-
Τα ξέρω (εν μέρη) αυτά αλλα οι περιορισμοι που τους διέπουν δε με βολευουν. Δεν ξέρω πόσο ειναι η διάρκεια που μπορει να εχεις το αμάξι σε κατασταση 'ανακατασκευής' αλλά επειδή δεν μπορώ να έχω 3 αυτοκίνητα πρέπει να κυκλοφορώ με το 'παλιό ' που έχω (άλλο που δε θέλω δηλαδή) κανονικά και όχι για χιλιόμετρα συντήρησης όπως και το βράδυ. Με κανονικές πινακίδες όμως οποιδήποτε αποζημείωση δεν θα υπέρβει τα 500 ευρω σωστα? Και τουλάχιστον στο δικόμου δεν μιλάμε για κανένα ακριβό όχημα και παρόλα αυτά το σκέφτομαι.
Επίσης , μπορεί να μην είναι καγκουρεμένο το δικό μου αλλά δυστυχώς το αν θα πάρω πινακίδες και πως υπόκειται στο πώς ξύπνησε και αν ήπιε καφέ ο εκάστοτε υπεύθυνος που θα εξετάσει το όχημα μου αν κρίνω από αυτά που έχω ακουσει. Μπορεί να μην του αρέσει που εχω αλλάξει τα καθίσματα μπροστα για να ειναι πιο άνετα μιας και τα οριτζιναλ τα έχω στην άκρη καθώς εχει σκιστεί η ταπετσαρία ή ότι εχω βάλει αλλες ζάντες 15άρες (επόχής βεββαια) για να μπορώ να έχω καλύτερα λάστιχα και φτηνότερα ή αν έβαλα xenon για να βλέπω καλύτερα και να μην ζορίζω τα κουρασμένο ηλεκτρικό σύστημα. Από την άλλη δεν θέλω να τα βάλω όλα πάνω μόνο και μόνο για να το περάσω και την επόμενη μέρα να τα βγάζω για να κυκλοφορώ με ασφάλεια στο δρόμο και μετά να με φωτογραφίζουν ώς παραβάτη ιστορικου. Κάνω κάπου λάθος?
Πραγματικά ζηλευω κάτι φίλους στο αγγλικό φορουμ που έχουν 2 και 3 παλιά οχήματα και μπορούν να τα κυκλοφορήσουν κατά βούληση , με κανονικές ασφάλεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους ( πχ ισχύ για 200 μιλια μακρυα απο την έδρα ) , μπορούν να τα βάζουν σε πίστα όποτε γουστάρουν και μαζεύονται πυκνά συχνά για καφέ αρκετά ιστορικά χωρίς να κάνει κανενας μανουρα ΄.... -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Τα ξέρω (εν μέρη) αυτά αλλα οι περιορισμοι που τους διέπουν δε με βολευουν. Δεν ξέρω πόσο ειναι η διάρκεια που μπορει να εχεις το αμάξι σε κατασταση 'ανακατασκευής' αλλά επειδή δεν μπορώ να έχω 3 αυτοκίνητα πρέπει να κυκλοφορώ με το 'παλιό ' που έχω (άλλο που δε θέλω δηλαδή) κανονικά και όχι για χιλιόμετρα συντήρησης όπως και το βράδυ. Με κανονικές πινακίδες όμως οποιδήποτε αποζημείωση δεν θα υπέρβει τα 500 ευρω σωστα? Και τουλάχιστον στο δικόμου δεν μιλάμε για κανένα ακριβό όχημα και παρόλα αυτά το σκέφτομαι.Επίσης , μπορεί να μην είναι καγκουρεμένο το δικό μου αλλά δυστυχώς το αν θα πάρω πινακίδες και πως υπόκειται στο πώς ξύπνησε και αν ήπιε καφέ ο εκάστοτε υπεύθυνος που θα εξετάσει το όχημα μου αν κρίνω από αυτά που έχω ακουσει. Μπορεί να μην του αρέσει που εχω αλλάξει τα καθίσματα μπροστα για να ειναι πιο άνετα μιας και τα οριτζιναλ τα έχω στην άκρη καθώς εχει σκιστεί η ταπετσαρία ή ότι εχω βάλει αλλες ζάντες 15άρες (επόχής βεββαια) για να μπορώ να έχω καλύτερα λάστιχα και φτηνότερα ή αν έβαλα xenon για να βλέπω καλύτερα και να μην ζορίζω τα κουρασμένο ηλεκτρικό σύστημα. Από την άλλη δεν θέλω να τα βάλω όλα πάνω μόνο και μόνο για να το περάσω και την επόμενη μέρα να τα βγάζω για να κυκλοφορώ με ασφάλεια στο δρόμο και μετά να με φωτογραφίζουν ώς παραβάτη ιστορικου. Κάνω κάπου λάθος?
Πραγματικά ζηλευω κάτι φίλους στο αγγλικό φορουμ που έχουν 2 και 3 παλιά οχήματα και μπορούν να τα κυκλοφορήσουν κατά βούληση , με κανονικές ασφάλεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους ( πχ ισχύ για 200 μιλια μακρυα απο την έδρα ) , μπορούν να τα βάζουν σε πίστα όποτε γουστάρουν και μαζεύονται πυκνά συχνά για καφέ αρκετά ιστορικά χωρίς να κάνει κανενας μανουρα ΄....αν βάλεις φωτο απο το αυτοκινητο θα σου πω με μεγαλη προσεγγιση αν θα παρεις πινακιδες
αν δε θες να την ποσταρεις εδω, στειλτην μου με εμαιλ (θα το βρεις στο προφιλ μου)καρτα FIVA μπορείς να πάρεις για το αυτοκίνητό σου και χωρίς να πάρεις πινακιδες
Τουλαχιστον θα εχεις ενα ΕΓΚΥΡΟ πιστοποιητικο καταγραφης για το αυτοκινητο σουΔεν είναι μαυρα τα παντα, επειδή υπάρχουν καποιοι που θέλουν να σε εκμεταλλευτουν και να σου κανουν αφαιμαξη καθε χρονο
-
Μπα , κανένα πρόβλημα να ανεβάσω φωτό , ετσι και αλλιως κυκλοφοράνε φωτό της σχεδόν σε όλη την Ευρώπη..
Οι αλλαγές που έχω κάνει (αν και τα ανταλακτικα ειναι πάλι απο αλφαρομέο ) ειναι οι πλαινοι μασπιέδες απο 33 , οι ζάντες aftermarket που εβγαλα απο μια 75 αλλα ειναι εποχής και τα καθίσματα που απο QV εβαλα δερματινα μπροστά απο GTV όπως φαινεται στις φωτό κάτω.
Εντάξει , η κατάσταση ειναι αναστρέψιμη αλλα γιατί να μπω σε τετοια διαδικασία?
Βγαζω Fiva ή όχι?
-
Τι χρονιά κατασκευής είναι το αυτοκίνητό σου?
-
Ειναι το 1985.
-
Ξεκιναω απο το τελος .Εαν γνωριζες τι κοντρα εχω κανει με τα ΔΣ του ΕΣΙΑR τα τελευταια 8 χρονια στην ΕΛΠΑ ( οχι για πινακιδες η καρτες ) δεν θα εγραφες τιποτα ,οσοι γνωριζουν σιγουρα γελανε μαζι σου.
Ο συλλογος μου γραφει ιδιοκτητες αυτοκινητων ALFA ROMEO οχι πινακιδεςοπως ο δικος σου.
Τα αυτοκινητα που ειναι γραμμενα στον συλλογο μας με πινακιδες ΙΟ ειναι :
4 Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Α & 2 η 3 Κ Λ Α Σ Σ Ι Κ Α
Στο ΔΣ του ΕΣΙAR ειναι 2 μελη ιδιοκτητες ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ . ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑΣΟ ?
εγραψα . Σε εβρισε κανεις ?
Εχεις κανενα ΟΧΙ απο τον συλλογο μας για την συναντηση ?
Τι κανατε για να επιτυχει η συναντηση μετα το email της ΕΟΟΕ ? Παλεψατε για την συναντηση,ξαναπροσπαθησατε ,ρωτησατε γιατι αδιαφορησαν ,αν αδιαφορησαν ,οι συλλογοι,επικοινωνησατε μαζι τους ?ΟΧΙ μαλλον ειχατε αποφασισει να φυγετε απο την ΕΟΟΕ και ετσι αδιαφορησατε ,κοινως ΛΑΚΙΣΑΤΕ.
Τι πινακιδες εχεις στα αυτοκινητα σου δεν με ενδιαφερει οπως δεν ενδιαφερει εσενα τι πινακιδες εχω εγω στα δικα μου.
Τα βαζεις τωρα με τον κ.ΛΑΓΟ διοτι εγραψε καποιες αληθειες υπερ και κατα.Τι εμπαθεια ειναι αυτη που εχεις για την ΕΟΟΕ & ΘΕΟΧΑΡΗ , μετα λες εμενα εμπαθη ΕΛΕΟΣ.
Με προκαλεσες να γραψω πραγματα που δεν θα εγραφα ποτε ,δεν πηρα το μερος κανενος, με προκαλεσες ,ζητησα να απαιτησουμε με σωστο τροπο εμεις οι ιδιοκτητες ενα καλυτερο και νομιμο συστημα για τα ιστορικα μας ανεξαρτητου φορεα ,εγω προτιμω το κρατος γιατι το κρατος σε νομιμοποιει κατι που δεν το εχουμε ολοι μας , δεν γινεται να βολευομαστε μια ζωη με λαθος και σαπια συστηματα ,με σαπιους φορεις ,σαπιο κρατος ,την σαπιλα την συντηρουμε εμεις οι ιδιοι με την αδιαφορια μας .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. κκ -
Α και τι πλεονεκτήματα αποκτώ αν έχω κάρτα Fiva πέρα απότο να λέω ότι απλά την έχω?
-
[quote='KP61']ποτε θα σταματησετε αυτο το ξεκατινιασμα?
Μια παροιμία λέει μη πετροβολείς το σπίτι του γείτονα ειδικά αν το δικο σου είναι γυάλινο...οποοί ξεκίνησαν το ξεκατίνιασμα πρέπει να το σταματίσουν και όχι εμείς οι 'νέοι' στο forum εμείς απλά μιλάμε ή μάλλον πιο σωστά γράφουμε στη γλώσσα τους και με τον τρόπο που μας καταλαβένουν... -
@ GREEK: Σωστη η ερωτηση του Spitfire. Αν το αμαξι εχει κατασκευαστει εως 31/12/1980 τοτε βγαζεις. Απλα πρεπει να αναφερεις τις 'εκτος εποχης' αλλαγες και θα σου δοθει αναλογη 'αξιολογηση' πχ Β3 ή D2 κλπ... Οπως λες ειναι του 1985 οποτε πρεπει να περιμενεις 4 χρονακια. Ελεγξε αν ο αριθμος πλαισιου ειναι του 1985 γιατι μπορει να ειναι νεοτερος απο τη αδεια 1ης κυκλοφοριας.
-
Το ξέρω οτι βγάζω σε 5 χρόνια , γιαυτο είπα οτι έχασα την 25ετια για λίγες μέρες ο. Για αυτόν το λόγο δε καίγομαι και τόσο απλά ειναι το θέμα της φοβίας μην με χτυπήσει κανένας ( όπως έπαθε ο φίλος απο Κερκυρα) και πάρω τα @@ μετα από την ασφαλιστική.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Α και τι πλεονεκτήματα αποκτώ αν έχω κάρτα Fiva πέρα απότο να λέω ότι απλά την έχω?Το μόνο που κερδίζεις είναι να αποζημιοθεί τα αυτοκίνητο (με ότι πινακίδα και να έχεις)και να μην σου πουν πάρε 200,00 euro και πέτατο γιατι είναι παλιό.Για το αν μπορεί να πάρει κάρτα FIVA πέρνουν άλλα κι άλλα δες αυτο...www.car.gr/685992
-
Κώστα Καρύπη ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΣΥ θα μιλήσουμε
Το Σωματείο σου γράφει μέλη που είναι δέσμια να σου πληρώνουν συνδρομή γιατί αλλιώς δε θα τους ανανεώνεις τις πινακίδες τους
Οπότε μην μου λες πως εγώ γράφω πινακίδες.
Εγώ γράφω μέλη που ΑΝ θελουν πληρωνουν συνδρομή και παίρνουν πινακίδες ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ και συμμετέχουν ΣΕ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝΔΕΝ ΤΑ ΜΑΝΤΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Για δημοκρατικές διαδικασίες μην μιλήσουμε γιατί πολλοί θα στεναχωρηθείτε
Κι επειδή έχεις μεγάλο θράσσος, σε αφήνω να λες τα δικα σου περι νόμιμων πινακίδων ΕΟΟΕ και παράνομων ΕΛΠΑ
Επίσης σε αφήνω να συνεχίσεις τους 'αγώνες' σου στο χώρο του Ιστορικού Αυτοκινήτου
Εχεις πολύ πλάκα
-
@ Olympia: αγαπητε φιλε, συγχωρεσε με αλλα εχεις ξεφυγει. Τι σε ενοχλησε το Φιατακι. Λεει πουθενα οτι βγαζουν καρτα και πινακιδες μονο τα τελεια αυτοκινητα. Δηλαδη δεν μπορεις να παρεις ενα σαπακι, να το καταχωρησεις Α4 ή Β4 και σιγα σιγα να το φτιαξεις?
@ ADMIN: Οσον αφορα καποια ποστ που αφορουν τη νομιμοτητα ή μη των πινακιδων Εοοε, Εοφιλπα και Ελπα προτεινω να μεταφερθει σε αλλο τοπικ γιατι το συγκεκριμενο εχει γινει 'οικος ανοχης' (σικ!)
-
Ο χρήστης OLYMPIA έγραψε:
http://www.car.gr/150493 βαλτε μια ταξη γιατι θα της χασουμε ΟΛΟΙΣε τετοιες περιπτωσεις επεμβαινει η ομοσπονδια (οπως και εγινε) και αν καποιοι δεν συμμορφωνονται αμεσα τοτε δινεται εντολη στη λεσχη μεσω της οποιας εκδοθηκαν οι πινακιδες για αμεση αφαιρεση.
-
@ ADMIN: Οσον αφορα καποια ποστ που αφορουν τη νομιμοτητα ή μη των πινακιδων Εοοε, Εοφιλπα και Ελπα προτεινω να μεταφερθει σε αλλο τοπικ γιατι το συγκεκριμενο εχει γινει 'οικος ανοχης' (σικ!)
νομίζω ότι καλό είναι να το λήξουμε εδώ
απ ό,τι φαίνεται δεν βγαίνει άκρη. ο καθενας ισχυριζεται αυτα που τον συμφερουν και κανεις δεν καταλαβαινει οτιδηποτε
εκεινοι που εχουν καταλάβει... έχουν 'λακίσει' προ πολλού
ΕΝD
-
Οπότε για να βγάλω κάρτα Fiva με υπάρχοντες πινακίδες πρέπει να περιμένω να πιάσει 30ετία?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Οπότε για να βγάλω κάρτα Fiva με υπάρχοντες πινακίδες πρέπει να περιμένω να πιάσει 30ετία?Το ξέρω οτι βγάζω σε 5 χρόνια , γιαυτο είπα οτι έχασα την 25ετια για λίγες μέρες ο. Για αυτόν το λόγο δε καίγομαι και τόσο απλά ειναι το θέμα της φοβίας μην με χτυπήσει κανένας ( όπως έπαθε ο φίλος απο Κερκυρα) και πάρω τα @@ μετα από την ασφαλιστική.
-
Τελικα ησουν καλος μαθητης ,βλεπω οτι ακολουθεις τα χναρια του,σου αναταποδιδω τις ευχες . κκ
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Οπότε για να βγάλω κάρτα Fiva με υπάρχοντες πινακίδες πρέπει να περιμένω να πιάσει 30ετία?
Το ξέρω οτι βγάζω σε 5 χρόνια , γιαυτο είπα οτι έχασα την 25ετια για λίγες μέρες ο. Για αυτόν το λόγο δε καίγομαι και τόσο απλά ειναι το θέμα της φοβίας μην με χτυπήσει κανένας ( όπως έπαθε ο φίλος απο Κερκυρα) και πάρω τα @@ μετα από την ασφαλιστική.
Προς τι η απορία?
Στην αρχή έλεγα να εβγαζα πινακίδες ιστορικου (οταν ακόμα ισχυε η 25ετία ) και να κυκλοφόραγα με την μηχανή , αλλα το καλοκαίρι του 2009 το αλλαξαν σε 30ετία οπότε οι σκέψεις για ιστρορικές πινακίδες πήγαν στην ακρη για τα επόμενα 5 χρόνια. Συνεχίζω λοιπόν και κινω το αμάξι καθημερινα και ο φόβος είναι οτι μπορει να με τρακάρει κάποιος εν κινησει ή παρκαρισμένος ( όπως έχει συμβει ήδη ευτυχως ελαφρα) και αντι για αποζημείωση αναγκαστώ να την πετάξω. Αυτό συνεβει σε φίλο με παρόμοιο όχημα και η ασφαλιστική του το έβγαλε για παλιοσίδερα με 500 ευρώ. Εγώ θέλω με κανονικές πινακίδες σημα και ολα τα κομφορ να μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς να σκέφτομαι οτι κάτι τέτοιο δε θα μου συμβεί και χωρίς περιορισμους στην κυκλοφορια. Μπορώ με κάρτα Fiva στην 30ετία και με κανονικές πινακιδες να αποζημειωθώ σα να ειχα κανονικό όχημα και όχι παλιατζουρα?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Μπορώ με κάρτα Fiva στην 30ετία και με κανονικές πινακιδες να αποζημειωθώ σα να ειχα κανονικό όχημα και όχι παλιατζουρα?NAI !
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες