-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
E500
Και, τελοσπάντων έχουμε μια ιστορία 137 ετών ( για σκάσουν από το κακό τους οι ιταλοί) , υπάρχει πολύ πράμα να διαλέξεις από αυτήν!
Ακριβώς και μόνο γι' αυτή την υπεραιωνόβια,συνεχή και αδιάσπαστη ιστορία σας,είστε και η μόνη εν ζωή γερμανική εταιρεία που θα άξιζε να υπολείπτεται κανείς βαθύτατα.
Φοβάμαι όμως πως τα τελευταία πενήντα χρόνια,μάλλον πάψατε να την τιμάτε επαρκώς (για να μην πω ξεχάσατε),καθώς απομακρυνθήκατε από τις θαυμαστές προπολεμικές sport κατασκευές σας,εξαφανιστήκατε από οποιαδήποτε σοβαρή αγωνιστική εμπλοκή και κατασκευάζετε τα αγαπημένα αυτοκίνητα τριτοκοσμικών δικτατόρων.
Κρίμα το ισπανικό σας όνομαΈτσι κι αλλιώς πάντως εγώ σας εκτιμάω.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
E500
Και, τελοσπάντων έχουμε μια ιστορία 137 ετών ( για σκάσουν από το κακό τους οι ιταλοί) , υπάρχει πολύ πράμα να διαλέξεις από αυτήν!
Ακριβώς και μόνο γι' αυτή την υπεραιωνόβια,συνεχή και αδιάσπαστη ιστορία σας,είστε και η μόνη εν ζωή γερμανική εταιρεία που θα άξιζε να υπολείπτεται κανείς βαθύτατα.
Φοβάμαι όμως πως τα τελευταία πενήντα χρόνια,μάλλον πάψατε να την τιμάτε επαρκώς (για να μην πω ξεχάσατε),καθώς απομακρυνθήκατε από τις θαυμαστές προπολεμικές sport κατασκευές σας,εξαφανιστήκατε από οποιαδήποτε σοβαρή αγωνιστική εμπλοκή και κατασκευάζετε τα αγαπημένα αυτοκίνητα τριτοκοσμικών δικτατόρων.
Κρίμα το ισπανικό σας όνομαΈτσι κι αλλιώς πάντως εγώ σας εκτιμάω.
Ευχαριστούμε για την εκτίμηση και σας την ανταποδίδουμε...
Νομίζω πως αν δεν ήταν η τραγική χρονια του '55 (και η αντίστοιχη στροφή προς το εμπορικότερο αυτοκίνητο εκείνα τα χρόνια, που ήταν και η βασικότερη αιτία) θα είχαμε εντελώς διαφορετικό σκηνικό στο σπορ αυτοκίνητο... τουλάχιστον, όμως, την παράδοση στην ποιότητα την κρατήσαμε (κακήν κακώς αλλά τα καταφέραμε)...μαζί ήρθαν και οι δικτάτορες (που την έκαναν από τις εγγλέζικες άμαξες, οι οποίες έβγαλαν κακό όνομα στην πιάτσα! ).
Τέλος, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... 4-5 ονόματα ήταν και στην ΜΒ, όπως 4-5 ονόματα και στις υπόλοιπες 'ευυπόληπτες' εταιρίες, μαζί με άλλους 10 περιφεριακούς. Μας τελείωσαν οι Neubauer, Uhlenhaut, Bracq και οι υπολοιποι, τέλειωσε και το παιχνίδι... (δε θεωρώ τις σύγχρονες sl αντίστοιχου βεληνεκούς αυτοκίνητα με αυτά της προηγούμενης 50ετίας-αντίστοιχα και δεν πιστεύω ότι υπάρχει Ιταλικό αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή που να τιμά την ιστορία του, όπως της αξίζει).
Μια εποχή ήταν και αυτή που πέρασε... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
[Τέλος, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... 4-5 ονόματα ήταν και στην ΜΒ, όπως 4-5 ονόματα και στις υπόλοιπες 'ευυπόληπτες' εταιρίες, μαζί με άλλους 10 περιφεριακούς. Μας τελείωσαν οι Neubauer, Uhlenhaut, Bracq και οι υπολοιποι, τέλειωσε και το παιχνίδι... (δε θεωρώ τις σύγχρονες sl αντίστοιχου βεληνεκούς αυτοκίνητα με αυτά της προηγούμενης 50ετίας-αντίστοιχα και δεν πιστεύω ότι υπάρχει Ιταλικό αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή που να τιμά την ιστορία του, όπως της αξίζει).
Μια εποχή ήταν και αυτή που πέρασε...Είπες τη μεγαλύτερη αλήθεια.
Οι εθνικές αυτοκινητιστικές σχολές πέθαναν.Ζήτω η νέα παγκόσμια αυτοκινητιστική σχολή,όπου ο κάθε κατασκευαστής που (νομίζει) ότι σέβεται τον εαυτό του,θέλει να μιμηθεί την ποιότητα κατασκευής της Στουτγάρδης,παντρεύοντάς την με την ταχύτητα του Μαρανέλο.
Ρε δεν πανε να πνιγούνε -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
... τουλάχιστον, όμως, την παράδοση στην ποιότητα την κρατήσαμε (κακήν κακώς αλλά τα καταφέραμε)...μαζί ήρθαν και οι δικτάτορες (που την έκαναν από τις εγγλέζικες άμαξες, οι οποίες έβγαλαν κακό όνομα στην πιάτσα! )Νόμιζες ότι έχω εξαφανιστεί και μπορείς ανενόχλητος πλέον να γράφεις τις 'κακίες' σου? ? ?
Ή μήπως πίστευες ότι δεν πρόκειται να το διαβάσω εδώ μέσα που το έγραψες?
Θα σε φτιάξω το Σάββατο...Μια εποχή ήταν και αυτή που πέρασε...
Και δεν 'πέρασε' μόνο όσο αφορά τα αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Νόμιζες ότι έχω εξαφανιστεί και μπορείς ανενόχλητος πλέον να γράφεις τις 'κακίες' σου? ? ?
Ή μήπως πίστευες ότι δεν πρόκειται να το διαβάσω εδώ μέσα που το έγραψες?
Θα σε φτιάξω το Σάββατο...Σας βάζουμε όλους στο πορτ μπαγκαζ, νεαρέ Εγγλέζε...
Θα έρθουμε, θα δουμε, θα νικήσουμε. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Είπες τη μεγαλύτερη αλήθεια.
Οι εθνικές αυτοκινητιστικές σχολές πέθαναν.Ζήτω η νέα παγκόσμια αυτοκινητιστική σχολή,όπου ο κάθε κατασκευαστής που (νομίζει) ότι σέβεται τον εαυτό του,θέλει να μιμηθεί την ποιότητα κατασκευής της Στουτγάρδης,παντρεύοντάς την με την ταχύτητα του Μαρανέλο.
Ρε δεν πανε να πνιγούνεΠοσώς με ενδιαφέρει, αγαπητή alba, για το σημερινό μπάχαλο μεταξύ των κατασκευαστών. Μη γελιόμαστε, ακόμα και οι προτάσεις (στυλιστικές πλέον) αναβίωσης των παρελθόντιων μύθων είναι καθαρά στέρηση φαντασίας και προσταγές μάρκετινγκ, ενώ να είσαι βέβαιη ότι σε καμμία περίπτωση δεν έχουν στόχο εμάς (σιγά το κοινό που είμαστε-πόσοι πιστεύεις από τους καινούργιους ιδιοκτήτες του 5οο θα έχουν μπει έστω και μια φορά σε πραγματικό 500ράκι; ). Σεβασμοί σε ιστορίες και λοιπά κολοκύθια βρίσκονται μόνο στο μυαλό το δικό μας (που δεν το πιστεύουμε και πολύ, βέβαια) και στα πορτφόλιο των μανατζερέων...
Το έχουμε ξανασυζητήσει ενδεχομένως, προσωπικά θεωρώ τα καινούργια αυτοκίνητα μουλάρια που θέλω να κάνουν καλά τη δουλειά τους χωρίς να ξέρω ότι υπάρχουν (κυκλοφορούσα κάποτε με λευκό vw 1.4 αυτόματο για να καταλάβεις). Υπάρχουν λίγες εώς ελάχιστες εξαιρέσεις αλλα δεν αρκούν παρά για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.
Το ζήτημα είναι να είμαστε καλά και να έχουμε χρήματα να μπορούμε να ζούμε ένα κομμάτι αυτής της ατμόσφαιρας (για αυτό και βρίσκω διασκεδαστικό το παιχνίδι μεταξύ μας με τις εθνικές σχολές) μέσα από τα ιστορικά, έστω σε ένα περιορισμένο κύκλο (ο οποίος, όμως, όσο τα περιορίζει άλλο τόσο και τα προστατεύει... ). -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Θα έρθουμε, θα δουμε, θα νικήσουμε.Σεμνάααααα........
-
Παζαρεύω όχημα μήπως πάμε σαν άνθρωποι:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=29328Αλήθεια μου αρέσει πολύ!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
κι εμένα μου αρέσει αυτό:
Λες να βρω ένα να το πάρω;
-
Μάλλον όχι. Δεν θα βγάζει κάρτα καυσαερίων.......
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Έχεις ξεφύγει εντελώς
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Εξ'αιτίας κάποιων επαγγελματικών συνθηκών,υπάρχει η πιθανότητα μετοίκησης για ένα χρονικό διάστημα έως ένα έτος εις τη Γερμανία...Σκασίλα μας,θα πείτε..
Ναι αλλά εκεί που θα πάμε, σκεφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο,και μάλιστα Μercedes παλαιά!!
Σκέφτομαι,εξ'αφορμής της αγγελίας του istorikou, είτε μια εξακυλινδρη W123 ή μια W201 diesel ή βενζίνη...
Βασικό κριτήριο η μηχανική αξιοπιστία σε ένα αυτοκίνητο που ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνει ταξίδια μεγάλα ανά τας Ευρώπας,και που δεν θα ζήσει μαζί μου περισσότερο από έτος,εκτός αν την αγαπήσω. ..
Επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, αδιάφορες (αλλιώς δεν θα επέλεγα ΜERCEDES),τιμή το max 1000 ευρώ,και ούτε σεντς πέραν αυτού!Τι λέτε ως προτάσεις?
Κατανοώ τα ταπεινά μου ελατήρια,προκειμένου να επιλέξω μια παλαιά Μercedes,όμως έτσι έχουν τα πράγματα (εντάξει,μου αρέσουν κιόλας,αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν!
Επαναλαμβάνω, ότι ακόμη τα σχέδια βρίσκονται στη σφαίρα της υπόθεσης και του πιθανού...
NTΡΟΠΗ
-
-
Πλήρες τεστ W123 300D 80PS:iconcool: (σε φασουλαδί που λέγαμε)
http://www.youtube.com/watch?v=NKKTLs_vTFA
Youtube VideoΑμαξάρα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Έχεις ξεφύγει εντελώς
ολοι μας
-
παρατηρήστε πόσο μοιάζουν /8 και παγόδα, D-Jet και KP θυμόσαστε που σας το έλεγα?ΙΜΗΟ έτσι πρέπει να είναι κάθε MB
clean cut φάτσα -
ναι, εχουν και οι 2 ορθια φανάρια
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
ναι, εχουν και οι 2 ορθια φανάριαTo ......αναμμενα ξεχασες , που κανει την απολυτη ταυτιση
-
Έχετε δει σε λευκό 250CE/8 από κοντά; Δεν είναι και τοοοοόσο διαφορετικό από την παγόδα με το Hardtop... ακόμα και στην οροφή μοιάζουν.
Τα εικονιζόμενα είναι το coupe της 111 (ανοικτό είναι αρκετά ακριβότερο της παγόδας), το 114coupe και η παγόδα. Προφανώς αυτός που τα έβγαλε φωτογραφία ήθελε να τονίσει πόσο μοίαζουν, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είναι τα ίδια!Βέβαια το 114 κουπέ κάνει 12χιλιάρικα και η παγόδα 40... αυτό και μόνο την κάνει πολύ πιο όμορφη, ε Νάσο; (τι δουλειά έχεις εδώ; ε; ...)
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Έχετε δει σε λευκό 250CE/8 από κοντά; Δεν είναι και τοοοοόσο διαφορετικό από την παγόδα με το Hardtop... ακόμα και στην οροφή μοιάζουν.
Τα εικονιζόμενα είναι το coupe της 111 (ανοικτό είναι αρκετά ακριβότερο της παγόδας), το 114coupe και η παγόδα. Προφανώς αυτός που τα έβγαλε φωτογραφία ήθελε να τονίσει πόσο μοίαζουν, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είναι τα ίδια!Βέβαια το 114 κουπέ κάνει 12χιλιάρικα και η παγόδα 40... αυτό και μόνο την κάνει πολύ πιο όμορφη, ε Νάσο; (τι δουλειά έχεις εδώ; ε; ...)
Αυτός που έβγαλε τη φωτογραφία, ήθελε -φαντάζομαι- να δείξει 3 πολύ όμορφα αυτοκίνητα.
Δεν πιστεύω να θεωρείς ότι πιστεύω την παγόδα ομορφότερη λόγω της υψηλότερης τιμής της η οποία την κάνει ενδεχομένως πιο... ποθητή To ξέρεις ότι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν ήμουν, θα είχα βγάλει στο σφυρί όλα αυτά που έχω και θα έφερνα μια E-Type αύριο, να είμαι πουλ-μουρ σε όλη την Αθήνα (και τα περίχωρα να 'ουμ)
Αν θέλεις να ξέρεις πάντως, ομορφότερο όλων θεωρώ το 111
Σχετικά με την /8C και την Παγόδα τώρα... εντάξει εγώ δεν είμαι 'ειδικός' στις ΜΒ, αλλα μπορείτε να μου πείτε που 'μοιάζουν τόσο πολύ'? (μην μου μιλήσεις για ταμπλώ) γιατί εγώ δεν το βλέπω. Φυσικά κάποιες γραμμές σχεδιασμού είναι κοινές (αυτό άλλωστε δε συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε αυτοκίνητα του ίδιου κατασκευαστή από την ίδια περίοδο? )
Από αυτές τις γενικές γραμμές που αλλού μοιάζουν?Απο τα 3 της φώτο πάντως, τα ποθώ με σειρά προτεραιότητας από πίσω προς τα εμπρός...
Classic Mercedes-Benz Forum