-
Ο χρήστης brotherfiat128 έγραψε:
καλημερα, οχι το αμαξι ειναι στην ελλαδα, απλος οι πινακιδες εχουν παει για καταστροφη, κ θελω να του βγαλω κανονικες πινακιδες. γιαυτο ειπα να το εκτελονησω για να το ξαναεισαγω στην ελλαδα κ να του βγαλω κανονικες πινακιδες. ξερεται καθολου αν γινεται αυτο που λεω?Με τι χαρτιά θα το στείλεις σε άλλη χώρα της Ε.Ε για να ταξινομηθει εκεί?
Άντε και βρήκες τα χαρτιά... Θα πληρωσεις οσα χρειαζονται για να παει σε κεινη τη χωρα?
Θα πρεπει να πληρωσεις κι εκει καποιο τελος εισαγωγης. Και ΚΤΕΟ. Και μετα ταξινομηση...
Και μετα να το ξαναφερεις στην ΕλλαδαΚαι να τα κανεις ολα αυτα απο την αρχή...
Αν δεν ειναι BMW 507 ή ΕType Lightweight.......... δεν αξίζει τον κόπο.
-
βγαινει πολυ ακριβα δλδ? δεν υπαρχει κανενας τροπος δλδ ?:(
-
Ο χρήστης brotherfiat128 έγραψε:
βγαινει πολυ ακριβα δλδ? δεν υπαρχει κανενας τροπος δλδ ?:(διάβασε τα ποστς από την αρχή (πιο προσεκτικά αυτή τη φορά)
και θα βρεις την απάντηση που ζητάς -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το ζήτημα είναι τι απαιτείται για να δεχθούν ότι το αυτοκίνητο είναι αντίκα; κάρτα FIVA;Δεν το εξηγει πραγματι...Καταλαβε κανεις απο τι εξαιρουνται οι 'αντικες'? Απο την υποχρεωτικη καταστροφη οταν κατατιθενται οι πινακιδες?
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Το ζήτημα είναι τι απαιτείται για να δεχθούν ότι το αυτοκίνητο είναι αντίκα; κάρτα FIVA;
Δεν το εξηγει πραγματι...Καταλαβε κανεις απο τι εξαιρουνται οι 'αντικες'? Απο την υποχρεωτικη καταστροφη οταν κατατιθενται οι πινακιδες?
Άγγελε, γίνε λίγο πιο σαφής στην ερώτησή σου...
Όσον αφορά την ερώτηση του Νίκου* 'τι απαιτείται για να δεχθούν ότι το αυτοκίνητο είναι αντίκα?' *θα πως το εξής: ΑΝΑΛΟΓΑ ποιος ζητά να του αποδείξουν ότι ένα αυτοκίνητο είναι 'αντίκα'...
Για καποιον φορέα/οργανισμό/φυσικό πρόσωπο, μπορεί να αρκεί η FIVA. Για άλλον όχι...
Αν θέλεις τη γνώμη μου, αυτοκίνητο που είναι εφοδιασμένο με πινακίδες 'αντίκας' και κάρτα FIVA... είναι αδιαμφισβήτητα αντίκα. Και δεν μπορεί να σου το αμφισβητήσει αυτό ούτε κράτος, ούτε δικαστήριο ούτε κανείς άλλος.
Τώρα για εκείνα που έχουν πινακιδες υπουργείου και κάρτα FIVA, μπορούν να χαρακτηριστουύν 'αντίκα' φυσικά και τον ισχυρισμό του ιδιοκτήτη θα μπορούσε να τον ισχυροποιήσει και να τον θεμελιώσει καλύτερα, ένα αρχείο με το ιστορικό του αυτοκινήτου (πχ φωτογραφιες ανακατασκευής -αν υπάρχουν-, αποδείξεις ανταλλακτικών κλπ)
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΧΟΣ ρε παιδιά? Υποψιάζομαι ότι κάτι σας απασχολεί σχετικά με ασφαλιστικές κλπ
Ας χαλαρώσουμε λιγάκι. Υπάρχουν -νομίζω- σοβαρότερα πράγματα αν θέλουμε να αγχωθούμε. Νομίζω πιο σημαντικό είναι ότι στο καθημερινό σας του-του είστε ασφαλισμένοι προς για σωματικές βλάβες έναντι τρίτων, για το ποσό των 500.000€ (το οποίο και θεωρώ μηδαμινό) παρά για το ότι θα μπλέξουμε σε δικαστήρια αν μας τρακάρουν το Ιστορικό μας
Ας απολαύσουμε τα σαράβαλά μας όσο πιο χαλαρά γίνεται. Εμείς να είμαστε καλά να δουλέψουμε και να τα ξαναφτιάξουμε αν χρειαστεί. Και όποτε γουστάρουμε να τα κυκλοφορούμε, και στα ράλλυ να τα σπάσουμε και να τους πιούμε το αίμα... (που λέει ο λόγος )
Σας το λέει κάποιος που μέχρι πριν 2 χρόνια, δεν έκλεινε μάτι από το άγχος μήπως το 'ιστορικό' του δεν έχει δεχτεί καλή επεξεργασία προβαφής και μήπως χτυπήσει κανα πετραδάκι το κάτω μέρος του σασί και μου ξεφλουδίσει το χρώμα
-
Το άγχος Νάσο προέρχεται από το ότι βλέπω να έρχονται περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των παλιών αυτοκινήτων που ίσως να επιβάλουν την κατάθεση των πινακίδων του υπουργείου. Σε αυτή την περίπτωση θέλω να είμαι βέβαιος ότι δεν θα μου επιβάλουν να γίνουν τα αυτοκινητάκια μου ένας κύβος μέταλλο.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το άγχος Νάσο προέρχεται από το ότι βλέπω να έρχονται περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των παλιών αυτοκινήτων που ίσως να επιβάλουν την κατάθεση των πινακίδων του υπουργείου. Σε αυτή την περίπτωση θέλω να είμαι βέβαιος ότι δεν θα μου επιβάλουν να γίνουν τα αυτοκινητάκια μου ένας κύβος μέταλλο.Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει πίσω τις πινακίδες. Πολύ περισσότερο να κάνει το αμαξάκι σου κύβο της Knorr.
Μέχρι να φτάσουμε εκεί, θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις κρατικές πινακίδες ιστορικών.Τα αρύθμιστα ταξί και φορτηγά, τα παλιά δίχρονα μηχανάκια αλλά και τα αυτοκίνητα με 'ληγμένους' καταλύτες... επιβαρύνουν ΠΟΛΥ περισσότερο τον Αθηναϊκό αέρα. ΄΄Οταν θα δεις μέτρα γι αυτά.... τότε να ανησυχείς ότι έρχονται μέτρα και για τα δικά μας.
-
Το 'επιβάλουν την κατάθεση πινακίδων' δεν το εννοούσα σαν υποχρεωτικό αλλά μέσα από δυσβάσταχτα αντικίνητρα π.χ. τριπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων, που θα μας ανάγκαζε εκ των πραγμάτων να το κάνουμε. Τότε θα ήθελα να ξέρω ότι κάποια πιστοποίηση όπως π.χ. η κάρτα FIVA θα είναι αποδεκτή από τους αρμόδιους και θα αποτρέπει την καταστροφή του οχήματος. Αλλά επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο Ελληνικό κράτος ότι θα σκεφτεί να το λάβει υπόψη του όταν θεσπίσει τα σχετικά μέτρα γι'αυτό αγχώνομαι.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
τα παλιά δίχρονα μηχανάκια .αυτα κυριως...
-
Νασο ο κανονισμος δεν εχει να κανει με ασφαλειες κλπ.. Ουτε υπαρχει κανενα αγχος, οπως λεει ο Νικος ομως, ποιος μας λεει οτι δε φερνουν καποια στιγμη τη μοδα του περιορισμου κυκλοφοριας, και αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας... Ειδικα οσοι χρησιμοποιουμε παλιατζουρα για καθημερινο (αναφαιρετο δικαιωμα μας). Πιστεψε με Νασο, ειμαστε πολλοι που βλεπουμε το παλιο αυτοκινητο σαν τροπο ζωης και οχι σαν χομπι (υπαρχει διαφορα...)
Προφανως η οδηγια δε μιλαει για πιστοιποιημενα αυτοκινητα ειτε με πινακιδες υπουργειου η λεσχης (δεν εχει νοημα να μιλαμε για καταστροφη σε αυτα). Να υποθεσω οτι εννοει αυτοκινητα χωρις πινακιδες προς επισκευη??? Δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη διαβαζοντας το... -
τα παλιά δίχρονα μηχανάκια .
αυτα κυριως...
με ειδική ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ρύθμιση, εξαιρούνται οι Lambretta...
Ρώτα και τον κο Γενικό (που είναι φίλος σου). Ξέρει αυτός... -
Προφανως η οδηγια δε μιλαει για πιστοιποιημενα αυτοκινητα ειτε με πινακιδες υπουργειου η λεσχηςΜπορώ να δω την οδηγία παρακαλώ?
-
Νάτο. Βέβαια οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής΄Ένωσης πρέπει να γίνουν και νόμοι του κράτους για να ισχύσουν:
Κατι ας πουμε σχετικο με το θεμα. Το παρακατω λινκhttp://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 53:EL:HTML' target='_blank' target='_blank
ειναι η οδηγια 2000/53 της Ευρωπαικης Ενωσης περι ανακυκλωσης αυτοκινητων. Προσεξτε τα παρακατω σημεια:
παραγραφος (10) (αυτο τι ακριβως εννοει?)
αρθρο 5 παραγραφος 3 (ειναι προφανως το καθεστως που ισχυει στη χωρα μας)
αρθρο 7 παραγραφος 1 (πως ενθαρρυνεται αραγε εδω η επαναχρησιμοποιηση ανταλλακτικων?) -
Τα οχήματα αντίκες, δηλαδή τα ιστορικά οχήματα ή τα οχήματα με συλλεκτική αξία ή τα προοριζόμενα για τα μουσεία, τα οποία διατηρούνται με άρτιο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο είτε έτοιμα προς χρήση είτε αποσυναρμολογημένα, δεν υπάγονται στον ορισμό των αποβλήτων ο οποίος περιέχεται στην οδηγία 75/442/ΕΟΚ και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας.
Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν?
-
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι θέλω να ξέρω επακριβώς πώς πιστοποιούνται επισήμως αυτά το οχήματα ώστε να γλυτώσουν την καταστροφή; Ποιές οι προϋποθέσεις; Υπάρχει κάποιο εδάφιο νόμου που προσδιορίζει επακριβώς την απάντηση;
Έίναι η κάρτα FIVA πχ.; Ή δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός της διαδικασίας πιστοποίησης;
-
Αυτό είναι το πρόβλημα Νικόλα,πού ταλανίζει αιώνες την Ελλάδα.Μη τυχόν κάτσουν οι κύριοι-κύριοι των λεσχών-ομοσπονδιών-μη κερδοσκοπικών σωματείων και ''γω δεν ξέρω τι άλλο,και δημιουργήσουν κάτι ανάλογο της ASI ας πούμε.Θα τους πέσει η μύτη.Αλλά τι λέω.Είναι πολλά τα λεφτά ρε Αρη.
Ρε καλά λέει η Alba,πούλημα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Αλλά ξέχασα,τώρα θα μας δώσει κρατικές πινακίδες ο Βρυξελλοαναθρεμένος υπουργός μας. -
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Αλλά ξέχασα,τώρα θα μας δώσει κρατικές πινακίδες ο Βρυξελλοαναθρεμένος υπουργός μας.Αυτό που το άκουσες πάλι;
-
Λέμε τώρα.Μη το δένεις.Κάποιοι ονειροπόλοι,να μη πώ αφελείς γιατί κάποιοι από αυτούς είναι φίλοι μου,το παλεύουν.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Τα οχήματα αντίκες, δηλαδή τα ιστορικά οχήματα ή τα οχήματα με συλλεκτική αξία ή τα προοριζόμενα για τα μουσεία, τα οποία διατηρούνται με άρτιο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο είτε έτοιμα προς χρήση είτε αποσυναρμολογημένα, δεν υπάγονται στον ορισμό των αποβλήτων ο οποίος περιέχεται στην οδηγία 75/442/ΕΟΚ και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας.
Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν?
Νάσο αυτό το κείμενο από πού είναι;
Το ΠΔ 116 που έκανε νόμο την οδηγία της ΕΕ περι ανακύκλωσης δεν μιλάει για ιστορικά ή συλλεκτικά οχήματα. Μιλάει για μεταφορά και παράδοση των ΟΤΚΖ (οχήματα τέλους κύκλου ζωής, δηλαδή αποχαρακτηρισμένα) από τους ιδιοκτήτες τους προς ανακύκλωση και για συλλογή εγκαταλελειμμένων. Στην πρώτη περίπτωση δεν προσδιορίζει αν είναι υποχρεωτική η καταστροφή (λέει όμως ότι είναι υποχρεωτική η μεταφορά και παράδοσή τους από τον ιδιοκτήτη), στην δεύτερη περίπτωση λέει ότι αν βρεθεί ο ιδιοκτήτης μπορεί να φυλάξει το όχημα σε ιδιωτικό χώρο για συναισθηματικούς λόγους.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι θέλω να ξέρω επακριβώς πώς πιστοποιούνται επισήμως αυτά το οχήματα ώστε να γλυτώσουν την καταστροφή; Ποιές οι προϋποθέσεις; Υπάρχει κάποιο εδάφιο νόμου που προσδιορίζει επακριβώς την απάντηση;
Έίναι η κάρτα FIVA πχ.; Ή δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός της διαδικασίας πιστοποίησης;Αν ζητάς κάποια υπ.απόφαση ή νόμο ή οδηγία που να λέει: 'Τα οχηματα που είναι έτσι αλλιώς κι αλλιώτικα, και έχουν αυτά τα χαρτιά κι εκείνα τα πιστοποιητικά... χαρακτηρίζονται αντίκες' τότε δεν νομίζω να βρεις κάτι τέτοιο.
Θα σου πω όμως τα εξής:
Τα τελωνεία όσον αφορά την εισαγωγή αυτοκινήτου 'αντίκα' από χώρα εκτός ΕΕ, ζητούν πραγματογνωμοσύνη από την επιτροπή Ιστορικού της ΕΛΠΑ. Από χώρα μέλος ΕΕ ζητούν βεβαίωση από την ΕΛΠΑ ή την ΕΟΦΙΛΠΑ ότι το αυτοκίνητο θα ταξινομηθεί σαν ιστορικό.
Το Υπ.Οικονομικών παλαιότερα, για μείωση του τεκμηρίου στα παλιά αυτοκίνητα, ζητούσε χαρτί από την ΕΟΟΕ και μετέπειτα από την ΦΙΛΠΑ
Οι ασφαλιστικές ζητούν πιστοποίηση του αυτοκινήτου μέσω πιστοποιητικού καταγραφής του. Είτε αυτό είναι FIA Regularity Pass είτε FIVA Identity Card.
Τα δικαστήρια (όταν προκύψει κάποια υπόθεση που αφορά ιστορικό) ζητούν να δουν ότι αυτό είναι πιστοποιημένο και καταγεγραμμένο σαν ιστορικό σε οποιαδήποτε από τις Ομοσπονδίες.
Κατά τη δική σου άποψη, πως 'κατοχυρώνεται' το αυτοκίνητό σου ότι είναι όχημα ιστορικού ενδιαφέροντως?
Τώρα όσον αφορά αυτό που είπε ο s.m. θα συμφωνήσω απόλυτα. Το έχω ξαναπεί άλλωστε: Κάποιους τους απασχολούν φαίνεται πιο σοβαρά(?) ζητήματα, και δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με τέτοιες 'λεπτομέρειες'
Και κάποια μέρα θα βγει καμμιά απόφαση από καναν άσχετο Υπουργό και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε...
Η λύση θα βρεθεί βέβαια, είμαι σίγουρος γι αυτό, αλλά μέχρι τότε θα έχουν καρδιοχτυπήσει πολλοί 'χομπίστες' και μή
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες