-
Σταμάτα να αναπαράγεις άκριτα ό,τι ΚΟΤΣΑΝΑ γράφει η κωλοφυλλάδα! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!
- Το εν λόγω αυτοκίνητο το είχαν δοκιμάσει EVO, Car & Power Techniques πριν από το AMS. Συνεπώς, είναι κατά πολύ προγενέστερο των υπό ανάκληση αυτοκινήτων, τα οποία παρήχθησαν από μέσα Οκτωβρίου ως μέσα ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
- Τόσον καιρό τα τζιμάνια του AMS μας λέγανε ότι το αυτοκίνητο υπέστη ΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ φρένων επειδή... η διάμετρος ήταν μικρή. Όμως ολική απώλεια φρένων συμβαίνει ΜΟΝΟΝ λόγω διαρροής.
- Το OBD του αυτοκινήτου ΔΕΝ κατέγραψε βλάβες στα φρένα. Και το OBD είναι το 'μαύρο κουτί' του αυτοκινήτου, το οποίο καταγράφει όλες τις βλάβες.
- Μείωση αποτελεσματικότητας λόγω κόπωσης παρουσιάζεται (όπως θα ήξερες αν έμπαινες έστω και μια φορά στη ζωή σου να διαβάσεις κανένα τεχνικό άρθρο αντί για αυριανιστικές κωλοφυλλάδες) μόνον στην περίπτωση που τα υγρά φρένων έχουν βράσει και προκαλέσουν διαστολή των σωληνώσεων. Και πάλι όμως, ολική απώλεια φρένων ΠΟΤΕ δεν προκαλείται από αυτό. Αυξάνεται η διαδρομή του πεντάλ, ΝΑΙ. Αλλά μετά από καμμιά εκατοστή βαρβάτα φρεναρίσματα σε κατηφόρα. Όχι μετά από δύο ακινητοποιήσεις από τα 100...
Τέλος, για τράβα δες τις φωτό του 'ατυχήματος' και θα καταλάβεις (αν και, λαμβάνοντας υπ'όψιν την ως τώρα ιστορία σου, ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ, γιατί ή trollάρεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις) ότι είναι σκηνοθετημένο.
Γιατί; Πολύ απλά. Το AMS χρησιμοποιεί πέμπτο τροχό για τις δοκιμές του. Πού βρίσκεται ο πέμπτος τροχός ΟΕΟ; Πουθενά! Τι έγινε, τον βγάλανε μετά την αγορά οικοπέδου;
Και κάτι ακόμα... Επειδή που να πάρει ο διάολος έχω υπηρετήσει σε αεροπορική μονάδα και έχω δει πώς είναι τα αεροδρόμια - και δε μπορεί ο Τριανταφύλλης να με περνάει για κρετίνο: ένας αεροδιάδρομος είναι μεγάλος σε μήκος. Πάνω από 1300 μέτρα. Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι στα 400 μέτρα από την αρχή του διαδρόμου πιάσανε τα 100, φρενάρανε και δεν τους φτάσανε 900+ μέτρα για να σταματήσουν όταν μείνανε από φρένα;
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;
-
Σταμάτα να αναπαράγεις άκριτα ό,τι ΚΟΤΣΑΝΑ γράφει η κωλοφυλλάδα! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ, ούτε στους απατεώνες του Κρυονερίου να δούλευες!
- Το εν λόγω αυτοκίνητο το είχαν δοκιμάσει EVO, Car & Power Techniques πριν από το AMS. Συνεπώς, είναι κατά πολύ προγενέστερο των υπό ανάκληση αυτοκινήτων, τα οποία παρήχθησαν από μέσα Οκτωβρίου ως μέσα ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
- Τόσον καιρό τα τζιμάνια του AMS μας λέγανε ότι το αυτοκίνητο υπέστη ΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ φρένων επειδή... η διάμετρος ήταν μικρή. Όμως ολική απώλεια φρένων συμβαίνει ΜΟΝΟΝ λόγω διαρροής.
- Το OBD του αυτοκινήτου ΔΕΝ κατέγραψε βλάβες στα φρένα. Και το OBD είναι το 'μαύρο κουτί' του αυτοκινήτου, το οποίο καταγράφει όλες τις βλάβες.
- Μείωση αποτελεσματικότητας λόγω κόπωσης παρουσιάζεται (όπως θα ήξερες αν έμπαινες έστω και μια φορά στη ζωή σου να διαβάσεις κανένα τεχνικό άρθρο αντί για αυριανιστικές κωλοφυλλάδες) μόνον στην περίπτωση που τα υγρά φρένων έχουν βράσει και προκαλέσουν διαστολή των σωληνώσεων. Και πάλι όμως, ολική απώλεια φρένων ΠΟΤΕ δεν προκαλείται από αυτό. Αυξάνεται η διαδρομή του πεντάλ, ΝΑΙ. Αλλά μετά από καμμιά εκατοστή βαρβάτα φρεναρίσματα σε κατηφόρα. Όχι μετά από δύο ακινητοποιήσεις από τα 100...
Τέλος, για τράβα δες τις φωτό του 'ατυχήματος' και θα καταλάβεις (αν και, λαμβάνοντας υπ'όψιν την ως τώρα ιστορία σου, ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ, γιατί ή trollάρεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις) ότι είναι σκηνοθετημένο.
Γιατί; Πολύ απλά. Το AMS χρησιμοποιεί πέμπτο τροχό για τις δοκιμές του. Πού βρίσκεται ο πέμπτος τροχός ΟΕΟ; Πουθενά! Τι έγινε, τον βγάλανε μετά την αγορά οικοπέδου;
Και κάτι ακόμα... Επειδή που να πάρει ο διάολος έχω υπηρετήσει σε αεροπορική μονάδα και έχω δει πώς είναι τα αεροδρόμια - και δε μπορεί ο Τριανταφύλλης να με περνάει για κρετίνο: ένας αεροδιάδρομος είναι μεγάλος σε μήκος. Πάνω από 1300 μέτρα. Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι στα 400 μέτρα από την αρχή του διαδρόμου πιάσανε τα 100, φρενάρανε και δεν τους φτάσανε 900+ μέτρα για να σταματήσουν όταν μείνανε από φρένα;
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
@cctop:**Σταμάτα να αναπαράγεις άκριτα ό,τι ΚΟΤΣΑΝΑ γράφει η κωλοφυλλάδα! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ, ούτε στους απατεώνες του Κρυονερίου να δούλευες!
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;**
Ελα ντε πάμε καλά? Φίλε παραφέρεσαι. Θέλεις το θέμα αυτό να είναι μονοπώλιο δικό σου? Όσοι έχουν αντίθετη γνώμη, στην πυρά? Εσύ που δουλεύεις?
-
Και όταν τελειώσετε με τον Κο Χατζιδάκη να μας πείτε σε ποιόν Υπουργό πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τη δαγκάνα από την Corolla...
Πολύ καραγκιοζιλίκι εξελίσσεται η ιστορία.
cctop χάνεις σταδιακά τη σοβαρότητα και τη δήθεν αντικειμενικότητα. Άλλο η ανάκληση μιας παρτίδας για έλεγχο στα σωληνάκια και άλλο να απαιτείς να αλλάξει η Fiat προδιαγραφές στο αμάξι της για να μην σκοτωθεί ο κόσμος.
Προέκυψε η ανάκληση και βγήκες τσουπ από τη ναφθαλίνη να πεις 'Κε Υπουργέ...'. -
Και κάτι ακόμα, γιατί αυτή η ιστορία μαζί σου έχει παρατραβήξει...
Δηλαδή οι ΜΟΝΟΙ που 'κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο και πάθος', όπως μας λες, είναι οι άσχετοι του AMS, οι οποίοι ούτε ένα ατύχημα δεν ξέρουν να σκηνοθετήσουν...
Και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (Drive, Autocar, Car, EVO, Power Techniques, 4T, αλλά και ΟΛΟΣ ο ευρωπαϊκός Τύπος) τ'αρπάξανε απ'τη Fiat για να αποκρύψουν ότι ένα αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο;
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΣ; Ε; ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΣ;
Να σου πω τι λένε τα... 'κουτσομπολιά'; Ότι τα καλά παιδάκια του AMS πήγαν στα κεντρικά της Fiat και ζήτησαν μπαξίσι για να γράψουν όσο το δυνατόν καλύτερα λόγια για το Bravo, αλλά ο διευθυντής της εταιρείας τους έδιωξε. Δεν ξέρω κατά πόσον αληθεύει αυτό, αλλά, μ'αυτά που έχω διαβάσει ως τώρα από την κωλοφυλλάδα που με ύφος χιλίων καρδιναλίων υπερασπίζεσαι, είμαι πολύ πιο κοντά στο να πιστέψω αυτά τα 'κουτσομπολιά', παρά τα γραπτά μιας δράκας ασχετοάσχετων πιτσιρικάδων που δεν ξέρουν όχι να οδηγούν, αλλά ούτε μια προβοκάτσια να στήσουν.
Λάσπη σαν κι αυτήν της Daily Mirror δε θα ξαναπεράσει και κατάλαβέ το.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και όταν τελειώσετε με τον Κο Χατζιδάκη να μας πείτε σε ποιόν Υπουργό πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τη δαγκάνα από την Corolla...
Πολύ καραγκιοζιλίκι εξελίσσεται η ιστορία.
cctop χάνεις σταδιακά τη σοβαρότητα και τη δήθεν αντικειμενικότητα. Άλλο η ανάκληση μιας παρτίδας για έλεγχο στα σωληνάκια και άλλο να απαιτείς να αλλάξει η Fiat προδιαγραφές στο αμάξι της για να μην σκοτωθεί ο κόσμος.
Προέκυψε η ανάκληση και βγήκες τσουπ από τη ναφθαλίνη να πεις 'Κε Υπουργέ...'.Φίλε τη γνώμη μου λέω. Πειράζει?
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
**Σταμάτα να αναπαράγεις άκριτα ό,τι ΚΟΤΣΑΝΑ γράφει η κωλοφυλλάδα! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ, ούτε στους απατεώνες του Κρυονερίου να δούλευες!
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;**
Ελα ντε πάμε καλά? Φίλε παραφέρεσαι. Θέλεις το θέμα αυτό να είναι μονοπώλιο δικό σου? Όσοι έχουν αντίθετη γνώμη, στην πυρά? Εσύ που δουλεύεις?
Τη γνώμη τη σέβομαι! Την παπαγαλία ψευδολογιών και κιτρινισμών ΟΧΙ!
-
Και κάτι ακόμα, γιατί αυτή η ιστορία μαζί σου έχει παρατραβήξει...Δηλαδή οι ΜΟΝΟΙ που 'κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο και πάθος', όπως μας λες, είναι οι άσχετοι του AMS, οι οποίοι ούτε ένα ατύχημα δεν ξέρουν να σκηνοθετήσουν...
Και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (Drive, Autocar, Car, EVO, Power Techniques, 4T, αλλά και ΟΛΟΣ ο ευρωπαϊκός Τύπος) τ'αρπάξανε απ'τη Fiat για να αποκρύψουν ότι ένα αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο;
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΣ; Ε; ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΣ;
Να σου πω τι λένε τα... 'κουτσομπολιά'; Ότι τα καλά παιδάκια του AMS πήγαν στα κεντρικά της Fiat και ζήτησαν μπαξίσι για να γράψουν όσο το δυνατόν καλύτερα λόγια για το Bravo, αλλά ο διευθυντής της εταιρείας τους έδιωξε. Δεν ξέρω κατά πόσον αληθεύει αυτό, αλλά, μ'αυτά που έχω διαβάσει ως τώρα από την κωλοφυλλάδα που με ύφος χιλίων καρδιναλίων υπερασπίζεσαι, είμαι πολύ πιο κοντά στο να πιστέψω αυτά τα 'κουτσομπολιά', παρά τα γραπτά μιας δράκας ασχετοάσχετων πιτσιρικάδων που δεν ξέρουν όχι να οδηγούν, αλλά ούτε μια προβοκάτσια να στήσουν.
Φίλε το θέμα δεν θα το μετατρέψω σε μεσανατολικό πρόβλημα. Τη γνώμη μου λέω απλά. Πειράζει?
-
Φίλε γιατί πορώθηκες τόσο?
Να σου πω τι λένε τα... 'κουτσομπολιά';
Oτι πήγες στα κεντρικά της Fiat και πήρες μπαξίσι από εκεί...
Εξηγήσου! Αυτό έγινε???Ε???Εξηγήσου! -
cctop
Mια τεχνικης φυσεως παρατηρηση.
Αφου βαζεις το λινκ μετα παραθετεις ΞΑΝΑ το ιδιο κειμενο.Νομιζω οτι ειναι πλεονασμος .Αλλα αφου σ'αρεσει βαλε τουλαχιστον καποια εισαγωγη η αλλαξε γραμματοσειρα,ετσι που το εχεις ειναι σαν δικο σου κειμενο.Αν διαβαζες κιολας τις προηγουμενες σελιδες θα εβλεπες και το αρχικο αρθρο του AMS που ειναι διαφορετικο απο αυτο το φρεσκο που μας παραπεμπεις.Και μπορει φοβο να μην εχει αλλα παθος.....
-
Γιατί πωρώθηκα; Γιατί δε γουστάρω πια την ηλιθιοποίηση και τη λάσπη. Για να δούμε:
- Λάσπη κατά της Fiat.
- Λάσπη κατά όλων των περιοδικών αυτοκινήτου στην Ελλάδα και στον κόσμο
- Παραμύθια της χαλιμάς (φρένο από Corolla AE92 να παρουσιάζεται ως φρένο Fiat)
- SPAM (δηλαδή ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ)
- Προσπάθεια σύνδεσης του 'συμβάντος' με την ανάκληση αυτοκινήτων πολύ μεταγενέστερων του αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε όλο αυτό το ζήτημα
Αλλά ναι ρε, πες ότι κι εγώ το πήρα το μπαξίσι. Κι ότι πήραν μπαξίσι και οι Τεχνικές Εκδόσεις και η Option Press και η Mototech και η Emap και όλοι οι εκδοτικοί οίκοι του κόσμου! Δηλαδή ΜΟΝΟΝ η Motor Press είναι αδιάφθορη σ'αυτόν τον πλανήτη... Κι όλοι οι άλλοι τα'χουμε πάρει από τη Fiat... Χίλια μπράβο σας ρε!
-
Α κανένα πρόβλημα. Και εγώ κριτικάρω την 'αντικειμενική' σου γνώμη.
Δεν μου είπες όμως μια που έψαξες το θέμα σε κυβερνητικό επίπεδο. Ποιόν υπουργό να ενοχλήσω για την δισκόπλακα της Corolla; Δικαιοσύνης νομίζω επειδή μιλάμε για απάτη με ολίγη από κοροϊδία σερβιρισμένη σε ψηλό ποτήρι σκανδάλου. -
Έλα ρε Eddie, δεν το βλέπεις; Όλα αυτά τα αποσιωπούν... Γιατί έτσι τους βολεύει.
-
Γιατί πωρώθηκα; Γιατί δε γουστάρω πια την ηλιθιοποίηση και τη λάσπη. Για να δούμε:- Λάσπη κατά της Fiat.
- Λάσπη κατά όλων των περιοδικών αυτοκινήτου στην Ελλάδα και στον κόσμο
- Παραμύθια της χαλιμάς (φρένο από Corolla AE92 να παρουσιάζεται ως φρένο Fiat)
- SPAM (δηλαδή ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ)
- Προσπάθεια σύνδεσης του 'συμβάντος' με την ανάκληση αυτοκινήτων πολύ μεταγενέστερων του αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε όλο αυτό το ζήτημα
Αλλά ναι ρε, πες ότι κι εγώ το πήρα το μπαξίσι. Κι ότι πήραν μπαξίσι και οι Τεχνικές Εκδόσεις και η Option Press και η Mototech και η Emap και όλοι οι εκδοτικοί οίκοι του κόσμου! Δηλαδή ΜΟΝΟΝ η Motor Press είναι αδιάφθορη σ'αυτόν τον πλανήτη... Κι όλοι οι άλλοι τα'χουμε πάρει από τη Fiat... Χίλια μπράβο σας ρε!
You are walking on thin ice...πρόσεχε γιατί κατηγορείς κόσμο, πρόσωπα και εταιρίες χωρίς να έχεις αποδείξεις και αδιάσειστα στοιχεία...έτσι απλά επειδή 'θεωρείς' ότι αμαυρώνουν τη φήμη της αγαπημένης σου εταιρίας...είμαστε σοβαροί τώρα???
Οι ενστάσεις σου σημειώθηκαν πιστεύω...και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
Προσωπικά περιμένω official δελτία τύπου όταν λήξει το θέμα να βγάλω τα συμπεράσματά μου...πιστεύω ότι αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα...κάπου και κάπως η ΦΙΑΤ έχει λερωμένη τη φωλιά της.
-
Τελικά, έγινε ανάκληση των Bravo λόγω φρένων??
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=66660
-
Ναι είπαμε. Υπάρχει στο vosa.
-
Αγαπημένη μου εταιρεία δεν είναι η Fiat. Αλλά έννοια σου, έχω στοιχεία γι'αυτά που έγραψα:
- Οι τεχνικοί ισχυρισμοί του AMS είναι εντελώς έωλοι.
- Οι μπηχτές τους για τα άλλα περιοδικά ξεπερνούν τα όρια της συκοφαντίας.
- Έδειξαν - ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΑΥΤΟ - δισκόφρενο άλλου αυτοκινήτου για δισκόφρενο του Bravo.
- ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ξεκίνησε από δικό τους server ένα chain mail (unsolicited bulk e-mail = SPAM).
- Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι παλαιότερο των ανακαλουμένων.
Άρα, ποιος περπατά σε λεπτό πάγο και μιλά χωρίς αδιάσειστα στοιχεία;
-
technik αυτό ακριβώς λέω...γιαυτό λέω ότι κάπου, κάπως η ΦΙΑΤ έχει λερωμένη τη φωλιά της...απλά το περιοδικό ίσως είναι αρκετά βλαμμένο ώστε να βγάλει ένα σωστό verdict για το τι έγινε...και έλεγε χαζομάρες για τους δίσκους...μη κολλάμε εκεί όμως...να δούμε το πρόβλημα σαν...πρόβλημα και σαν θέμα ασφάλειας...που αν τελικά όντως το συγκεκριμένο Bravo είχε πρόβλημα στα σωληνάκια τα οποία ανακαλούνται...ίσως το περιοδικό τελικά το ανακάλυψε.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τελικά, έγινε ανάκληση των Bravo λόγω φρένων??http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=66660
Σε κάποιες ημερομηνίες (ΠΟΛΥ μεταγενέστερες όμως της ημερομηνίας παραγωγής του αυτοκινήτου της δοκιμής) κατασκευάστηκαν αυτοκίνητα με σωληνάκια φρένων τα οποία κρίθηκε αργότερα ότι δεν ήταν τα επιθυμητά, γι'αυτό και ανακαλούνται.
Είναι βλακεία να συνδέουμε το παραμύθι του AMS με την ανάκληση αυτή. Επίσης, είναι στρέβλωση, ΙΔΙΩΣ με δεδομένες τις ημερομηνίες παραγωγής, το να προσπαθεί κάποιος να δώσει δίκιο στο AMS και να πει ότι 'α, η Fiat κοροϊδεύει τον κόσμο, γι'αυτό ανακαλεί αμάξια', τη στιγμή που ΟΛΟΙ λέμε ότι είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς τον καταναλωτή η ανάκληση προϊόντων. Μην τρελλαθούμε τώρα...
-
Αγαπημένη μου εταιρεία δεν είναι η Fiat. Αλλά έννοια σου, έχω στοιχεία γι'αυτά που έγραψα:- Οι τεχνικοί ισχυρισμοί του AMS είναι εντελώς έωλοι.
- Οι μπηχτές τους για τα άλλα περιοδικά ξεπερνούν τα όρια της συκοφαντίας.
- Έδειξαν - ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΑΥΤΟ - δισκόφρενο άλλου αυτοκινήτου για δισκόφρενο του Bravo.
- ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ξεκίνησε από δικό τους server ένα chain mail (unsolicited bulk e-mail = SPAM).
- Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι παλαιότερο των ανακαλουμένων.
Άρα, ποιος περπατά σε λεπτό πάγο και μιλά χωρίς αδιάσειστα στοιχεία;
ΟΚ λοιπόν...γιατί δε πας στη δίκη να υπερασπιστείς την εταιρία λοιπόν???
Το 2 δε το θεωρώ 'απόδειξη'...όπως και το 3 (έχεις φώτο του Bravo vs the rest?)...στο 4 εγώ π.χ. δεν έλαβα τέτοιο email και δεν αποδεικνύεις τίποτα (εκτός αν έχεις πληροφορία/μάρτυρα το ΙΤ τμήμα τους) άρα μιλάμε για claim και όχι για proof. Για το 5 πιστεύω έχεις την ημερομηνία κατασκευής του ε καθώς και τον πλήρη αριθμό πλαισίου του...και βέβαια το έχεις τσεκάρει με τη σχετική λίστα που ανακαλεί η ΦΙΑΤ?
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων