-
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
Ερώτηση προς κάποιον γνώστη
Προσπαθώ να συντηρώ σχολαστικά και να κυκλοφορώ μια W201 που έχω του 1991. Το βασικό πρόβλημα μου είναι το A/C το οποίο χρησιμοποιεί φρέον R12. To προηγούμενο καλοκαίρι έκανα επισκευή στον συμπιεστή, αλλά πάλι μετά από κανένα δίμηνο η απόδοση έπεσε τραγικά. Εννοείται ότι έχει γίνει προσεκτικός έλεγχος του κυκλώματος για τυχόν διαρροές. Ξέρει κανείς κανένα μάστορα εντός Αττικής που να το κατέχει το άθλημα, γιατί η τελευταία επιλογή ψυκτικού δεν ήταν επιτυχής. Έστω ένα pm με κάποιον γνώστη...
Ανανεώνω το ερώτημα μου γιατί έρχεται το καλοκαίρι και δεν βρίσκω κάποιον από Χρυσό οδηγό ο οποίος να ξέρει τι πρέπει να κάνει...
αν ξέρει κάποιος κανένα σωστό συνεργείο, τόσα ταξί έχουν κυκλοφορήσει, ας στείλει ένα pm...
ευχαριστώ
Χαιρετώ το forum!
Η δικιά μου w201 δεν έχει a/c και έψαχνα κάποιον μάστορα για τοποθέτηση...
Από κάποιες ερωτήσεις που έκανα, ισχύουν τα εξής:
Το φρέον R12 έχει αντικατασταθεί από το R134a εδώ και πολλά χρονιά.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει κάποια μετατροπή στον συμπιεστή, ώστε να δέχεται το νέο τύπο (νομίζω στους πρεσοστάτες).Υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος που αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες (θα στείλω pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση).
Ελπίζω να βοήθησα.
-
viewtopic.php?f=6&t=31816&start=165#p1251060
αν βοηθαει ..... -
-
The Baby Benz:
http://www.automobilesdeluxe.tv/the-baby-benz/ -
Τελικά βρήκα άκρη, με εξυπηρέτησε ένα μεγάλο ηλεκτρολογείο για ταξί στην Κωνσταντινουπόλεως, άλλαξα συμπιεστή (αυθεντικό Mercedes) με καινούργιο και έκανα την μετατροπή για νέου τύπου φρεον. Αν πέτυχε η συνταγή θα δείξει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πάντως η αντιμετώπιση από το μαγαζί ήταν σοβαρή και το κόστος λογικό, αλλά μεγάλο για την ηλικία του οχήματος.
Δύσκολα πάντως τη βγάζεις φτηνά με αυτές τις ζημιές
Από ότι κατάλαβα από την περιπέτεια μου, δεν πετυχαίνει επισκευή σε συμπιεστή, οπότε η λύση του καινούργιου/μεταχειρισμένου είναι μονόδρομος.
-
Δυστυχώς, είναι ακριβό το άθλημα.
Μεταχειρισμένο (αυθεντικό mercedes) A/C κοστίζει όσο ένα καινούργιο άλλης εταιρείας.
Καινούργιο (αυθεντικό mercedes) A/C κοστίζει 3 φορές πάνω!Τελικά δεν προχώρησα σε τοποθέτησή του, όχι για το οικονομικό σκέλος, αλλά γιατί
διαβάζοντας σε ένα Γαλλικό forum το εγχειρίδιο εγκατάστασης, είδα ότι σε κάποια
βήματα απαιτείται επέμβαση με τρυπάνι και δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. -
Θα ήθελα τις γνώσεις σας:
Έφερα απο το εξωτερικό για το δικό μου αυτοκίνητο, ένα σετ (εξαιρετικής ποιότητας) λευκών στεφανιών για ελαστικά. Είναι για ζάντες 13'' αλλά για να τοποθετηθούν σωστά πρέπει το αυτοκίνητο να φοράει μεγάλο τάσι που να φτάνει ή και να ξεπερνάει λίγο το εξωτερικό χείλος της ζάντας (τα δικά μου τάσια - εκεί την πάτησα- παρότι είναι μεγάλα δεν φθάνουν μέχρι την ζάντα).
Η σκέψη μου είναι οτι θα κάνουν σε Mercedes, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν μοντέλα με 13αρες ζάντες.
Αν υπάρχουν πείτε μου παρακαλώ μήπως τα στεφάνια βρουν κανένα καλό σπίτι.... -
δημητρη, οσες μερκ γνωριζω εγω τουλαχιστον, εχουν 14αρες. αν κανω λαθος διορθωστε με
-
Δυστυχώς και εγώ έτσι θυμαμαι Βαγγέλη....
Κρίμα γιατι δεν μπορώ να σκεφτώ σε τι άλλο αυτοκίνητο μπορεί να κάνουν...
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
δημητρη, οσες μερκ γνωριζω εγω τουλαχιστον, εχουν 14αρες. αν κανω λαθος διορθωστε μεΗ heckflosse (190 - 200 από 1961 έως 1968) φορούσε 13άρες με λάστιχο 640-700/13.
Αν όχι όλες, σίγουρα οι περισσότερες.... -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Θα ήθελα τις γνώσεις σας:Έφερα απο το εξωτερικό για το δικό μου αυτοκίνητο, ένα σετ (εξαιρετικής ποιότητας) λευκών στεφανιών για ελαστικά. Είναι για ζάντες 13'' αλλά για να τοποθετηθούν σωστά πρέπει το αυτοκίνητο να φοράει μεγάλο τάσι που να φτάνει ή και να ξεπερνάει λίγο το εξωτερικό χείλος της ζάντας (τα δικά μου τάσια - εκεί την πάτησα- παρότι είναι μεγάλα δεν φθάνουν μέχρι την ζάντα).
Η σκέψη μου είναι οτι θα κάνουν σε Mercedes, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν μοντέλα με 13αρες ζάντες.
Αν υπάρχουν πείτε μου παρακαλώ μήπως τα στεφάνια βρουν κανένα καλό σπίτι....Δοκίμασες να ξεζαντάρεις το λάστιχο και να το ξαναζαντάρεις με τα λαστιχένια στεφάνια σωστά κεντραρισμένα?
Από όσο ξέρω από φίλους με άλλα Taunus, θέλει αρκετή προσοχή για να κάτσει καλά.
Αυτό που λες με τα τάσια ως μέσο συγκράτησης μου ακούγεται περίεργο. -
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Θα ήθελα τις γνώσεις σας:
Έφερα απο το εξωτερικό για το δικό μου αυτοκίνητο, ένα σετ (εξαιρετικής ποιότητας) λευκών στεφανιών για ελαστικά. Είναι για ζάντες 13'' αλλά για να τοποθετηθούν σωστά πρέπει το αυτοκίνητο να φοράει μεγάλο τάσι που να φτάνει ή και να ξεπερνάει λίγο το εξωτερικό χείλος της ζάντας (τα δικά μου τάσια - εκεί την πάτησα- παρότι είναι μεγάλα δεν φθάνουν μέχρι την ζάντα).
Αν υπάρχουν πείτε μου παρακαλώ μήπως τα στεφάνια βρουν κανένα καλό σπίτι....Δοκίμασες να ξεζαντάρεις το λάστιχο και να το ξαναζαντάρεις με τα λαστιχένια στεφάνια σωστά κεντραρισμένα?
Από όσο ξέρω από φίλους με άλλα Taunus, θέλει αρκετή προσοχή για να κάτσει καλά.
Αυτό που λες με τα τάσια ως μέσο συγκράτησης μου ακούγεται περίεργο.Νίκο, το στεφάνι πιάνει με το τάσι όχι με την ζάντα. Είναι άλλος τύπος απο αυτά που λές (και νομίζω αρκετά ποιοτικότερα). Δεν τα έχω εδώ τώρα, την Δευτερα θα ανεβάσω φωτογραφίες... κρίμα γιατί δείχνουν πολύ όμορφα...
-
Σε ξεψάχνισμα ανακάλυψα μερικά βιβλιαράκια οδηγιών, ελληνικό (κακό στην αρχή), γερμανικό (με λίγα προβληματάκια) και γαλλικό (σαν καινούργιο) μέσα στην αρχική θήκη τους για την σειρά 200-230-250-280 της εποχής 1968-1976 (έχω ξεχάσει και πως τη λένε τη σειρά 114? 115?)
Γενικά είναι πολύ ενδιαφέρον το πόσο περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των οχημάτων περιλαμβάνανε τότε στο εγχειρίδιο....
Αν τα θέλει κάποιος ας μου πει για να μην τα πετάξω. Τα έχω στην Αλεξανδρούπολη αλλά σύντομα ή θα πεταχτούν ή θα τα φέρω μέχρι Αθήνα οπότε κάνω και delivery σε ενδιάμεσους σταθμούς!
(απαντήστε μου με πμ γιατί εδώ κανονικά δεν μπαίνω) -
Επειδή το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο του αναμενομένου αναγκαστικά επανέρχομαι και θα απαντήσω σε όλους τους ενδιαφερόμενους προσπαθώντας να βοηθήσω όσους μπορώ περισσότερους και τον καθένα όσο καλύτερα μπορώ. Επίσης θα ξανακοιτάξω πιο προσεκτικά τι ακριβώς διαθέτω μήπως υπάρχουν προτιμήσεις.
Οι μέχρι τώρα ενδιαφερόμενοι με σειρά πμ και η δική μου εντύπωση έχουν ως εξής:
**pro_crossaro **πρώτος αλλά χωρίς ειδικό ενδιαφέρον, αν δεν τα θέλει άλλος.
**KP61 **χωρίς ειδικό ενδιαφέρον (και μου μιλάει στον πληθυντικό.... αυτό είναι δείγμα ευγένειας και σεβασμού; γλυψίματος; ή με θεωρεί γέρο; )
**w115 **σίγουρα κάτι πρέπει να πάρει αφού έχει το αυτοκίνητο, θεωρώ ότι του χρειάζονται περισσότερο (αλλά δεν ξέρω που κατοικοεδρεύει και με κούριερ δεν θα ήθελα να ασχοληθώ.... τους μισώ μαζί με τους ταρίφες).
Α 110 ΑLPINE χωρίς ειδικό ενδιαφέρον, φωτό από κινητό θα είναι αν το βρω αυτό που θες, νομίζω κάτι έχει πάρει το μάτι μου σε ένα στενό στο ανατολικό άκρο της πόλης.
Ευχαρίστως να το συζητήσουμε, εξηγείστε γιατί να σας προτιμήσω (βρε που φτάσαμε για 40 χρονών χαρτιά.. ), μη βιάζεστε όμως, περιμένετε όμως να δω τι έχω (και σε τί κατάσταση, μπας και σας κοπεί η φόρα)... -
Ενημέρωση
Εγχειρίδια αυτοκινήτου
-
Γαλλικό. Εξώφυλλο 200/230.4 (σειρά 115) και μάλλον αναφέρεται στη νεότερη σειρά /4 (αν θυμάμαι καλά από 1973) χωρίς τα μικρά τρίγωνα παραθυράκια . Σε εξαιρετική κατάσταση μέσα έξω. Χαρτί λίγο ιλουστρασιόν.
-
Γερμανικό. 230.6/250/250C/280/280E/280C/280CE (σειρά 114, οι εξακύλινδρες). Σε άριστη κατάσταση εσωτερικά με χαρτί λίγο γυαλιστερό. Η ράχη λίγο τσακισμένη, τα εξώφυλλα λίγο κίτρινα και ή πίσω ζελατίνα (που κάνει το εξώφυλλο γυαλιστερό) ξεκολλημένη όση έχει μείνει.
-
Ελληνικό (στη χειρότερη κατάσταση). 200/220/230/250../280.. όλα τα μοντέλα. Εμπρός εξώφυλλο δεν υπάρχει, το πίσω σε μέτρια κιτρινισμένη κατάσταση. Οι σελίδες είναι επίσης ελαφρά γυαλιστερές αλλά οι πρώτες 14 είναι μισοκολλημένες από υγρασία, θέλει όρεξη και μεράκι με ατμό για να ξεκολλήσουν και μετά σιδέρωμα…. (βολεύει να έχετε κάνει συλλέκτης γραμματοσήμων) Οι υπόλοιπες είναι καθαρές με ελάχιστη κιτρινίλα αλλά λίγο σιδέρωμα θα βοηθούσε κοντά στη ράχη.
-
Κατάλογος σταθμών σέρβις στη Γερμανία. Τυπωμένο στη Γερμανία Νοέμβριος 1969 αλλά τα λέει και στις άλλες βασικές γλώσσες. Περιέχει και χάρτη Γερμανίας. Δείχνει λίγο καταπονημένο από υγρασία αλλά διαβάζεται και οι σελίδες του είναι καθαρές. Προς το τέλος μερικές σελίδες του χάρτη έχουν μισοξεκολλήσει. Το πιο άχρηστο αλλά αξίζει σαν σουβενίρ!
-
Γερμανικό. Εξώφυλλο 200-220 και η γραμματοσειρά Mercedes Benz είναι πιο παλαιού τύπου. Αναφέρεται σε 200/8 και 220/8. Γενικά έχει μαυρίλα νομίζω από βρώμα (μάλλον καθαρίζει με βρεγμένο πανάκι) αλλά οι σελίδες αν και λίγο ζαρωμένες είναι πλήρως αναγνώσιμες. Οι πρώτες 2 σελίδες και οι τελευταίες 4 έχουν κάποιο θέμα με μικρά κομματάκια να είναι κολλημένα ή να λείπουν.
Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό εύρημα γιατί λέει πράματα που δεν λένε τα άλλα, δεν είναι οδηγίες χρήσης αλλά πιο τεχνικό, θα το έλεγα τεχνικό εγχειρίδιο. Έχει αναδιπλούμενο σχέδιο ηλεκτρολογικών. Έχει διαγράμματα κατανάλωσης(!), διαγράμματα φρεναρίσματος (!), μέχρι και οδηγίες ρύθμισης χειρόφρενου. -
Θήκη ημιδιαφανής ελαφρά κιτρινισμένη σε καλή κατά τα άλλα κατάσταση, λίγες ρωγμές στο δίπλωμα. Είχε όλα τα άλλα μέσα. Με μικρό αυτοκόλλητο οδηγιών στρωσίματος στις βασικές γλώσσες. Διαθέτει και εξωτερική θήκη πίσω.
Υποθέτω ότι η θήκη είναι η αυθεντική του αυτοκινήτου που είχα (μάλλον του 1968) μαζί με το τεχνικό εγχειρίδιο και τον κατάλογο σέρβις και τα άλλα προστεθήκαν μετά.
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=iL74cGMK ... re=related
-
Λοιπόν λέω να δώσω στον:
w115 τη θήκη με το ελληνικό, το τεχνικό και το καταλογάκι σέρβις επειδή έχει το αυτοκίνητο και ταιριάζουν αλλά και θα του χρειαστούν περισσότερο
Α 110 ΑLPINE αυτό που θέλει, το γερμανικό για τα εξακύλινδρα (περίμενα να θέλει το γαλλικό με τέτοιο όνομα!) επειδή το ζήτησε ειδικά.
To γαλλικό τελικά βρήκε άλλο καλό σπίτι οπότε οι ΚΡ61 και pro_crossaro δεν παίρνουν τίποτα αφού τα πήραν οι άλλοι... Λυπάμαι.
Θα είμαι από το ΠΣΚ Αθήνα οπότε συνεννοούμαστε εκτός θέματος για την παραλαβή παράδοση.Πρέπει σε διάφορα υπόγεια κλπ αποθηκευτικά μέρη να υπάρχουν και διάφορα ψιλολόγια (ή και πιο χοντρά) για το αυτοκίνητο αυτό, άμα βρίσκω (και δεν είναι τελείως για πέταμα θα σας λέω).
-
-
θα παρακαλεσω τον w115, μολις φτασει στα χερια του, να το φωτοτυπισει και να μας δωσει τις φωτοτυπιες τοτε, αν δεν του ειναι πολυ δυσκολο
-
thanx onyx!!!
θα σου στειλω με pm το τηλ. μου οταν μπορέσεις να συναντηθούμε!οσο για τις φωτοτυπίες κανένα προβλημα!
Classic Mercedes-Benz Forum