-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Έχω ένα μικρό προβληματάκι. Ο πατέρας μου έχει σπάσει άσχημα το πόδι του, οπότε και δεν μπορεί να οδηγήσει. Ούτε τους επόμενους μήνες. Επίσης έτσι και αλλιώς ψάχναμε για αντικαταστάτη του Χάρου, οπότε σκοπεύαμε να παραδώσουμε τις πινακίδες. Το θέμα είναι ότι το αμάξι είναι στο όνομα του πατέρα μου, αλλά είναι αδύνατο να πάει ο ίδιος. Άρα θα πάω εγώ. Χρειάζομαι εξουσιοδότηση για αυτό (δεδομένου ότι όλα τα άλλα έγγραφα θα υπάρχουν, και δεν χρωστάμε τίποτα), ή μπορώ να το κάνω και χωρίς? Ρωτάω, γιατί η μετακίνηση του είναι δύσκολη έτσι και αλλιώς (κνήμη, περόνη και αστράγαλος διαλύθηκαν, και χρειάστηκαν δύο λάμες και καμία 20αρια βίδες...), οπότε προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Πρωτα απο ολα περαστικα στον πατερα σου.
Δικια μου περιπτωση viewtopic.php?f=5&t=11496&start=105#p2082199
Παντως αν μπορει να μπει σε αμαξι μπορειται να πατε σε ΚΕΠ ή σε αστυνομικο τμημα και να σου κανει μια εξουσιοδοτηση ,θα ερθει ο υπαλληλος στο αμαξι για να μην κατεβει ο πατερας σου.Επισης σε συνενόηση με το αστυνομικο τμημα και επεξηγωντας τι έχει γίνει μπορεί να έρθει και αστυνομικός στο σπίτι... Περαστικά του!
-
Kαι αυτο που λεει ο Δημητρης φυσικα,το ξεχασα .
-
Προδρομε
Να ερθει ο αστυνομικός σπιτι... το εκανα με την μητερα μου τοτε με την ιστορια του ΙΚΑ να δειξουν οτι ζουν... -
Aν χρειαστεί κανείς μεταφορά οχήματος, να τον προτιμήσουμε τον σύντροφο...έστω και αν το συγκεκριμένο transit είναι του 84 ή look 84 (μάσκα, φανάρια προφυλακτήρες)
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Θα κάνω αυτλό που προτείνετε. Θα συννενοηθώ να έρθει κάποιος αστυνομικός από το σπίτι. Και πάλι σας ευχαριστώ.
-
προδρομε περαστικα στον πατερα σου
ειναι νομος οτι ερχεται αστυνομικος στο σπιτι και βεβαιωνει το γνησιο της υπογραφης
οσο για τις βιδες στο ποδι του εμαθα οτι κανονισες με τον γιατρο και του εβαλε απο αμερικανικο αμαξι μοντελο 1950 εινα αληθεια?????? αχχαχαχαχαχαχαχχαχα
καιπαλι περαστικα του -
E αφού τις είχα εύκαιρες...
Ευχαριστώ Δήμο. -
Καλημέρα. Θέτω εδώ ένα ερώτημα που με απασχολεί από καιρό,αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.
Υπάρχει δυνατότητα ένα αυτοκίνητο που έχει εισαχθεί στη χώρα πριν από αρκετό καιρό,ως αντίκα,και το οποίο έχει πινακίδες ιστορικού,να εκτελωνιστεί κανονικά,πληρώνοντας όλους τους δασμούς,τέλη κλπ και να αποκτήσει κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας?? Σε αρκετές συζητήσεις που έχω κάνει,οι απόψεις διίστανται..
Υπάρχει κάποια τεκμηριωμένη απάντηση??Ενδεχομένως κάποιος που να του έχει τύχει ανάλογη περίπτωση???
ΥΓ:Αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα,ζητώ συγνώμη,βάλτε απλά το λινκ αν έχετε την καλοσύνη..
-
ΥΓ2:Με κάλυψε σχεδόν πλήρως και ΑΜΕΣΑ(!) ο volvo164! Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης 124 abarth stradale έγραψε:
ΥΓ2:Με κάλυψε σχεδόν πλήρως και ΑΜΕΣΑ(!) ο volvo164! Ευχαριστώ πολύ!Για πε μας και 'μας, ρε ζμπέθερε...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ΥΓ2:Με κάλυψε σχεδόν πλήρως και ΑΜΕΣΑ(!) ο volvo164! Ευχαριστώ πολύ!
Για πε μας και 'μας, ρε ζμπέθερε...
έχεις ιδέα από Τρικαλιτσιωτη,κουβέντα δεν του βγάζεις.
-
-
κεφάλια κοπανάει στον τοίχο
μόνιτορ βαράει με την βαριοπούλα
και όλα αυτά γιατί τον είπα Τρικαλιτσιώτη καλά ρε Καρδιτσιώτηαλλά τι έμαθε κουβέντα.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
κεφάλια κοπανάει στον τοίχο
μόνιτορ βαράει με την βαριοπούλα
και όλα αυτά γιατί τον είπα Τρικαλιτσιώτη καλά ρε Καρδιτσιώτηαλλά τι έμαθε κουβέντα.
To ατόπημά σου είναι βαρύ! Δεν τα λένε έτσι αυτά τα πράγματα.....
-
Ο χρήστης 124 abarth stradale έγραψε:
Καλημέρα. Θέτω εδώ ένα ερώτημα που με απασχολεί από καιρό,αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.
Υπάρχει δυνατότητα ένα αυτοκίνητο που έχει εισαχθεί στη χώρα πριν από αρκετό καιρό,ως αντίκα,και το οποίο έχει πινακίδες ιστορικού,να εκτελωνιστεί κανονικά,πληρώνοντας όλους τους δασμούς,τέλη κλπ και να αποκτήσει κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας?? Σε αρκετές συζητήσεις που έχω κάνει,οι απόψεις διίστανται..
Υπάρχει κάποια τεκμηριωμένη απάντηση??Ενδεχομένως κάποιος που να του έχει τύχει ανάλογη περίπτωση???
ΥΓ:Αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα,ζητώ συγνώμη,βάλτε απλά το λινκ αν έχετε την καλοσύνη..
A) Με ενδιαφερει και εμενα το ιδιο ερωτημα,αν ξερει καποιος ας μας απαντησει ή να μας βαλει καποιο link
B)Θελω να ρωτησω το εξης απλο (νομιζω....),στην συμπληρωση της 30-ετιας μπορει καποιος να παει στο εξωτερικο να αγορασει το αυτοκινητο εκει στο ονομα του,να το φερει στην Ελλαδα,να το εκτελωνισει με πολυ χαμηλο κοστος και να βγαλει πινακιδες ιστορικου οχηματος?????????????????????
Γ)Οταν λεμε 30-ετια εννοουμε απο την ημερομηνια παραγωγης του συγκεκριμενου αυτοκινητου που εχουμε βρει προς αγορα στο εξωτερικο,ασχετα αν παραγοταν μεταξυ π.χ 1970-1975?????????????????
-
Ο χρήστης BAVARIAN LOVER έγραψε:
B)Θελω να ρωτησω το εξης απλο (νομιζω....),στην συμπληρωση της 30-ετιας μπορει καποιος να παει στο εξωτερικο να αγορασει το αυτοκινητο εκει στο ονομα του,να το φερει στην Ελλαδα,να το εκτελωνισει με πολυ χαμηλο κοστος και να βγαλει πινακιδες ιστορικου οχηματος?????????????????????
Γ)Οταν λεμε 30-ετια εννοουμε απο την ημερομηνια παραγωγης του συγκεκριμενου αυτοκινητου που εχουμε βρει προς αγορα στο εξωτερικο,ασχετα αν παραγοταν μεταξυ π.χ 1970-1975?????????????????
για το 2ο ερώτημα η απάντηση είναι ναι.
από χώρα της ΕΟΚ δεν έχει τελωνείο.
από τρίτη χώρα έχει ΦΠΑ 9% επί της δηλωμένης αξίας.
αυτά ΜΟΝΟ για ιστορικό
ρωτάς όμως και έναν εκτελωνιστή μήπως και έχει αλλάξει κάτι,Ελλάδα είμαστε. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Aν χρειαστεί κανείς μεταφορά οχήματος, να τον προτιμήσουμε τον σύντροφο...έστω και αν το συγκεκριμένο transit είναι του 84 ή look 84 (μάσκα, φανάρια προφυλακτήρες)πως φαίνονται οι νοικοκυράδες σύζυγοι,κουρτινάκι μούρλια.
-
Λυπαμαι αν θα κανουμε ζημια σε μεροκαματιαρη ανθρωπο αλλα νομιζω οτι η Εοοε πρεπει να αφαιρεσει ΑΜΕΣΑ τις πινακιδες του συγκεκριμενου οχηματος. Οχι επειδη ειναι Τρανζιτ αλλα επειδη ειναι πρφανες οτι χρησιμοποιειται επαγγελματικα!
(εκτος αν ο ιδιοκτητης εχει 'ξεχασει' να αφαιρεσει τα επαγγελματικα αθυτοκολλητα....) -
καλησπερα παιδια ηθελα να κανω μια ερωτηση. εχω ενα αυτοκινητο του 2005 , 2000 κυβικα, μπορω να το βγαλω τιποτα ειδικες πινακιδες και αν υπαρχουν? ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης natsos έγραψε:
καλησπερα παιδια ηθελα να κανω μια ερωτηση. εχω ενα αυτοκινητο του 2005 , 2000 κυβικα, μπορω να το βγαλω τιποτα ειδικες πινακιδες και αν υπαρχουν? ευχαριστω πολυOχι δυστυχως....
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες