-
Mια ερώτηση, νομίζω ότι θα βρω πιο γρήγορα απάντηση απ' ότι αν προσπαθήσω να τηλεφωνήσω στην αρμόδια υπηρεσία. Σήμερα έκανα μια μεταβίβαση και μου είπε ο 'μεσολαβητής' μου ότι επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ. Τα οποία και το έδωσα. Ελπίζω να ισχύει.... Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Mια ερώτηση, νομίζω ότι θα βρω πιο γρήγορα απάντηση απ' ότι αν προσπαθήσω να τηλεφωνήσω στην αρμόδια υπηρεσία. Σήμερα έκανα μια μεταβίβαση και μου είπε ο 'μεσολαβητής' μου ότι επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ. Τα οποία και το έδωσα. Ελπίζω να ισχύει.... Ευχαριστω.εχω αγορασει αυτοκινητο απ τον βολο, και δεν μου ζητηθηκε κατι τετοιο, οπως και απο λαμια πριν 2 χρονια το ιννοτσεντι μου
αλλα παλι, μπορει κατι να εχει αλλαξει προσφατα.....κατσε να απαντησει κι ο ξηνος που ειναι ''ειδικος'' -
επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), **ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, **εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ.http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=334&id=&tid=334#1
Αρμόδια Υπηρεσία
Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου.http://www.yme.gr/odigospoliti/download ... ithmou.pdf
Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους
μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου -
Καλημέρα σας. Πάλι θα σας φτιάξω το κέφι πρωινιάτικα...
H συνέχεια του σήριαλ των πινακίδων πάλι στην σημερινή ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'Παρέμβαση για ΙΧ-αντίκες
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στο θέμα των οχημάτων με πινακίδες αντίκας που εκδίδουν η ΦΙΛΠΑ και η ΕΛΠΑ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι καταγγελίες που έγιναν στο υπουργείο από επώνυμους κατόχους οχημάτων - αντίκες απέδωσε καρπούς και σύντομα (μετά το Πάσχα) θα κληθούν όλοι οι κάτοχοι παλαιών οχημάτων να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στο συγκεκριμένο υπουργέιο, ώστε να διατυπωθεί για την καθεμία περίπτωση χωριστά αν αν υπάρχουν έγγραφα ιδιοκτησίας ή διασάφηση τελωνείου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα ανωτέρω, τότε είναι πολύ πιθανό οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων να βρεθούν αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς το όχημά τους θεωρείται προιόν λαθρεμπορίας. Βέβαια, όσοι κάτοχοι παλαιών οχημάτων - νατίκες πριν πορμηθευτούν τις πινακίδες κυκλοφορίας της ΦΙΛΠΑ ή ΕΛΠΑ διέθεταν κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς όταν κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους ανά την επικράτεια είχαν καταβληθεί οι φόροι που αναλογούσαν στο κάθε μοντέλο. Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε πως σε καμία περίπτωση το θέμα δεν αφορά όλους τους κατόχους παλιαών αυτοκινήτων που πραγματικά λατρεύουν την αυτοκίνηση, αλλά κάποιους επιτήδειους οι οποίοι κάνουν κατάχρηση του νόμου. Αλλά ως γνωστόν, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. ' -
.....μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Αυτο τα λεει ολα.
-
Εμένα πάλι μου άρεσε η 'άμεση κινητοποίηση'!!!
Άμα είναι για τίποτε σοβαρό κοιμούνται με τα τσαρούχια, τώρα όμως κινητοποιήθηκαν άμεσα...
Μια ζωή μα...ίες...
-
Τα μισά από αυτά ειναι παπαρολογίες και τα αλλα μισά ανακαλύψεις του συντάκτη. Δεν υπάρχει κανένας που να έκανε καταγγελία γιατί μετά θα πρέπει να τρέχει δικαστικά σαν μάρτυρας οπότε πάει το πρώτο μέρος εκτός. Το δευτέρο πάλι δεν παίζει γιατί ουτε την μηχανογράφηση ούτε την δυνατότητα να ελενξει τα οχήματα αυτά έχει . Απλά κάποια ριχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα μπας και βγάλον τίποτα. Στο τέλος θα οδηγήσουν τα ιστορικά οχήματα έτσι ωστε είτε να πληρώνουν φόρο υποτέλειας σε κάποια υπηρεσία πχ ΕΛΠΑ ή αν το κάνουν τόσο δύσκολο ώστε να προτιμάει ο ιδιοκτήτης να το έχει με κανονικές πινακίδες παρά να πλέξει με αυτήν την ιστορία.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Τα μισά από αυτά ειναι παπαρολογίες και τα αλλα μισά ανακαλύψεις του συντάκτη. Δεν υπάρχει κανένας που να έκανε καταγγελία γιατί μετά θα πρέπει να τρέχει δικαστικά σαν μάρτυρας οπότε πάει το πρώτο μέρος εκτός. Το δευτέρο πάλι δεν παίζει γιατί ουτε την μηχανογράφηση ούτε την δυνατότητα να ελενξει τα οχήματα αυτά έχει . Απλά κάποια ριχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα μπας και βγάλον τίποτα. Στο τέλος θα οδηγήσουν τα ιστορικά οχήματα έτσι ωστε είτε να πληρώνουν φόρο υποτέλειας σε κάποια υπηρεσία πχ ΕΛΠΑ ή αν το κάνουν τόσο δύσκολο ώστε να προτιμάει ο ιδιοκτήτης να το έχει με κανονικές πινακίδες παρά να πλέξει με αυτήν την ιστορία.Αερολογίες είναι εμφανέστατα αλλά σύμφωνα με τον καλά πληροφορημένο Cosmo Mike o καταδότης υπάρχει. Είναι απίθανο ο τύπος να έχει κολλητό τον συγκεκριμμένο δημοσιογράφο και να τον έβαλε να γράψει και το πρώτο αλλά και το σημερινό άρθρο (ο ίδιος τα έχει γράψει) για να προκαλέσει αναστάτωση;
-
Κάτι τέτοιο παίζει σαφέστατα .
-
Εγώ δεν κατάλαβα κάτι : εμάς γιατί μας πειράζει ο έλεγχος των πινακίδων ?
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Εγώ δεν κατάλαβα κάτι : εμάς γιατί μας πειράζει ο έλεγχος των πινακίδων ?Εσύ δηλαδή κύριε δεν υπολογίζεις ότι θα χάσεις χρόνο από τη ζωή σου / δουλειά σου για να πας να ελεγχθείς;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εγώ δεν κατάλαβα κάτι : εμάς γιατί μας πειράζει ο έλεγχος των πινακίδων ?
Εσύ δηλαδή κύριε δεν υπολογίζεις ότι θα χάσεις χρόνο από τη ζωή σου / δουλειά σου για να πας να ελεγχθείς;
ΝΤΕΝ ΕΚΩ ιστορικές καρντιά μου.....
Πέρα από την πλάκα όμως, ίσως να είναι μια ευκαιρία αφενός να καθαρίσει ο χώρος, αφεταίρου να σφίξουν λίγο και οι κ@λοι στις λέσχες που εκδίδουν πινακίδες.
-
Βασικά το θέμα ειναι το εξής: Κάτι τέτοια πράγματα συνήθως γίνονται στο πόδι και ειδικά αυτά που λέει στο άρθορο δεν ευσταθουν. Το μόνο που αποσκοπεί ειναι το οικονομικό όπου στο τέλος θα σε βάλουν να κανεις εγγραφή σε μια μόνο λέση και θα σε χρεώνουν κανα 1000αρικο για ελεγχο πιστοποιήτικών κλπ κλπ.
-
Το ελληνικό κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες του, όπως τις έχω δει από κοντά τους τελευταιους 3 μήνες, μου φαίνεται ανίκανο να κάνει τέτοιο εγχείρημα. Για παράδειγμα, πιστοποιητικό εκπαίδευσης του ΥΕΝ καθυστερεί, γιατί δεν υπάρχει χαρτί να το εκτυπώσουν . Τι λέμε τώρα?
-
Mια ερώτηση, νομίζω ότι θα βρω πιο γρήγορα απάντηση απ' ότι αν προσπαθήσω να τηλεφωνήσω στην αρμόδια υπηρεσία. Σήμερα έκανα μια μεταβίβαση και μου είπε ο 'μεσολαβητής' μου ότι επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ. Τα οποία και το έδωσα. Ελπίζω να ισχύει.... Ευχαριστω.Σε νεοτερη επικοινωνια μου με τη Διευθυνση μεταφορων, τμημα αδειων κυκλοφοριας με ενημερωσαν προφορικα οτι αυτα που σου ειπε και χρεωσε ο μεσολαβητης ισχυουν. Επειδη ομως αυτα που ακουσα δεν συμβαδιζουν με αυτα που διαβασα στ site του υπουργειου ζητησα και αναμενω να δω σε ποιες εγκυκλιους βασιζονται, οποτε και θα κανεις λιγουλακι ακομα υπομονη μεχρι να βγαλω ακρη... .Στην Ελλαδα, με την πολυνομια που υπαρχει και τις απειρες εγκυκλιους, δυσκολα βγαζεις ακρη.....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι καταγγελίες που έγιναν στο υπουργείο από επώνυμους κατόχους οχημάτων - αντίκεςαπέδωσε καρπούς
Δηλαδή; Τι καρπούς;;;;
ώστε να διατυπωθεί για την καθεμία περίπτωση χωριστά αν αν υπάρχουν έγγραφα ιδιοκτησίας ή διασάφηση τελωνείου.
Λογικό για τα παράνομα αυτοκίνητα που ήρθαν χύμα...απο εκεί και πέρα επειδή ΔΕΝ μου αρέσει το πανηγύρι (και κανονικά θα έπρεπε να κυνηγήσουν πρώτες τις λέσχες που έδωσαν τις πινακίδες και τους αρμόδιους που υπέγραψα για αυτές!) φοβάμαι ότι θα έρθουν να μας ζητήσουν ποσοστό από τα γαμισιάτικα που δεν ζήτησαν εξ'αρχής στο τελωνείο όταν ήρθαν ως ιστορικά αυτοκίνητα.
Αλλά ως γνωστόν, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.[/i] '
Δηλαδή η φωτιά θα μπεί με άλλα λόγια...οπότε όσοι έχουν ιστορικά (εισαγωγής και μη) θα τη φάνε....
Κατα τα γνωστά:
Θα βάλουν ένα συντελεστή του στύλ 'αριθμός γραμμάτων επωνύμου χ παλαιότητα χ κυβικά σε τετραγωνικά λιβρόποδα χ μετωπική επιφάνεια χ ανάλυση φουριέ στις πορδές του ιδιοκτήτη' και θα σε φορολογίσουν με ένα ¨δίκαιο' τρόπο.
Παίδες, τα πράγματα είναι απλά! Θέλουν τα λεφτά μας και χεστήκανε για πολιτιμούς και για κουλτούρες.-Στην Ελλάδα δεν πρέπει να κάνεις την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ επένδυση, πλάνο ή έστω όνειρο.
Καληνύχτα σας και καλά πάσχατα... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ε τότε θα τους δώσω πίσω τις ιστορικές και θα ξαναβάλω τις κανονικές κρατικές πινακίδες .Εξ΄άλλου όσα έχουν πιστοποίηση αυθεντικότητας δεν αποτελούν τεκμήριο.Κάτσε γιατί όπως πάνε θα βάλουν εισοδηματικά κριτήρια και σ'αυτό. Εδώ θέλουν να κόψουν την φοροαπαλλαγή τέκνων για τους πολύτεκνους με βάση εισοδηματικά κριτήρια.....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ε τότε θα τους δώσω πίσω τις ιστορικές και θα ξαναβάλω τις κανονικές κρατικές πινακίδες .Εξ΄άλλου όσα έχουν πιστοποίηση αυθεντικότητας δεν αποτελούν τεκμήριο.οι κάτοχοι μηχανοκίνητου οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος (αντίκας), εφόσον από το έτος κατασκευής του έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πάνω από τριάντα (30) έτη, προκειμένου να τύχουν της μείωσης της τεκμαρτής δαπάνης κατά ποσοστό 60%... κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
οι κάτοχοι μηχανοκίνητου οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος (αντίκας), εφόσον από το έτος κατασκευής του έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πάνω από τριάντα (30) έτη, προκειμένου να τύχουν της μείωσης της τεκμαρτής δαπάνης κατά ποσοστό 60%... κλπ κλπ...Tι είναι αυτό που γράφεις; μάλλον παλιό γιατί με τον περσινό νόμο που επανέφερε τα τεκμήρια διαβίωσης οι αντίκες εξαιρούνται ρητώς.
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Mια ερώτηση, νομίζω ότι θα βρω πιο γρήγορα απάντηση απ' ότι αν προσπαθήσω να τηλεφωνήσω στην αρμόδια υπηρεσία. Σήμερα έκανα μια μεταβίβαση και μου είπε ο 'μεσολαβητής' μου ότι επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ. Τα οποία και το έδωσα. Ελπίζω να ισχύει.... Ευχαριστω.
Σε νεοτερη επικοινωνια μου με τη Διευθυνση μεταφορων, τμημα αδειων κυκλοφοριας με ενημερωσαν προφορικα οτι αυτα που σου ειπε και χρεωσε ο μεσολαβητης ισχυουν. Επειδη ομως αυτα που ακουσα δεν συμβαδιζουν με αυτα που διαβασα στ site του υπουργειου ζητησα και αναμενω να δω σε ποιες εγκυκλιους βασιζονται, οποτε και θα κανεις λιγουλακι ακομα υπομονη μεχρι να βγαλω ακρη... .Στην Ελλαδα, με την πολυνομια που υπαρχει και τις απειρες εγκυκλιους, δυσκολα βγαζεις ακρη.....
Ευχαριστώ πολύ. Σίγουρα θα βασίζεται σε κάποια εγκύκλιο/διαταγή/οδηγία/ενημέρωση/ερμηνευτική της εγκυκλίου οδηγία/ορθή επανάληψη της εγκυκλίου κλπ τα οποία ούτως ή άλλως συναντώ και εγω καθημερινά.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες