-
Kαλησπερα, μολις πριν λιγο 'γεμισε' την πιλοτη μου ενας σκαραβαιος.
Μοντελο 69 1200 κυβικα με μοναδικη παρεμβαση τα καθισματα απο γκολφ ΜΚ1 που του εχουν βαλει.
Το αυτοκινητο παρολο που μιζαρε δεν πηρε μπρος ποτε και θελω να ρωτησω τι νουμερο μπουζοκλειδο θελει να αλλαξω αυριο μια σειρα μπουζι γιατι υποψιαζομαι οτι δεν τσακμακιζει για αυτο τον λογο.
Επισης που μπορω να βρω πληροφοριες για αυτο το αυτοκινητο διοτι δεν ξερω απολυτως τιποτα!
Ευχαριστω! -
Μπουζοκλειδο Νο 21 λογικα αλλα κοιτα και ντιστριμπιτερ...
Δειτε βιντεακι με τρακαρισμενο beetle...
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Kαλησπερα, μολις πριν λιγο 'γεμισε' την πιλοτη μου ενας σκαραβαιος.
Μοντελο 69 1200 κυβικα με μοναδικη παρεμβαση τα καθισματα απο γκολφ ΜΚ1 που του εχουν βαλει.
Το αυτοκινητο παρολο που μιζαρε δεν πηρε μπρος ποτε και θελω να ρωτησω τι νουμερο μπουζοκλειδο θελει να αλλαξω αυριο μια σειρα μπουζι γιατι υποψιαζομαι οτι δεν τσακμακιζει για αυτο τον λογο.
Επισης που μπορω να βρω πληροφοριες για αυτο το αυτοκινητο διοτι δεν ξερω απολυτως τιποτα!
Ευχαριστω!Και πρέπει να έχω 4-5 πίσω φανάρια αν είναι τα στρογγυλά...
-
The Beetle and the Beast !!!!
-
συγχωρήστε a priori αν είναι οφφ τόπικ, αλλά γράφω εδώ σαν το πιο διάσημο παράδειγμα της απορίας μου.
καροσερίστες, όπως ο Karmann, λειτουργούσαν υπο τις ευλογίες ή έστω την αυξημένη ανοχή της VW ή της όποιας μητρικής ή ήταν τα κακά παιδιά του συστήματος?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
συγχωρήστε a priori αν είναι οφφ τόπικ, αλλά γράφω εδώ σαν το πιο διάσημο παράδειγμα της απορίας μου.καροσερίστες, όπως ο Karmann, λειτουργούσαν υπο τις ευλογίες ή έστω την αυξημένη ανοχή της VW ή της όποιας μητρικής ή ήταν τα κακά παιδιά του συστήματος?
O Karmann δεν είναι καροσερίστας με την έννοια που έχουμε συνηθίσει από τους Ιταλούς. Αυτοκινητοβιομηχανία είναι (ήταν) και από τους πλήρως ανεξάρτητους ο μεγαλύτερος. Η VW , η bmw και η Porsche εκμεταλλέυτηκαν ουκ ολίγες φορές τη δυναμικότητα του εργοστασίου του (πχ όλα τα VW cabrio κατασκευάζονταν στον karmann_εκτός από το hebmueller_ή τα περισσότερα 912, τα 914-4, τα αμαξώματα από τις 914-6, κάποιες 968... τα scirocco , τα bmw 2000/2.8/3.0CS, τα 635...κ.α.) και σε πολλές περιπτώσεις έκανε πιο ποιοτική δουλειά από τις ίδιες τις μητρικές εταιρίες.
Όλα τα προϊόντα του πωλούνταν μέσω των επισήμων δικτύων με κανονικά σήματα. Μιας και είπες για τη VW, ακόμα και πιο τραβηγμένες περιπτώσεις (πχ το type 34) που ξέφευγαν αρκετά από τα βασικά πρότυπα, ούτως ή άλλως είχαν τόσο μικρό όγκο πωλήσεων_ήταν ιδιαίτερα ακριβά κιόλας!_ που δεν αποτελούσε απειλή για κάποιο άλλο μοντέλο και πρόσθετε μια νότα γκλαμουριάς σε μια σειρά μοντέλων καθαρά λαϊκή...
Σε άλλες περιπτώσεις, βέβαια, η συνεργασία λύθηκε λόγω αυξημένου κόστους μεταφοράς (στην περίπτωση των αμαξωμάτων μόνο), όπως για παράδειγμα στην 914-6 που τελικά στοίχιζε πολύ παραπάνω η κατασκευή του βασικού αμαξώματος στο Οσναμπρουκ, ενώ κάτι τέτοιο νομίζω έγινε και με την 2000c/cs (χωρίς να είμαι βέβαιος).
Τώρα νομίζω ότι φτιάχνει κουκούλες και οροφές... ξέρω οτι φτιάχνει τις πιο πολλές από τις γερμανικές υφασμάτινες (mercedes-benz, VW) αλλά και κάποιες cc (πχ το micra στην έκδοση cc ). -
Ένεκα η γυναίκα μπαμπεσα και η κενωνία σκάρτη, πάντοτε...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ένεκα η γυναίκα μπαμπεσα και η κενωνία σκάρτη, πάντοτε...???
-
Αλέξανδρε μπορείς να μας αναλύσεις τις διαφορές των type 14, 34 και tc(σωστά δεν τα λέω?)
Οι εμφανησιακές είναι εμφανείς, αλλά εκτός από το αμάξωμα που αλλού διαφέρανε. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Αλέξανδρε μπορείς να μας αναλύσεις τις διαφορές των type 14, 34 και tc(σωστά δεν τα λέω?)
Οι εμφανησιακές είναι εμφανείς, αλλά εκτός από το αμάξωμα που αλλού διαφέρανε.Χονδρικά, μιας και δεν έχω τα βιβλία μου κοντά, το Τ14 είναι βασισμένο σε πάτωμα σκαθαριού με σκαθαρομοτέρ αρχικά 1200, ενώ το Τ34 στο type3 VW και αρχικά είχε το 1500Τ3 μοτερ.
Το TC είναι πονεμένη ιστορία...δεν ήρθε ποτέ ευρώπη και ΗΠΑ και κυρίως αφορούσε την τοπική αγορά (βραζιλία). Βασισμένο και αυτό στο type3 με 1500 μοτέρ. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μου απο κοντά!
Γενικά είναι δύσκολα αυτοκίνητα για να τα ανακατασκευάσεις, με πολύ μπελαλίδικη φανοποιία. Μηχανικά μπορεί να μαζεύονται πανεύκολα αλλά όλα τα άλλα είναι πολύ δύσκολα... Κάποιος πολύ γνώστης μου είχε πει κάποτε πως αν είναι να μπλέξεις με ανακατασκευή KG είδικά παλαιού, καλύτερα βρες μια 356... Τα έτοιμα αυτοκίνητα, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά (8-12Κ τα εξαιρετικά Τ14, με μικρή διαφορά τα Τ34) και αποτελούν εξαιρετικά value for money.
Το αστείο είναι οτι τα Τ14 ανέκαθεν θεωρούνταν γυναικεία αυτοκίνητα... η ιστορία λέει πως την πατούσαν οι άντρες από την σούπερ εμφάνιση του αυτοκινήτου αλλά όταν τελικά το οδηγούσαν στην πράξη ξενέρωναν από τα αδύναμα μοτερ (30-34 ίππους) και κατέληγαν στα χέρια των γυναικών τους, που εκτιμούσαν πολύ περισσότερο την εμφάνισή από τα τεχνικά χαρακτηριστικά! -
Eυχαριστώ Αλέξ.
Προσωπικά είναι τα μόνα VW που θα θελα να χω. Ούτε σκαθάρια ούτε τίποτα. Μονάχα αυτά μου χουν κάνει το 'κλικ'.
Είχα βρει ενα type 34 στο Περιστέρι. Καθίσματα μάλλον από golf, κινητήρας και εγώ δεν ξέρω από που, τα χρώμια σε άθλια κατάσταση και το αμάξωμα σε ακόμα χειρότερη. Όμως σκεφτόμουνα σοβαρά να το πάρω (γιατί ήταν το μοναδικό που χα δει live) μέχρι που άκουσα την τιμή...
Κάποια στιγμή ίσως καταφέρω να αποκτήσω και τα δύο(μιας και το TC όπως είπες είχα ακούσει ότι ήταν για την αγορά της Ν. Αμερικής).
-
http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums ... /cmr_1.jpg
Στη δική σου την καρδιά, αφιλότιμη, πόσο λάθος με μετράς, αφιλότιμη. Ήμουνα ο νοικοκύρης, ήμουνα ο σεβνταλής, κι έχω γίνει μουσαφίρης, κι έχω γίνει κουρελής ... κλπ κλπ -
Ένεκα του έφυγε ο Στράτος και παρέλυσε το κράτος.... οσονούπω ασφαλώς...
-
Πανέμορφο...
Υπάρχει περίπτωαη να πάρεις τέτοιο?
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
:yikes: Πανέμορφο...Υπάρχει περίπτωαη να πάρεις τέτοιο?
Μόλις βρω δουλειά θα κάτσω να το σκεφτώ, Προδρομάκο...
(με άλλα λόγια, δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος εν μέσω αυτής της περιόδου να έχει χρόνο και όρεξη για ακριβά αυτοκίνητα και μεγάλα έξοδα... προβλέπω να παίζουμε με αμαξάκια του χιλιάρικου, που ούτως ή άλλως έχουμε και ανταλλακτικούλια για μια τριετία και άσε τα καροσεράμαξα για μετα... ) -
Μου έκανε εντύπωση το TC, το θυμόμουνα λίγο σαν αμαξωμα, αλλά τίποτα άλλο. Οπότε άρχισα να ξεφυλίζω κάτι βραζιλιάνικα αντικοπεριοδικά και ανακάλυψα ότι και το ¨κανονικό' παραγόταν στη Βραζιλία. Μάλιστα περισσότερες αγγελίες έχει από ΄τετοια παρά από TC.
-
-
Sssspooookyyyyy!!!!
Ψήνεσαι Αλέξανδρε;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Sssspooookyyyyy!!!!Ψήνεσαι Αλέξανδρε;
Ασφαλέστατα... Δεν υπάρχει η παραμικρή απαίτηση να γίνει μετατροπή στο πλαίσιο και το αυτοκίνητο γίνεται χρηστικότατο για καθημερινή χρήση. Το πλεονέκτημα του ηλεκτροκινητήρα είναι οτι πρακτικά καταργείς το κιβώτιο ταχυτήτων αν σου επιτρέπει το όριο περιστροφής του μοτέρ να κινηθείς στις ταχύτητες που θέλεις (κοινώς βάζεις μια 3η και ησυχάζεις) ενώ το κομπλάρεις απευθείας πάνω στο σαζμάν με έναν αντάπτορα που φτιάχνεται σε οποιοδήποτε μηχανουργείο. Πιστεύω πως αν κάτσω να το σκεφτώ λίγο σοβαρότερα μπορώ να υπολογίσω τι ακριβώς χρειάζομαι και να ψωνίσω από το βιομηχανικά ήδη πολύ φτηνότερα από οποιοδήποτε κιτ.
Το δύσκολο κομμάτι είναι οι μπαταρίες αλλά είμαι σίγουρος πως υπάρχει και εκεί λύση ντόπια...Ενδεχομένως να μπορείς να προσαρμόσεις και πιο εξεζητημένες λύσεις για τη φόρτιση, για όταν είσαι μακριά από το γκαράζ σου (αν και πρακτικά σπανίως κάνεις παραπάνω από 50-60χλμ την ημέρα, ε;) , του στύλ HFC, folding solar panels κλπ κλπ και να πουλάς μούρη στους γκατζετάκηδες με το civic...Πέρα από το ΟΥΦΟ του θέματος (να σε πλησιάζει σκαθάρι που σφυρίζει αντί να κάνει φασαρία) το κολλάς και στη μούρη των απανταχού οικολόγων-τζιροφάγων-αυτοκινητοπαραγωγών.
Ρύποι 0
Τέλη;
Δακτύλιος;όποιος έχει ανησυχίες εδώ:
http://www.diyelectriccar.com/forums/ -
Πολύ ωραία όλα αυτά. Αλλά μήπως χρειάζεται κάποια άδεια που θα είναι απίθανο να σου την δώσουν; Όσο για τον δακτύλιο και τα τέλη μάλλον δεν πρέπει να έχεις αυταπάτες δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει έγκριση τύπου...
Classic Volkswagen Forum