-
Δεν είπε κάτι καινούργιο το ντοκιμαντέρ. Τουλάχιστον σε μένα που έχω ασχοληθεί με το θέμα. Βέβαια το να τα ακούς από ανθρώπους που ζήσανε ή μάλλον ήταν τα γεγονότα όσο να 'ναι σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα.
Προτείνω για διάβασμα τις 'Ακυβέρνητες πολιτείες' ( 'Λέσχη', 'Αριάγνι', 'Νυχτερίδα' ) του Στρατή Τσίρκα. Κέντρο της τριλογίας είναι τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα της περιόδου στη Μέση Ανατολή και στις συγκρούσεις που εξελίχθηκαν σε τρεις ακυβέρνητες πολιτείες, την Ιερουσαλήμ, το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.
Φυσικά το έργο αυτό ενόχλησε το ΚΚΕ όταν εκδόθηκε το 1960 που ζήτησε από τον συγγραφέα να το αποκηρύξει, η άρνηση του Τσίρκα οδήγησε στην διαγραφή του από το Κόμμα. -
Πολύ καλό βιβλίο, όντως.
-
To χειρότερο ρεπορτάζ-αυτογκόλ της ζωής του και το θεώρημα των τριών...
Δεν έχει δικαίωμα ο Μάκης που είναι μεγάλο παιδί να ισχυρίζεται οτι τον πούλησε ο str8, καθωσπρέπει κλπ, Τάσος Καραμήτσος. Ενα επιδερμικό ρεπορτάζ εαν έκανε θα μπορούσε να πληροφορηθεί οτι ο Θέμος και ο Καραμήτσος συνδέονται με φιλία δεκαετιών και πιθανόν κοινή καταγωγή (Ιωάννινα). Ο Καραμήτσος ήταν εκείνος που πήρε τον Αναστασιάδη απο την 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' και τον πήγε στο 'ΒΗΜΑ'. Καραμήτσος και Θέμος έκαναν μαζί οικονομική εφημερίδα την εποχή της μεγάλης δόξας του Χρηματιστηρίου. Απο την στιγμή που ο Τριανταφυλλόπουλος έβαλε την υπογραφή του στη σύσταση της εταιρίας ηταν καταδικασμένος ν αποτελεί μειοψηφία. Οι Θέμος-Καραμήτσος διέθεταν αθροιστικά το 60%! Αρα δεν τον είχαν ανάγκη.
Η σχέση των τριών ήταν απο την αρχή προβληματική. Κι αυτό γιατί ο Μάκης αντιλήφθηκε νωρίς (αλλά αργά) οτι έβαλε σε λάθος σημείο την υπογραφή του. Πριν δυο καλοκαίρια παρ ολίγο να τιναχθεί στον αέρα η σχέση τους, επειδή ο Θέμος αρνιόταν να δημοσιεύσει στην εφημερίδα τα ρεπορτάζ που έβγαζε η ομάδα του Μάκη, επειδή δεν θεωρούσε οτι κόλλαγαν στη (πιο lifestyle με πολλά lifestories) συνταγή της εφημερίδας, που αυτός είχε στο μυαλό του. Εαν είναι αλήθεια οτι η ιδέα της εφημερίδας ηταν του Μάκη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός οτι ο Ταρζάν δεν φρόντισε τουλάχιστο να εξασφαλίσει απο την αρχή μια μαθηματική εταιρική ισσοροπία. Θα μπορούσε να συμφωνήσει στην ύπαρξη του Καραμήτσου με την προυπόθεση οτι και κάποιος δικός του άνθρωπος, οπως για παράδειγμα ο διευθυντής σύνταξης της εκπομπής του Σωκράτης Γκιόλιας, θα είχε κι αυτός ένα ποσοστό αντίστοιχο μ εκείνο του Καραμήτσου.
Για παράδειγμα 30-30-20-20. Μια λύση που θα μπορούσαν να επιλέξουν και στο μέλλον εάν αποφασίσουν οτι πρέπει να συνεχίσουν σκοτωμένοι μαζί! Είναι αλήθεια οτι το καθημερινό κουπί της εφημερίδας το τραβούσε ο Θέμος. Είναι ψέμμα οτι ο Μάκης πήγαινε στην εφημερίδα μία στις τόσες. Ηταν εκεί δυο-τρείς φορές τη βδομάδα σαν φυσική παρουσία ( στην αρχή πολύ περισσότερο) , ενω η δημοσιογραφική του ομάδα ηταν διαρκώς στην υπηρεσία της εφημερίδας. Το γεγονός οτι ο Θέμος βρισκόταν μαζί με τον Καραμήτσο περισσότερες ώρες μέσα στην εφημερίδα τον βοήθησε να κερδίσει σε 'δημοφιλία' ανάμεσα στη συντακτική ομάδα, ειδικά εαν σκεφθεί κανείς πόσο ανασφαλή όντα και με ψυχολογία όχλου είναι οι δημοσιογράφοι. Σ αυτήν ακριβώς την ψυχολογία της ανασφάλειας, στηρίχθηκαν οι μεγάλοι εκδότες σαν τον Κίτσο Τεγόπουλο και τον Χρήστο Λαμπράκη.
Η παρουσία 3 γνωστων στον επιχειρηματικό κόσμο ονομάτων στην εκδοτική ομάδα της εφημερίδας, τους επέτρεψε ν αντλήσουν σχετικά εύκολα το μικρό αρχικό κεφάλαιο (200.000 ευρώ) που χρειάστηκαν-οπως οι ίδιοι λένε για το ξεκίνημα. Ο Καραμήτσος σαν έμπειρος οικονομικός συντάκτης γνώριζε αρκετά καλά τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ενω οι δύο άλλοι δεν χρειαζόντουσαν συστάσεις. Αφού να σκεφθείς οτι μόνο ένας επιχειρηματίας που εξομολογούνταν μισομεθυσμένος τον χωρισμό του στα γραφεία της εφημερίδας, δεν έλειψε ούτε σ ενα φύλλο με τις ολοσέλιδες διαφημίσεις του. Αυτός μόνο έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να ξεμπροστιάσει την καλή του. Πιστεύουμε οτι πράγματι ο Θέμος και ο Μάκης, δεν έπαιρναν ούτε ευρώ απο το ταμείο της εφημερίδας μια και οι εκπομπές τους, τους επέτρεπαν να ζουν άνετα. Ο Καραμήτσος είχε τον μισθό του και ήταν αυτός που έτρεχε τα οικονομικά της εφημερίδας. Ο Τριανταφυλλόπουλος τον αποκαλούσε με το παρατσούκλι 'Σκρούτζ'.Στο διάστημα των 3 χρόνων που εκδίδεται η εφημερίδα προφανώς ο μειοψηφών Μάκης είχε ανεχθεί πολλά πλήγματα στον εγωισμό του. Γι αυτό και το εκρηκτικό τωρινό του ξέσπασμα.
Για τους τρίτους-τους απέξω- ο μεγαλύτερος συμβιβασμός του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ηταν ο αυτοευνουχισμός του απέναντι στον Σωκράτη Κόκκαλη. Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν απο τις εκπομπές του τα ρεπορτάζ για τις παράνομες μυκονιάτικες βίλλες, τις παράγγες, τις κατασκοπίες και την υπόλοιπη ανθολογία του μεγαλοεπειχειρηματία. Κι οχι μόνο αυτό. Το 'Πρώτο Θέμα' εδωσε μάχη μέσα απο δημοσιεύματα για να κερδίσει η ΙΝΤRALOT και τον τελευταίο διαγωνισμό του ανυπόληπτου ΟΠΑΠ! Θα μου πεις εδω, κοτζάμ πρωθυπουργός κάθησε σαν κότα πλουμιστή, λυράτη απέναντι στον Κόκκαλη-ολόκληρος Βαρδινογιάννης υποτάχθηκε και τρώει τη μια κατάπα μετά την άλλη- ο Τριανταφυλλόπουλος θα έβγαζε το φίδι απο την τρύπα;συντάκτης του ΘΕΜΑΤΟΣ ;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
... το να τα ακούς από ανθρώπους που ζήσανε ή μάλλον ήταν τα γεγονότα όσο να 'ναι σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα.Αυτό.
... η άρνηση του Τσίρκα οδήγησε στην διαγραφή του από το Κόμμα.
Αφού δεν τον καθάρισαν, πάλι καλά να λέει.
Τις 'Ακυβέρνητες πολιτείες' τις έχω στη βιβλιοθήκη που 'κληρονόμησα' από τον πατέρα μου. Να δω πότε θα καταφέρω να το διαβάσω. -
Η τριλογία 'Ακυβέρνητες πολιτείες' είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα του 20ου αιώνα...Κέντημα...
Είχα την ευκαιρία να διορθώσω κυρίως γλωσσικά αλλά και να επεξεργαστώ γενικότερα το memoire (για το μεταπτυχιακό της, DEA) μιας φίλης στο Παρίσι με θέμα την τριλογία του Τσίρκα όπου και προσέγγισα το έργο και λίγο πιο επιστημονικά : αυτό δεν έκανε παρά να ενισχύσει την άποψή μου για το αριστούργημα του πράγματος
-
Θα με βάλετε σε βάσανα, το βλέπω να' ρχεται...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τις 'Ακυβέρνητες πολιτείες' τις έχω στη βιβλιοθήκη που 'κληρονόμησα' από τον πατέρα μου. Να δω πότε θα καταφέρω να το διαβάσω.
Παρατα το φορουμ για δυο τρεις μερες και διαβασε τη 'Λεσχη' ΤΩΡΑ.
Δεν θα κανεις παραπανω γιατι θα σε συναρπασει τοσο πολυ που θα το ρουφηξεις μια κι'εξω.
Ειναι σιγουρο οτι μετα απο το πρωτο θα συνεχισεις την αναγνωση και των αλλων δυο. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Παρατα το φορουμ για δυο τρεις μερες και διαβασε τη 'Λεσχη' ΤΩΡΑ.
Δεν θα κανεις παραπανω γιατι θα σε συναρπασει τοσο πολυ που θα το ρουφηξεις μια κι'εξω.
Ειναι σιγουρο οτι μετα απο το πρωτο θα συνεχισεις την αναγνωση και των αλλων δυο.Είχες δίκαιο!
-
Ο «ΙΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΦΙΛΕ, ΦΕΡΕ ΦΙΛΟ, ΦΑΓΕ, ΦΥΓΕ»
Τα 5 φι της δημοσιογραφίαςhttp://www.enet.gr/online/online_text/c ... 4,90553504
-
Όχι ότι ο 'Ιός' υπήρξε ποτέ σοβαρός...
-
η ελευθεροτυπια ειναι γτπ
λυπαμαι, απλα η αποψη μου
ποσο δηθεν και αγανακτισμενοι πολιτικα ορθοι υποκριτες.
χειροτεροι και απ'τους φασιστες.
μας δουλευουνε ρεεεεε -
Η 'Ε' είναι εντελώς δήθεν.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η ελευθεροτυπια ειναι γτπyes we know that...
απλά μία άποψη ποστάρισα...για να βλέπουμε όλες τις πτυχές...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η ελευθεροτυπια ειναι γτπλυπαμαι, απλα η αποψη μου
μας δουλευουνε ρεεεεεΠραγματικά...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η ελευθεροτυπια ειναι γτπλυπαμαι, απλα η αποψη μου
μας δουλευουνε ρεεεεεΟτιδήποτε γεννιέται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως προθέσεως, μετά απο λίγο καιρό παίρνει τον γνωστό (κατηφορικό-γλοιώδη)δρόμο.
-
μας αφορά όλους...
Ισχυρό ναρκωτικό η κατάχρηση του Internet -Σύνδεσμος-
Συμπτώματα υπερβολικής χρήσης
• Ψυχοκινητική διέγερση, εκούσια ή ακούσια κίνηση δακτυλογράφησης των δακτύλων του χεριού, άγχος, έμμονη σκέψη για το Internet και όνειρα γι’ αυτό.
• Παραμονή στο διαδίκτυο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το επιτρεπτό (10 ώρες εβδομαδιαίως).
• Κατανάλωση υπερβολικού χρόνου και χρήματος σε δραστηριότητες σχετικές με το διαδίκτυο.
• Έκπτωση λειτουργικότητας του ατόμου σε κοινωνικό, οικογενειακό, προσωπικό επίπεδο.
• Παραμέληση της προσωπικής φροντίδας και υγιεινής. -
• Παραμονή στο διαδίκτυο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το επιτρεπτό (10 ώρες εβδομαδιαίως).
• Κατανάλωση υπερβολικού χρόνου και χρήματος σε δραστηριότητες σχετικές με το διαδίκτυο.δηλωνω ενοχος 100%
Οτιδήποτε γεννιέται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως προθέσεως, μετά απο λίγο καιρό παίρνει τον γνωστό (κατηφορικό-γλοιώδη)δρόμο.
και στα περιοδικα ισχυει αυτο;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
η ελευθεροτυπια ειναι γτπ
λυπαμαι, απλα η αποψη μου
μας δουλευουνε ρεεεεεΟτιδήποτε γεννιέται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως προθέσεως, μετά απο λίγο καιρό παίρνει τον γνωστό (κατηφορικό-γλοιώδη)δρόμο.
Όσο κι αν θα'θελα να το αρνηθώ, δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω...
-
ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΣΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996-2006(πηγη Βημα της Κυριακης)
1996 33390384
1997 23230669
1998 14689626
1999 14859088
2000 10908212
2001 14179078
2002 10637519
2003 9517001
2004 7529767
2005 9532526
2006 7628019ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Πως θα ζησουν οι βανδηδες και βισσυδες ε?
-
H πειρατεία σκοτώνει την μουσική.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]