-
Ο χρήστης Goldentie έγραψε:
Shit!
Μα τον Τουτάτη ξέχασα εντελώς την συνάντηση...Είμαι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!Να μην επαναληφθει
Πνιγμένος με την GS το Σαββατοκύριακο προσπάθησα να κλέψω χρόνο και να την συμμαζέψω λίγο. Το αυτοκίνητο βγήκε από το συνεργείο την Παρασκευή, όπου και ζητήθηκαν να γίνουν μόνο οι πλέον απαραίτητες εργασίες συντήρησης για την σωστή επανεκκίνηση του κινητήρα και την σχετικά αξιόπιστη λειτουργία του για την κίνησή του από συνεργείο σε συνεργείο κατά την διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής. Παρ΄ όλο που έγινε μία αλλαγή λαδιών και φίλτρου στο συνεργείο, σήμερα αποφάσισα να κάνω μόνος μου πλέον στο γκαράζ άλλη μία αλλαγή, μόνος μου αυτή τη φορά, μαζί με αλλαγή φίλτρου καθώς βάζω λάδια 15W-40 SG και θεωρώ καλή ιδέα μετά από χρόνια ακινησίας να καθαρίσω το μοτεράκι μετά από 10-15 χιλ. λειτουργίας. Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι το 'νέο' φίλτρο λαδιών που είχε τοποθετηθεί στο συνεργείο είχε επιφανειακά σημάδια σκουριάς. Πολλά σενάρια πέρασαν από το μυαλό μου, (άφησαν αυτό που είχε το αυτοκίνητο ή έβαλαν μεταχειρισμένο), αλλά τελικά το μόνο που μου έμεινε είναι μια πίκρα. Σε έναν χώρο που έχω αφήσει μέσα σε δύο χρόνια πάνω από 4 χιλιάρικα έπρεπε ρε γαμώτο να σε αντιμετωπίζουν καλύτερα. Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα κοιτάω τις επιλογές μου, ή συνεχίζω να τρώω σανό με τον συγκεκριμένο μάστορα καθώς στους τυφλούς καλός και ο μονόφθαλμος ή ψάχνω για καλύτερο...έχετε να μου προτείνετε κάποιον σωστό επαγγελματία εντός Αττικής που να γνωρίζει από GS (Στείλτε μου π.μ.)? Και θερμή παράκληση όχι σχόλια τύπου καλός μάστορας αλλά ακριβός γιατί από την εμπειρία μου τις μεγαλύτερες σφαλιάρες και στο αυτοκίνητο και στην μοτοσυκλέτα τις έχω φάει από καλούς αλλά ακριβούς μάστορες...
Φωτογραφίες με το φίλτρο του συνεργείου και αυτό που έβαλα εγώ σήμερα. Οι φωτογραφίες είναι από κινητό και δεν είναι καθαρές (θα αντικατασταθούν σύντομα). Ωστόσο πιστεύω διακρίνεται ποιό είναι ποιό....
http://www.pbase.com/stavros29/citroen_ ... 978&page=2
Σταύρος
Αν αφησε το ιδιο φιλτρο απαραδεκτος
Υπαρχει ομως περιπτωση να το ειχε πολυ καιρο στο ραφι και απο την υγρασια να ψωριασε ,βεβαια παλι δεν θα επρεπε να το βαλει -
Citrovag και πάλι συγνώμη για την απουσία...
Όσο για το ράφι...το δικό μου το είχα στο κουτάκι του στο ράφι στη Δροσιά τουλάχιστον ένα χρόνο και δεν ψώριασε και πόσο χρόνο στο ράφι στο κατάστημα...αλλά μακάρι να είναι όπως τα λες...
-
Εσυ το ειχες στο κουτακι αυτος μπορει το ειχε εκτος και να του ψιλοβραχηκε κιολας οποτε
-
-
έκανες την αρχή και ήρθες από δω, θα κολλήσεις
-
Μπα... περαστικός είμαι
-
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Μπα... περαστικός είμαι -
Πολλοι τα παν αυτα ...
-
Ρε, εδω ενα αμάξι το έχω τσιμα τσιμα, θα παρω και δεύτερο; Ποσο δε μάλλον τόσο παλιο που θα πρέπει να βρω αλλα 4 για ανταλλακτικα;
-
Τι αμαξι εχεις;
-
207 1.6... γιατί;
Να μαζεύω ανταλλακτικά απο τώρα, για όταααν του βγάλω πινακίθες ιστορικού; -
Δεν ειν κακη ιδεα
-
Ωραιες φωτο θανο
-
Citrovag-Gez σας ενδιαφερει νομιζω..
http://www.greekcitroenclub.gr/viewtopi ... ecd4d87844 -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Citrovag-Gez σας ενδιαφερει νομιζω..
http://www.greekcitroenclub.gr/viewtopi ... ecd4d87844χμμμμμμ θηβα ε? Ποτε παμε ?
Βαζετε εσεις βενζινη κι εγω αμαξι
-
Φέτος το Greek Citroën Club γιορτάζει με ένα διαφορετικό τρόπο τη συμπλήρωση του τέταρτου χρόνου λειτουργίας του. Με μια μέρα στο αυτοκινητοδρόμιο Αθηνών, στα Μέγαρα, με Σεμινάριο Ασφαλούς και Γρήγορης Οδήγησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά το αναλυτικό μας πρόγραμμα:
Τόπος εκδήλωσης: Αυτοκινητοδρόμιο Αθηνών, Πάχη Μεγάρων
Πως θα έρθετε στο χώρο: Κινούμενοι στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 41ο χλμ θα δείτε την έξοδο για «Πάχη» μετά την έξοδο για «Μέγαρα» και αμέσως μετά τα Goody’s και το πρατήριο καυσίμων της εταιρείας AVIN. Βγαίνοντας στην έξοδο στρίβετε αριστερά και μετά από 100 περίπου μέτρα βλέπετε στα αριστερά μια πινακίδα που γράφει Σ.Σ. Μεγάρων και στρίβετε εκεί αριστερά. Δεν ακολουθείτε όμως το δρόμο που πηγαίνει για τον Σιδηροδρομικό σταθμό αλλά συνεχίζεται όλα ευθεία και στα 500 μέτρα θα φτάσετε στην πίστα. Μπαίνοντας, στο βάθος αριστερά θα δείτε το πανό μας και θα κινηθείτε προς τα εκεί. Περισσότερα εδώ: http://www.athenscircuit.gr/index.php?o ... 32&lang=el.
Ώρα προσέλευσης: 16.00-16.30.
Λίγα λόγια για τα open track day. Οι οδηγοί χωρίζονται ανάλογα με τις δυνατότητες τους σε γκρουπ (γαλάζιο, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο) με το γαλάζιο να είναι οι πιο αρχάριοι οδηγοί όσον αφορά την χρήση της πίστας ή αυτοί που έχουν πολιτικά αυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές δυνατότητες. Τα μέλη του club θα καταταχθούν εξ αρχής στο γαλάζιο γκρουπ. Τα γκρουπ εναλλάσσονται στην πίστα ανά 15 λεπτά.
Το πρόγραμμα έχει αναλυτικά ως εξής:
17.00: Θεωρητικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης και γρήγορης οδήγησης στην πίστα. Θα εξηγηθούν σε θεωρητικό επίπεδο, σε κλιματιζόμενο χώρο, πάνω σε χάρτη της πίστας αρκετά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε με ασφάλεια ή/και με ταχύτητα. Θα εξηγηθούν πράγμα όπως αγωνιστικές γραμμές, σημεία φρεναρίσματος, turn in, apex κτλ. Το σεμινάριο αυτό θα κρατήσει περίπου 40 λεπτά.
17.45: Πρακτική εξάσκηση του σεμιναρίου ασφαλούς οδήγησης και γρήγορης οδήγησης στην πίστα. Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο και επιθυμούν θα μπουν στην πίστα και με πρώτο οδηγό ένα έμπειρο οδηγό θα ακολουθούν τις γραμμές που θα δείχνει στην πίστα. Η ταχύτητα κίνησης θα είναι μικρή (max 60 χλμ/ωρα) γιατί αυτό που μας απασχολεί είναι να καταλάβει ο καθένας τι ακριβώς είδε στο σεμινάριο, σε πραγματικό περιβάλλον και με απόλυτη ασφάλεια. Διάρκεια: περίπου 7-8 γύροι γύρω στα 15 λεπτά. Ίσως τα γκρουπ να είναι δυο ανάλογα με τις συμμετοχές.
18.00: Συνέχεια θεωρητικού σεμιναρίου, συζήτηση με βάση αυτά που είδαμε στην πρακτική εξάσκηση και περισσότερες λεπτομέρειες. Διάρκεια 30 λεπτά περίπου
18.45: Επανάληψη πρακτικής εξάσκησης σεμιναρίου με λίγο πιο γρήγορους ρυθμούς αλλά όχι γρήγορη/αγωνιστική οδήγηση ώστε να μπορούν ακόμα οι συμμετέχοντες κυρίως να βλέπουν τον προπορευόμενο οδηγό τους. Διάρκεια 15’.
19.00: Ξεκούραση και συζήτηση στο σημείο συγκέντρωσης των μελών. Καλλιστεία αυτοκινήτου θα γίνουν ανάμεσα στα μέλη μας οπότε όποιος ενδιαφέρεται να θέση υποψηφιότητα είναι καλή η ώρα για να το κάνει.
19.30: Περίπου εκείνη την ώρα θα είναι η ώρα για το γαλάζιο γκρουπ να μπει στην πίστα χωρίς οδηγό μπροστά. Είναι η ώρα να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν. Η οδήγηση σε αυτήν την περίπτωση θα είναι γρήγορη όπως είναι σε κάθε άλλη χρήση της πίστας. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση αγώνα ή time attack, απλά σημαίνει ότι πλέον μπορούμε να πιέσουμε όσο επιθυμούμε το αυτοκίνητο μας σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς όμως να αδιαφορήσουμε για τους άλλους. Κόντρες και οτιδήποτε άλλο θεωρηθεί αντίθετο με τους κανόνες που έχουν εξηγηθεί απαγορεύεται και ο οδηγός θα αποβάλλεται από τους αγωνοδίκες που θα υπάρχουν στην πίστα. Μέχρι τις 21.00 κάθε οδηγός του γαλάζιου γκρουπ μπορεί θεωρητικά να μπει 3 φορές κάνοντας περίπου 10 γύρους κάθε φορά.
20.30: Καλλιστεία αυτοκινήτων. Όσοι έχουν θέσει ψηφοφορία θα ψηφιστούν και ο νικητής σε κάθε κατηγορία θα πάρει ένα αναμνηστικό. Επίσης θα γίνουν κληρώσεις πολλών δώρων από τους χορηγούς μας και θα δοθούν και αναμνηστικά προϊόντα μας. Σας ενημερώνουμε ότι θα έχουμε διαθέσιμα προϊόντα του club (μπλούζες, μπρελόκ, αναπτήρες, στυλό κτλ) με το νέο μας λογότυπο που μόλις σχεδιάσαμε.
21.15: Έξοδος από το χώρο του αυτοκινητοδρομίου και οδηγώντας σε κονβόι πηγαίνουμε σε κοντινό παραλιακό μαγαζί για ένα χαλαρό καφέ/ποτό και άφθονη συζήτηση.
Μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε:
• Αν φοβάστε να μπείτε στην πίστα επειδή θα έχετε φθορές ξανασκεφτείτε το. Ειδικά οι γύροι του σεμιναρίου θα είναι σαν απλή οδήγηση και καθαρά εκπαιδευτικοί οπότε οι φθορές είναι φυσιολογικές. Ακόμα όμως και σε γρήγορη οδήγηση για 10 γύρους κάνοντας απαραίτητους ενδιάμεσους γύρους για cool down οι φθορές σας θα είναι αμελητέες.
• Επειδή η συγκέντρωση θα γίνει σε ανοικτό χώρο νωρίς το απόγευμα καλό θα ήταν να ντυθείτε ελαφρά. Ο χώρος μας θα είναι κάτω από σκέπαστρο και μέχρι τις 18.00 θα είμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο αλλά μέσα στο αυτοκίνητο και στους έξω χώρους θα υπάρχει αρκετή ζέστη.
• Καλό θα ήταν οι συμμετέχοντες που θέλουν να μπουν στην πίστα να έχουν μαζί τους κάποιο κράνος. Η πίστα έχει κάποια κράνη αλλά είναι πολύ λίγα. Επιτρέπεται και η συνοδήγηση αρκεί και ο συνοδηγός να φοράει κράνος. Επίσης α οχήματα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.
• Απαγορεύονται στους χώρους της πίστας η κατανάλωση αλκοόλ, οι επιδείξεις ικανοτήτων με το αυτοκίνητο στο χώρο των pits, οι έντονοι θόρυβοι από εξατμίσεις αυτοκινήτων κτλ. Περισσότερα εδώ:http://www.athenscircuit.gr/. -
-
Η ζαντα ειναι απο sm..
-
Σωστα
Classic Citroen Forum