-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ευχαριστώ. Οπότε δηλαδή βγάζω πινακίδες ιστορικές, τις βάζω στο ντουλάπι και κυκλοφορώ με τις κανονικές.....(αν κατάλαβα καλα.)οσο εχεις στην κατοχη σου τις ιστορικες εισαι υποχρεωμενος να τις εχεις ασφαλισμενες
-
Αυτό εννοείται αλλα επειδή δεν θέλω να έχω το περιορισμό στην κυκλοφορία και να είμαι και νόμιμος.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αν κλείσει η κάνουλα για έκδοση ιστορικών πινακίδων επειδή το Κράτος χάνει έσοδα και όσοι έβγαλαν έβγαλαν τι θα κάνουμε?ξέρω πολλές περιπτώσεις που παγιώνεται μια κατάσταση με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα και ταυτόχρονα να ωφελείται κάποιος ιδιώτης
οπότε μην νομίζεις πως σ αυτήν την περίπτωση το κράτος θα ασχοληθεί με την απώλεια εσόδων της τάξης 7.000 ιστορικά οχήματα Χ 100€ ένα υποτυπώδες σήμα για κλασικά αυτοκίνητα (τόσα θα μπορούσε να βάλει το κράτος ας πούμε) δηλαδή 700.000 ετησίως....αν βαλεις σ αυτο το ποσο το κοστος που θα ειχε το κρατος σε υπαλληλους κλπ, ωστε να ασχοληθει με την πιστοποιηση και εκδοση πινακιδων γι αυτα τα αυτοκινητα, τοτε θα καταλαβεις πως δεν είναι τόσα... πολλά τα λεφτά Άρη
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Με αφορμη ερωτηση φιλου, αλλος φιλος με ενημερωσε οτι μετα απο μονιμη καταθεση πινακιδων του οχηματος ,σαν επομενος ιδιοκτητης αν ενδιαφερσαι για το ιδιο οχημα ή και ο ιδιος ο τωρινος ιδιοκτητης αν το μετανιωσει, μπορεις να βγαλεις νεες πινακιδες και νεα αδεια κυκλοφοριας..Με λιγα λογια να το ξαναβαλεις στη κυκλοφορια..
Ισχυει κατι τετοιο? Γιατι ηξερα οτι μετα απο οριστικη καταθεση, καταστρεφεται ο φακελος του οχηματος του οποιου οι πινακιδες εχουν κατατεθει στην εκαστωτε ΔΟΥ και μαζι και οι πινακιδες φυσικα και απο εκει και περα θεωρειται 'σιδερο' και μπορει να παρει μονο ιστορικες και οχι να ξαναβγαλει υπουργειου..αλλο η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ και αλλο η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ κανεις στο Υπουργειο.Σβηνεται το αυτοκινητο απο παντού και μετά το 2006 είσαι υποχρεωμένος να το πας και στην ανακύκλωση.
Απο κει και μετα, δεν μπορεις να κανει κατιΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ γινεται στη ΔΟΥ
Μενουν εκει οι πινακιδες οσο θελεις.
Αν πας μετα απο 12 μηνες, οι πινακιδες (τσίγκοι) εχουν πεταχτει. Η αδεια υπαρχει.
Σου δινουν χαρτι και πας στο Υπουργειο και παιρνεις νεες πινακιδες (νεο νουμερο σε νεους τσίγκους) με κόστος μηδέν.
Αρα καταστρεφονται οι πινακιδες δηλαδή ο τσίγκος (λόγω του οτι δεν εχουν πολυ χωρο για να τις κρατησουν για παντα στα γραφεια της τοπικης ΔΟΥ) -
Ευχαριστω SPITFIRE..
Ουσιαστικα δλδ μονιμη καταθεση πινακιδων και οριστικη διαγραφηειναι το ιδιο πραγμα ετσι?
-
Ναι , απλά στην 2η περίπτωση πρέπει να το πας σε ανακυκλωτη ενω στην πρώτη ή το κάνεις κοτέτσι ή ιστορικές πινακίδες.
-
ακριβως
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς αντίστοιχο site για Mercedes να δω τι χρονολογίας είναι η κάθετος μου;
Δεν υπάρχει τρόπος, Στέφανε... μόνο με λίγα μαθηματικά και στο περίπου ή αν το στείλεις στο εργοστάσιο για να πάρεις την κάρτα...
επειδή έχω τις παραγωγές αν θέλεις στείλε μου το με ένα πμ να σου πω στο περίπου...Θα σου στείλω τον αρ. πλαισίου μόλις τον έχω. Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς αντίστοιχο site για Mercedes να δω τι χρονολογίας είναι η κάθετος μου;
Δεν υπάρχει τρόπος, Στέφανε... μόνο με λίγα μαθηματικά και στο περίπου ή αν το στείλεις στο εργοστάσιο για να πάρεις την κάρτα...
επειδή έχω τις παραγωγές αν θέλεις στείλε μου το με ένα πμ να σου πω στο περίπου...στεφανε, εχει δικιο, ο διγιετιδης. κι εγω εστειλα, για οποια δεν το ειχα, το πλαισιο στους γερμανους, και μου ηρθε αντιγραφο(ακριβως ιδιο με το οριτζιναλ) της καρτας του αυτοκινητου μου!
εντελως δωρεαν, κι οχι επι πληρωμη, οπως στους συμπαθεστατους αγγλαρες φιλους μας, του heritage motor centre....Με email τον έστειλες; Αν ναι σε ποιά διεύθυνση;
-
Καλομελέτα κι έρχεται:
Άρθρο της σημερινής 'Ημερησίας' αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε άμεση ενημέρωση από την ΦΙΛΠΑ για τον αριθμό των οχημάτων που έχουν προμηθευτεί πινακίδες αντίκας γιατί οι κάτοχοί τους έχουν καταχραστεί το θεσμό. Το άρθρο αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδοθεί 3200 πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ και 2000 από την ΕΛΠΑ (ναι καλά) -δεν γίνεται λόγος για ΕΟΟΕ- αλλά μόνο 260 έχουν τρέξει σε κάποιο αγώνα, δηλαδή (κατά την εφημερίδα) πληρούν τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκαν οι πινακίδες. Και αναφέρει όλα τα γνωστά, ότι πανάκριβα μοντέλα κυκλοφορούν κανονικά κι αν τους σταματήσει αστυνομικός λένε ότι πηγαίνουν στο συνεργείο κλπ.
-
καλημερα μηπως ξερει κανεις τι γινεται με αυτοκινητο μοντελο του 1955 που αποσύρθηκε στην πρωτη απόσυρση το 1990
δεν υπαρχουνε χαρτια ουτε αλλο στοιχιο και ο παπους που το ειχε απεβιοσε
το αμαξι υπαρχει ομως στο γκαραζ του παπου
υπαρχει τροπος να βγαλη πινακίδες απο λεσχη
ευχαριστω -
Φαντάζομαι με κάποια υπεύθυνη δήλωση συγγενή/κληρονόμου;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Καλομελέτα κι έρχεται:Άρθρο της σημερινής 'Ημερησίας' αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε άμεση ενημέρωση από την ΦΙΛΠΑ για τον αριθμό των οχημάτων που έχουν προμηθευτεί πινακίδες αντίκας γιατί οι κάτοχοί τους έχουν καταχραστεί το θεσμό. Το άρθρο αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδοθεί 3200 πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ και 2000 από την ΕΛΠΑ (ναι καλά) -δεν γίνεται λόγος για ΕΟΟΕ- αλλά μόνο 260 έχουν τρέξει σε κάποιο αγώνα, δηλαδή (κατά την εφημερίδα) πληρούν τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκαν οι πινακίδες. Και αναφέρει όλα τα γνωστά, ότι πανάκριβα μοντέλα κυκλοφορούν κανονικά κι αν τους σταματήσει αστυνομικός λένε ότι πηγαίνουν στο συνεργείο κλπ.
Αυτα ειναι τα αποτελεσμετα της προσωπικης κοντρας 'επιφανους' μελους της μητερας λεσχης που επειδη τον διαγραψανε (για λογους που δεν με αφορουν) εχει παρει σβαρνα τα υπουργεια και καρφωνει οποιον βρει μπροστα του.
Παντως επειδη η ημιμαθεια οδηγει στην παραπληροφορηση, να τονισω οτι μονο ο ΣΙΣΑ ειχε το 2010 496 συμμετοχες σε αγωνες & περιηγησεις.(451 για την ακριβεια γιατι η 45 ηταν συνδιοργανωση με την Φιλπα και ΟΚ θα μου πειτε καποιοι ετρεξαν 2 & 3 φορες). Απο αυτους η συντριπτικη πλειοψηφεια ειχε ιστορικες πινακιδες. Και αυτα απο μονο μια λεσχη. Υπαρχει και Ελπα, Φιλπα, Micro, Ορκα, Λεκαμ, Mercedes (2), Triumph, Lancia (2), Ford (2), AC3, Αρσοε, Σφιποπ, Σκαλ, Fiat 500, Σιπακ και πολλες αλλες ακομα που παρακαλω να με συμχωρεσουν αν τους ξεχναω. Αρα το 260 που λενε ειναι σαφως υποτιμημενο νουμερο.
-
Ετσι όπως το παρουσιάζουν ειναι σαν να λέμε οτι τα ιστορικα ειναι μόνο για να τρέχουν και όχι να τα βάζουμε πχ στο σαλόνι...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Φαντάζομαι με κάποια υπεύθυνη δήλωση συγγενή/κληρονόμου;δυστυχώς δεν υπαρχει τιποτα
-
Μike αν και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις δημοσιογραφικές πληροφορίες το 260 μπορεί να αναφέρεται σε μοναδικό αριθμό αυτοκινήτων και όχι σε πολλαπλές συμμετοχές του ιδίου αυτοκινήτου. Μήπως όμως το συγκεκριμμένο άτομο που αναφέρεις προκάλεσε και το συγκεκριμμένο άρθρο και δεν υπάρχουν καν κινήσεις από την πλευρά του υπουργείου; Μπορούμε να το μάθουμε αυτό από την ΦΙΛΠΑ; Έγινε ανάλογο αίτημα στην ΕΛΠΑ και την ΕΟΟΕ;
-
Ο χρήστης DIMOSgr έγραψε:
Φαντάζομαι με κάποια υπεύθυνη δήλωση συγγενή/κληρονόμου;
δυστυχώς δεν υπαρχει τιποτα
Αν δεν υπάρχει κανείς πώς θα περιέλθει νόμιμα στην κατοχή του αγοραστή το αυτοκίνητο;
-
Από την στιγμή που έχει πάει απόσυρση , στην ουσια το αμάξι δεν ανήκει πουθενά και άρα δεν χρειάζετσαι καμμία άδεια ή εξουσιοδότηση.
Τώρα , το πως θα γίνει νόμιμο , ενα τιμολόγιο απο μαντρά χρειάζεσαι οτι στο έχει πουλήσει σαν σκραπ ή κατι τετοιο.
-
απο οτι ακουσα αλαζει ο νομος πιο παλια ειχα ρωτηση και ειπανε οτι δεν χρειαζετε τιποτα
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Από την στιγμή που έχει πάει απόσυρση , στην ουσια το αμάξι δεν ανήκει πουθενά και άρα δεν χρειάζετσαι καμμία άδεια ή εξουσιοδότηση.Τώρα , το πως θα γίνει νόμιμο , ενα τιμολόγιο απο μαντρά χρειάζεσαι οτι στο έχει πουλήσει σαν σκραπ ή κατι τετοιο.
Το πρώτο δεν είναι σωστό, ανήκει στον ιδιοκτήτη του σαν αντικείμενο και μπορεί να πωληθεί/χαριστεί με μια υπεύθυνη δήλωση ή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, τα οποία έχω την εντύπωση ότι γίνονται αποδεκτά από την ΦΙΛΠΑ/ΕΛΠΑ σαν τεκμήρια ιδιοκτησίας. Αν ο ιδιοκτήτης πεθάνει χωρίς κληρονόμους τότε φαντάζομαι περιέρχεται στο κράτος.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες