-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
@pasxos: Μια χαρά είναι. Είσαι πιο χαλαρός και, αν δεις και δε σου ταιριάζει, της δίνεις τη βαλίτσα της και τη στέλνεις στη μαμά της και δε στενοχωριέσαι και καθόλου. Λες 'καλά πέρασα, πάμε γι'άλλα τώρα'. Επιπλέον, είναι και καλό για λόγους υγείας της γυναίκας και του παιδιού που θα γεννηθεί, αν πάμε σε γάμο και οικογένεια. Γιατί; Ε, γιατί πιο καλά είναι η γυναίκα να γεννήσει πριν τα τριάντα, παρά στα τριανταεπτά ή στα σαράντα. Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλοί άνδρες (κι εδώ βάζω και τον εαυτό μου) καταλήγουν να παντρεύονται στα τριανταπέντε τους, δε μπορώ να φανταστώ ότι θα παντρευτώ τότε μια συνομήλική μου και θα περιμένουμε και τρία-τέσσερα χρόνια για να κάνουμε παιδί.
Να με συμπαθάς, αλλά με αυτή τη λογική επιλέγουμε ντομάτες στη λαϊκή και όχι σύντροφο.
Γνώμη σου. Με δεδομένο όμως ότι εγώ όταν παντρευτώ θα είμαι πάνω από 35, προτιμώ να είναι η μητέρα του παιδιού μου 27 ή 28 όταν θα το γεννήσει παρά να'ναι 42 και να περάσουμε όλη την εγκυμοσύνη με την αγωνία αν θα βγει υγιές ή όχι, διανοητικά εν τάξει ή καθυστερημένο.
Είσαι ευγονιστής μήπως;
Επίσης, τσέκαρε λίγο τα ποσοστά γέννησης παιδιών με προβλήματα νοητικής υστέρησης ανά ηλικιακή ομάδα γονέων, και έλα να το ξανασυζητήσουμε
-
Όχι. Απλά έχω δει το ζόρι που τραβάνε γονείς παιδιών με αναπηρίες ή νοητική υστέρηση και δεν αντέχω να το τραβήξω. Τις προάλλες (την περασμένη Πέμπτη) σκοτώθηκε στα Χανιά μια 26χρονη με νοητική υστέρηση, όταν έκανε μια απότομη κίνηση και πετάχτηκε στο δρόμο από τον παιδότοπο 'Νετρίνο', προτού οι γονείς της προλάβουν να αντιδράσουν. Σκεφτόμαστε μόνο το να γεννήσουμε παιδιά ή και το να τους εξασφαλίσουμε - με τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑ - ένα καλύτερο αύριο; Αλήθεια, γιατί ΟΛΟΙ οι γιατροί λένε στις γυναίκες να γεννούν πριν τα 40 και κατά προτίμηση πριν τα 35;
Προτιμώ να φέρω στον κόσμο ένα παιδί υγιές, γιατί νοιάζομαι και για μένα, και για τη γυναίκα που θα το φέρει στον κόσμο, αλλά και για το ίδιο. Ξέρεις τι είναι να ζεις με την αγωνία του τι θα απογίνει το παιδί σου όταν εσύ κλείσεις τα μάτια; Να το βλέπεις να είναι 25 χρονών και νοητικά να είναι 3 κι εσύ να είσαι πια 50; Όταν εσύ πάψεις να υπάρχεις, ΑΥΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ; Πώς θα ζήσει με την ουσιαστικά ανύπαρκτη μέριμνα σ'αυτή τη χώρα για ανθρώπους που γεννήθηκαν με τέτοια χαρακτηριστικά; Και ποιος μου εγγυάται εμένα ότι το παιδί αυτό δεν θα τύχει εκμετάλλευσης ή κακομεταχείρισης όταν εγώ δεν θα'μαι πια εν ζωή;
-
Kαλά τρελάθηκε και θέλει να παντρευτεί από τα 31??!! Πρέπει να το κοιτάξει..
αντί να κυνηγάει πιπίνια θέλει τη 30άρα?Εμένα μ' έχει πρήξει η δικιά μου, είμαι 28 βέβαια ακόμα, και της το λέω ξεκάθαρα:
Αν δεν περάσουν άλλα 8-10 χρόνια, να αλλάξω άλλα 2-3 αυτοκίνητα, να κάνουμε άλλα 10-15 ταξιδάκια εξωτερικό, να περάσουμε καλά τελοσπάντων,
γάμους και παιδιά ούτε να τα σκέφτεται... στη χειρότερη ρίχνεις και έναν αρραβώνα και στο μεταξύ άμα χρειαστεί τη κάνεις - γνωστή τακτική..Αλλά τι κωλοπιλάλα είναι αυτή που τους πιάνει όλους με το γάμο?
Ειδικά οι γυναίκες έχουνε ξεφύγει.. να του γνωρίσουμε 2-3 συναδέλφους μου?? Ούτε 25 δεν είναι ακόμα καλά καλά και έχουνε λυσσάξει πότε θα παντρευτούνε...Πάντως χωρίς μαλακίες άμα θέλει οπωσδήποτε γάμο, καλύτερα να κοιτάξει στην ηλικία 20-25, γιατί βάλε και 3-5 χρόνια σχέση πριν, δε λέει να παντρευτεί τη 35άρα..
Όσο για τη περίπτωση που λες, είναι ψιλοβλακεία ακόμα και να το συζητάμε.. 30 χρονών γαιδούρια και θέλουνε καθοδήγηση?
Μήπως να τους δώσεις και οδηγίες πως να το κάνουν??Άστους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, και που θα κάνεις το κονέ πολλά έκανες από τη μεριά σου, το ρόλο σου τον έπαιξες και με το παραπάνω..
-
Η ασθένεια λέγεται 'νυφομανία' ή αλλιώς σύνδρομο ΖΕΓ (Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός).
-
ρωτήστε το Μάρκο για γάμους αυτός ξέρει
-
Όχι. Απλά έχω δει το ζόρι που τραβάνε γονείς παιδιών με αναπηρίες ή νοητική υστέρηση και δεν αντέχω να το τραβήξω. Τις προάλλες (την περασμένη Πέμπτη) σκοτώθηκε στα Χανιά μια 26χρονη με νοητική υστέρηση, όταν έκανε μια απότομη κίνηση και πετάχτηκε στο δρόμο. Σκεφτόμαστε μόνο το να γεννήσουμε παιδιά ή και το να τους εξασφαλίσουμε - με τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑ - ένα καλύτερο αύριο; Αλήθεια, γιατί ΟΛΟΙ οι γιατροί λένε στις γυναίκες να γεννούν πριν τα 40 και κατά προτίμηση πριν τα 35;Προτιμώ να φέρω στον κόσμο ένα παιδί υγιές, γιατί νοιάζομαι και για μένα, και για τη γυναίκα που θα το φέρει στον κόσμο, αλλά και για το ίδιο. Ξέρεις τι είναι να ζεις με την αγωνία του τι θα απογίνει το παιδί σου όταν εσύ κλείσεις τα μάτια; Να το βλέπεις να είναι 25 χρονών και νοητικά να είναι 3 κι εσύ να είσαι πια 50; Όταν εσύ πάψεις να υπάρχεις, ΑΥΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ; Πώς θα ζήσει με την ουσιαστικά ανύπαρκτη μέριμνα σ'αυτή τη χώρα για ανθρώπους που γεννήθηκαν με τέτοια χαρακτηριστικά;
Πίστεψέ με, όλα αυτά που γράφεις τα γνωρίζω καλύτερα απ' όσο φαντάζεσαι. Όμως, αυτό δεν είναι κριτήριο επιλογής συντρόφου. Καλύτερα να βρεις τον άνθρωπο με τον οποίον ταιριάζεις 100%, και αν κάτι δεν πάει καλά στον προγεννητικό έλεγχο να ξαναπροσπαθήσεις ή να υιοθετήσεις, παρά να κάνεις οικογένεια βασιζόμενος στον ηλικιακό συνδυασμό. Κατά πάσα πιθανότητα, το παιδάκι που θα μεγαλώσεις στην πρώτη περίπτωση, είτε βιολογικά δικό σου είτε υιοθετημένο, θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο και υγιές ψυχικά, από το να μεγαλώσει από δύο ανθρώπους που ταίριαξαν ηλικιακά και μόνο.
kovathe, πες τα μεγάλε. Τι να λέμε τώρα, θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα, ναούμ, για να κάνουμε παιδιά;
-
καλα μην πατε κ σεις στο αλλο ακρο γιατι αυτα που κοροϊδευουμε λουζομαστε
-
Άλλη δύσκολη κατάσταση η υιοθεσία... Πολύ τρέξιμο μέχρι να υιοθετήσεις και μετά, όταν πάρεις το παιδάκι, αν είναι πολύ μικρό για να ξέρει ότι είναι υιοθετημένο, πώς του το λες όταν μεγαλώσει; Και πότε του το λες;
Επίσης, όταν δυο άνθρωποι πάνε να παντρευτούν, ψάχνουν και την ηλικία και την υγεία τους και πάρα πολλά πράγματα (στίγμα αναιμίας, ιατρικό ιστορικό κλπ) και κανονίζουν την πορεία τους - και για το αν τελικά θα παντρευτούν και για το αν θα τεκνοποιήσουν.
Δεν αρκεί να δώσω ΖΗΝ σε ένα παιδί. Πρέπει να του εξασφαλίσω το ΕΥ ΖΗΝ.
-
Ουπς.. μόλις πρόσεξα ότι αυτά που έγραψα είχαν λίγο πολύ ειπωθεί πιο πριν - στο μεταξύ πήγα για φαί..
Ο χρήστης tazz έγραψε:
kovathe, πες τα μεγάλε. Τι να λέμε τώρα, θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα, ναούμ, για να κάνουμε παιδιά;
Το παράδειγμα ήταν ενδεικτικό φίλε μου.. όλοι έχουν τις προτεραιότητές τους.. εμένα προσωπικά δεν είναι οι γάμοι και οι οικογένειες, προς το παρόν τουλάχιστον.. αν δε μπορείς να εκτιμήσεις το χιούμορ του άλλου τουλάχιστον μην τον ειρωνεύεσαι..
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Ουπς.. μόλις πρόσεξα ότι αυτά που έγραψα είχαν λίγο πολύ ειπωθεί πιο πριν - στο μεταξύ πήγα για φαί..kovathe, πες τα μεγάλε. Τι να λέμε τώρα, θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα, ναούμ, για να κάνουμε παιδιά;
Το παράδειγμα ήταν ενδεικτικό φίλε μου.. όλοι έχουν τις προτεραιότητές τους.. εμένα προσωπικά δεν είναι οι γάμοι και οι οικογένειες, προς το παρόν τουλάχιστον.. αν δε μπορείς να εκτιμήσεις το χιούμορ του άλλου τουλάχιστον μην τον ειρωνεύεσαι..
Και το στρίβειν δια του αρραβώνος χιούμορ ήταν; Εντάξει, σεβαστό το να μη θες να παντρευτείς, αλλά μήπως θα έπρεπε να είμαστε πιο ειλικρινείς απέναντι σε αυτούς που έχουμε δίπλα μας; Το να αρραβωνιαστείς μόνο και μόνο για να μη χάσεις το βόλεμά σου και μετά να πληγώσεις τον άνθρωπό σου δεν το βρίσκω πολύ σωστό.
Τέλος, όταν κάνεις χιούμορ, μπορείς να χρησιμοποιείς τα emoticons από δίπλα, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
-
Άλλη δύσκολη κατάσταση η υιοθεσία... Πολύ τρέξιμο μέχρι να υιοθετήσεις και μετά, όταν πάρεις το παιδάκι, αν είναι πολύ μικρό για να ξέρει ότι είναι υιοθετημένο, πώς του το λες όταν μεγαλώσει; Και πότε του το λες;Επίσης, όταν δυο άνθρωποι πάνε να παντρευτούν, ψάχνουν και την ηλικία και την υγεία τους και πάρα πολλά πράγματα (στίγμα αναιμίας, ιατρικό ιστορικό κλπ) και κανονίζουν την πορεία τους - και για το αν τελικά θα παντρευτούν και για το αν θα τεκνοποιήσουν.
Δεν αρκεί να δώσω ΖΗΝ σε ένα παιδί. Πρέπει να του εξασφαλίσω το ΕΥ ΖΗΝ.
Πάντως η 'σωστή' σειρά είναι να βρεις σύντροφο που να σου κάνει...Θα τον παντρευτείς ή όχι φυσικά δεν αλλάζει τίποτα, πεταμένα λεφτά μόνο.
Εφόσον λοιπόν βρεις σύντροφο με τον οποίο (υποψιάζεσαι ότι) θες να είσαι μαζί, μετά μπορείς να σκεφτείς τα υπόλοιπα...Θες παιδιά? Μπορείς να κάνεις παιδιά? Πόσα? Από φράγκα πως πάμε? Από όρεξη? Υιοθεσία με ενδιαφέρει? μπλα μπλα...
Το να ψάχνεις σύντροφο με την προοπτική τεκνοποίησης, κατά τη γνώμη μου, ισοδυναμεί με το να βάζεις τα βόδια μπροστά από το κάρο...'Δεσποινίς φαίνεστε υγιής, θα θέλατε να κάνουμε μαζί ένα παιδί?'
-
Έτσι είναι. Πρώτα κοιτάμε αν ταιριάζουμε, αλλά ταυτόχρονα αρχίζουμε να ψάχνουμε και τα υπόλοιπα. Υγεία, πεθερικά (να μην τύχει σε κανέναν να έχει πρόβλημα με τα πεθερικά του), τα πάντα.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
οσο για τον Asimov.. με τετοιο αυτοκινητο που ψαχνεις, πως περιμενες να αισθανεσαι?
Καλα ρε, με φαγατε Μαλλον για VW παω
Το να ειναι ενας 30ρης με μια 20αρα ζευγαρι. Για σοβαρη σχεση μιλαμε παντα ετσι;Αυτο ειναι και το θεμα νομιζω.Ξερω γω,ΕΝΤΕΛΩΣ περιεργο (επιεικως) μου φαινεται.
define το range 30αρης (30-39) - 20αρα (20-29) Δωσε μια λογικη διαφορα ηλικιας να ξερουμε που παιζουμε
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το να ειναι ενας 30ρης με μια 20αρα ζευγαρι. Για σοβαρη σχεση μιλαμε παντα ετσι;Αυτο ειναι και το θεμα νομιζω.Ξερω γω,ΕΝΤΕΛΩΣ περιεργο (επιεικως) μου φαινεται.
define το range 30αρης (30-39) - 20αρα (20-29) Δωσε μια λογικη διαφορα ηλικιας να ξερουμε που παιζουμε
Οταν λεω 30αρης εγω εννοω 30 χρονων (τριαντα ολογραφως ) και 20αρα......ω τι εκπληξη 20 (εικοσι ολογραφως.. ) .Αντε επειδη εισαι εσυ,με μια μικρη αποκλιση +- 2 χρονια max.
-
Αμα ειναι π.χ. 32-24;
-
Εχουμ εξεπερασει τα ορια αλλα επειδη η κατασταση ειναι οριακα αποδεκτη πες τι θες να πεις..
-
-
Οριακα, ε; Τιποτα, just checkin'
(παντως εσενα η 24, σου πεφτει μεγαλη ετσι κι αλλιως )
-
Λέτε ότι τα μικρά έχουν ξεφύγει... Εγώ θα πω πιο απλά ότι ΟΛΟΙ έχουμε ξεφύγει. Από τη μια οι γυναίκες περιμένουν τον πλούσιο, όμορφο, πετυχημένο, ευγενικό, γ@μιά, πιστό, πατριώτη κλπ (κάτι σαν τον Πρέκα σε εκείνη την τσόντα με την Τσοπέη που έκανε τον πιλότο - ΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥ) και φυσικά δεν τον βρίσκουν ποτέ.
Από την άλλη οι άντρες περιμένουν τη θεά, sex machine, πιστή, λογική, όχι σπάταλη, family οriented γκόμενα που θα δείχνει επιείκια όταν θα θέλουμε να πάμε σε ένα κωλάδικο με φίλους σαν άνθρωποι και αυτοί θα κάτσει σπίτι να δει Πάνια... και φυσικά δεν τη βρίσκουμε ποτέ (καλά κάποιοι μπορεί να τη βρούν...).
Γενικά οι απαιτήσεις έχουν ξεφύγει και από τα δυο φύλα, γεγονός που συνδυαζόμενο με την γενικότερη ελευθερογαμία που επικρατεί σήμερα οδηγεί σε μια ελαφρώς παρανοϊκή συμπεριφορά... -
βασικα νταξ αμα εισαι 30αρης (εννοω 30 χρονων) προφανως αρχιζεις κ βλεπεις τα πραγματα λιγο πιο σοβαρα σιγα σιγα.. συνηθως εχεις ξεμπερδεψει με σπουδες-στρατο, δουλευεις ή ψαχνεις να βρεις μια πιο σταθερη/σιγουρη δουλεια μπλα μπλα..
η 20αρα (20 χρονων) ειναι σε φαση πρωτη-δευτερη χρονια στο πανεπιστημιο, αν ειναι στην ιδια πολη που ειναι οι γονεις της θα μενει μαζι τους κ πιθανοτατα θα παιζει ακομα αρκετος ελεγχος..
οποτε παιζει αναλογα τη φαση που περναει ο καθενας, το πνευματικο επιπεδο και των δυο κλπ..
εγω παντως δεν ψηνομαι για σχεση με 15χρονη
το εχω δει εφιαλτη αυτο, οτι τα ειχα με κοπελα που πηγαινε ακομα σχολειο κ μου ελεγε για τις απουσιες, οτι τη σηκωσε η καθηγητρια να πει μαθημα κ τετοια..
μπρρρρρ
Θελω σοβαρη σχέση.....