-
Το ξέρω παιδιά ότι είναι καγκουρήστικο και πως δεν είναι σωστό REPLICA αλλά και πάλι είναι κρίμα να πάει στα σκουπίδια. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι διαδικασίες θα χρειαστούν?
Θα πρέπει να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας και να γίνει μεταβίβαση σε εμένα πρώτα, ή απλά με ένα χαρτί από την θεία μου μπορώ να βγάλω τις πινακίδες? -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Αμφιβαλω αν ειχε καταφερει ο θειος να βαλει μοτερ Τ2 στο κεντρο. Πισω στα 80ies ηταν της μοδας να μετατρεπουν R5 σε R5 Τurbo 2. Εβαζαν πολεστερικα φτερα, αποστατες και μεγαλυτερους τροχους και καταργουσαν το πισω καθισμα ωστε να φαινεται οτι το μοτερ ειναι στο κεντρο (βαζοντας ενα καλυμα/κουτι με ταπετσαρια κλπ...). Τα αλογα ανεβαιναν βαζοντας ενα μοτερακι απο R5 Alpine Turbo (εβγαζε 110-120 αν θυμαμαι καλα).
Τελως παντων στο θεμα μας.
Αν το αμαξι εχει κατασκευαστει μεχρι το 1980 (που λογικα ετσι θα ειναι) τοτε βγαζεις καρτα Fiva αλλα με βαθμολογια Ε4 (μετατροπες εκτος εποχης με ανταλλακτικα μη γνησια για τον τυπο του αυτοκινητου και εκτος εποχης). Για να καταλαβεις αν το αμαξι ηταν γνησιο θα κατατασοταν Α2 ή Α3.
Αν το αμαξι ειναι 1981 τοτε περιμενεις 3 μηνες μεχρι να μπει το 2011. Αν ειναι 1982+ τοτε ανα ετος περιμενεις εναν επι πλεον χρονο. Μην μπερδευεσαι με τη λεξη ρεπλικα.
Το αμαξι δεν ειναι ρεπλικα αλλα Τ2-look (συγχωρεσε μου την εκφραση αλλα ειναι 'ελαφρως καγκουριασμενο' ). Ρεπλικα ειναι πχ μια DAX Lotus Seven ή μια Lonestar Cobra. Δηλαδη κατι που μοιαζει με το αυθεντικο αλλα το σασι και τα περισσοτερα ανταλλακτικα ειναι μη γνησια.
Ελπιζω να βοηθησα...Με κάρτα Fiva και βαθμολογία Ε4 θα μπορώ να βγάλω ιστορικές πινακίδες όμως;
Ευχαριστώ πολύ -
Έτσι και αλλιώς κάνε την μεταβίβαση, για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. Είναι 1400κε από ότι καταλαβαίνω, οπότε αν δεν έχει προηγούμενες οφειλές μπορείς να κάνεις τη μεταβίβαση (το 2011 έτσι) με σχετικά μικρό κόστος. Από κει και πέρα παραδίσεις πινακίδες στην εφορία και πας στις λέσχες.
Εδώ έχουν δώσει πινακίδες στους μισούς ντριφτάδες, και σε ένα σωρό Φρανκεστάιν σκουπίδια, δε νομίζω να μη δώσουν σε ένα 'φουσκωμένο' 5αρι.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Έτσι και αλλιώς κάνε την μεταβίβαση, για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. Είναι 1400κε από ότι καταλαβαίνω, οπότε αν δεν έχει προηγούμενες οφειλές μπορείς να κάνεις τη μεταβίβαση (το 2011 έτσι) με σχετικά μικρό κόστος. Από κει και πέρα παραδίσεις πινακίδες στην εφορία και πας στις λέσχες.Εδώ έχουν δώσει πινακίδες στους μισούς ντριφτάδες, και σε ένα σωρό Φρανκεστάιν σκουπίδια, δε νομίζω να μη δώσουν σε ένα 'φουσκωμένο' 5αρι.
Θα ήταν μεγάλη οικονομική ένεση το να μην χρειαστεί μεταβίβαση, γιατί γλυτώνω γύρο στα 380ευρώ από τέλη κυκλοφορίας 250ευρώ από μεταβίβαση και άσε που θα πρέπει να τρέχω να παρακαλάω να μου περάσουν κτεο ένα αποσυναρμολογημένο αυτοκίνητο, κάτι το οποίο δεν θα κάνει κανείς.
-
O θείος ζει;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
O θείος ζει;Όχι δυστυχώς δεν ζει. Αλλα έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς.
-
Και σου λέω ξανά, ότι την μεταβίβαση θα την κάνεις μετά την αλαγή του χρόνου, ώστε να πληρώσεις τα νέα τέλη (πρέπει να είναι αρκετά κάτω από 250Ε για τα 1400κε, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πόσο), κάνα 200αρι πάει η μεταβίβαση και το ΚΤΕΟ. Θα δώσεις κάνα 500αρι, αλλά το αμάξι θα είναι δικό σου, νόμιμο, και όποτε θες θα βάλεις πινακίδες υπουργείου και θα μπορείς να το κινείς κανονικά.
Έτσι και αλλιώς μέχρι να φτιαχθεί δε σου χρειάζονται οι πινακίδες, εκτός αν το χεις παρκαρισμένο έξω, που και πάλι απαγορεύεται με πινακίδες λέσχης.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Και σου λέω ξανά, ότι την μεταβίβαση θα την κάνεις μετά την αλαγή του χρόνου, ώστε να πληρώσεις τα νέα τέλη (πρέπει να είναι αρκετά κάτω από 250Ε για τα 1400κε, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πόσο), κάνα 200αρι πάει η μεταβίβαση και το ΚΤΕΟ. Θα δώσεις κάνα 500αρι, αλλά το αμάξι θα είναι δικό σου, νόμιμο, και όποτε θες θα βάλεις πινακίδες υπουργείου και θα μπορείς να το κινείς κανονικά.Έτσι και αλλιώς μέχρι να φτιαχθεί δε σου χρειάζονται οι πινακίδες, εκτός αν το χεις παρκαρισμένο έξω, που και πάλι απαγορεύεται με πινακίδες λέσχης.
Το πρόβλημα μου είναι πως το αυτοκίνητο είναι βίδες (διαλυμένο, ξεμωνταρισμένο) πως να το περάσω κτεο? Υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταβίβαση χωρίς κτεο?
Θέλω να είμαι νόμιμος.
-
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
........
Τελως παντων στο θεμα μας.
Αν το αμαξι εχει κατασκευαστει μεχρι το 1980 (που λογικα ετσι θα ειναι) τοτε βγαζεις καρτα Fiva αλλα με βαθμολογια Ε4 (μετατροπες εκτος εποχης με ανταλλακτικα μη γνησια για τον τυπο του αυτοκινητου και εκτος εποχης). Για να καταλαβεις αν το αμαξι ηταν γνησιο θα κατατασοταν Α2 ή Α3.
Αν το αμαξι ειναι 1981 τοτε περιμενεις 3 μηνες μεχρι να μπει το 2011. Αν ειναι 1982+ τοτε ανα ετος περιμενεις εναν επι πλεον χρονο.Με κάρτα Fiva και βαθμολογία Ε4 θα μπορώ να βγάλω ιστορικές πινακίδες όμως;
Ευχαριστώ πολύΕφοσον το αμαξι κατασκευαστηκε πριν το 1981 τοτε ΝΑΙ.
Προυποθεση ομως ειναι το αμαξι να ειναι συναρμολογημενο και σε καποια αξιοπρεπη κατασταση. Εχεις ΠΜ με το τηλεφωνο μου αν θες βοηθεια. -
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
Και σου λέω ξανά, ότι την μεταβίβαση θα την κάνεις μετά την αλαγή του χρόνου, ώστε να πληρώσεις τα νέα τέλη (πρέπει να είναι αρκετά κάτω από 250Ε για τα 1400κε, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πόσο), κάνα 200αρι πάει η μεταβίβαση και το ΚΤΕΟ. Θα δώσεις κάνα 500αρι, αλλά το αμάξι θα είναι δικό σου, νόμιμο, και όποτε θες θα βάλεις πινακίδες υπουργείου και θα μπορείς να το κινείς κανονικά.
Έτσι και αλλιώς μέχρι να φτιαχθεί δε σου χρειάζονται οι πινακίδες, εκτός αν το χεις παρκαρισμένο έξω, που και πάλι απαγορεύεται με πινακίδες λέσχης.
Το πρόβλημα μου είναι πως το αυτοκίνητο είναι βίδες (διαλυμένο, ξεμωνταρισμένο) πως να το περάσω κτεο? Υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταβίβαση χωρίς κτεο?
Θέλω να είμαι νόμιμος.
τα πάντα γίνονται νόμιμα αρκεί να βρεις τον 'κατάλληλο άνθρωπο'
πχ σε κάποια σχολή οδηγών που κάνει και διάφορες άλλες εργασίες όπως να περνάει ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα για όποιον βαριετέ να πάει ο ίδιος, εκεί με το ανάλογο τίμημα θα εχεις το δελτίο και την σφραγίδα του ΚΤΕΟ στο χέρι. -
Οχι ρε παιδια ετσι, φιλε μου καθισε φτιαχ'το κ οταν με το καλο τελειωσεις κανε τη μεταβιβαση κανονικα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Μην πεις τπτ για μεταβιβασεις, παρ'το κι οταν τελειωσεις παρε τη θεια σου ενα πρωι να την τελειωσετε τη δουλεια. 220€ ειναι τα τελη για το 11'
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
βγαζεις καρτα Fiva αλλα με βαθμολογια Ε4 (μετατροπες εκτος εποχης με ανταλλακτικα μη γνησια για τον τυπο του αυτοκινητου και εκτος εποχης).Τότε ποιό είναι το νόημα της κάρτας FIVA?
-
Βρε συ, τι με ρωτας τωρα? Εγω τον εγραψα τον κανονισμο?
Μπες fiva.org πηγαινε στα downloads και κατεβασε technical code 2010.
Απο τη στιγμη που υπαρχει καονισμος που ισχυει παγκοσμιως τοτε ο ANF (Εοφιλπα) πρεπει να υπακουσει.Τωρα αν θες την **προσωπικη **μου γνωμη τοτε αυτο ειναι αλλη ιστορια. Εγω ειμαι πολυ πιο σκληροπυρηνικος. Αλλα δεν μετραει τι θελω εγω...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Οχι ρε παιδια ετσι, φιλε μου καθισε φτιαχ'το κ οταν με το καλο τελειωσεις κανε τη μεταβιβαση κανονικα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Μην πεις τπτ για μεταβιβασεις, παρ'το κι οταν τελειωσεις παρε τη θεια σου ενα πρωι να την τελειωσετε τη δουλεια. 220€ ειναι τα τελη για το 11'Και αν πάθει κάτι στο μεταξύ η θεία...
-
Σωστο. Απο την αλλη ομως τι να μεταβιβασεις, κομματια???
τελοσπαντων μακαρι να το φτιαξει ο ανθρωπος να το χαρει κι ας αλλαξει οπως θελει το ιδιοκτησιακο λογος δε μου πεφτει -
Καλημέρα παιδιά η ημέρα που θα σώσω το 5ρακι από τα χέρια της θείας μου πλησιάζει, οπότε το πρώτο μου project ξεκινάει.
Θα βάλω τελικά την θεία μου να μου υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι μου πουλάει το αυτοκίνητο για ανταλλακτικά έναντι ενός μικρού ποσού (πχ 100ευρώ) και να την επικυρώσει στα ΚΕΠ μιας και φίλος COSMO MIKE μου διαβεβαίωσε πως με αυτό το χαρτί μπορώ να του βγάλω πινακίδες ιστορικού. Οπότε για πιο λόγω να πληρώσω μεταβίβαση, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και να τρέχω να παρακαλάω τον κάθε ένα να μου περάσει ΚΤΕΟ ένα αυτοκίνητο που είναι ρημάδι και μπορεί να μην καταφέρω και ποτέ που λέει ο λόγος να το φτιάξω. Προτιμώ αυτό το ποσό να το διαθέσω στην ανακατασκευή παρά σε χαρτιά. Δεν έχω εξάλλου σκοπό να του βγάλω ποτέ κανονικές πινακίδες, ο λόγος που αναλαμβάνω να διαθέσω τόσο χρόνω και χρήμα είναι μόνο και μόνο για να το σώσω. -
σου προτείνω να κάνεις ένα ιδιωτικό πωλητήριο και να το επικυρώσεις από τα ΚΕΠ (υπάρχει έτοιμο έντυπο)
πιστεύω πως είναι ποιο σωστό από την υπεύθυνη δήλωση. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
σου προτείνω να κάνεις ένα ιδιωτικό πωλητήριο και να το επικυρώσεις από τα ΚΕΠ (υπάρχει έτοιμο έντυπο)
πιστεύω πως είναι ποιο σωστό από την υπεύθυνη δήλωση.Το έντυπο αυτό το βρίσκω στα ΚΕΠ ή κάπου αλλού;
-
Επίσης να ρωτήσω και κάτι ακόμη, στην φορολογική μας δήλωση αναφέρουμε το όχημα με ιστορικές πινακίδες;
-
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
πιστεύω πως είναι ποιο σωστό από την υπεύθυνη δήλωση.Το έντυπο αυτό το βρίσκω στα ΚΕΠ ή κάπου αλλού;
ψιλικατζίδικα, περίπτερα,βιβλιοπωλεία.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες