-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
Τα αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες ιστορικού δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας άρα εξ ορισμού, δε δικαιούνται χρήση των θέσεων για στάθμευση. Αυτό είναι και το νόημα της απόδειξης πως υπάρχει ιδιόκτητος χώρος για την αποθήκευσή του που ζητάει η εφορία για να κάνει αποδεκτή την κατάθεση των πινακίδων.Για κάτσε, ρε συ... που ακριβώς αναφέρεται στο χαρτί κατάθεσης στην εφορία ότι επιτρέπεται η χρήση του οχήματος στο κοινόχρηστο δρόμο με πινακίδες ιστορικού ή, αντίθετα, που αναφέρεται στην ΥΑ περί κυκλοφορίας των ιστορικών οχημάτων με τους όποιους περιορισμούς, ότι απαγορεύεται η στάθμευση σε δημόσιο χώρο;
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
όταν κάνεις κακή χρήση του όποιου δικαιώματος για κυκλοφορία που σου παρέχει ο φορέας που σου χορηγεί τις πινακίδες του ιστορικού.Και τι πάει να πει 'κακή χρήση'. (τώρα έρχεσαι στη λογική μου); Υπάρχει η νόμιμη και η παράνομη χρήση. 'Ελαστική' εφαρμογή (δλδ κακή, καλή, μετρίως κακή κλπ κλπ χρήση) σημαίνει ότι ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει αρκεί να μην μπαίνει στο μάτι του δίπλα, γιατί τότε ο δίπλα μπορεί και να θυμηθεί το νόμο και να προσπαθήσει να απαιτήσει την εφαρμογή του, σωστά;
Και σε ρωτώ, δλδ ο νομοθέτης σου δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορείς αλλα δε σου επιτρέπει να παρκάρεις; (τι σημασία έχει αν πας σε εκδήλωση... σε κάνει λιγότερο επικίνδυνο αυτο; )Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μη βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τον κόσμο γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ έχουμε κάνει παρατυπίες στη χρήση του ιστορικού μας, ως προς το νομικό πλαίσιο σχετικά με αυτό. Καλό είναι, συνεπώς, να σχολιάζουμε τις τρανταχτές περιπτώσεις (ή ακόμα καλύτερα να διαθέτουμε τις πληροφορίες μας εκεί που έχει και κάποιο νόημα, στις λέσχες δλδ) αλλά εξίσου καλό και το να μην είμαστε και τόσο απόλυτοι γιατί είναι σα να σκάβουμε το λάκκο μας...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
όταν κάνεις κακή χρήση του όποιου δικαιώματος για κυκλοφορία που σου παρέχει ο φορέας που σου χορηγεί τις πινακίδες του ιστορικού.
Και τι πάει να πει 'κακή χρήση'. (τώρα έρχεσαι στη λογική μου); Υπάρχει η νόμιμη και η παράνομη χρήση. 'Ελαστική' εφαρμογή (δλδ κακή, καλή, μετρίως κακή κλπ κλπ χρήση) σημαίνει ότι ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει αρκεί να μην μπαίνει στο μάτι του δίπλα, γιατί τότε ο δίπλα μπορεί και να θυμηθεί το νόμο και να προσπαθήσει να απαιτήσει την εφαρμογή του, σωστά;
Και σε ρωτώ, δλδ ο νομοθέτης σου δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορείς αλλα δε σου επιτρέπει να παρκάρεις; (τι σημασία έχει αν πας σε εκδήλωση... σε κάνει λιγότερο επικίνδυνο αυτο; )Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μη βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τον κόσμο γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ έχουμε κάνει παρατυπίες στη χρήση του ιστορικού μας, ως προς το νομικό πλαίσιο σχετικά με αυτό. Καλό είναι, συνεπώς, να σχολιάζουμε τις τρανταχτές περιπτώσεις (ή ακόμα καλύτερα να διαθέτουμε τις πληροφορίες μας εκεί που έχει και κάποιο νόημα, στις λέσχες δλδ) αλλά εξίσου καλό και το να μην είμαστε και τόσο απόλυτοι γιατί είναι σα να σκάβουμε το λάκκο μας...
Μα ίσα- ίσα, προσπαθώ να προστατέψω το σημείο στο οποίο σκάβεται ο λάκος μας που λες και εσύ
Έτσι όπως το βλέπω εγώ, είναι λίγο πιο ξεκάθαρο το ότι το κράτος μας δίνει τη δυνατότητα να καταθέσουμε τις πινακίδες- με την προϋπόθεση πως άφού δεν πληρώνεις για να το κινείς στους δημόσιους δρόμους, πρέπει να δηλώσεις ιδιόκτητο χώρο φύλαξης.
Το κράτος πάλι, έχει δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να χορηγούν πινακίδες. Αυτοί με τη σειρά τους έχουν ευθύνη απέναντι στο κράτος τόσο για την ενέργεια αυτή καθεαυτή, όσο και για τις εκδηλώσεις στις οποίες σε καλούν να συμμετέσχεις, με συνέπεια να έχεις το 'περιορισμένο' -ας μου επιτράπει η έκφραση για την οικονομία της συζήτησης- δικαίωμα απέναντι στο κράτος (στον τροχαίο που θα σε σταματούσε στην υποθετική ευνομούμενη Ελλάδα των ονείρων μας...) να μετακινείς το αυτοκίνητο προς και από την εκδήλωση αυτή.
Ανάμεσα, κυκλοφορούν οι Έλληνες. Οι Έλληνες που μαθαίνουν το ποίημα λάθος, που το μεταφέρουν λάθος και σε άλλους και με τη λογική του σπασμένου τηλεφώνου και των ευκόλως εννοουμένων.... ο αστυνομικός είναι μπουζούκι, που έλεγε και το ανέκδοτο.
Δεν είναι περίεργη ερμηνεία το να 'υποθέτεις' πως η λέσχη που σε καλεί στην τάδε εκδήλλωση, σε 'προτρέπει' να παρανομήσεις. Απλά σε οδηγεί σε αδιέξοδο γιατί εμπλέκεις την ελληνική πραγματικότητα με τη λογική πραγματικότητα. -
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
Απλά σε οδηγεί σε αδιέξοδο γιατί εμπλέκεις την ελληνική πραγματικότητα με τη λογική πραγματικότητα.Που είναι δυο έννοιες ασύμβατες (και όχι αντίθετες διότι τότε θα είχαν ένα κοινό σημείο τουλάχιστον)...
Πολύ όμορφα όσα γράφεις, Κώστα και δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου... για αυτό και ακριβώς θεώρησα ότι το πιο σοφό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιτηρούμε, ο καθένας από την πλευρά του και να προσπαθούμε να βοηθούμε διακριτικά και χωρίς φανφάρες, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα στηθεί το νομικό πλαίσιο αυτό που θα μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τα ιστορικά μας με συνετό τρόπο αλλά και χωρίς να φοβόμαστε. Μέχρι τότε (και για όσο καιρό είμαστε σε αυτή τη μεταβατική κατάσταση) καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε κιόλας από πού ξεκινήσαμε προτού 'ανακαλυφθούν' τα ιστορικά νούμερα, πριν από μια δεκαετία και να είμαστε εξίσου σκεπτικοί απέναντι σε κάποιους που μας χώνουν σε ένα κυνήγι μαγισσών εξακολουθώντας να θέλουν να κάνουν το χώρο άθλημα για ολίγους (όπως ήταν για δεκαετίες στην Ελλάδα, μη γελιέστε) και βρίσκουν πρόφαση για αυτό τις παρατυπίες κάποιων κατεργαράκων (τη στιγμή που οι ίδιοι μπορεί και να έχουν κάνει και 'τέρατα').
-
όπα παιδιά έχουμε μπλέξει σε ατέρμονες συζητήσεις και μάλλον δεν βγάζουν πουθενά.
και για να εξηγούμε έβγαλα αυτές τις φώτο για να δείξω ότι αυτός ο άνθρωπος προκαλεί τους τριγύρω του αδιαφορώντας για όλα, και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο αλλά για πολλά.
αν ήταν μόνο ένα θα ήμουν αν το έκανα αυτό.
και στο κάτω-κάτω αν διαθέτεις τόσα χρήματα για να εχεις τόσα αυτοκίνητα (σίγουρα δεν είναι φοιτητής φίλε D-jet) πάρε και ένα γκαράζ να τα βάλεις μέσα.
και κάτι τελευταίο, ο κόσμος ξέρει για αυτές τις πινακίδες ότι δεν πληρώνεις τίποτα και αρχίζει και τα παίρνει στην κράνα, και ειδικά όταν βλέπει RR και mercedes και σίγουρα αυτός που θα την πληρώσει στο τέλος θα είναι ο φουκαράς με το cooper-ακι που το βαστά με τα δόντια.
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΝΕΝΟΣ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
'Ενος φιλου μου απο την Θηβα ειναι το αυτοκινητο και ολη την μετατροπη-ανακατασκευη την εχει κανει ο ιδιος!
toyota celica του 1975 και κατω απο το καπω εχει βαλει rb25dett απο SKYLINE!'Παιδιά μην τρελαθούμε αν βάλεις ενα τέτοιο μοτέρ σε τέτοια παλιοκαρότσα θα σκορπίσει!!!
Aπό άλλο φόρουμ...
Κριμα για το αμαξι
Μηπως θα επρεπε καθε πχ 2 χρονια να ελενχουν τα αμαξια που εχουν τετοιες πινακιδες;
-
Ο χρήστης thanasis1992 έγραψε:
'Ενος φιλου μου απο την Θηβα ειναι το αυτοκινητο και ολη την μετατροπη-ανακατασκευη την εχει κανει ο ιδιος!
toyota celica του 1975 και κατω απο το καπω εχει βαλει rb25dett απο SKYLINE!'Παιδιά μην τρελαθούμε αν βάλεις ενα τέτοιο μοτέρ σε τέτοια παλιοκαρότσα θα σκορπίσει!!!
Aπό άλλο φόρουμ...
Κριμα για το αμαξι
Μηπως θα επρεπε καθε πχ 2 χρονια να ελενχουν τα αμαξια που εχουν τετοιες πινακιδες;
Ο λογος που εκανες παραθεση το πιο πανω μηνυμα ποιος ειναι;
-
Xωρίς να είμαι σίγουρος πρέπει να έκανε αυτόν τον σχολιασμό:
Παιδιά μην τρελαθούμε αν βάλεις ενα τέτοιο μοτέρ σε τέτοια παλιοκαρότσα θα σκορπίσει!!!
Βέβαια αυτό που λέει (αν το λέει ο ίδιος) δεν ισχύει ακριβώς, αφού σε αρκετές 'παλιοκαρότσες' έχουν βάλει και το ίδιο μοτέρ και δυνατότερα.
Σίγουρα πάντως εγώ δε θα το έκανα. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Xωρίς να είμαι σίγουρος πρέπει να έκανε αυτόν τον σχολιασμό:Παιδιά μην τρελαθούμε αν βάλεις ενα τέτοιο μοτέρ σε τέτοια παλιοκαρότσα θα σκορπίσει!!!
Εχεις δικιο ,αυτο αλλαζει απο τα δικα μας ποστ.
viewtopic.php?f=16&t=27588&start=1170#p1824799 -
δεν έχεις άδικο για αυτά που λες περί χρόνου, γυναίκας συνοδηγού, κλ.π.
είσαι υπερβολικός με τον τρόπο που υπεραμύνεσαι την ΕΟΟΕ, χωρίς να υπάρχει προφανής αιτία, αφού δεν την 'κατηγορεί' κανείς.α, επίσης, είναι λίγο άκομψο το σύνολο για πρώτο post... αλλά αυτό μάλλον είναι λεπτομέρεια
keep on cruising φίλτατε!
-
λεω για την ΕΟΟΕ γιατι μόνο απο αυτη τη λέσχη βλέπω να ΥΠΑΡΧΟΥΝ φωτογραφίες.
όλοι οι συλλέκτες βράζουμε στο ίδιο καζάνι είναι το 3Χ (χρόνος - χρήμα - χόρος) θα το γνωρίζεις είμαι σύγουρος έγω δεν ΄βγαίνω να κατηγορίσω κανέναν αλλα να γράφετε και για κάπους απο άλλεσ λέσχες...και αν δείτε κατι το κραυγαλέο να ενημερωθεί κατευθείαν η κάθε λέσχη.Έχω δεί πάρα πολλα αυτοκίνητα και απο τους 3 συλλόγους που πάνε για μπάνιο στη θάλασσα δεν έχω κάτσει να βγάζω φωτογραφίες γιατι πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει αν δεν σέβονται το αμάξι τους.Ο καθένας μπορεί να βγάζει φωτογραφιές απο τις αλλες λέσχες και τι θα βγεί;... -
To θέμα δεν είναι να βγάλουμε ο ένας τη λέσχη του αλλουνού άχρηστη, αλλά να βγάλουμε τους 'άχρηστους' από τις λέσχες.
Προσωπικά πάντως για την ΕΟΟΕ έχω άσχημη εικόνα, γιατί όσα χρόνια ψάχνω το θέμα, έχει δώσει πινακίδες σε απίστευτα τέρατα όπως η παραπάνω Celica. Βέβαια και η ΦΙΛΠΑ τα ίδια κάνει αν θυμηθούμε μια ΑΕ86 προ ολίγων ημερών. Για την ΕΛΠΑ δε λέω όχι γιατί είμαι μέλος (δεν είμαι μέλος σε καμία προς το παρόν), αλλά γιατί δεν έχω δει κάτι τόσο άθλιο ώστε να μου μείνει.
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Άκουσα τις προάλες ότι στην ΕΟΟΕ δίνουν πινακίδες στο ΜΧ5 μου ως youngtimer .
Eπίσης έχω δει με τα μάτια μου BMW E34 (η πεντάρα των nineties), Mercedes E ίδιας εποχής και μερικά ακόμα με πινακίδες ΕΟΟΕ και πινακίδες ΦΙΛΠΑ. ΓΙα κάποια υπάρχουν και φωτογραφίες.Δεν δίνουν πινακίδες. Μόνο πιστοποιητικό καταγραφής ως youngtimer και φθηνότερο ασφαλιστήριο για να σε ενθαρρύνουν να το κρατήσεις για ιστορικό.
Επίσης διαβάζοντας εδώ για τα διάφορα αυτοκίνητα με πινακίδες ΕΟΟΕ και ΦΙΛΠΑ και με αφορμή μια W115 με πινακίδες ΕΟΟΕ στην Λ. Βουλιαγμένης που ούτε για σκραπ δεν έκανε και το πράσινο φορτηγάκι που είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό να κουβαλάει παλιοσίδερα στην Λ. Αθηνών, ρώτησα στην EOOE.
Προτρέπουν να τους δίνουμε τις πινακίδες και τα μέρη στα οποία τα βλέπουμε διότι αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα πήραν πινακίδες πριν από κάποια χρόνια και μετά εξαφανίστηκαν.
Δεν έχουν ούτε συνδομές πληρωμένες, ούτε ασφαλιστήρια και τα τηλέφωνά τους 'δεν αντιστοιχουν σε συνδρομητή'
Οπότε τουλαχιστον για μια μερίδα αυτών των 'συλλεκτών' δεν βλέπω γιατί να φταίει μία λέσχη.Δεν κρίνω επαρκή αυτή την απάντηση, ότι δηλαδή ήρθαν, τις πήραν και εξαφανίστηκαν. Μήπως θα έπρεπε πρώτοι να καταγγέλουν το όποιο μέλος κρατά τις πινακίδες χωρίς να είναι εντάξει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του, οπότε ελοχεύει ο κίνδυνος κυκλοφορίας ενός απαράδεκτου -μηχανολογικά και νομικά- οχήματος?
Δεν υπάρχει καμια συνυπευθυνότητα? Η μήπως ελπίζουμε να διακόψει κάποτε την απουσία του και να ξαναρχίσουμε το πάρε-δώσε?pro_crossaro εγώ να δείς τι βλέπω κάθε μέρα στους Ελληνικούς δρόμους...porsce του '89 να μην πούμε του ΄90 που εδώ και 2 χρόνια έχει πάρει πινακίδες ΦΙΛΠΑδεσ νούμερο και θα καταλάβεις 29.. τώρα απ΄οτι ξέρω έχουν αύξοντα 4οοο και κατι.
-
Φίλε Olympia, κοίτα λίγο καλύτερα και θα δεις αν είναι μόνο από την ΕΟΟΕ οι φωτογραφίες (έχεις ένα μικρό σχετικό άγχος ή μου φαίνεται;)
Μια ερώτηση μόνο γιατί ανέφερες κάτι για το οποίο εγώ προσωπικά δε γνωρίζω κάτι σχετικό: από το αύξοντα αριθμό των πινακίδων κυκλοφορίας προκύπτει πως η ΕΟΟΕ έχει τα περισσότερα μέλη που έλεγες πριν;ο προ από πάνω, έχει τη σωστότερη τοποθέτηση για τους 'άχρηστους' από τις λέσχες
-
to εικονιζόμενο αλλά και τα αλλα 2 'τερατα' που φαινονται εχουν πινακιδες ΕΟΟΕ
το ένα μάλιστα έχει μόνο την θεση του οδηγού......παντως και εγω τα περισσοτερα φτιαγμένα ιστορικα τα εχω δει με πινακιδες ΕΟΟΕ.....
και μαντλεψτε σε ποια επαρχιακη πόλη κυκλοφορούν.. καθημερινα?
-
Κάποιος να επέμβει!
Πόσο τυφλός ήταν αυτός που πέρασε αυτό? -
Κάποιος να επέμβει!
Πόσο τυφλός ήταν αυτός που πέρασε αυτό?Γιατί τόση αυστηρότητα Πρόδρομε?
Μόλις διευκολυνθεί, θα το βάψει ο άνθρωπος το καπώ. -
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Κάποιος να επέμβει!
Μόλις διευκολυνθεί, θα το βάψει ο άνθρωπος το καπώ.αυτο μου θυμιζει αγγελια: paidia to amaxi einai agwnistiko gia drift moter 4AEGEKHKUHOP (dhlwmeno 1200) pinakides eooe (40 eyrw ton xrono).mono gia gnwstes timi 10.000 eyrw.
vladimiros anw katw panagia (oxi apokrypsh) -
Κάποιος να επέμβει!
Πόσο τυφλός ήταν αυτός που πέρασε αυτό?ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ KP47 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΠΩ.ΤΟ ΑΕ86 ΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣ...
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Κάποιος να επέμβει!
Μόλις διευκολυνθεί, θα το βάψει ο άνθρωπος το καπώ.αυτο μου θυμιζει αγγελια: paidia to amaxi einai agwnistiko gia drift moter 4AEGEKHKUHOP (dhlwmeno 1200) pinakides eooe (40 eyrw ton xrono).mono gia gnwstes timi 10.000 eyrw.
vladimiros anw katw panagia (oxi apokrypsh)ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΛΟΤΣΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΣ
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες