-
Γενικά την bmw για διάφορους λόγους.Η 116 έχει κάποιο νόημα αν και σχετικά
αδύναμη.Είναι καλή οδηγικά,εξαιρετική ποιοτικά και πισωκίνητη.Εκτός των άλλων το α3 σύντομα θα ανανεωθεί οπότε.... -
H πίσω κίνηση της 116 χάνει το νόημά της με την έλλειψη δύναμης. Όμορφο και ιδιαίτερο αμάξι αλλά αξίζει μόνο στις δυνατές εκδόσεις της για να μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές της, διαφορετικά πάνε χαμένα τα ατού του αυτοκινήτου πέραν του πουλ μουρ.
Ενώ το Audi έχει ικανό για τα κιλά του κινητήρα με πολλή ροπή, είναι άνετο και ταυτόχρονα έχει πολύ καλό στήσιμο, χαμηλή κατανάλωση, κορυφαίο εσωτερικό χωρίς τσιγκουνιές πουθενά και με τα 3.000 ευρώ στη διαφορά τιμής από τη BMW βάζεις S-tronic (DSG) και δεν σε βλέπει ούτε στα όνειρά της η 116 -
Ο κινητήρας της 116 είναι πολύ καλός.Επίσης με τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας είναι εξίσου αν όχι οικονομικότερη.Το εσωτερικό της 116 θα μου
επιτρέψεις να πώ πως είναι το κορυφαίο και όχι του Audi.Μπορούν οι κάτοχοι
βέβαια των αντίστοιχων αμαξιών να μας διαφωτίσουν περισσότερο.Οσο για την δύναμη έχεις δίκιο χρειάζεται παραπάνω για να δείξει τα όρια του.
Δεν αναφερόμουν σε αυτό όμως.Αναφερόμουν περισσότερο στα κρατήματα, στο εξαιρετικό τιμόνι, στην ακαμψία και γενικά στην αίσθηση που σου δίνει το αυτοκίνητο,τομέας στον οποίο υπερτερεί του audi imo.Εξάλου δεν θεωρώ πως το Α3 προσφέρει κάτι παραπάνω απο ένα golf 1,4 οδηγικά.
Τώρα αν κάποιος θέλει κάτι ποιοτικό με ικανό κινητήρα και πιο λογικό οικονομικά,χωρίς ιδιαίτερο κάψιμο για τα οδηγικά χαρακτηριστικά τότε ναι ,Α3
Το dsg είναι υπερβολικό για τον 1,4 του α3 δε νομίζεις???
Τώρα για τα νορμάλ κιβώτια δεν τίθεται θέμα για το πιο είναι το καλύτερο....Ps με τους καρόδρομους με την ελάχιστη πρόσφυση που έχουμε στην Ελλάδα
η υπερστοφή δεν είναι και τόσο σπάνια ακόμα και για 122hp -
νομιζω οτι η 116 ειναι πιο σαφης και πιο ειλικρινης σε οτι αφορα το τι προσφερει!
-
Α3 1.8TFSI
-
Αρχικά να πω πως δεν σκοπεύω να πουλήσω το Leon! Απλά χρειάζομαι και δεύτερο μιας και η αδελφή μου άρχισε να έχει αξιώσεις στο λέοντα! Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό με εξαίρεση τις τελικές και το αν έχω τρίτο άτομο μέσα!
Αυτό που ψάχνω είναι κάτι όμορφο, με όνομα, σπορ, με αξιοπρεπείς επιδόσεις και φυσικά το 30000 είναι ήδη στα όρια! Πολύ θα ήθελα και ένα πιο γρήγορο κινητήρα (ειδικά λόγο του ότι έχω περάσει αρκετές ώρες στο τιμόνι 3λιτρου) αλλά το budjet με περιορίζει!
-
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι είναι τραγικά άκυρο να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις ένα ...γερμανικό λεόν αφού μιλάμε για τα ίδια κυβικά! Αν τώρα οι επίτυχίες στο αντίθετο φύλο είναι πεσμένες και νομίζεις ότι ένα πουλ μουρ τουτού θα σε βοηθήσει ας συνοψίσουμε τα + και τα - του Α3 σε σχέση με την 1 από έναν που ούτε έχει οδηγήσει κανένα (απλά έχει μπει) και ούτε αντικειμενικός είναι
Α3
- Χώροι
- Επιδόσεις
- Σχήμα (αν το δει αυτό ο ΚΥΑΝ θα με )
- Εσωτερικό
- Μάλλον πιο αξιόπιστο*
- Προσθιοκίνηση
- Ουσιαστικά ένα γκόλφ/λεόν/οκτάβια είναι
- Παθητική ασφάλεια (σε σχέση με την 1)
Προσωπικά θα προτιμούσα την 1 γιατί αν θες το Α3 παίρνεις ένα ...γκολφ ή ακόμα λεόν ( ) και έχεις γλιτώσει αρκετά λεφτά και έχεις κερδίσει ένα αστεράκι παθητικής ασφάλειας στο γκόλφ. Στο ίδιο ακριβώς δίλλημα ήταν φίλη μου και χτες μου ανακοίνωσε ότι μία μπλε 116 θα έρθει σύντομα στην πόρτα της.
- Εντύπωση που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά στον τράβελμαν με βάση τις βλάβες γνωστών με μπεμβέ, μην κολλάς σε αυτό...
-
Αν εξαιρέσουμε την τιμή θα προτιμούσα bmw 1. Είναι ένα ξεχωριστό αμάξι από κάθε άποψη. Design, Πίσω κίνηση, χαρακτήρας. Επιπλέον είναι πιο φρέσκο από το Α3, και βελτιωμένο μετά το facelift.
Παρόλα αυτά το Α3 είναι ένα ολοκληρωμένο ποιοτικό αυτοκίνητο που έγινε και πιο γρήγορο χάρη στον τουρμπο 1.4, και η τιμή του το κάνει πολύ πιο συμφέρουσα αγορά από την bmw.
Άρα με την καρδιά θα διάλεγα την 1, με την λογική το Α3.
Επειδή η ψήφος όμως είναι τζάμπα, ψηφίζω την 1. -
Ο χρήστης RTouris έγραψε:
Α3 1.8TFSI++++
Γιατί:
η 116i sport (122ps) κοστίζει 27,250 ευρώ,
το Α3 1.8Τ Αmbition-ίδιος εξοπλισμός (160ps) κοστίζει 28,000 ευρώ. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Α3 1.8TFSI
++++
Γιατί:
το Α3 1.8Τ Αmbition-ίδιος εξοπλισμός (160ps) κοστίζει 28,000 ευρώ.+oo. Δεν θα το σκεφτόμουνα δευτερόλεπτο παραπάνω...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Α3 1.8TFSI
++++
Γιατί:
το Α3 1.8Τ Αmbition-ίδιος εξοπλισμός (160ps) κοστίζει 28,000 ευρώ.Δεν το σκέφτηκα αρχικά
-
-
116 γιατί με αηδιάζει το group VAG και κυρίως η AUDI. Ελπίζω να βοήθησα .
-
Ο χρήστης akiskev έγραψε:
116 γιατί με αηδιάζει το group VAG και κυρίως η AUDI. Ελπίζω να βοήθησα .Eίναι κι αυτό ένα επιχείρημα
-
BMW... η πίσω κινηση λεει πολλά!
-
Ένα λευκό BMW 116 Sport 3d 122hp με ηλιοροφή για μένα παρακαλώ
Περιμένω να βγει ο χρόνος, να κατασταλλάξω ότι όντως θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο και να πάω να το κάνω ένα test drive για αρχή..... που το αποφεύγω μέχρι τώρα, γιατί θεωρώ πως αν το δοκιμάσω, δε θα μπορέσω να αντισταθώ μετα
To A3 εμφανισιακά τουλάχιστον (προσωπικά) το έχω βαρεθεί . . . .
-
Εμφανισιακά έχεις και ένα δίκιο, συμφωνώ μπορεί να το βαρέθηκες, αλλά οδήγησε ένα Α3 1.8Τ STronic πρώτα και μετά αποφάσισε...Επέστρεψα από test drive Α3 STronic και ένα έχω να πω, περιμένω πως και πως τον Ιανουάριο για την παραλαβη
-
προσωπικά όταν αλλάζω αυτοκίνητο προσπαθώ να πάρω κάτι αισθητά καλύτερο σε επιδόσεις και handling.
Αυτό σημαίνει ότι από τα 115 άλογά σου θα ανέβεις μόνο 5 άλογα δλδ αναιπαίσθητη διαφορά, χωρίς να κερδίσεις τίποτα ουσιαστικό στο handling.
Εγώ θα έπερνα κάτι σαφώς πιο γρήγορο όπως astra 1.6T, golf tsi/gt, ή ακόμα το leon με τον 1.8TFSI.
Φυσικά αν φτάνουν τα λεφτά α3 1.8TFSI
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
προσωπικά όταν αλλάζω αυτοκίνητο προσπαθώ να πάρω κάτι αισθητά καλύτερο σε επιδόσεις και handling.+1000
Αν το τωρινό σου αυτοκίνητο δέν έχει κάποιο πρόβλημα τότε δέν αξίζει να το αλλάξεις με άλλο που θα είναι 'μία απ' τα ίδια'.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Στα λεφτά που παίζει η 116 27-28Κ ,παίζει και το 1.8Τ
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Στα λεφτά που παίζει η 116 27-28Κ ,παίζει και το 1.8Τ
πολυ σωστος αλλωστε η 116 ειναι εκτρωμα και μονο κατ'εφημισμο πισωκινητη και θα μου πει καποιος γιατι oι σκατενιες bmw 116,316 ειναι τοσο πανακριβες ενω η 335 για αυτα που σου προσφερει εχει μια λογικη τιμη???ακομα και η Μ3 ειναι φθηνη για αυτο που ειναι η 116 ομως ΟΧΙ!!!!δε μπορω να καταλαβω αυτη τη λογικη
BMW 116 vs Audi A3 1.4