το 2016) και αν θα μπορεσεις να δικαιολογησεις τα 4 χρονια μπες-βγες? (Θεωρω οτι αν σου κανει εσενα το 2016 ενα πωλητηριο η γυναικα σου τοτε αυτο θα μπορουσε να γινει αποδεκτο παραστατικο για εκτελωνισμο).
- Θα ισχυει το 2016 η 30ετια? Μην ξεχναμε οτι το 2009 ισχυε η 25ετια και Fia/Fiva το αλλαξαν. Ποιος μας εγγυαται οτι το 2015 δεν θα το κανουν 35ετια? (Και μεταξυ μας.... καλα θα κανουν γιατι απο το 1980 και μετα ελαχιστα αυτοκινητα μπορουν να θεωρηθουν κλασσικα).
-
Να ρωτησω κατι αλλο εγω. Εχω μια κλουβα TOYOTA HIACE του 1982 σε καλη κατασταση μπορω να βαλω πινακιδες ιστορικου ?
-
Κανονικά ναι, γιατί πληροί την προυπόθεση της 30ετίας και δεν υπάρχει περιορισμός σε τύπο αμαξώματος και χρήση. Ρώτα σε λέσχη της επιλογής σου για λεπτομέρειες σχετικά με τον έλεγχο που θα χρειαστεί.
-
Ο χρήστης fortetsanos έγραψε:
Να ρωτησω κατι αλλο εγω. Εχω μια κλουβα TOYOTA HIACE του 1982 σε καλη κατασταση μπορω να βαλω πινακιδες ιστορικου ?Δεν πιστευω να θες να την χρησιμοποιεις μετα για επαγγελματικους λογους.
-
Αυτό ειναι και το σημείο που θέλει προσοχή... Οι πινακίδες που έχεις τώρα ειναι επαγγελματικές και όχι επιβατικές οπότε για να κάνεις κατάθεση πρεπει να το κάνεις σωστά για να μην βρεθείς με ¨φουσκωμένα' εισοδήματα ή τίποτα χρέη απο εισφορές......
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αυτό ειναι και το σημείο που θέλει προσοχή... Οι πινακίδες που έχεις τώρα ειναι επαγγελματικές και όχι επιβατικές οπότε για να κάνεις κατάθεση πρεπει να το κάνεις σωστά για να μην βρεθείς με ¨φουσκωμένα' εισοδήματα ή τίποτα χρέη απο εισφορές......Αμα βγαλει ιστορικες πινακιδες ξεχναει οτι ειναι αμαξι για μεταφορες κλπ .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτό ειναι και το σημείο που θέλει προσοχή... Οι πινακίδες που έχεις τώρα ειναι επαγγελματικές και όχι επιβατικές οπότε για να κάνεις κατάθεση πρεπει να το κάνεις σωστά για να μην βρεθείς με ¨φουσκωμένα' εισοδήματα ή τίποτα χρέη απο εισφορές......
Αμα βγαλει ιστορικες πινακιδες ξεχναει οτι ειναι αμαξι για μεταφορες κλπ .
Για κατσε, μισο, αφου το οχημα ως λειτουργια του ηταν η μεταφορα αγαθων πως θα τα κανει τα χιλιομετρα συντηρησης? αδειο? θεωρω οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον μισογεματη η καροτσα...να εχει βαρος στον πισω αξονα, να πιανουν καλυτερα τα φρενα, κ.λ.π....
-
Πως υπαρχουν αγωνες Sporting για παλια αγωνιστικα,ε.....ετσι πρεπει να υπαρχουν και ραλλυ μεταφορων-μετακομισεων για παλια φορτηγακια και κλουβες με ιστορικες πινακιδες.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Πως υπαρχουν αγωνες Sporting για παλια αγωνιστικα,ε.....ετσι πρεπει να υπαρχουν και ραλλυ μεταφορων-μετακομισεων για παλια φορτηγακια και κλουβες με ιστορικες πινακιδες.Με χρονους οχι ταχυτητας μεταφορας αλλα ακριβειας..... λιγοτερες ζημιες στο εμπορευμα , delivery on time κ.λ.π.
-
Καλησπερα παιδια,ξερει κανεις αν δηλωνουμε στη δηλωση μας το αυτοκινητο που εχει καποιος με πινακιδες ΦΙΛΠΑ?
-
Ο χρήστης papanastasiou έγραψε:
Καλησπερα παιδια,ξερει κανεις αν δηλωνουμε στη δηλωση μας το αυτοκινητο που εχει καποιος με πινακιδες ΦΙΛΠΑ?Όχι δεν δηλώνεται! Μόνο το ποσόν αγοράς δηλώνεις!
-
Ο χρήστης antstudio750 έγραψε:
Καλησπερα παιδια,ξερει κανεις αν δηλωνουμε στη δηλωση μας το αυτοκινητο που εχει καποιος με πινακιδες ΦΙΛΠΑ?
Όχι δεν δηλώνεται! Μόνο το ποσόν αγοράς δηλώνεις!
Eφόσον έχει και κανονικές πινακίδες κατατεθειμένες στην εφορία δηλώνεται με τις κανονικές πινακίδες αλλά με 0 μήνες χρήσης μέσα στο έτος
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όχι δεν δηλώνεται! Μόνο το ποσόν αγοράς δηλώνεις!
Eφόσον έχει και κανονικές πινακίδες κατατεθειμένες στην εφορία δηλώνεται με τις κανονικές πινακίδες αλλά με 0 μήνες χρήσης μέσα στο έτος
...απο την στιγμη ομως που οι κατατεθημενες πινακιδες στην εφορια ειναι στο ονομα σου
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
...απο την στιγμη ομως που οι κατατεθημενες πινακιδες στην εφορια ειναι στο ονομα σου
Αν δεν είναι στο όνομά σου.... δεν έχεις αυτοκίνητο!!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Αν δεν είναι στο όνομά σου.... δεν έχεις αυτοκίνητο!!!!
ΣΩΣΤΟΣ!!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να ρωτησω κατι αλλο εγω. Εχω μια κλουβα TOYOTA HIACE του 1982 σε καλη κατασταση μπορω να βαλω πινακιδες ιστορικου ?
Δεν πιστευω να θες να την χρησιμοποιεις μετα για επαγγελματικους λογους.
Ναι το χρησιμοποιω σαν αγροτικο!!!!!!το συντηρω πολυ καλα και δεν θελω με τιποτα να το αποχωριστω μιας και σε αυτο το αμαξι πηρα τα πρωτα μαθηματα οδηγησης!!!!!Αν παρω δηλαδη ιστορικες πινακιδες θα κουβαλαω τις ελιες με τη σκαφτικια???????
(γεωργικος ελκηστηρας που συνανταται συνηθως στη Κρητη) -
Οχι δεν μπορείς και αν σε πιάσει εφοριακός (στη Κρήτη λίγο δύσκολο αλλα με τα νεα μετρα ποτε δεν ξέρεις πλέον) θα φας μεγα πρόστιμο . Αν σε πετύχουμε εμεις σε καμμια φωτό σιγουρα θα πεσει τηλέφωνο στην Λέσχη για να σου πάρει πίσω τις πινακίδες... Μονο τουρίστριες επιτρέπονται να φορτώνεις
-
Δεν ειναι αστειο το θεμα.
Αφου σκοπευεις να το χρησημοποιεις σαν επαγγελματικο, πρεπει να εχει κανονικοτατες πινακιδες.
Αν βαλεις ιστορικες δεν επιτρεπεται κουβαλας απολυτως τιποτα.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες