-
Όχι μόνο 4L...χρόνια κατρελίτιδα, γείτονα!
-
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Όχι μόνο 4L...χρόνια κατρελίτιδα, γείτονα!Καλώς μας ήρθες!
-
Όχι μόνο 4L...χρόνια κατρελίτιδα, γείτονα!Βρε ο Άγγελος είσαι;
-
Το εσωτερικό μνημόνιο-εντολή για την ανάπτυξη του 4L συνοψιζόταν ως εξής: 'φτιάξτε κάτι σαν το 2CV, αλλά όχι τόσο άσχημο'!
Ωστόσο, το 2CV ήταν ένα από τα πιο έξυπνα αυτοκίνητα του 20ου αιώνα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξω, θα έπαιρνα μια Lancia Flaminia Coupe 2.8.Λοιπον... και εμένα μου αρέσει πολύ, ωστόσο μιλάμε για την κορυφαία Lancia που μπορείς να αγοράσεις. Δε θα κρίνεις το μέσο οδηγό Lancia με βάση τον κάτοχο της Flaminia αλλά θα πρέπει να φέρεις στο νου σου την εικόνα του τυπικού ιδιοκτήτη Beta και Fulvia, το Τζανετάκο και άλλα όμορφα!
Αλλά για στάσου...χμμμμ, ποιος γνωστός αστέρας είχε Flaminia; H BeBe και ο Μαστρογιάννι!
Μυθικές προσωπικότητες, οπωσδήποτε!Μην το ψάχνεις. Αν το σκαλίσεις σε βάθος όλοι οι ιδιοκτήτες κλασσικών (και καθημερινών με κάτι παραπάνω από το μέσο όρο) κάτι κουβαλάνε από συμπλέγματα...
Πήρες κανένα αυτοκίνητο εσύ; Κάτι θυμάμαι πως έλεγες για alfa GT.
-
Όχι μόνο 4L...χρόνια κατρελίτιδα, γείτονα!καλως ηρθες ξενε...
τι να σε τραταρουμε?
εχεις γουστο βλεπω στα αυτοκινητα -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Βρε ο Άγγελος είσαι;
You guessed!!!
Αν το 2CV ήταν μία φορά έξυπνο, το 4L ήταν πέντε. Το βλέπω σαν μηχανολόγος, όχι σαν άρρωστος 4Lάκιας. Πόσα χαρακτηριστικά του αντιγράφηκαν (και αντιγράφονται ακόμη...) απο άλλους κατασκευαστές?
Επίσης, επειδή ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν κουβέντα για αντιγραφή, η Ρενώ αντέγραψε κατά κα΄ποιο τρόπο τη διάταξη του Traction Avant, όποιος άλλωστε έχει συγκρίνει κατασκευή 4L με 2CV θα διαπίστωσε ότι είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους. -
Δεν έχω πάρει ακόμα καινούργιο. Πάντως τα μαζεύω τα ευρουλάκια σιγά-σιγά... Θα δείξει. Εξακολουθώ να ψήνομαι για τη GT, αλλά η Brera μου έρχεται κάπως πιο καλά (πιο καινούργιο δάπεδο και το ΜΥ08 θα έχει σημαντικές και ουσιώδεις βελτιώσεις - άσε που ΔΕΝ έχει χώρους για πίσω επιβάτες ).
Τις 'κατώτερες' Lancia μην τις γελάμε καθόλου. Οι Beta ήταν χίλιες φορές καλύτερες σε κράτημα, συμπεριφορά, επιδόσεις και σχεδίαση από ο,τιδήποτε είχαν να παρουσιάσουν Βρετανοί και Γερμανοί. Η Fulvia ήταν έξοχα στημένη (κρίμα που η berlina ήταν ΤΟΣΟ συντηρητική σε εμφάνιση), ενώ και η Flavia ήταν ένα αυτοκίνητο τρομερά προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Οι άνθρωποι κυριολεκτικά ζωγραφίζανε.
-
Δε σας το είπα!
Τελειώσαμε με τα ρημάδια τα φανάρια μπροστά, καθαρίσαμε λίγο το χώρο της μηχανής (αύριο έχουμε το δεύτερο γύρο, αν μας το επιτρέψει ο καιρός) και κουμπώσαμε το φιλτροκούτι (φρεσκοβαμμένο! ).
Δεν άντεξα και έπεισα τον Καπαπή να βάλουμε όπως όπως τη μπαταρία και την κάναμε μια βόλτα!
Τώρα το μενού έχει θόλους (καθάρισμα κέρωμα) και ένα μικροσέρβις με λαδια και υγρά για το αυτόματο κιβώτιο (έχει και κάτι φιλτράκια που πρέπει να τα καθαρίσουμε). -
Δεν έχω πάρει ακόμα καινούργιο. Πάντως τα μαζεύω τα ευρουλάκια σιγά-σιγά... Θα δείξει. Εξακολουθώ να ψήνομαι για τη GT, αλλά η Brera μου έρχεται κάπως πιο καλά (πιο καινούργιο δάπεδο και το ΜΥ08 θα έχει σημαντικές και ουσιώδεις βελτιώσεις - άσε που ΔΕΝ έχει χώρους για πίσω επιβάτες ).Τις 'κατώτερες' Lancia μην τις γελάμε καθόλου. Οι Beta ήταν χίλιες φορές καλύτερες σε κράτημα, συμπεριφορά, επιδόσεις και σχεδίαση από ο,τιδήποτε είχαν να παρουσιάσουν Βρετανοί και Γερμανοί. Η Fulvia ήταν έξοχα στημένη (κρίμα που η berlina ήταν ΤΟΣΟ συντηρητική σε εμφάνιση), ενώ και η Flavia ήταν ένα αυτοκίνητο τρομερά προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Οι άνθρωποι κυριολεκτικά ζωγραφίζανε.
ναι οταν δουλευε ηταν κορυφη
καλο για να το χει ο γειτονας, οχι εσυ
12 περιπου χρονια μας εφυγε ο τακος....
3 ανακατασκευες και τελικα πουληθηκε σαπια
αγοραστηκε 540χιλιαδες(1600 το 1979, οταν η 316 ειχε 580) και πουληθηκε 200χιλιαδες το 91
πρεπει να μας στοιχισε ενα διαμερισμα σε επισκευες -
Βρε ο Άγγελος είσαι;
You guessed!!!
Αν το 2CV ήταν μία φορά έξυπνο, το 4L ήταν πέντε. Το βλέπω σαν μηχανολόγος, όχι σαν άρρωστος 4Lάκιας. Πόσα χαρακτηριστικά του αντιγράφηκαν (και αντιγράφονται ακόμη...) απο άλλους κατασκευαστές?
Επίσης, επειδή ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν κουβέντα για αντιγραφή, η Ρενώ αντέγραψε κατά κα΄ποιο τρόπο τη διάταξη του Traction Avant, όποιος άλλωστε έχει συγκρίνει κατασκευή 4L με 2CV θα διαπίστωσε ότι είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους.με το 4l εζησα απιστευτα σκηνικα τρια περιπου χρονια
με το 2cv δεν αντεξα ουτε 6 μηνες, το πηρα μετα το 4l, και ηταν και σαπακι σε 3 μηνες
αλλα το δικαιολογω γιατι ηταν εισαγωγης
το 4λινο ηταν κορυφη, το αμαξι της παρεας μας
ειχαμε και σχεδον την ιδια ηλικια, ηταν 63 μοντ.που θα μου παει....
-
Όχι ότι την 316 Ε21 θα την είχες ακόμα... Κι αυτές δαντέλα γίνονταν απ'τη σκουριά, απλά μόνο για τα ιταλικά και τα γαλλικά λέμε ότι βγάζουν προβλήματα. Αλήθεια, σκέφτηκες το ενδεχόμενο να είχες πέσει σε 'μαστοράντζες' της κακιάς ώρας; Γιατί εγώ, από την ώρα που έκανα το λάθος να εμπιστευθώ τη χανιώτικη αντιπροσωπεία με ένα Lancia Y10 που είχα, κόντεψα να πάθω δέκα εγκεφαλικά.
-
Τις 'κατώτερες' Lancia μην τις γελάμε καθόλου. Οι Beta ήταν χίλιες φορές καλύτερες σε κράτημα, συμπεριφορά, επιδόσεις και σχεδίαση από ο,τιδήποτε είχαν να παρουσιάσουν Βρετανοί και Γερμανοί. Η Fulvia ήταν έξοχα στημένη (κρίμα που η berlina ήταν ΤΟΣΟ συντηρητική σε εμφάνιση), ενώ και η Flavia ήταν ένα αυτοκίνητο τρομερά προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Οι άνθρωποι κυριολεκτικά ζωγραφίζανε.Έχω τρέξει σε ράλλι με fulvia (τετράπορτη και coupe) και οπωσδήποτε δε διαφωνώ μαζί σου. Η τετράπορτη, ξέρεις, είναι πιο ισορροπημένη και καλύτερη στο δρόμο από την coupe! Η πρώτη σειρά δε, δεν είναι καθόλου άσχημη σε εμφάνιση!
Το μόνο πρόβλημα με τους Ιταλούς είναι ότι δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν της ομολογουμένως έξοχες ιδέες τους σε κατασκευές που θα μπορούσαν να διαρκέσουν κάποια χρόνια. Οι Beta ήταν τέλειες στο δρόμο αλλά τώρα δεν υπάρχει καμμία γιατί όλες σάπισαν ενώ, μη μπορώντας να τις υποστηρίξουν σωστά, είναι τόσο ακριβές στη συντήρησή τους που είναι εντελώς ασύμφορες.
Δυστυχώς, σε πραγματική κλίμακα ακόμα και αν έχεις τα χρήματα να υποστηρίξεις ένα ακριβό αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα τη Flaminia, η συνύπαρξη με αυτό δεν είναι και τόσο ρόδινη όσο μπορεί να αφήνουν τα περιοδικά (ή η φαντασία μας) να φαίνεται... Στην πράξη πιστεύω ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα είναι τόσο σπαστικό, τόσο στην εύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών για συντήρηση-αποκατάσταση όσο και στη δυσκολία εργασιών, που θα χαλάει όλη την πλάκα. Τελικά, βλέπεις, αναγκαζόμαστε να κάνουμε μερικούς γενναίους συμβιβασμούς προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε το χόμπυ μας χωρίς να ξεπαραδιαστούμε ή να μας γίνουν τα νεύρα κομμάτια. Και η mercedes ακριβώς εκεί δεν πιάνεται απο κανέναν άλλο κατασκευαστή. Είναι πραγματικά ευχάριστα να ασχολείσαι μαζί τους και λειτουργούν εντελώς αγχολυτικά σε ένα ράλλι ή μια μεγάλη εκδρομή (τη στιγμή που με τη Lancia ή την Alfa θα ήσουν στην πρίζα!).Για τη brera δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Με το καλό!
-
Πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα των ανταλλακτικών με τις παλιές Lancia. Τραγική κατάσταση. Η Μ-Β το ξέρουμε ότι δεν πιάνεται στην υποστήριξη, αλλά για στούκαρε μια 280SE 3.5 (σχετικά εύκολο - αιωρούμενα ημιαξόνια γαρ...) και έλα να μου πεις πόσο θα σου πάει καινούργιος προφυλακτήρας...
3 Νοεμβρίου πάω Ηράκλειο να οδηγήσω τη Brera 2.2. Να δω τι συμπέρασμα θα βγάλω. Εδώ στα Χανιά ο αντιπρόσωπος παίρνει όνομα και τηλέφωνο για να σε βάλει σε λίστα αναμονής για test drive της 159, αλλά ποτέ δεν σου κλείνει ραντεβού. Το αμάξι είναι ΠΑΝΤΑ έξω από την αντιπροσωπεία και ΠΟΤΕ στο δρόμο. Τον περιμένω τον τύπο 8 μήνες τώρα . Άλλοι αντιπρόσωποι σπεύδουν αμέσως να σε εξυπηρετήσουν, αυτός κάνει τον ψόφιο κοριό... Λες και δεν θέλει να πουλήσει. Αλλά ας μην είχε επίσης τις αντιπροσωπείες των Skoda και Subaru και τα λέγαμε...
-
Πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα των ανταλλακτικών με τις παλιές Lancia. Τραγική κατάσταση. Η Μ-Β το ξέρουμε ότι δεν πιάνεται στην υποστήριξη, αλλά για στούκαρε μια 280SE 3.5 (σχετικά εύκολο - αιωρούμενα ημιαξόνια γαρ...) και έλα να μου πεις πόσο θα σου πάει καινούργιος προφυλακτήρας...Πανάκριβος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τον πάρεις καινούργιο! Έχει 250 ευρώ (και βρίκεται πανεύκολα) σε άριστη κατάσταση μεταχειρισμένος. Από μόνος του δε, δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει (αν δεν το παρκάρεις σε κανένα λιμάνι για 5-10 χρόνια). Με λίγη σαπουνάδα και σύρμα κατσαρόλας ακόμα και το χειρότερο γίνεται αστέρι!
Όσο για τη συμπεριφορα της 280, συγγνώμη ρε συ, αλλά αν πάρεις ΜΒ για να τη στρίβεις (δεδομένου ότι μιλάμε για κλασσικό αυτοκίνητο) πρέπει να είσαι λίγο στόκος. Σαν αυτοκίνητο λιμουζινέ στέκεται μια χαρά και με την αερανάρτηση είναι εντελώς μαγικό χαλί...Γενικά, ψήνεσαι για κάποιο οικονομικό κλασσικό αυτή την εποχή;
3 Νοεμβρίου πάω Ηράκλειο να οδηγήσω τη Brera 2.2. Να δω τι συμπέρασμα θα βγάλω. Εδώ στα Χανιά ο αντιπρόσωπος παίρνει όνομα και τηλέφωνο για να σε βάλει σε λίστα αναμονής για test drive της 159, αλλά ποτέ δεν σου κλείνει ραντεβού. Το αμάξι είναι ΠΑΝΤΑ έξω από την αντιπροσωπεία και ΠΟΤΕ στο δρόμο. Τον περιμένω τον τύπο 8 μήνες τώρα . Άλλοι αντιπρόσωποι σπεύδουν αμέσως να σε εξυπηρετήσουν, αυτός κάνει τον ψόφιο κοριό... Λες και δεν θέλει να πουλήσει. Αλλά ας μην είχε επίσης τις αντιπροσωπείες των Skoda και Subaru και τα λέγαμε...
Ήμουν στα Χανιά πριν μια βδομάδα (στο συνέδριο για τα NDT, αν έχεις υπόψη σου). Είναι τραγικοί σαν οδηγοί, ρε γαμώτο, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να κυκλοφορήσω τόσο ακριβό αυτοκίνητο εκειπέρα!
-
Τώρα όχι, γιατί δεν παίζει σάλιο. Κι αν οι επίγονοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας μας το κλείσουν με καμμιά κατάληψη, θα μείνω για καιρό απλήρωτος (πληρώνομαι μέσω ΕΛΚΕ, όπως όλοι όσοι δουλεύουν σε ερευνητικά προγράμματα). Αλλά τι τα θες, ο Αλαβάνος θέλει να εξυπηρετήσει το κατεστημένο του, να μη γίνεται ΚΑΜΜΙΑ έρευνα στη χώρα και να βγαίνουν οι φοιτητές ανεκπαίδευτοι, χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα, άρα με απαξιωμένα πτυχία, βορά σε όποιον εργοδότη τους πει 'αφού δεν ξέρεις τη δουλειά, θα σε πληρώνω λες και είσαι από ΙΕΚ' και έτσι, εξαθλιωμένοι, να αποτελούν τον ιδιωτικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ...
-
Εξαθλιωμένοι θα ήταν ούτως ή άλλως. Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει αντιληπτό, κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Με τη μόνη διαφορά ότι τώρα μπορεί να μην πεθαίνεις (σωματικά) στα 35 σου...Δεν έχει καμμία σχέση με το αν ξέρεις ή δεν ξέρεις τη δουλειά, καλό είναι να ξέρεις τη θέση σου!
Απαισιόδοξο αλλά πέρα για πέρα αληθινό, πίστεψέ με! -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
καλως ηρθες ξενε...
τι να σε τραταρουμε?
εχεις γουστο βλεπω στα αυτοκινηταΆγγελε νάτος τσίμπησε ο Βαγγέλης!
Όταν έχεις όρεξη δεν μας κάνεις μία παρουσίαση του 4L στο thread 'Kλασσικά αυτοκίνητα'; Είσαι ο καταλληλότερος γι'αυτό!
-
Σορρυ μαγκες εισαστε οφ τοπικ
για ξανα στο θεμα
Youtube Video
ACE CAFE-Το καφενείο των "ιστορικών"