-
Ενημερωτικά εντελώς, εδώ στη βάρβαρη Δανία κυκλοφορούν κανονικότατα, με ιστορικά νούμερα κρατικά, όποu γουστάρουν, όποτε γουστάρουν και δεν πλερώνουνε μια, οι αλήτες! Τις αγοράζεις άπαξ ένα καλό ποσό και τελείωσες...
Βέβαια, αν και βλέπω τουλάχιστον 1 ιστορικό κάθε 5 λεπτά μέσα στην πόλη να κόβει βόλτες, δεν είδα πουθενά κανέναv ψωνισμένο ιδιοκτήτη με πουρο στο στόμα, κομπολό και ρολογάκι πλατινέ, μαύρο γυαλί και λοιπά αξεσουάρ(ς) ώστε οι υπόλοιποι να νιώθουν μαλάκες που δεν συμμετέχουν ή δεν τα έχουν.... οι απολίτιστοι!
Η συζήτηση τέλος, κύριοι...μαύρο-άκυρο απο εμένα και ας μην το βγάλω ποτέ στο δρόμο το ρημάδι... μας δουλεύουν κανονικότατα και μας κάνουν να πιστεύουμε οτι οι μεγαλομανίες τους και οι φιλοδοξίες τους είναι τα προβλήματά μας.... -
Ο χρήστης Junk-Dealer έγραψε:
Να με συμπαθάτε αγαπητέ Ιστορικέ αν σας χαλώ την παρέα,αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια δημόσια συζήτηση.Το αυτοκίνητο μου πουλήθηκε πρίν λίγους μήνες,ήταν ένα τετράπορτο της δεκατίας του '60 το οποίο είχε συμβατικές πινακίδες,μικτή ασφάλεια,ΚΤΕΟ κλπ.Και μη φανταστείτε τίποτα εντυπωσιακό,ένα FIAT 125 1600cc ήταν.
Αυτό με το ψητό,μου το εξηγείτε λίγο;Μαλλον δεν καταλαβες.... δεν ειπε κανεις να μην συμμετεχεις..αλλα να υπαρχει ενα φιλικο κλιμα και οχι οπως εσυ που εγραψες κατευθειαν με επιθετικο υφος..!!
υπ οψιν δεν διαθετω ουτε ενα αυτοκινητο με ιστορικα νουμερα..
οσο για το τι αυτοκινητο ειχες ολα ευπροσδεκτα ειναι εδω .!!
δεν εχουμε σνομπαρει ποτε κανεναν για το τι αυτοκινητο εχει..
και για να κανουμε λιγο χιουμορ...λιγακι τον προεδρο τον spitfire -
Ο χρήστης Junk-Dealer έγραψε:
@Cosmo
Να προβληματίσω επεδίωκα,αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα.Δε γνωρίζω αγαπητέ,πόσα χρόνια ασχολήστε με το κλασσικό αυτοκίνητο,αλλά δέκα χρόνια πριν αν πηγαίνατε στην ΦΙΛΠΑ με το ταπεινό σας 02 ή Junior π.χ.και όχι με το προπολεμικό σας,ίσως γινόμουν καλύτερα αντιληπτός.Λοιπον... Πηγα στη Φιλπα πριν 12 χρονια και οταν τους ειπα οτι εχω ιαπωνικο ιστορικο με αντιμετωπισαν λες και ειχα κανει εγκλημα! Ετσι λοιπον πηγα στο ΣΙΣΑ οπου με βοηθησαν να βγαλω τα χαρτια μου με εβαλαν στο κλιμα των αγωνων και εκδηλωσεων. Απο τοτε ομως κυλησε πολυ νερο στο αυλακι και οφειλω να ομολογησω οτι τα πραγματα στην Φιλπα (και στην Εοφιλπα) εχουν αλλαξει προς το καλυτερο. Η Γη γυριζει και ο κοσμος αλλαζει. Εξελισσεται...
Ετσι για την ιστορια, το αμαξι μου ηταν (και ειναι) το μοναδικο στην Ελλαδα Mazda 110S Cosmo Sport του 1967 και ενα απο το 1176 που φτιαχτηκαν ποτε. Αν δεν ξερεις απο ιαπωνικα μιλαμε ενα απο τα 2 πιο cult classics που εβγαλε η Ιαπωνια. Το αλλο ειναι το Toyota 2000 GT (you only live twice) Το αμαξι σημερα ειναι ενταγμενο στη δυναμη του ΣΙΣΑ και οχι αλλης λεσχης. Α! Διαθετουμε και συμβατικες πινακιδες απο το 1985 που το αγορασα ρημαδι αλλα τοτε ημουν 20 με πολυ ορεξη για restoration.
-
σε λιγο θα μας πεις οτι εχεις και μαλλια
ακου μικτη..... -
Τελικά, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι:
-αν κάποιος έχει αυτοκίνητο παλαιότερο των 30 ετών σε μέτρια/κακή/χάλια κατάσταση, βγάζει πινακίδες επειδή 'θα' το φτιάξει οψεπώποτε.
-αν κάποιος έχει καλό αλλά εκτός προδιαγραφών εργοστασίου εώς αχταρμά αυτοκίνητο, βγάζει πινακίδες αλλά με αξιολόγηση FIVA Z15.
-αν κάποιος έχει αυτοκίνητο σχετικά παλιό αλλά που παραγόταν πριν το 1980 είναι τυχερός γιατί δηλώνει την ημερομηνία έναρξης της παραγωγής, και όχι κατασκευής, και βγάζει πινακίδες. Και μη μου πείτε ότι εξετάζονται και διασταυρώνονται αριθμοί πλαισίου, αποδεικτικά στοιχεία, ιστορικά βιβλία για το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά... ό,τι δηλώσεις είσαι.
-Η 30ετία με ερωτηματικό, γιατί υποτίθεται πως μόνο η ΦΙΛΠΑ την εφαρμόζει (οι υπόλοιπες 2 δέχονται ακόμη την 25ετία?).
-Με ελάχιστη προσπάθεια μπορεί να γίνει συνδυασμός και των 4 παραπάνω περιπτώσεων.Τέλικά, ποιά αυτοκίνητα δεν μπορούν να πάρουν ιστορικές πινακίδες?
-
Αγαπητοί φίλοι
αν η συζήτηση συνεχιστεί στο πνεύμα: 'εγώ είχα, αυτός είχε, εμείς είχαμε, αυτοί έχουν', θα την σταματήσουμε εδώ.
Από 'πινακίδες' πήγαμε στο 'εκδηλώσεις' και σε λίγο θα γίνει 'Ελληνικοί αγώνες', με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Παρακαλώ τέλος.
[mod] -
-αν κάποιος έχει αυτοκίνητο σχετικά παλιό αλλά που παραγόταν πριν το 1980 είναι τυχερός γιατί δηλώνει την ημερομηνία έναρξης της παραγωγής, και όχι κατασκευής, και βγάζει πινακίδες. Και μη μου πείτε ότι εξετάζονται και διασταυρώνονται αριθμοί πλαισίου, αποδεικτικά στοιχεία, ιστορικά βιβλία για το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά... ό,τι δηλώσεις είσαι
Μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο? Να δηλώσεις ημερομηνία εναρξής παραγωγής και οχι κατασκευής?
-
Οχι, δεν δηλωνεις οτι θελεις.
Εχω ακουσει (δεν το ξερω απο 1ο χερι) οτι στα αγωνιστικα της Ελπα μετραει η ημερομηνια ομολογκασιον και οχι η ημ/νια παραγωγης. Παραδειγμα: εχουμε ενα Rx7 του 1982 που η παραγωγη του ηταν 1979-1985 αλλα η ομολογκασιον του βγηκε το 1980, τοτε ομολογκαρεις και παιρνεις χαρτια γι αυτο το αμαξι σαν 1980. Ας με διορθωσει καποιος απο τη σπορτινγκ που ξερει καλυτερα.
Στη Εοφιλπα ισχυει μονο η ημ/νια που βγηκε τιο σασι.
-
Οπως ηδη εγραψε ο Μιχαλης υπηρχαν καποιοι τυποι αυτοκινητων που παλαιοτερα ειχαν υποστη τρομακτικες ματατροπες ειτε γιατι ηθελαν οι ιδιοκτητες τους ειτε γιατι αναγκαζοντουσαν (ατυχημα) και επειδη βεβαια το ελληνικο δαιμονιο ,κουτοπονηρια οργιαζε και οργιαζει σε τετοια αυτοκινητα εβλεπες οτι μπορεις να φανταστης .Ποσα junior υπαρχουν σημερα ? ελαχιστα ολα σχεδον εχουν γινει veloce,ποσα δεν εχουμε δει απο πισω να πηγαινει αλλου η μουρη και αλλου το πισω μερος του.Σε τετοιο αυτοκινητο εχω δει αριθμο πλαισιου 0 . Βρες την ηλικια του. Δυσκολα σε καποια τετοια αυτοκινητα μπορεις να εισαι σιγουρος για το αν ο αριθμος πλαισιου ειναι αλληθινος .Εμεις προτιμαμε να λαμβανουμε υπ'οψιν την ημερομηνια εκδοσης 1ης αδειας και νομιζω οτι το ιδιο κανει και η ΕΟΟΕ,για τους αλλους φορεις δεν ξερω.Βεβαια αυτα γινοντουσαν και σε αλλες μαρκες οπως bmw απο 1502&1602 γινοντουσαν 2002,στα ford,στα nsu και βεβαια να πουμε οτι εδω συνετελεσαν οι αγωνες που η πλειοψηφια των αυτοκινητων που ετρεχαν τοτε ηταν αυτα και ο καθε πιτσιρικας της εποχης ( σαν και εμας,τους ανω των 45) επερνε ενα τετοιο αυτοκινητο και παριστανε τον ΙΑΒΕΡΗ και οπου υπηρχε κολωνα η μαντρα τα ισοπεδωνε και απο επισκευες μη ρωτατε.Αρα μαλλον σε ορισμενα αυτοκινητα οτι δηλωσεις εισαι. κκ
-
Το junior μου δεν έζησε ούτε μία μέρα ως GTV 2000
(Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει...)
-
[quote='7pas100']Τελικά, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι:
.
-Η 30ετία με ερωτηματικό, γιατί υποτίθεται πως μόνο η ΦΙΛΠΑ την εφαρμόζει (οι υπόλοιπες 2 δέχονται ακόμη την 25ετία?).
-Με ελάχιστη προσπάθεια μπορεί να γίνει συνδυασμός και των 4 παραπάνω περιπτώσεων.H ελπα την εφαρμοσε ενα εξαμηνο πριν την φιλπα (δεν ξερω γιατι)
Στο θεμα της homologation ισχυει για τα αγωνιστικα ιστορικα .Και μια απορια συμφωνα με διαφορους κανονες σε αγωνες regularity περισσοτερο διαβαζω οτι αοπαγορευονται οι διαφημισεις,καπου (και πραγματικα δεν εχω βρει που)ειχα διαβασει οτι επιτρεπονται αν ειναι στο πνευμα της εποχης .Και για να μπουμε στο ψητο με το autobianchi καρναβαλο που εχω μπορω να τρεξω σε αγωνα regularity?ολα του τα αυτοκολητα ειναι βαση του trofeo που ετρεχε εκεινη την εποχη (olio fiat ,siem,cromodora κτλ)
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Τελικά, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι:
.
-Με ελάχιστη προσπάθεια μπορεί να γίνει συνδυασμός και των 4 παραπάνω περιπτώσεων.H ελπα την εφαρμοσε ενα εξαμηνο πριν την φιλπα (δεν ξερω γιατι)
Στο θεμα της homologation ισχυει για τα αγωνιστικα ιστορικα .Και μια απορια συμφωνα με διαφορους κανονες σε αγωνες regularity περισσοτερο διαβαζω οτι αοπαγορευονται οι διαφημισεις,καπου (και πραγματικα δεν εχω βρει που)ειχα διαβασει οτι επιτρεπονται αν ειναι στο πνευμα της εποχης .Και για να μπουμε στο ψητο με το autobianchi καρναβαλο που εχω μπορω να τρεξω σε αγωνα regularity?ολα του τα αυτοκολητα ειναι βαση του trofeo που ετρεχε εκεινη την εποχη (olio fiat ,siem,cromodora κτλ)
εγω που τρεχω regularity δεν απογορευονται απλα σου προσθετη 10 βαθμους πινη οπως αν δε φορας ζωνη απογορευεται το GPS τουλαχιστον για την ΕΟΟΕ και ελα με οτι πινακιδα θες παντα εχουμε ποικιλια γιατι αν παρω ενα ΦΙΛΠΑ για ποιο λογο να της αλλαξω;
-
10 βαθμους ποινη για καθε ενα αυτοκολητο????
-
10 βαθμους ποινη για καθε ενα αυτοκολητο????ο Στεφανος volvo 164 ξερει 100%
-
konter ποδηλατου απο το jambo γιατι με το χρονομετρο δεν μπορεις να μαγειρεψεις το αποτελεσμα οπως παλια φενεται στο δορυφορικο
-
Ο χρήστης OLYMPIA έγραψε:
konter ποδηλατου απο το jambo γιατι με το χρονομετρο δεν μπορεις να μαγειρεψεις το αποτελεσμα οπως παλια φενεται στο δορυφορικοκαι που βεβαια απαγορευεται και αυτο μια και σιγουρα λεει average speed .
Το μαγνητακι ομως που το εβαλες? -
Ο χρήστης OLYMPIA έγραψε:
konter ποδηλατου απο το jambo γιατι με το χρονομετρο δεν μπορεις να μαγειρεψεις το αποτελεσμα οπως παλια φενεται στο δορυφορικοκαι που βεβαια απαγορευεται και αυτο μια και σιγουρα λεει average speed .
Το μαγνητακι ομως που το εβαλες? -
ρε παιδια
υπαρχουν τοσα αλλα τοπικ για να συζητηθουν αυτα -
konter ποδηλατου απο το jambo γιατι με το χρονομετρο δεν μπορεις να μαγειρεψεις το αποτελεσμα οπως παλια φενεται στο δορυφορικο
και που βεβαια απαγορευεται και αυτο μια και σιγουρα λεει average speed .
Το μαγνητακι ομως που το εβαλες?στη ζαντα αλλο οχι αυτο
-
ακούει (διαβάζει) κανείς.
σας προτείνω αυτό viewtopic.php?f=16&t=37871&p=1851735#p1851735 για αυτού του είδους τα προβλήματα.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες