-
Δεν σου φτάνουν οι συνεχώς μεταβαλλόμενοι χρονισμοί, τα α-πετάλουδα συστήματα (θα επανέλθουν μόλις περάσει η τουρμπομανία) και η συνεχής αύξηση του ορίου στροφών;
Άσε που έρχεται και η ώρα των κινητήρων μεταβλητής συμπίεσης.
-
Καλά είναι, δεν μπορώ να πω!
-
Μου αρέσει που είσαι βολικός! Πώς θα πλακωθούμε τώρα;
Τα light turbo είναι άραγε καλύτερα για οδηγούς που κάνουν ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα τον χρόνο;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τα light turbo είναι άραγε καλύτερα για οδηγούς που κάνουν ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα τον χρόνο;Γιατί να μην είναι;
-
Εξαρτάται για τι χιλιόμετρα μιλάμε. Αν είναι 'σκισμένα' χιλιόμετρα μάλλον όχι, αν είναι όμως 'ταξιδιάρικα' χιλιόμετρα (μικρή εμπλοκή τουρμπίνας, χαμηλές πιέσεις) δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην είναι καλή επιλογή.
Δεν ξέρω αν οι μικροί turbo είναι το μέλλον (και τι εννούμε μέλλον, τα επόμενα 5, 10 ή...20 χρόνια; ) αλλά πιστεύω πως είναι μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα light turbo είναι άραγε καλύτερα για οδηγούς που κάνουν ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα τον χρόνο;
Γιατί να μην είναι;
Δεν είναι ρητορικό ερώτημα ούτε 'παγίδα'! Σκεφτόμουν τις διαφορετικές (; ) συνθήκες λειτουργίας και αναρωτήθηκα αν ένα light turbo βγαίνει τελικά πιο οικονομικό (για τη ροπή δεν το συζητάμε, σίγουρα καλύτερο) σε κατανάλωση και συντήρηση από ένα ατμοσφαιρικό.
Δεδομένο πάντα ότι τα πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο συνεπάγονται μεγάλα και συχνά ταξίδια σε ΕΟ και επαρχιακούς.
-
Αποτελεί ένα πρόσθετο εξάρτημα στον κινητήρα. Λογικά όσο πιο πολλά εξαρτήματα τόσο πιο πολλές πιθανότητες να εμφανιστεί δυνητικά ένα πρόβλημα. Μια σκέψη κάνω.
-
Zήτω το ohv!
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Αποτελεί ένα πρόσθετο εξάρτημα στον κινητήρα. Λογικά όσο πιο πολλά εξαρτήματα τόσο πιο πολλές πιθανότητες να εμφανιστεί δυνητικά ένα πρόβλημα. Μια σκέψη κάνω.Σωστη η σκεψη και εχεις απολυτο δικιο. Απο την αλλη ομως... αν επιλεξεις καποιο αναιμικο ατμοσφαιρικο (οχι τιποτε θερια πολλων κυβικων) μπορεις στο τελος και εκει να βρεθεις με βλαβη... μιας και για να 'παει', πρεπει να πιεζεις.... και η πιεση/υψηλες στροφες μπορει να καταληξει επισης σε βλαβη.
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...
-
Οι μεταβλητοί χρονισμοί και τα μεταβλητά βυθίσματα δεν είναι επιπρόσθετα εξαρτήματα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οι μεταβλητοί χρονισμοί και τα μεταβλητά βυθίσματα δεν είναι επιπρόσθετα εξαρτήματα;Αυτα ομως δεν ειναι 'πιεσμενα'
-
εγώ πάντως ανάμεσα σε ένα turbo κινητήρα (opel gtc) και ένα ατμοσφαιρικό (honda type-s) διάλεξα και αγόρασα το δεύτερο.
δεν ξέρω αν ήταν καλή ή όχι η επιλογή αλλά πριν δοκιμαστουν λίγο τα turbata αποφάσισα να διαλεξω ένα παραδοσιακό ατμοσφαιρικό. θεωρώ ότι τόσα άλογα σε ένα κινητήρα δεν πρέπει να αντέχουν κ πολύ πίεση.
μπορεί να είμαι λάθος αλλά θέλω να χρησιμοποιηθούν λίγο και μετά να προβώ σε αυτή την αγορα.. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οι μεταβλητοί χρονισμοί και τα μεταβλητά βυθίσματα δεν είναι επιπρόσθετα εξαρτήματα;
Αυτα ομως δεν ειναι 'πιεσμενα'
-
Ο χρήστης PEUGEOT1425 έγραψε:
εγώ πάντως ανάμεσα σε ένα turbo κινητήρα (opel gtc) και ένα ατμοσφαιρικό (honda type-s) διάλεξα και αγόρασα το δεύτερο.
δεν ξέρω αν ήταν καλή ή όχι η επιλογή αλλά πριν δοκιμαστουν λίγο τα turbata αποφάσισα να διαλεξω ένα παραδοσιακό ατμοσφαιρικό. θεωρώ ότι τόσα άλογα σε ένα κινητήρα δεν πρέπει να αντέχουν κ πολύ πίεση.
μπορεί να είμαι λάθος αλλά θέλω να χρησιμοποιηθούν λίγο και μετά να προβώ σε αυτή την αγορα..Ποσες δεκαετιες δοκιμων δηλαδη χρειαζονται?
Και ποιος σου ειπε πως οι κινητηρες που φιλοξενουν turbo ειναι φτιαγμενοι με 'ατμοσφαιρικες' προδιαγραφες? -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
μπορεί να είμαι λάθος αλλά θέλω να χρησιμοποιηθούν λίγο και μετά να προβώ σε αυτή την αγορα..Ποσες δεκαετιες δοκιμων δηλαδη χρειαζονται?
Και ποιος σου ειπε πως οι κινητηρες που φιλοξενουν turbo ειναι φτιαγμενοι με 'ατμοσφαιρικες' προδιαγραφες?10ετίες; Σύντομα θα κλείσουν έναν αιωνα ζωής οι διάφορες τεχνικές υπερσυμπίεσης της εισαγωγής (turbo, kompressor κλπ κλπ) και κάποιοι θα περιμένουν ακόμη...
Το πιο κορυφαίο πάντως είναι πως ο μεταβλητός χρονισμός που έχει πχ το Civic , είναι ΠΟΛΥ νεώτερη τεχνολογία από την υπερσυμπίεση...Αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ , αυτοί ξέρουν καλύτερα...
-
Ποσες δεκαετιες δοκιμων δηλαδη χρειαζονται?
Και ποιος σου ειπε πως οι κινητηρες που φιλοξενουν turbo ειναι φτιαγμενοι με 'ατμοσφαιρικες' προδιαγραφες? [/quote]
10ετίες; Σύντομα θα κλείσουν έναν αιωνα ζωής οι διάφορες τεχνικές υπερσυμπίεσης της εισαγωγής (turbo, kompressor κλπ κλπ) και κάποιοι θα περιμένουν ακόμη...
Το πιο κορυφαίο πάντως είναι πως ο μεταβλητός χρονισμός που έχει πχ το Civic , είναι ΠΟΛΥ νεώτερη τεχνολογία από την υπερσυμπίεση...Αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ , αυτοί ξέρουν καλύτερα... [/quote]
ναι αλλά προτιμώ να ζορίσω ένα κινητήρα 1,8 με 140 άλογα παρά έναν 1,6 με 182!!!!!
γνώμη μου οκ??? -
Ο χρήστης PEUGEOT1425 έγραψε:
ναι αλλά προτιμώ να ζορίσω ένα κινητήρα 1,8 με 140 άλογα παρά έναν 1,6 με 182!!!!!
γνώμη μου οκ???Ναι... η διαφορα ειναι στο οτι τον turbo δεν θα χρειαστει να τον ζορισεις για να παει...
Τα τελευταια χρονια παρατηρω στην πραξη τι σημαινει υπερτροφοδοτηση και τι ατμοσφαιρα... καθως και τις επιπτωσεις. Απο αυτα που βλεπω, καταληγω πως αν θες κατι 'γρηγορο' ειναι καλυτερα συνολικα να επιδιωξεις turbo. Αν παλι δεν το κυνηγας ιδιαιτερα το ζητημα... τοτε ατμοσφαιρα. Το καθενα εχει το πεδιο δρασης του.
- παντα μιλαω για μαζεμενα κυβικα... οχι τιποτα γαιδουρια...
-
H ατμόσφαιρα έχει άλλη γλύκα,και φυσικά δεν απευθύνεται σε όσους θελουν να κανουν ντραγκστερ.
-
συμφωνώ μαζί σου αλλά ίσως και να επηρεάστικα από φίλους που έχουν
honda και πραγματικά ότι και να τους έκαναν δεν έβγαζαν καμία ζημιά.
και για αυτό και διάλεξα honda και όχι κάτι άλλο -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
H ατμόσφαιρα έχει άλλη γλύκα,και φυσικά δεν απευθύνεται σε όσους θελουν να κανουν ντραγκστερ.
Ποια η γνωμη σας για τους μικρους Turbo;