-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και επειδή είμαστε στην Ελλάδα, ας αρχίσει η καταστροφολογία γύρω από το Bravo ......Έντονο προβληματισμό, τόσο στους δοκιμαστές, όσο και στο καταναλωτικό κοινό προκαλεί η γνωστοποίηση ότι το νέο μικρομεσαίο Fiat Bravo 1,4 απέτυχε –και μάλιστα παταγωδώς- να περάσει τα τυποποιημένα τεστ αντοχής φρένων του Auto Motor und Sport....
Η συνέχεια εδώ:
http://www.capital.gr/auto/auto_news.as ... howarticleΕδώ έχει τρόπο να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους της capital.gr και να ζητήσουμε να ελέγχουν καλύτερα τις πηγές τους. http://www.capital.gr/about/contact_email.asp
Εγώ το έκανα ήδη. Αξίζουμε καλύτερη ενημέρωση! Ας το ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ!
-
*H απάντηση της Fiat
Την τελευταία εβδομάδα η Fiat Group Automobiles Hellas αντιμετωπίζει μία ακατανόητη επίθεση από τα περιοδικά του ομίλου MOTOR PRESS AE, στην έντυπη και ηλεκτρονική τους μορφή. Οι ισχυρισμοί του εκδοτικού ομίλου σχετικά με προϊόντα μας, έρχονται σε αντίθεση με τα συμπεράσματα αλλεπάλληλων ελέγχων που έγιναν στα συγκεκριμένα προϊόντα μας, από εμάς και τρίτους, ανεξάρτητους δοκιμαστές. Ακόμα περισσότερο, άποψη μας είναι ότι οι ισχυρισμοί του ανωτέρω εκδοτικού ομίλου δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και τεχνικά. Η FGAH μη προτιθέμενη να ανοίξει έναν άνευ αντικειμένου διάλογο 'κωφών', επί αόριστων και δυσφημιστικών ισχυρισμών και κυρίως επειδή πιστεύουμε ότι το όλο θέμα αποτελεί αποκλειστικά και μόνο αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης για την προστασία τόσο των καταναλωτών όσο και της φήμης μας, θα επιδιώξει κάθε δυνατή προστασία μέσω των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη, εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις θα αναδείξει την πραγματικότητα και θα προστατεύσει επαρκώς τη φήμη του ομίλου FIAT, αλλά και τους καταναλωτές από την κακή πληροφόρηση.*
πηγή: http://www.capital.gr/auto/Default.asp? ... howarticle
υ.γ. skullone τι τους έστειλες και τους τρέλανες;;;;;;
-
Προβλέπω εξεφτελισμό του περιοδικού αλλά και το ότι το θέμα θα πέσει στα μαλακά...
Εκτενής και μεγάλη ανακοίνωση ότι έκανε λάθος στο τεστ, ότι άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε, ότι το Bravo είναι και γ@μώ τα αμάξια και τέλος...
Παω στοίχημα ούτε πρόστιμο δεν θα πληρώσουν αν και η ζημιά που είχε από αυτή την ιστορία η FAH (καινούριο και πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο δη) είναι τεράστια. -
@Storm: Τους εξήγησα ότι αυτά που ισχυρίζεται το AMS δεν στέκουν μηχανολογικά, ότι το δισκόφρενο προέρχεται από γιαπωνέζικο αμάξι δεκαπενταετίας με σκισμένη φούσκα στο ακρόμπαρο κι όχι από καινούργιο Fiat, τους παρέθεσα φωτογραφία που δημοσίευσε εδώ ο asteris με δισκόφρενο από Fiat προς σύγκριση με τη φωτογραφία του AMS, τους εξήγησα αυτά που είπε και ο asteris, τους είπα ότι τα γραφόμενα του AMS δεν προκάλεσαν προβληματισμό σε όσους διαβάζουν τακτικά περιοδικά και γνωρίζουν δυο-τρία πράγματα περί αυτοκινήτου, αλλά αρχικά σκεπτικισμό και μετά θυμηδία...
Τους μετέφερα αυτό που μου είπαν (και επιβεβαιώνεται από το δημοσίευμα που παραθέτεις) οι αντιπρόσωποι της Fiat για άφιξη δικηγορικής ομάδας από ΙΤΑΛΙΑ...
Τους παρέπεμψα στο wikipedia όπου υπάρχει παράγραφος σε άρθρο για τη Lancia όπου αναφέρεται ρητώς και με παραπομπή στο Classic & Sports Car Ιουλίου 2007 ότι υπήρξε οργανωμένη συκοφάντησή της από τη Daily Mirror (http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia#Lan ... ed_Kingdom) κι ότι δεν πιστεύω ότι η Fiat θα κάνει και πάλι το λάθος να αφήσει τη λασπολόγησή της αναπάντητη. Επίσης, τους παρέπεμψα στο 'σκάνδαλο' με τα 'πειραγμένα' Marea του 1996, τότε που το AMS σύρθηκε στα δικαστήρια και υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις στη Fiat...
Τους είπα ότι περιοδικό που μοιράζει ράβδους χρυσού για να προσελκύσει αναγνώστες μόνο σοβαρό δεν μπορεί να θεωρείται...
Κι ότι ένα σοβαρό και υπεύθυνο μέσο μαζικής ενημέρωσης πρέπει να διασταυρώνει και να προσέχει τις πηγές του, αντί απλώς να αναδημοσιεύει ό,τι γράφεται.
-
Πάντως έβγαλαν οnline την ανακοίνωση της FIAT σε χρόνο dt και μάλιστα μόλις έστειλες την άποψή σου... Φοβερός συγχρονισμός...
άσχετο! αλλά δεν θα έλεγα όχι σε μια ράβδο χρυσού ...
-
Πριν την ανακοίνωση η είδηση στον Capital ήταν έτσι:
Capital-Bravo.pdf
http://www.mediafire.com/?2mjdldbbxkj -
Ναι, το θυμάμαι. Αμέσως μετά βάλανε και την ανακοίνωση της Fiat. Τρομερός συγχρονισμός, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν το δικό μου mail έπαιξε έστω και τον παραμικρό ρόλο σ'αυτό.
-
H απάντηση της FIAT πάντως δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα ούτε στο presspoint.gr ούτε στο epr.gr όπου δημοσιεύονται τα δελτία τύπου.
Ελπίζω να έβγαλαν δελτίο τύπου...και όχι απλά απάντηση σε ένα και μοναδικό site.
-
Ας περιμένουμε λίγο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Να με διορθώσουν οι νομικοί αν κάνω λάθος. Απλοί αναγνώστες δεν μπορούν να τους κάνουν μήνυση στη βάση ότι παρουσίασαν ψευδή στοιχεία και λανθασμένα συμπεράσματα και άρα τους παραπληροφόρησαν;OXI, γιατί απλά δεν υπάρχει έννομο συμφέρον για να νομιμοποιηθούν με δικαστική παράσταση.. Και μιλάω για αγωγή και όχι μήνυση (έγκληση). Τώρα μήνυση πως θα κάνεις πάλι? Για συκοφαντική δυσφήμιση? Δεν συκοφάντησαν αναγνώστη. Μόνο η FIAT νομιμοποιείται να κάνει αγωγές και μηνύσεις. Είναι σαν κάποιος να έκανε ληστεία στην ALPHA BANK και εσύ να έκανες μήνυση κατά του ληστή που τον αναγνώρισες από την TV όταν είδες το βίντεο του κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας…..
Από την άλλη πάντως βλέπω έγιναν πολλοί εδώ μέσα τιμητές ειδικοί και Σέρλοκ Χολμς. Μη προτρέχετε. Το AMS δεν είναι Αυριανή είναι παγκόσμιος κολοσσός όπως γνωρίζετε. Προτρέχετε και όποιος βιάζεται σκοντάφτει ξέρετε... Γιαυτό περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε τι αντιδράσεις θα υπάρξουν. Το ζήτημα όμως παραμένει. Το να μη βγάζει ανακοίνωση η ΦΙΑΤ αυτό και μόνο δε την τιμά.. και δεν την τιμά διότι εάν είναι σοβαρή εταιρία θα πρέπει τώρα να απαντήσει. Ακόμα και εάν προβεί σε δικαστικό αγώνα αυτός θα διαρκέσει χρόνια και φυσικά το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα γίνει γνωστό μετά από πολύ καιρό. Μέχρι τότε όμως θα πλανάται στον αέρα η 'απατεωνιά' του AMS και η ασοβαρότητα της ΦΙΑΤ που δεν έχει τα κότσια να βγάλει μία ανακοίνωση μία διάψευση ρε αδερφέ τέλος πάντων? Το AMS ότι είχε να πει το είπε, η ΦΙΑΤ τι κάνει? Σφυρίζει κλέφτηκα? Δεν οφείλει σαν σοβαρή εταιρία εαν είναι τέτοια να πάρει και αυτή θέση και να αποκρούσει τις κατηγορίες?Αυτά είναι φαιδρά πράγματα...
-
Την ανακοίνωση η Fiat την έστειλε ήδη, έχει ήδη αποδειχθεί ότι το δισκόφρενο που έδειξε το AMS δεν προέρχεται ΚΑΝ από Fiat κι εσύ το βιολί σου...
-
Ναι ρε φιλε αλλα αν εγω ειχα μπραβο χανω απο την μεταπωληση με αυτες τις @@ριες που γραφουνε οποτε εχω ενομο συμφερων.
-
H απάντηση της Fiat
Την τελευταία εβδομάδα η Fiat Group Automobiles Hellas αντιμετωπίζει μία ακατανόητη επίθεση από τα περιοδικά του ομίλου MOTOR PRESS AE, στην έντυπη και ηλεκτρονική τους μορφή. Οι ισχυρισμοί του εκδοτικού ομίλου σχετικά με προϊόντα μας, έρχονται σε αντίθεση με τα συμπεράσματα αλλεπάλληλων ελέγχων που έγιναν στα συγκεκριμένα προϊόντα μας, από εμάς και τρίτους, ανεξάρτητους δοκιμαστές. Ακόμα περισσότερο, άποψη μας είναι ότι οι ισχυρισμοί του ανωτέρω εκδοτικού ομίλου δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και τεχνικά. Η FGAH μη προτιθέμενη να ανοίξει έναν άνευ αντικειμένου διάλογο 'κωφών', επί αόριστων και δυσφημιστικών ισχυρισμών και κυρίως επειδή πιστεύουμε ότι το όλο θέμα αποτελεί αποκλειστικά και μόνο αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης για την προστασία τόσο των καταναλωτών όσο και της φήμης μας, θα επιδιώξει κάθε δυνατή προστασία μέσω των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη, εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις θα αναδείξει την πραγματικότητα και θα προστατεύσει επαρκώς τη φήμη του ομίλου FIAT, αλλά και τους καταναλωτές από την κακή πληροφόρηση.
πηγή: http://www.capital.gr/auto/Default.asp? ... howarticle
Βιάζεσαι, βιάζεσαι...
Ας υποθέσουμε ότι ήθελα να πάρω αμάξι μέσα στον Οκτώβριο και ήμουν πολύ θετικός για το Bravo. Έχω σχεδόν καταλήξει αλλά κάποια στιγμή διαβάζω την αηδία του εν λόγω περιοδικού ή μου τη σφυρίζει ένας φίλος που διάβασε το περιοδικό και αλλάζω γνώμη... Τελικά παίρνω κάτι άλλο και όχι το Bravo.
Μετά από κανά μήνα διαβάζω ότι το όλο θέμα ήταν απάτη ή απλά 'λάθος' του περιοδικού. Δικαιούμαι να πάω να τους βάλω το ημιαξόνιο του αμαξιού που πήρα στον κ@λο ή όχι; Υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε όλοι τεχνικές γνώσεις ή απλά αυτοκινητιστική παιδεία για να μπορέσουμε να κρίνουμε αν κάτι που διαβάζουμε ισχύει ή όχι... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
:ysterical:Την ανακοίνωση η Fiat την έστειλε ήδη, έχει ήδη αποδειχθεί ότι το δισκόφρενο που έδειξε το AMS δεν προέρχεται ΚΑΝ από Fiat κι εσύ το βιολί σου...
Που είναι η ανακοίνωση ρε φίλε? Εντάξει εγώ δεν την είδα για πες μου που είναι να την διαβάσω. Δε κάθομαι όλη μέρα στο internet έχω και άλλες δουλειές να κάνω...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι ρε φιλε αλλα αν εγω ειχα μπραβο χανω απο την μεταπωληση με αυτες τις @@ριες που γραφουνε οποτε εχω ενομο συμφερων.+1000000000000000
To AMS με τις αυθαιρεσίες του διαμορφώνει όπως θέλει την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τις αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών και χίλια δυο άλλα, καταδικάζοντας έτσι ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ τον ιδιοκτήτη γαλλικού ή ιταλικού αυτοκινήτου.
Και για να μην ξεχνιόμαστε...
http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia#Lan ... ed_Kingdom
In the 1970s and 1980s, Lancia suffered an increasing image problem in the United Kingdom, centred around a perception that Lancia cars were prone to rusting. Fiat was at this time allegedly using Russian steel which was less durable than that used by the majority of other manufacturers and in the British climate, many of the group's vehicles were plagued by corrosion.
However, according to the July 2007 issue of Classic & Sports Car magazine, The Daily Mirror tabloid newspaper started a series of exaggerated articles, filled with half-truths and riddled with false claims about the rust problem in the Beta model — a problem which was mostly restricted to the saloon version, which not only featured the rumoured Russian steel, but also suffered from a lack of water drainage channels and holes. According to the magazine's article, the Daily Mirror presented affected cars older than six-years old and falsely claimed that many were newer than that. In reality, the Beta did not rust significantly more than typical models produced by many other manufacturers at the time; rust protection was often extremely poor on British Leyland and Ford products and even BMWs rusted profusely. However, the British and German competitors of the Beta were spared the high levels of criticism aimed at Lancia. To counter the problem, Lancia introduced a six-year anti-corrosion warranty – the first ever given – but the criticism continued.
While Fiat's popularity with British buyers rose in the 1980s and 1990s, Lancia sales slumped after the bad publicity, never to recover. The last right-hand drive model was sold in 1994, after which Lancia withdrew from all right-hand drive markets.
However, as of September 2006, it has been announced that the brand will return to the UK with a right-hand drive version of its new new Delta, in 2008.
-
submariner
Σωστά. Αν ,μειώθηκε η τιμή, η υπόληψη και η εμπιστοσύνη του κοινού είναι της fiat. Αυτή εθίγη. Μιλάω για το ποινικό μέρος. Τώρα στο αστικό-αποζημιώσεις, πάλι η fiat έχει έννομο συμφέρον μόνο. Να πεις ότι παρασύρθηκα και πήρα fiat? Δύσκολο το βλέπω να ευσταθεί -
ΟΚ! Ευχαριστώ για ητν ενημέρωση. Αν και δε μου φαίνεται και πολύ αληθοφανής αυτή η ανακοίνωση* εάν τυχόν αποδειχθεί οτι το AMS έκανε τέτοια απατεωνιά εγώ πρώτος θα τους κατακρίνω και θα πρέπει και να τιμωρηθούν. Εξάλλου ο διεθνής όμιλος του AMS θα κόψει κεφάλια από το ελληνικό AMS. Και φυσικά και οι αναγνώστες θα πρέπει να μην ξαναγοράσουν το περιοδικό δια παντός.
*Δε μου φαίνεται σοβαρή και αληθοφανής διότι το αυτοκίνητο δόθηκε από τη ΦΙΑΤ στο περιοδικό και η ανακοίνωση θα έπρεπε να είναι περισσότερο πιστική αναφέροντας αριθμό πλαισίου παραστατικά παραχώρησης για το τεστ κλπ. Δεν αναφέρεται τίποτα από αυτά όμως....
-
Ο χρήστης submariner έγραψε:
Που είναι η ανακοίνωση ρε φίλε? Εντάξει εγώ δεν την είδα για πες μου που είναι να την διαβάσω. Δε κάθομαι όλη μέρα στο internet έχω και άλλες δουλειές να κάνω...Εμένα μου φαίνεται ότι η μόνη σου δουλειά - στο διαδίκτυο τουλάχιστον - είναι να παριστάνεις το δημοσιοσχεσίτη του AMS... Η ανακοίνωση παρατέθηκε ήδη μερικά ποστ πιο πάνω από τη δική σου 'έφοδο'. Αλλά, έτσι για να την ξαναδεί ο κόσμος, ιδού:
http://www.capital.gr/auto/Default.asp? ... howarticle
Την τελευταία εβδομάδα η Fiat Group Automobiles Hellas αντιμετωπίζει μία ακατανόητη επίθεση από τα περιοδικά του ομίλου MOTOR PRESS AE, στην έντυπη και ηλεκτρονική τους μορφή. Οι ισχυρισμοί του εκδοτικού ομίλου σχετικά με προϊόντα μας, έρχονται σε αντίθεση με τα συμπεράσματα αλλεπάλληλων ελέγχων που έγιναν στα συγκεκριμένα προϊόντα μας, από εμάς και τρίτους, ανεξάρτητους δοκιμαστές. Ακόμα περισσότερο, άποψη μας είναι ότι οι ισχυρισμοί του ανωτέρω εκδοτικού ομίλου δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και τεχνικά. Η FGAH μη προτιθέμενη να ανοίξει έναν άνευ αντικειμένου διάλογο 'κωφών', επί αόριστων και δυσφημιστικών ισχυρισμών και κυρίως επειδή πιστεύουμε ότι το όλο θέμα αποτελεί αποκλειστικά και μόνο αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης για την προστασία τόσο των καταναλωτών όσο και της φήμης μας, θα επιδιώξει κάθε δυνατή προστασία μέσω των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη, εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις θα αναδείξει την πραγματικότητα και θα προστατεύσει επαρκώς τη φήμη του ομίλου FIAT, αλλά και τους καταναλωτές από την κακή πληροφόρηση.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε όλοι τεχνικές γνώσεις ή απλά αυτοκινητιστική παιδεία για να μπορέσουμε να κρίνουμε αν κάτι που διαβάζουμε ισχύει ή όχι...Και όχι μόνο αυτό. Μην κρίνετε από εδώ μέσα, έξω υπάρχουν πολλοί που θεωρούν το AMS παγκόσμιο κολοσσό.
Που θα ήταν δηλαδή, αν ο κολοσσός γραφόταν με ω... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι ρε φιλε αλλα αν εγω ειχα μπραβο χανω απο την μεταπωληση με αυτες τις @@ριες που γραφουνε οποτε εχω ενομο συμφερων.Σε αυτό έχεις δίκιο και ναι έχεις έννομο συμφέρον. Παραπάνω όμως ρωτήθηκε εάν ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έχουν αυτό το δικαίωμα. ΑΛΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. Οι ιδιοκτήτες BRAVO επίσης έχουν έννομο συμφέρον να στραφούν και κατά της ΦΙΑΤ για να μη ξεχνιόμαστε εάν τελικά δικαιωθεί το AMS δικαστικά...
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων