-
Νεωτερα απο το ανατολικο μετωπο.
Το MINI χανει λαδια απο τη φλαντζα του καρτερ ,η οποια θελει αλλαγη,οπως και οι σωληνες απο το δοχειο του υδραυλικου τιμονιου μεχρι την αντλια.
Επισης εχει καει η πρωτη σκαλα του βεντιλατερ και δουλευει μονο η δευτερη ,δηλαδη ενεργοποιειται καπου στους 100 βαθμους. -
Ο χρήστης panos86 έγραψε:
Όλα καλά με το MINI τελικά takis_koll;Πανο το περασα εχθες απο ελεγχο (bosch servise-64εθρο?? )Ολα καλα,απο μηχανικα φυσαει!!Ουτε σταγονα διαροης πουθενα!Μονο δισκους θα χρειαστει μου ειπε μπροστα(οχι ακομα βεβαια).Το μονο κακο ειναι οτι εχει σαπιο τελικο καζανακι και στο gear box πανω απο την ταπα εχει ενα σημαδι λες και κατι το εχει χτυπησει απο μεσα προς τα εξω!! Αλλα δεν εχει διαροη ουτε καποιο προβλημα στην λειτουργια του σασμαν...Μου ειπε ο τυποσ που το εχει οτι δεν εχει γινει τιποτα και ουτε το ειχε ποτε δει κανενας!!!Ο μαστορας εκει μου ειπε οτι αφου δουλευει καλα σημαινει οτι δεν εχει καποιο αμεσο προβλημα αλλα ουτε κ μπορει να υποσχεθει οτι μετα απο 2khm δεν θα σπασει πχ.....
Ο ιδιοκτητης μου ειπε να μου κανουμε ενα χαρτι σαν εγγυηση μονο για το σασμαν για ενα 6μηνο(αμα παθει κατι να πληρωθει 50/50).
Επισης στην οδηγηση κανει ενα φυσημα αναλογος με το γκαζι...Σαν να χανει η εξατμιση.Αλλα δεν ειδαμε κατι!Σαν να ειναι απο τα ηχεια που κανουν μερικες φορες λογο κακης γειωσης...Κατι σαν φυσημα δλδ...Τωρα δεν ξερω...το σκεφτομαι...Βασικα δεν εχω δει κ κατι αλλο που να με γεμιζει!!! Και ισως την κανω την κουτουραδα!!! Για δωσε καμια ιδεα τι διαολο μπορει να ειναι αυτο το ''φυσημα''...Θα μπορουσε να ειναι απο το σασμαν?Ακουγεται σαν να ερχεται κατω απο το τιμονι καπου μεσα... -
Takis_koll
Έχουμε και λέμε:
1)Το ότι δεν έχει διαρροή είναι σημάδι σωστής συντήρησης
2)Εξωτερική εμφάνηση σε καλή κατάσταση
3)Έλεγχος μηχανικών δεν βρέθηκε κάτι
4)Το σάπιο καζανάκι και η δίσκοι θα τα αντικαταστήσεις λόγο φυσιολογικής φθοράς
5)Σασμάν!Το ότι δεν έχει διαρροή είναι καλό.Το ότι υπάρχει κάποιο χτύπημα θέλει προσοχή, καθώς μετά μπαίνει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ειδικά για R50.Αν ανέβαζες κάποια φωτογραφία;
6)Σφύριγμα.Αν ο θόροβος ακούγεται είτε πατάς το γκάζι είτε όχι είναι κατα πάση πιθανότητα αεροδυναμικός.Σε άλλη περίπτωση μπορεί να προέρχεται είτε από το τελικό καζανάκι, είτε μπορεί να είναι κάποια εξαέρωση, είτε από πεταλούδα, είτε από ρουλεμάν, ακόμη μπορεί να είναι και ο τρόπος λειτουργίας του αυτοκινήτου. Πολλά μπορεί να παίζει!!! Στο δικό μου 2 - 3 φορές άκουσα έναν θόρυβο αλλά σταμάτησε μόνος του. Μπορεί να είναι δελεαστική η τιμή αλλά κουβαλάει 130.000 χλμ. Λογικό δεν είναι;Bakas94 το συγκεκριμένο αμάξι είναι πολύ καλό για αρχάριο οδηγό όπως ήμουν κι εγώ όταν το πήρα.Το θέμα είναι πώς το χρησιμοποιείς!Έχει ακριβή συσντήρηση , εκτός αν σε δικό σου μηχανικό σε πέρνει λιγότερα, καθώς η χαμηλή τιμή πρέπει να σε προβληματίζει γιατί αν δεν είναι θέμα κρίσης τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Καλύτερα αν μπορείς να βρείς πιο σύγχρονα μοντέλα. Γενικότερα φυσάει στην οδήγηση!!!
-
Panos86 ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες....εννοειται οτι πριν την αγορα θα το κοιταξω σε δικο μου μηχανικο για τυχον προβληματα....τωρα το θεμα της συντηρησης με προβληματιζει λιγο ...επειδη κι εμενα η τιμη μου φανηκε υποπτη(αν και μοντελο 2002 με σχετικα λιγα χλμ), ρωτησα στο μερος που το πουλανε και μου ειπαν οτι η τιμη ειναι αυτη μονο και μονο για να προσελκυσουν πελατες ελεω κρισης ....θα δειξει!!!!
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/3557771/ Αν εννοείς αυτό, δεν είδες τη διαφορά χρώματος στο πίσω αριστερό φτερό που βγάζει μάτι?
-
Takis_koll
Έχουμε και λέμε:
1)Το ότι δεν έχει διαρροή είναι σημάδι σωστής συντήρησης
2)Εξωτερική εμφάνηση σε καλή κατάσταση
3)Έλεγχος μηχανικών δεν βρέθηκε κάτι
4)Το σάπιο καζανάκι και η δίσκοι θα τα αντικαταστήσεις λόγο φυσιολογικής φθοράς
5)Σασμάν!Το ότι δεν έχει διαρροή είναι καλό.Το ότι υπάρχει κάποιο χτύπημα θέλει προσοχή, καθώς μετά μπαίνει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ειδικά για R50.Αν ανέβαζες κάποια φωτογραφία;
6)Σφύριγμα.Αν ο θόροβος ακούγεται είτε πατάς το γκάζι είτε όχι είναι κατα πάση πιθανότητα αεροδυναμικός.Σε άλλη περίπτωση μπορεί να προέρχεται είτε από το τελικό καζανάκι, είτε μπορεί να είναι κάποια εξαέρωση, είτε από πεταλούδα, είτε από ρουλεμάν, ακόμη μπορεί να είναι και ο τρόπος λειτουργίας του αυτοκινήτου. Πολλά μπορεί να παίζει!!! Στο δικό μου 2 - 3 φορές άκουσα έναν θόρυβο αλλά σταμάτησε μόνος του. Μπορεί να είναι δελεαστική η τιμή αλλά κουβαλάει 130.000 χλμ. Λογικό δεν είναι;Ο Μ@κ@κ@ς δεν εβγαλε μια φωτογραφια!!! Το χτυπημα ειναι σαν να εχει γινει απο μεσα προς τα εξω...σαν να εχει ενα καρουμπαλακι φαντασου!!
Ο θορυβος δεν ηταν απο μεταλικο μερος π.χ ρουλεμαν...Ηταν σαν αερας και μονο οταν παταγες το γκαζι και οσο το παταγες! Φοβαμαι μηπως ειναι απο το σασμαν,αλλα απο την αλλη δεν κανει τον ηχο του σφυριγματος...σαν παρασητα ενα πραγμα...Περιεργο...Πρεπει να το παω στη BMW να το δει!
Τωρα οσο αφορα το Khm δεν νομιζω οτι ειναι και πολλα για 8 ετων αυτοκινητο..Φυσιολογικα μου φενονται!15.000 τον χρονο!
Ρωτησα εδω για σασμαν μεταχειρησμενο και μου ειπαν 500ευρω με την τοποθετηση! -
Tasos96 ναι αυτο ειναι....δεν το προσεξα αν και πηγα και το ειδα απο κοντα...δε ξερω φαινεται τοσο πολυ?
-
Ο χρήστης Bakas94 έγραψε:
Panos86 ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες....εννοειται οτι πριν την αγορα θα το κοιταξω σε δικο μου μηχανικο για τυχον προβληματα....τωρα το θεμα της συντηρησης με προβληματιζει λιγο ...επειδη κι εμενα η τιμη μου φανηκε υποπτη(αν και μοντελο 2002 με σχετικα λιγα χλμ), ρωτησα στο μερος που το πουλανε και μου ειπαν οτι η τιμη ειναι αυτη μονο και μονο για να προσελκυσουν πελατες ελεω κρισης ....θα δειξει!!!!Εγω προτεινω να παρεις κατι αλλο .Κατι πιο αξιοπιστο και πιο οικονομικο στη συντηρηση και στην αποκατασταση βλαβων.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Panos86 ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες....εννοειται οτι πριν την αγορα θα το κοιταξω σε δικο μου μηχανικο για τυχον προβληματα....τωρα το θεμα της συντηρησης με προβληματιζει λιγο ...επειδη κι εμενα η τιμη μου φανηκε υποπτη(αν και μοντελο 2002 με σχετικα λιγα χλμ), ρωτησα στο μερος που το πουλανε και μου ειπαν οτι η τιμη ειναι αυτη μονο και μονο για να προσελκυσουν πελατες ελεω κρισης ....θα δειξει!!!!
Εγω προτεινω να παρεις κατι αλλο .Κατι πιο αξιοπιστο και πιο οικονομικο στη συντηρηση και στην αποκατασταση βλαβων.
Κωστη μετα εχω δει αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3197757/ αλλα μ αυτο ειμαι πιο επιφυλακτικος γιατι και ιδιωτης το πουλαει και νομιζω οι πινακιδες ειναι leasing οποτε λογικα εχει περασει απο πολλα χερια...τι λες?
-
Bakas94, κοίτα να δείς... Νομίζω έχεις παρανοήσει κάποια θεματάκια. Καταρχήν αγοράζοντας αμάξι από ιδιώτη έχεις ΠΟΛΥ μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρεις έμπιστο προϊόν. Το μόνο που ενδιαφέρει τον μαντρά είναι να βγάλει κέρδος, πίστεψέ με το 99% των μαντράδων λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Ενώ υπάρχουν ακόμη και μερικοί ιδιώτες-περίπτωση που θα πουν την αλήθεια, διότι είναι της άποψης πως κάποιος άλλος θα χαρεί το αμάξι τους και θα πρέπει να ξέρει τα πάντα γι' αυτό. Επιπλέον, δεν σημαίνει ότι όποιο αμάξι έχει πινακίδες Αθήνας μπορεί να είναι από leasing. Το αμάξι μπορεί στο παρελθόν να ήταν, δεν το αποκλείω εντελώς, αλλά δεν είναι στάνταρ! Ο μόνος τρόπος να το ανακαλύψεις είναι να έχεις ''κονέ'' με ασφαλιστή, και αυτός να ψάξει στην ΥΣΑΕ για προηγούμενους ιδιοκτήτες...
Ωραία Cooperάκια φαίνονται κι αυτά:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3489791/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3449601/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3562551/
Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να είσαι Σαλόνικα, και αυτά είναι όλα Αθηναϊκά! Στη Βόρεια Ελλάδα δεν βρήκα τόσα πολλά Cooper σε αυτήν την τιμή...
Τώρα... αν δεν είσαι κολλημένος με το look του Mini, θα μπορούσα να σου προτείνω και το Fiesta 1.6 Sport, το Swift 1.6 Sport, ενώ θα μπορούσες να δεις και Μito, αν μπορείς να ''παίξεις'' σε μεγαλύτερο μπάτζετ. -
Taso ευχαριστω για τη βοηθεια...μονο για μινι ενδιαφερομαι παντως και στη Θεσσαλονικη...εχω βρει δυο-τρια και το ενα ανηκει σε ιδιωτη...ειναι αυτο που εχω ανεβασει παραπανω...πως το βλεπεις?
-
Tasos96 συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, όσον αφορά τα λεγόμενά σου.Καλύτερα από ιδιώτη!Αν ξαναγόραζα δεν θα πήγαινα σε μάντρα...
Από όλα τα MINI θα πήγαινα σε αυτό λόγο εμφάνισης αφού πρώτα πήγαινε στο γιατρό για διάγνωση προβλημάτων.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3562551/
Bakas94 το MINI φαίνεται πολύ όμορφο αν και λίγο τα μαύρα χρωμίου με . Πήγαινε και δες το!!!! -
Προέρχεται από μεγάλο σέρβις, μεγάλο ατού. Από εμφάνιση εμένα δεν με τρελαίνει, ούτε με χαλάει. Αλλά η εμφάνιση στο Mini είναι θέμα υποκειμενικό, γι' αυτό και το ''χτίζεις'' όπως θέλεις όταν το παραγγέλνεις. Εγώ λέω να του ρίξεις μια ματιά!!
-
Πανο πολλα μου φαινονται τα χλμ γι αυτο που μου προτεινες...ασε που δεν μπορω να κατεβω αθηνα!!!Θα παω να δω το κοκκινο του ιδιωτη ..τα χαρακτηριστικα που γραφει μου αρεσαν και το γεγονος οτι εχει κανει αρκετα σερβις
-
Απλά το πήρα βάση ομορφιάς.Όμως έχεις δίκιο για τα χλμ.Περιμένουμε νέα σου συνδημότη Bakas94
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2345917/ αυτο πως το βρισκετε?
-
Αν και την περίμενα πιο καθαρή τη μηχανή τεσ.πα.Γενικά φαίνεται μια χαρά!Να κοιτάξεις σασμάν, ημιαξόνια και ψαλίδια 1000% γιατί τα r50 πονάνε.Τι θέσεις γιατί βγάζουν μέχρι του '05 pro facelift αστοχία υλικού, όπως το δικό μου. Όπως επίσης την ορθή λειτουργία της οροφής καθώς και την στεγανοποίησή της.Να ελέγξεις τα χιλιόμετρα αν είναι αυτά γιατί του '04 και ογδόντα για MINI πολύ σπάνιο, όπως το δικό μου.Τέλος κάνε κανένα παζάρι γιατί θα βρείς και πιο καλές ευκαιρίες...Kostis20 τι λές εσύ;
Περιμένω νέα σου Bakas 94................... -
Kostis20 τι λές εσύ;Εγω ξαναλεω να μη παρει ΜΙΝΙ.Ή τουλαχιστον να προσπαθησει για το επομενο μοντελο.
Αν επιμενει πρεπει να κοιταξει οπωσδηποτε:
-Αντλια τιμονιου:Εχει ανεμιστηρακι ή οχι?
-Ελεγχος τιμονιου γιατι πολλα ειχαν προβλημα με τον αξονα
-Τα σινεμπλοκ ειναι σχετικα ευπαθη
-Διαρροη απο καρτερ
-Διαρροη απο τους σωληνες και το δοχειο υδραυλικου τιμονιου
-Βασης μηχανης:Αν ακους θορυβο -χτυπημα ακομα και στο ρελαντι οταν πεφτουν οι στροφες ειναι απο εκει.Ακομα και αν στα συνεργεια σου λενε οτι ειναι ενταξει.Ειδικα η 'κοντρα' πισω δεξια ειναι ευπαθης και αμα χαλασει νιωθεις το χτυπημα μολις ανοιξεις το καπω και την ακουμπησεις.
-Να εισαι σιγουρος οτι δουλευει σωστα το βεντιλατερ
-Ο συμπιεστης του κλιματισμου χαλαει νωρις και σφυριζει οσο ανεβαινουν οι στροφες.
-Βασεις αμορτισερ -top mount μπροστα.Βρισκονται στο πανω μερος των θολων.Το τελευταιο ΜΙΝΙ που εχετε βαλει τις εχει αλλαξει και δεν ειναι εργοστασιακες.
Και τα υπολοιπα βασικα που θα κοιταγες σε καθε αμαξι.Κιβωτιο ,δισκο κτλ.
Απο την εμπειρια μου θα σου πω ακομα κατι.Το ΜΙΝΙ λογω της χωροταξιας του εχει ιδιαιτερα μηχανικα μερη και ιδιαιτερες βλαβες .Πιστευω οτι μονο καποιος εξικοιωμενος μηχανικος μπορει να προσφερει σωστο ελεγχο αλλα και συντηρηση.
Και το δικο μου εχει 87000χμ.Και ειναι απο το 2003. -
Pano τα ψαχνω καθε μερα...δεν εχω βρει τιποτα καλυτερο στην Μακεδονια....τωρα απο μηχανικα ειμαι τελειως αχρηστος.... Θα το παω σε μηχανικο εξειδικευμενο να το ελεγξει....
-
Είσαι πολύ σωστός Kostis 20.Εγώ έχω r50 με 80000 χλμ.Το πήρα μεταχειρησμένο και μέσα σε ένα χρόνο άλλαξα ρουλεμάν, βάση μηχανής, καί τα 2 ημιαξόνια, διόρθωση διαρροής του υγρού του τιμονιού αυτά μέσα στην εγγύηση και εκτός επισκευή σασμάν μόνο το γρανάζι της 2ας.Κόστος ευτυχώς σε δικό μου!Όσο πιο καινούριο το μοντέλο τόσο το καλύτερο Bakas94.Από εκεί και πέρα θα ψάξω και θα σε στείλω μήνυμα για κανένα κουπεράκι.:-)
New MINI Forum